icon

Rozdiely v oblečení - slobodná, vydatá, s deťmi

zajkula62
16. júl 2017

Ahojte,
zaujimalo by ma co ste zmenili / alebo ci ste nejako zmenili satnik po tom co ste sa vydali?
Nosite stale rovnaky typ oblecenia? Pripadne kedy ste "prestali" nosit sortky (/leginy), a podobne veci? :D
Po vydaji, ci az po 30tke, ci pri detoch?
Existuju nejake "vase" pravidla, ako by mala byt slusne oblecena vydata / alebo uz vydata + s dietatom zena? Co by malo byt v jej satniku tabu?
Pripadne ktore kusky sa Vam na zenach 20+ nepacia, nehodia - neprijdu Vam vhodne? 😉🙂

mathias23072014
17. júl 2017

@zajkula62 tie saty na obrazku su tusim asos. Moj naj eshop na saty je asos.com, nextdirect.sk, houseoffrazer.com a klasika mohito, h&m, zara

mathias23072014
Odpoveď bola odstránená
oskvarka
17. júl 2017

ja toto neriesim oblekam sa ako sa mi paci a je mi vhodne podla seba nehladam nejake moralne zauzivane pravidla niekde vonku a urcite sa uz obliekam inak ako nastrocna ale nieje to z nejakeho nahleho rozhodnutia skorej tak plynule sa moj sposob obliekania aj styl meni...a to nie len zhladiska nejakeho moralneho ako skorej vkusu, co sa paci manzelovy a co je prakticke pri detoch...ale mam kamaratku estonku ktora mi teda povedala ze ona ako matka a vydata zena si mysli ze je pre nu uy nevhodne nosit sukne kracie ako po kolena... tak jedine s tymto som sa vo svojom okoli v poslednej dobe stretla...v suvislosti s tymto co pises ma to hned napadlo... iank to vecsinou neriesim a v podtate som tolerantna aj ked teda mala som kolegynu o 5 rkov starsiu ako ja (pracujeme na urade aj s ludmi) ktora kazdodenne nosila minisukne a tricko z vystrihom do polky podprsenky a to sa mi zdalo naozaj nevhodne.... iank neriesim...
a este teda dodrzujem ked idem do kostola zakryte plecia co som si vsimla ze vela ludi uy nedodrzuje ani... ale zase napriklad aj ked nenosim minisukne tak mam sukne aj kracie ako po kolena mne sa pacia zoberiem ich aj do kostola a aj bez silonok aj ked viem ze tie silonky by mali byt tak mi je to nepohodlne tak ich nenosim.. skorejdam na svoj usudok ci mi to uz do toho kostola pride vhodne ci nie... s tymi zakrytimi plecami je to jednoduchsie tam mi to doslova krici ze z odhalenymi plecai tam ist nechcem mosno je to aj otazka zvyku

leeloominai
17. júl 2017

@oskvarka Ja zo sebou vzdy mam dlhu satku, a ked idem nekam kde sa mi nehodi mat odhalene ramena (kostol, muzeum, galeria, vysoka skola, nejaky urad...), ja si supnem cez seba a hotovo. A tiez nemam kratke saty, vzdy okolo kolien, lebo sa mi paci ako v tom vyzeram. Taku mam postavu. Ale, napriklad, moja svokra nosi kratsie aj saty aj sukne, ovela kratsie ako ja, a v tom tiez fajn vyzera, najma v zime, ku cizmam, a je o 30 rokov starsia. A ani jedna z nas neriesi, ci to je vhodne vekovo, alebo k tomu ci sme matky alebo vydate alebo co...

oskvarka
17. júl 2017

@leeloominai tiez mam kamosku co jej pristanu sukne po kolena mne zase pristanu tak 15 cm nad kolenami .. ked mam zahalene kolena rozsiruje ma to riadne :D aj ked teda mam aj take sukne muzovi sa pacia tak neriesim .. pohodlne su takze mne to nevadi... ale minisukne uz sa mi na mne nepacia na verejnosti to len tak na playi s manzelom keby som sla inak by som sa sama necitila dobre... ale napriklad ked nieco kupim raz za cas sa stane ze mi muz povie ze toto ti nepristane tak to potom ani nenosim ked s amu to nepaci tak to posuniem rovno dalej ze naco take oblecenie... aj ked viem ze jemu by nevadilo ze keby to aj nosim...
tak to mas dobru svokru moja svokra sa nevie oblecit absolutne ani do pocasia vzdy naopak pomaly v lete cizmy v zime min saty a leginy by som nad 100 kil zakazala aj predat v obchode :D

ave17
17. júl 2017

@oli18 samozrejme guma ktorá netlačí,preboha.a stále nechápem čo je nevkusne na obtiahnutom oblečení,ja sa za svoje bruško nehanbím,s v tých strihnutych šatách vyzerám 3x väčšia ako v skutočnosti som,dakujem neprosim

zajkula62
autor
17. júl 2017

@oli18 Napísala som niekde že ich chcem nosiť na konci tehotenstva?
Nemôžem si niečo hľadať dopredu, čo budem nosiť po pôrode, alebo? Nechápem čo ti príde na tých šatách ako habit, ale ok. Mne sa páčia. Sú živé, farebné, jednoduché a zároveň vhodné na jeseň, na obdobie kedy si ich hľadám. 😁

@ostorha súhlasím. 👍

zajkula62
autor
17. júl 2017

@oli18 = prepáč, som si myslela ze sa vyjadrujes k tým co som tam vložila. 😁 až po odoslaní odpovede som si všimla to označenie pre Ave. 😁 blbo sa tu komunikuje keď to neoznacuje ľudí tak ako Fb (vlákno).
Inak do tehotenstva preferujem tričká zopnute pod prsiami a aspoň trochu voľne na bruchu, lebo tie úplne opnute mu bruško vyťahuje stále hore... A nemám nervy na to stále tricko opravovať nazad, keď nechcem chodiť s holým pupkom. 😁

esther03
17. júl 2017

@oli18 ja keby si dam saty strihane pod prsia (a to ani nemusim byt tehotna) vyzeram jak vyzraty vorvan a to vobec nie som tucna. ALE! mam vysku 158 cm a trojky prsia. Takze nie kazda vyzerame v satrach prestrihnutych pod prsia rozhosne tehulkovo. MNe viac ide obtiahnute oblecko ako volnejsie, uzke sukne ako nariasene atd. Aj v tehu som sa citila prijemnejsie v obtiahnutejsom. A kedze som v tehu pribrala iba 6kg tak to bolo v pohode 🙂

ostorha
17. júl 2017

@esther03 Mas pravdu ja mam tiez vacsie prsia a skusala som reakcie ludi,dala som si volne oblecenie a kazdy hned ako si pribrala a ci nie som tehotna,ked som si dala saty alebo bluzku zavinovacieho strihu alebo X-soveho strihu tak kazdy ze jej ale ty si schudla,pritom vaha identicka len zeny s vacsim poprsim musia mat vypasovanejsi driek alebo viazat opasok cez driek.Tak isto sukne puzdrového typu ,ono to nie je az taka veda a chodi aj dost programov mne sa pacil ten na TLC kde ucia ludi obliekat sa podla typu postavy,vela sa tym da skorigovat .

ostorha
17. júl 2017

@esther03 A vlastne podla mod,navrharov a stylistov je ideálom pre zenu dosiahnut tvar presýpacích hodin a tam je obtiahnutost na urcitych miestach tela nevyhnutnostou.

oli18
17. júl 2017

@ave17 nepovedala som, že za teh. bruško sa treba hambiť 🙂 Po prečítaní týchto príspevkov som nadobudla dojem, že väčšina žien sa oblieka podľa módy a podľa vlastných pocitov. To vidím denne na obéznych ženách natiahnutých v leginách, natlačených v rifliach, v obtiahnutých tričkách, kde najmenšia "falda" sú jej prsia. Hlavne, že sa to teraz nosí a ony sa v tom dobre cítia. A ako vyzerajú, to je druhoradé. A to je vrchol nevkusu. Lebo keby mali vkus a zrkadlo, tak sa oblečú predovšetkým podľa typu postavy /o príležitosti nehovoriac/. To bežne v tv reláciách módny štylisti zdôrazňujú. Dnes je na trhu dosť vhodného a pekného oblečenia pre každý typ postavy.

stastnablcha
18. júl 2017

@zajkula62 mas na vyber. alebo ho akceptovat, alebo nie. v kazdom pripade, sortky je nieco coho by som sa nevzdala🙂 ale ako pise amelie2017, da sa aj s vkusom a sexi 🙂

siska53
18. júl 2017

@mijo53 Su tielka,ktore nie su urcene ako spodna bielizen a nosi ich aj moja mama a su aj saty na tenke ramienka.
Ja take nosim malo,lebo nemam na to stavane ramena. Kebyze mam,pokojne si dam. A aj kozene obtiahnute nohavice. Kupil mi ich moj drahy a je rad,ked si ich dam. Mam na to postavu,tak preco nie.
Klasickz elastaky sa mi ale.velmi nepacia,tie nosim doma.

0silvia0
18. júl 2017

@siska53 akú chybu majú tvoje ramená keď si nemôžeš dať tielko?

zuzikak
18. júl 2017

@zajkula62 - isteze, satnik sa meni stale, postupom casu ale dovod nie je status zeny 🙂 Dovod je zmena postavy, pripadne vnimanie samej seba. U mna rozdiel medzi vydatou a slobodnou nebol ziaden. Nikdy som nebola fanusikom legin, vytrcajuceho zadku, ci vystrihov po pupok. Sortky do pol stehien nosim stale ako za slobodna (a to mam uz dve deti), Mnohe kusy oblecenia ostali (nezacala som nosit dlhe sukne na miesto kratkych ale ked idem s detmi von na ihrisko a potrebujem sa zohnut, nechcem aby mi bol vidiet zadok alebo cely hrudnik, tak si radsej dam sortky alebo dlhsie saty a na miesto velkeho vystrihu taky normalny). Velke vystrihy povazujem za vsetky, ktore su pod zaciatok prsnej ciarky. Tielka nosim aj obtiahnute (i ked mi po porodoch ostalo troska brucho) ale neposobia vulgarne, no nie su ani po krk. Tak isto topanky - ked idem do prace, vyssie opatky su o.k. Na ihrisko radsej tenisky alebo baleriny 🙂 Pocas tehotenstva, ci po porode pocas kojenia prirodzene zvolis pohodlnejsie oblecenie na zjednodusenie obliekania/vyzliekania a moznosti kojenia. (to vsak tiez neznamena, ze sa budes obliekat do vreca 🙂 Zena by mala posobit prirodzene, mala by sa v obleceni dobre citit a samozrejme treba ho prisposobit na danu postavu. O prilezitosti ani nevravim 🙂 Ak sa ti nepaci, ze manzel nosi tielka - je to na dohode medzi vami. I ked osobne si myslim, ze je to troska obmedzovanie...U nas je to jedno. Dolezite je len to, aby sa ten druhy citil dobre a oblecenie sa hodilo k jeho postave. Moj manzel by napr. smiesne vyzeral s klobukom alebo v pudlovych nohaviciach. Ja viem, ze si nemozem dovilit napr.skladane sukne alebo saty rovneho strihu lebo sa mi to k postave nehodi.

natalushka
18. júl 2017

Ahoj..precitala som vsetko,odpovede rozne..za mna..ja mam 30,4roky vydata,3-rocne dieta..som vyssia,stihla(okrem obdobia tehu a po tehu,kedy som sa do ukoncenia kojenia nemohla zbavit 7kg)..obliect si mozem takmer vsetko,i ked prsia nemam skoro ziadne,tak nenosim veci s velkym vystrihom..i ked niekedy zavidim zenam,co mozu😅samozrejme s vkusom..co sa tyka mojho obliekania..ani to nemalo moc spolocne s tym,ci som vydata,ci ne..skor s mojim osobnostnym dozrievanim,som si nasla to svoje..prave orechove,ako sa hovori..krd som bola mlada,clovek chcel vyzerat podla trendov..i ked nikdy som to tak neprehanala..ale nakupovala som vela,nosila to potom malo..nemam zas uplne vymakany cit pre kombinovanie..vekom a hlavne po malom,kedy clovek nema casu sa hodinu stylovat pred zrkadlom..som skor dospela do stadia,ze sa orientujem na zakladne veci,v zakaldnych farbach,ktore vzdy nejako nakombinujes,dpolnkom posunies o level vyssie..naucila som sa nakupovat menej,ale kvalitne veci,ktore mi v satniku vydrzia dlho..klasika rifle,aj roztrhane,tricka,tielka skor volnejsie,bluzkove,bluzky,sirsie,padavekardigany,svetriky..vacsinou basic farby..nech to neprekombinujem😅paradoxne so zvysujucim vekom nosim viac sukne a saty..asi sa zacinam mat rada😅i ked stale sa drzim dlzky okolo kolien,max 10cm nad..mam mindrak zo svojich kolien a stehien😂a pritom su stihle,len podla mna mlandrave..a to cvicim a efekt ziadny😇ale mame to v rodine..ale v kratsich veciach sa citim neprijemne..hlavne na dolnej casti tela..baby vyssie maju pravdu,ze vsetko to zalezi od typu postavy,prilezitosti,toho v com sa citis dobre..ale clovek musi mat aj v sebe taku nejaku prirodzenu sudnost(napr.spomynane leginy na 100kg slecnach,mini na zosuverenych 50..)..dnes je fajn,ze na nete najdes vrla typov ako sa obliekat,uz aj hotove kombo,aby clovek neprestrelil..takze len najst to,v com sa citis najlepsie..pre mna to je taky ten basic styl a trocha viac takej zenskej elegancie..ale myslim,ze tak nejako prirodzene sa toto u kazdej zeny vyvija..

vanesanova
18. júl 2017

Ja som zacala nosit leginy v tehotenstve!!!!!!nic lepsie a pohodlnejsie neexistuje!no chapem tvoju otazku ale preco sa zatazovat tym kto si co mysli co je vhodne a nevhodne a preco by si mala byt vzdy len slusne oblecena???? :-O teda ja som sa pristihla aj moja mama a moj muz to konstatovali ze ja som teraz po porode v 33 rokoch sa zacala obliekat ako pubertacka a uzivam si to! 🙂 ja nemam v satniku ani jedno sako ci kostym bluzku ani eleg.nohavice a uzku suknu...obliekam zasadne to co sa paci mne a v com sa citim dobre ok kupim vela veci ktore pohodlne nie su a iba sa mi pacia ale aj tak skor ci neskor po zavadzani v skrini skoncia v kosi...ja si myslim ze mam satnik velmi zensky vesely pestry farebny romanticky kvetinovy ruzovy dzinsovy a sem tam nieco sexy.tak sa neviaz na konvencie a odviaz sa ak nie si prave podnikatelka manazerka tak to vobec nemusis riesit 😊

siska53
18. júl 2017

@0silvia0 ale ja si ho aj dam,ale.nevyzera to pekne,mam ich take viac siroke oproti zvysku,co ja viem,na mne sa mi to prosto nepaci.

oli18
19. júl 2017

Sedela som dnes vonku na káve a zrazu známa politička. Postavu má dobrú, mala pekné puzdrové šaty. No dobrý dojem z jej outfitu pokazili nevhodne zvolené nohavičky, Boli do pol zadku a guma zarytá v ňom, aj v bruchu. Na svetlých jednofarebných obtiahnutých šatách to bolo evidentné. Na ostro by bola super kočka 🙂

0silvia0
19. júl 2017

@siska53 podla mna radsej siroke plecia ako tie zvesene male pliecka ocapane tukom. Moj nazor☹

0silvia0
19. júl 2017

@oli18 no naostro nemusela, stacilo pouzit tangace🙂

janulka1802
19. júl 2017

@0silvia0 alebo bezšvove prádlo teraz je obrovský vyber inak kamoska má širšie plecia a neni to žiadne terno stále si na to stazuje

alexandraalexandrova
19. júl 2017

@dai ano, mas pravdu, ale to nie je moj problem 🙂 Ak ma niekto hodnoti podla oblecenia, je to jeho vec, jeho problem, nie moj. Ja som sa jednoducho prestala obmedzovat kvoli nazoru cudzich ludi. Jasne, je to ine v pripade ze ide o miesto kde sa vyzaduje dress code, ako divadlo, nobl podniky a podobne, viem sa obliect slusne ak je to nutne, ale pokial to nutne nie je, obleciem sa tak ako sa citim dobre. K tym teplakom: bola som uz v teplakoch v restauracii nie raz, samozrejme islo o tie jednoduchsie bez hviezdiciek, no nebol problem. Myslim ze kym je clovek cisty a nezapacha, k personalu sa sprava slusne a vie sa usmiat, podakovat, az tak sa toto neriesi, ak teda nejde o nejaky drahsi podnik...
ale to je moj nazor, moj postoj, je jasne ze kazdy ma ten svoj 😉

0silvia0
19. júl 2017

@janulka1802 nepoznam zenu ktora by bola so svojou postavou na 100% spokojna. Ano aj bezsvove pradlo moze byt.

dai
19. júl 2017

@alexandraalexandrova ja ti tvoj postoj neberiem😉 ja teplaky nenosim, pre mna je to nevhodny odev do restauracie - ale opat - je to moj nazor - ked sa ty tak oblecies a prijmes fakt ze spolocnost ta vnima ako vnima tak je vsetko ok😉 ten moj prispevok bol len konstatovanie faktov, nie odsudzovanie ludi... ked sa chce 100kg zena obliect sposobom ze posobi vulgarne je to jej vec, ale teda musi si byt vedoma toho ze ludia okolo ju asi aj tak budu vnimat a nemrncat ked jej to niekto naznaci😉

janulka1802
19. júl 2017

@0silvia0 veru máš pravdu my ženy sme už raz take chlapi sú v tomto úplne ini vidia sa menej kriticky ale našťastie aj nás ženy posudzujú inak

alexandraalexandrova
19. júl 2017

@dai uprimne, ked sa 100 kilova zena oblecie akokolvek, ludia ju sudit budu. Tak ci tak. Takze je to vlastne jedno...

dai
19. júl 2017

@alexandraalexandrova nemyslim... ja si rada pozriem muzov aj zeny ktori sa vedia obliect - je mi jedno ci su vychrtli alebo tucni - na kazdu postavu existuje oblecenie ktore jej lichoti a naopak...

oli18
19. júl 2017

@janulka1802 Nepoviem nič nové, ak poviem, že ženy sa obliekajú a upravujú nie kvôli mužom, ale kvôli ženám. Väčšina mužov móde nerozumie a páčia sa im ženy navlečené v mini s výstrihom. Ani jej postavu neriešia. Hoci sa nedá zovšeobecňovať. Svojho som musela dlho učiť, ktoré ženské nohy sú pekné 🙂 Pre neho boli všetky, dnes už to vie posúdiť 🙂 O oblečení nehovorím, dodnes španielska dedina.