icon

Rozvádzam sa a moja mama ma za to nenávidí

lucia_cierna25
6. dec 2019

Ahojte, chcela by som sa opýtať na názor... Ja a môj manžel sa rozvádzame. Iniciátorom rozvodu som ja. Mame spolu takmer 2rocnu dcérku. Chcela by som sa rozviesť, pretože moje manželstvo bolo neuvazene. Zosobášili sme sa po pár mesačnej známosti, keď som ostala tehotná. Takmer vôbec sme sa nepoznali, teraz už áno, a viem, že s týmto mužom jednoducho nemôžem zostať. Moja mama ma za to nenávidí, mam zostať vo vzťahu len pre to, že moja mama si to želá? Mam kamaráta, ktorého poznám takmer celý život, mam30 rokov. On mi pomáha, všetko vstrebať a zniesť. Moja mama ma za to označuje za chuderu, ku.. a ešte neviem co. Osobne si myslím, že ma psychicky problém. podľa nej si matka nemôže raz za 3-4mesiace sama vyjsť na víkendový výlet. Chcela by som ísť so svojimi kamarátmi, ale ona ma za to označuje, že sa nechcem starať o svoje deieta a ze ho mam dat do útulku. Tak sa vyjadrila a ze sa postará aby som o svoje dieťa prísla. Len pre to, že chcem ísť so svojimi kamarátmi a nie so svojím manželom a dieťaťom. Toho kamoša už kontaktovala, aby mi dal pokoj a aby si našiel inú ku...

lucia_cierna25
autor
6. dec 2019

@maminuska ja sa na Slovensko vrátiť momentálne nechcem, naskytli sa mi veľmi výhodné pracovne prilezitosti, takže to nie, ale našich som navštevovala často a práve preto vznikli reči, ktorým moja mama verí a ja to nedokážem zmeniť, veľmi ma to mrzí, ale bohužiaľ si často ľudia okolo kompenzuju svoje problémy tým, že ubližujú iným, možno si to ani neuvedomujú ale moja mama ma z toho závažné problémy so zdravim

modrykoniicek
7. dec 2019

Žena chce byť trochu aj sama a všade musí brať so sebou dieťa lebo inak je zlá matka.

Dúfam, že mne tak nikdy neprepne.Aj žena ma právo oddýchnuť si, mať priateľov.Či každý chlap behá okolo dieťaťa? A len chlap ma právo oddýchnuť si?.
Fakt ženské spamätajte sa.Nemôžete mať deti na cecku 24/7 3 roky vkuse.Nie každá žena túži mať život len o materstve.

nanulka24
7. dec 2019

No niektoré nazory tu, ako keby som moju 85 ročnú starkú počula. Už sa ani nečudujem prečo sú komentujuce ženy na MK na smiech. Ale iné som chcela. To vy fakt máte decká na sebe nalepené nonstop? No kto asi bude s malou, keď ona pôjde preč. Asi otec nie? Veď aj ona má právo oddýchnuť si, venovať sa aktivitám a nie furt obiehať okolo detí ako družica.

uglybetty1234
7. dec 2019

@ivana11155 moja zlata. Ja som mala 8-mesacne a sla som s kamoskami (podotykam matkami malych deti) na predlzeny vikend. S kym boli deti? S otcami, ci starkymi! Bezna vec

evittam
7. dec 2019

@modrykoniicek
@nanulka24
Tiez ma to napadlo pri citani komentárov v style "kto ti bude strazit dieta, nebodaj manzel?... otec dietata?". No, čistá to katastrofa,ze o vlastné dieta sa ma postarať raz cas sam jeho otec.....Ale ved to budu asi matky co to dieta co ma 2.5roka maju naozaj zavesené na ceckoch a kto by mu len dal jest ved bez nej chuda neprezije...🙃😉

lucia_cierna25
autor
7. dec 2019

Dúfam, že ani mne tak nikdy neprepne, ďakujem vám za odpovede, reakcie, ale dostali sme sa niekde úplne inde ako bola počiatočná téma. Nejde o manžela, ale o mamu, moja mama si totiž myslí, že keď ostane dieťa s otcom tak je to živá katastrofa, vie sa rozculit pre to tak, že jej príde zle a preto neviem co robiť, nechcem aby mala problém so zdravím kvôli mne, ale neviem ako jej to vysvetliť, aby sa upokojila, že na tom nie je nič zle, proste sa nikam nepohnem bez hádky s mojou mamou, to je ten problem

3009
7. dec 2019

@lucia_cierna25 a keď žiješ v zahraničí, tak mama býva s vami? Lebo ak ty v cudzine a mama na SK, tak neviem kde je problém, jednoducho jej to nepovieš.

katka164
7. dec 2019

@lucia_cierna25 a s mamou ju nechať nechceš či nemôžeš?mamina vyrastala v inej dobe...moja má tiež zvláštne názory niekedy😉😊povedz jej že keď je s tým manžel stotožnený tak ona nemá právo zasahovať svojimi názormi...aký vzťah si mala s maminou pred manželstvom?

evittam
7. dec 2019

@lucia_cierna25 Presne ako pise
@3009 . Na co vsetko mame vesias na nos...

lucia_cierna25
autor
7. dec 2019

Áno ja v zahraničí a ona doma na sk, ale títo kamoši sú z detstva ešte, čiže väčšina býva tam kde moja mama a keďže ľudia nehovoria na dedine nič iné, len kto sa rozvádza a prečo a co kto kde robi určite by sa to nejako dozvedela, preto som jej to dopredu povedala.. Môžem malú nechať aj s mamou, ale tu som sa jednoducho dohodla s otcom dieťaťa, že bude on s nou a on aj chce... No viac menej bol ten vzťah normálny pred ani nie manželstvom ale skôr dovtedy kým som jej nepovedala, že sa budeme rozvadzat

lucia_cierna25
autor
7. dec 2019

@evittam nevesiam ale ona vie o všetkom čo robím, vždy sa to nejako dozvie a potom je zase oheň na streche že jej nič nehovorím, ako keby niekto nemal nič iné na robote

evittam
7. dec 2019

@lucia_cierna25 A odkial to vie? Preco vedia ludia z dediny ze sa rozvádzas? Sa nediv ked kade tade ludom z dediny vykladas sukromne veci ze to "roznesu"....Btw.fakt super kamosi co nevedia držať h.bu...

akinom0077
7. dec 2019

@lucia_cierna25 / ked som citala niektore odpovede ktore si dostala mala som dost... vypnut tel a zablokovat a pod. Je to mama a mas ju rada ako si pisala. A navyse ta to trapi inak by si tu nechcela o tom hovorit. Rozumiem ta. Ked to tak citis ze to nefunguje ze ste sa vzali skoro atd tie ostatne veci ako sa sprava urob to, preco by si mala napravovat to ked jednoducho vies ze to uz nejde. Ja nevidim za kamaratom nic moze to byt aj len kamarat, ja mam kamarata roky nikdy sme spolu nespali ani nic a sme dennom kontakte cele roky aj sa pravidelne stretavame aj ked on ma priatelku aj v case ked som ja mala partnera, nepridem predsa o kamarata od detstva ktory stal roky pri mne v dobrom aj zlom koli partnerovi. Nevidim nic zle na to ze chces ist raz za cas von sama s partiou, vypnut, oddychnut si. Moje kamaratky co maju deti my stara partia 3 co sme si najblizsie my chodime raz mesace idu same bez deti bud ideme na wellnes pobyt alebo na nakupy alebo na disko mame 35r. vobec nic zle na tom nie je, nie su to nijake pobehlice kazda ma muza dieta domacnost aj cistu minulost pracuju o vsetko sa v domacnosti staraju ale my takto proste chodime. Aj moja mama niekedy okomenutuje blbo ze ideme ale ja jej poviem prestan s tymi stareckymi recami🙂))))

brita7777
7. dec 2019

Mama ta bohuzial citovo vydiera..aby si jej nepridala zdravotnych tazkosti, preboha, preco si na seba taka prisna. Mysli viac na seba, budes musiet zo zaciatku predychat nevolu okolia, ale oni to preziju aj si casom zvyknu..Rodicov treba naucit to, niektori sa staraju o dospeleho ako o dieta do 30ky 40ky..je to bohuzial vychovou aku mali oni, my sme velmi konzervativni, v takom Anglicku su napr. viac ludia volnomyslienkari a rodicia nechaju deti (dospele ich deti) viac dychat..veria im viac..samozrejme su aj vynimky. Musis to len ty nejak ohranicit co si k tebe mozu a co nie..inak ti ozaj budu zasahovat do zivota a ty nebudes schopna si byt ista svojimi rozhodnutiami...Tvoja mama rozmysla moc popredu, ach co sa stane ked potom katastrofa...ja taku mamu sice nemam, aj ked ma niekedy take tebdencie, ale moji rodicia si toto konkretne napr. nedovolia...moja babka ma tieto tendencie no tu vzdy uistim s usmevom na tvari, ze neboj babka musis mi verit, ze to zvladnem, tiez sa rada obava predom..je to generacia proste, ktora to ma v sebe..a predava to dalej. Treba si len urcit hranice, neboj ak ta ma rada ozaj tou skuticnou materinskou laskou ona to pochopi..

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
via88
7. dec 2019

My sme mali v maji prve rande, v juli poz. Test, v okt. Svadba, sme spolu tri roky manzelia, no bolo to tiez kadejake, ale kde je vola tam je cesta.

montemotherone
7. dec 2019

@lucia_cierna25 mňa by zaujímalo kam dávaš dieťa keď ideš preč s kamarátmi 🤔

evittam
7. dec 2019

@montemotherone Skus čítať-stara sa otec. Dieta ma aj otca.😉

evittam
7. dec 2019

@ptmt1011 Uplny súhlas. Konecne si zariadiť vlastny zivot a prestat informovať co by super kamosov z dediny kedy co a o kolkej. 😀😉

modrykoniicek
7. dec 2019

@evittam Veď ja sa tiež na dieťa nevykašlem to je jasné.Ale matkou v rámci normy.:D Nie byť jak kľúčenka a dieťa prívesok.
No chudák oteckovia sa aj starať musia 😂.
Nech si uvedomia, že to su aj ich deti.Veď kopu žien tiež chodí do práce.Je rok 2019.Ženy už dávno nie sú len matky a slúžky mužom.
Ja som presne toto mužovy vravela.Že takto žiť nechcem.A ani tak žiť nebudem :D že dieťa s nami vždy a všade ešte aj v spálni.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
derdia
7. dec 2019

Pozri sprav si podla seba, ty vies najlepsie ako a co zijes...a tvoja mama??ty nie si jej majetkom...mala pravo ta vychovavat do 18tky...ty si teraz mozes zariadit zivot ako ty chces...a to co mas za manzelatvo vies tiez len ty...ale ja by som na matku nedala....keby som ja bola nestastna v manzelstve bol by mi kazdy ukradnuty...ale zazit to nechcem...no clovek nikdy nevie.

derdia
7. dec 2019

@modrykoniicek ano chlapi chudacikovia maju pravo na vsetko.....ved pridu z prace taki unaveni....ale ze my prideme z prace na sranice unavene a este nas caka dalsia sichta doma to nezaujima nikoho...plus jedo dieta minimalne...o ktore sa treba starat....lenze co uz...to je nas udel asi...

montemotherone
7. dec 2019

@evittam jaaj, ten, s ktorým nemôže z nevieme akych dovodov zostať? Aha. Tak teraz už chápem... prečo ju mama nazvala ako nazvala 😏

evittam
7. dec 2019

@derdia Nie nie je. Ale ide len o to ako si zariadis tak mas.😉 A nie ze "pan tvorstva" si pride domov a vylozi nohy a cuci do mobilu.😝😀👍

derdia
7. dec 2019

@evittam no moj je skor taky,ze vsetko potrebuje spravit..a robota je na prvom mieste...

evittam
7. dec 2019

@montemotherone No to su tie "rychlokvasky" hura som zaľúbená, necham sa oplodniť a rýchlo svadba a potom prídem na to ze je to debil...Cest vynimkam ale tých je bohuzial malo...

evittam
7. dec 2019

@derdia Ved nech si spraví ma dve zdravé ruky...Ako to dokážeš ty po robote tak aj on. Tomu ver.😉

whatever1
7. dec 2019

@lucia_cierna25 Na tvojom mieste by som mame nic nehovorila. Naco je to dobre ked vies aka je povaha. Problemy s manzelom neries ani pred kamaratmi ked vies ze to roznesu po dedine. Straz si svoje sukromie. A ked ides niekam na vikend, nehovor jej o tom, si svojpravma rob si co chces, teda pokial je o malu postarane. Ved pises ze aj manzel chodi na vikendy, je to o vasej vzajomnej dohode. Mamu do toho nic. A ohladom rozvodu rob ako ty uznas za vhodne, ty vies najlepsie ci si s nim stastna ci ho milujes, ci ti s dcerou bude bez neho lepsie. Len nechapem jednej veci -preco si mu robila sluzku? Ked chlap nedba na tvoj konfort tak nedbaj ani ty o jeho.

oli18
7. dec 2019

@ptmt1011 Máš tu viac odpovedí, tá o 10,20 je top. Jednou vetou si jej poradila a druhou to odôvodnila. Kde sa na teba hrabú psychológovia? Teba nehodno na s r ať 😝