Rozvádzam sa a moja mama ma za to nenávidí
Ahojte, chcela by som sa opýtať na názor... Ja a môj manžel sa rozvádzame. Iniciátorom rozvodu som ja. Mame spolu takmer 2rocnu dcérku. Chcela by som sa rozviesť, pretože moje manželstvo bolo neuvazene. Zosobášili sme sa po pár mesačnej známosti, keď som ostala tehotná. Takmer vôbec sme sa nepoznali, teraz už áno, a viem, že s týmto mužom jednoducho nemôžem zostať. Moja mama ma za to nenávidí, mam zostať vo vzťahu len pre to, že moja mama si to želá? Mam kamaráta, ktorého poznám takmer celý život, mam30 rokov. On mi pomáha, všetko vstrebať a zniesť. Moja mama ma za to označuje za chuderu, ku.. a ešte neviem co. Osobne si myslím, že ma psychicky problém. podľa nej si matka nemôže raz za 3-4mesiace sama vyjsť na víkendový výlet. Chcela by som ísť so svojimi kamarátmi, ale ona ma za to označuje, že sa nechcem starať o svoje deieta a ze ho mam dat do útulku. Tak sa vyjadrila a ze sa postará aby som o svoje dieťa prísla. Len pre to, že chcem ísť so svojimi kamarátmi a nie so svojím manželom a dieťaťom. Toho kamoša už kontaktovala, aby mi dal pokoj a aby si našiel inú ku...
@uglybetty1234 a to sa akože chvális ze si 8mes.nechala s babkou a išla na víkend? Véd 8mes.je ešte vo veľa prípadoch kojene. Ja babkovanie moc neuznávam. Veľakrat je to o hodnotách a prioritách ako ich ma človek nastavene. Prvých 5rokov som pre deti obetovala veľmi veľa, aj dobru prácu len aby syn nemusel 2roc.do škôlky a keď som niekam večer išla a prišla v noci, ráno som už bola na nohách a fungovala. V živote sa ti vráti len toľko koľko dávaš, či pri deťoch, pri manželovi atď. vzorec ktorý platí všeobecne. Švagriná mala dcéru stále u svokry a oni s manželom robili kariéru, každý mal svoj program, mala cez víkendy u babky lebo si potrebujú oddýchnuť a nakoniec sa aj rozviedli. Možno preto som si povedala, ze to takto nechcem.
@ivana11155 nechvalim sa nicim. Synovia boli s ich OTCOM!
Akoze ked idem na tri dni prec, preto som krkavcia mater?! To ze ked ides niekde v noci a mas rano fungovat je snad samozrejmost. Ako si ich ale mohla v noci nechat? S kym? Preboha !!! 😂😂😂snad boli este kojene!
Verim, ze moje deti mi tychto par dni odpustia 🙂
@derdia Ja som tento údel vysvetlila mužovy ešte predtým než mu v hlavičke skĺzne nápad urobiť si dieťa.😂
Kedže ja nie som nejak zamamičkovaná tak som mu jasne povedala, že ja nebudem jedna z tých čo bude len sedieť doma a meniť plienky, starať sa o domácnosť.Chodiť do práce a rátať centy, že on si bude chodiť na súťaže na pobyty a ja budem sama doma.
Ako nemôžem ani pol slova povedať hej.Môj muž uprace sám od seba, navarí, chodí do práce.Fakt toto nemá každá doma.Ale keď bude dieťa nehodlám sa stať otrokom dieťaťa.Chcem žiť ako doteraz.Čo sa bude dať aj s dieťaťom lebo nič také sa nezmení.Ale aj ja by som rada vypadla niekam... A to už nemôžem teraz.Nie to ešte pri dieťati a hypotéke... Mám skvelého muža.Ale finančne ma dieťa dorazí a ja som dokopy ešte nikde nebola a nič nezažila.
Nie, že by som bola sebecká... Ale určite netúžim mať život o škole o robote a o deťoch.Lebo zatiaľ o tomto bol.
A bojím sa toho trošku, že s dieťaťom budem len doma a zbláznim sa.Mne už šibe teraz z toho, že nikam nemôžem ísť.
@lucia_cierna25 a o dieťa sa bude vtedy kto starať? Mama? Ci ten manžel ktorý teda nič nerobí?
Nemame spolocnu mamu? Ja som si nasla "noveho" muza zivota s ktorym mam krasny vztah a 2rocne dievcatko a sme manzelia skoro 3roky. Zato ,ze som odisla z domu ma oznacuje ako chuderu ktora sa aj tak raz vrati, ktora bude raz hrabat v smetakoch aby obliekla decko, a chodit po zobrani. A samozrejme chcela tiez poslat socialku atd.. no nic, ja s nou nekomunikujem, max raz do roka jej zdvihnem telefon aj to pocujem same blbosti o tom "aka som ja dcera,ze jej nezavolam ani nedojdem, ze je mi vlastna matka ukradnuta..." no hruza a des... ale moja "mamicka" je psychicky chora, nema to na papieri ale vsetci to vedia
@ivana11155 No uz len medaila ti chyba. Ako si len mohla odist od dieťaťa na noc?! A ty si obetovala. Keby si nemala na výber a musela ísť do práce tak ides nie že si sa obetovala. Ty si mala tu možnosť. A to je rozdiel. Ta co musí ist do prace sa obetuje a napr.vymeni s muzom ak to životná situácia prinesie. A to ze si mala dieťa na sebe nalepené do 5rokov neviem ci nie je viac na skodu ako k prospechu.
@ivana11155 A nie nikdy som nemala deti nikde ako s nami doma bud so mnou alebo s muzom alebo s oboma. Ja uz rodičov nemam a to koľko boli u svokry spočítam za pomaly 12rokov na prstoch jednej ruky.
Bez rozdielu ci sa chces rozviest z marnivosti alebo pre realny dovod, tvoja mama je tvoja mama a ma stat pri tebe. Podla mna je to dedinska sibnuta fanaticka. Zial rodicov si nevyberies. A ist na vikend prec od 2 rocneho dietata? Preco nie. Ja som nikdy nebola, lebo mam rodinu v zahranici ako ty, ale ked som videla ako idu kamaratky, tak sa mi zacnelo - tak rada by som isla s nimi. A k tomu kamaratovi - ako si ho nazvala. Uz u prveho muza si spravila chybu - rychlo si mala dieta a vydala si sa. Teraz zase mas problemy a hrnies sa do ineho vztahu cez rozvod. Mozno by si mala uvazovat chladnou hlavou s odstupom, lebo zjavne rozhodnutie na zaklade emocii, nie je tvoja parketa.
@kittykat22 A co by ju cakalo pri rozvode na SVK? Podla mna to iste....Ci nejaký rozdiel? Zostane sama na všetko ci je dieta choré či zdrave, starať sa bude musieť rovnako nech je kdekoľvek na svete. Teda moj názor.
@kittykat22 Hm, upravila si komentár. Odpovedala som na niečo ine. Co uz.😀😉
@kittykat22 Ja mam na SVK par kamarátok a všetky maju svoj zivot. Ano mozno jedna-dve by pomohli ale tak na par hodin. To je všetko. Ja-my sme zvyknuti sa starať sami o seba. Nemame dedkov, babky, strýkov, krstné a neviem koho co strážia deti od rána do večera. A to nemusím zit v zahraničí. A ako pise autorka-matka na prášky a super kamosi co povedia aj co neviedia. Cize žiadna výhra na SVK...
@kittykat22 Buď slusne diskutuj alebo tu nespamuj. Zbytočne. Človek tu diskutuje a vyzera ze trpím samomluvou.😀 Ale co uz.
@lucia_cierna25 ja si myslim, ze mama je manipulatorka a to, ze jej pride tle, vyuziva na to , any dosiahla svoje. Mam taku babku takze viem o com je rec. Moja mama si dovoli ist na dovolenku a babka ma uz hned hnacku a bolesti brucha silne a treba jej volat zachranku. X krat ju vysetrili a nic nenasli.
@evittam nechápem na čo na mňa reagujes ved ja som tebe nič nepísala ale nejakému inému nick-u. A áno zopakujem, keď raz za uhorský rok som niekam išla tak syn bol s manželom. Ja mam manžela ktorý sa stará, dokázal aj dat spat inak by som nešla a uz som nekojila. Ja mam rodicov 400km a keď deti boli malé ešte pracovali a svokra sa starala hlavne svagrinej, takže aj my sme si vypiplali bez babiek, ale ja to vidím ako dobré. A ktomu do piatich rokov na cecku: možno boli, mam dve deti po sebe 5.5roka som s nimi bola na materskej a chcela som sa im čo najviac venovať, lebo my bolo jasné, že toto obdobie my už nikto nevráti. Teraz majú 14 a 12 a ja sa realizujem v práci. Už dávnejšie som začala mať obdobie, kedy som si začala uvedomovať, že deti ma už tak nepotrebujú, tak sa mi aj hodila ponúka väčšej realizácie v práci a hovorím si, že všetko je "z hora" výborne nacasovane. Neviem aké máš staré deti ty, aj tak celej rodinke prajem všetko dobré.
@ivana11155 Diskutujem. Stačilo hned napísať ako píšeš. A nie tu odsudzovať matky co si nemohli dovolit byt doma tak dlho. Nie kazda mame tu možnosť a tie deti nie su o nic ukrátene.😉 Mam 6rocnu dcerku a 12rocneho syna. Pri dcerke som bola doma skoro 4roky,pri synovi 2.
@kittykat22 ďakujem za odpoveď, len ten kamarát je naozaj kamarát a nechápem, preco to nevedia iný ľudia pochopiť, poznáme sa už niečo cez 15rokov a vždy sme si pomáhali, spomenula som ho len pre to, že nechápem prečo si ľudia myslia, že žena nemôže mať kamaráta a potom ohováraju a mojej mame z toho trosku sibe
@maminuska no vidis, ty si sa snazila omnoho viac, aby to v manzelstve fungovalo a aj tak ti to bolo prt platne a len si stratila kopu casu a aj tak sa nakoniec rozviedla... takze nerozumiem celkom tvojej rade.. ako nic v zlom, len ti ukazujem logiku toho, co jej radis - aby sa viac snazila aby to fungovalo...
@lucia_cierna25 tebe poradim, je to iba TVOJ zivot a naozaj ti nikto nemoze diktovat, ako ho mas zit, ani vlastna matka. Tej mozes akurat povedat, ked ti bude najblizsie nadavat, ze ju lubis, jej nazor si vazis, ale bohuzial svoj nazor nezmenis a to rozhodnutie je na tebe a nie na nej. A viac s nou o tom nemusis diskutovat. Rob ako to citis. Ak tvoj popis je pravdivy, ja by som tiez s takym chlapom nebola a bolo by mi uplne jedno, ze pre kopu zien je to standard a vyhovuje im to...
@mrkvicka060 mne to snaženie stálo za to , mám čisté svedomie voči svojim deťom že som urobila všetko čo bolo v mojich silách aby mali svojho biologického otca každý deň doma. To že to nevyšlo mne neznamená že to nevyjde inde. Manželstvo sa nerozvádza pri prvom nesúlade, prvej kríze ...takých kríz ešte bude a budú s každým ďalším mužom , každá zamilovanosť raz pominie, všade sa tie kotúč obrúsiť musia.