Rušia sa od štvrtku respirátory?
Dnes som čítala v novom čase na nete...ze sa vraj od zajtra rušia respiratory....ostávajú len u lekára a v domove dôchodcov....je to pravda?
@stanulienkat toto je vec nazoru a ja urcite nesuhlasim s tym, ze ucitelka mala pravdu. Nema co detom rozpravat, ci ich rodicia chcu, aby sa nakazili covidom. Ona ma 72 rokov a ma obavu o svoje zdravie, to chapem. Chrani sa respiratorom vsade, dokonca ani neje v skole, aby si ho nemusela dat dole. Ok, jej volba. Ale ak na celom SK sa uvolnili pravidla a rozhodlo sa, ze deti ruska v triede mat nemusia, tak nemusia. Ak chcu, nech maju, ale ak nechcu, nema pravo ich do toho tlacit.
Kym platilo pravidlo, ze ruska aj v triede, mali ich. Taktiez teraz ked plati, ze mimo triedy maju mat, tiez ich maju. Respektuju aktualne pravidla, tak nech aj ucitelka respektuje aktualne pravidla. Samozrejme po tom, co sa par rodicov ozvalo, s tymto "tlacenim a dohovaranim" prestala, trvalo to nastastie len tyzden.
@gubcikova tak je to aj na rodičoch, ako k tomu pristúpia. U nás by sa takéto správanie učiteľa riešilo už s riaditeľom. Ako ak je dieťa choré, má byť doma, ale to dodržiavanie odstupov a povinné nosenie rúšok aj keď už nie je povinné by zrejme neprešlo. Ak má učiteľ takú veľkú obavu, nech ostane doma on. Naša učiteľka bola celý tretí ročník doma, lebo sa o seba bála a deti mali inú učiteľku. Aj takto sa to dá riešiť
@gubcikova milé dámy, čo tak trochu ohľaduplnosti?
Neviete aký má zdravotný stav, moja kolegyňa mala kovid dva krát po sebe, má následky, a to len kvôli deťom ktoré nenosili rúško keď bolo povinné... ale tiež nik neriešil antivax rodičov, keď neustále posielali deti bez rusok do škôl... lebo oni majú svoje práva.
Snáď si staršia osoba zaslúži trochu ohľaduplnosti. Nie každý učiteľ môže byť doma ako si myslíte, ani ho nahradiť nie je vždy jednoduché. Dúfajme, že to je už za nami, a aj keď má niekto obyčajnú nádchu, tak by nemusel soplit a kychat na všetkých dookola...
@kenzom ktovie ako títo "smrteľne chorí s oslabenou imunitou" žili pred kovidom? tiež každému vešali na nos svoj zdravotný stav? 🙄
@babalenka ja ocakavam, ze po vydani vyhlasky, ak to teda dnes este stihnu (malo by to byt v spravach vecer), tak by riaditelka skoly mala poslat info na edupage. Ak neposle, ja zajtra poslem dceru do skoly bez ruska na tvari, ale do tasky jej pre istotu jedno rusko este dam, len ze keby nieco
My budeme frcat po starom, čiže do obchodu bude chodit len jeden(aspoň sa mám na čo vyhovarat a mužovi môžem nechat deti) a budeme nosiť respirator, celkom to obstojne chrani pred všetkými vírusmi, keďže sme kovid ešte nemali. A je mi luto, že to idu rusit, keď vidim tých chcrchlajucich ľudí nakláňať sa nad pečivom, tak som bola za tie respiratory vdacna. 20 minut nikoho nezabije..
@babalenka tam musi prist k zmene skolskeho semaforu a ten sa musi upravit podla danej vyhlasky, ktora je uz zverejnena na stranke ruvz ..pri rychlosti ministerstva skolstva by som zajtra este rusko pribalila
@tramtada31 no a moj oco mal aj rúško aj respirator aj tak si kovid doniesol z obchodu domov.A syn rúško mal málokedy v škole a kovid nedostal.Nie som proti ruskam ,ale dva roky sa to nosilo aj tak ľudia zomierali.Ked to máš dostať tak to dostaneš.
@kenzom Milá dáma.Zdravotny stav má dobrý a pomimo toho je 3x očkovaní.Ak raz sú nariadenia že deti nemusia mať rúško,prečo ich núti ho mať?Prečo ak rodič s ním chce komunikovať ,že je jeho dieťa silný alergik a astmatik (čiže kýchanie,smrkanie) uteká a kričí že ho rodičia ohrozujú,lebo sa k nemu priblížili?Dcéra má postcovidovy syndróm.Mava zavrate,boli ju hlava.Dr.sama povedala že v takomto prípade rúško nemá mať a on to nerešpektuje.
@babalenka otázka je, či to chytil v obchode. Ocinov znamy to chytil v brane(všetko riešil len donáškou) a míňal v brane chrchlajucu susedu. Skončil na plucnej ventilacii, lebo bol aj starší, ale dostal sa z toho.
Ale suhlasim, že covid môže človek dostat kdekoľvek, bolo jasne, že to zacnu pustat, aby ľudí premorili, ale tie ruska ešte mohli v obchodoch nechat, predsalen mame stále 20 tisic pozitívnych testov denne(Zrovna dnes 9tisic PCR a 11tisic Antigen)
Tak takto to je https://www.uvzsr.sk/index.php?option=com_conte...
@tramtada31 chytil v obchode lebo chodili pozitívne predavačky do práce ,lebo nemal kto robiť a potom aj tak obchod zavreli na týždeň .Už predavačky obe ostali doma.My sme im nosili na dedinu nákupy a nechavali na lavičke .Ešte aj ich susede sme spravili lebo z dediny do mesta až tak busy nechodia
@gubcikova pozri...ja som bola tiež 3x očko... nemyslela som si že skončím v nemocnici... skrátka nevieš... deti sa lepia jedno na druhé, kričia...je to jednoducho tak, nemá význam zbytočne hecovat deti, deti zvládajú ruska lepšie ako rodičia...aj u nás nemuseli nosiť a nosili... lebo tu rodič onko, tam zas niečo iné... skrátka vzájomný rešpekt... nič viac
@zuzanka.zuzu nie nevesali... ale snáď keď je situácia jasná...tak trochu ohľaduplnosti vzájomnej nezaškodí nikomu,ako to naučíte vlastne deti teraz...tak budú brať ohľad na Vás až zostarnete...
@tramtada31 prepáč....ale kde si nasla že zrovna dnes bolo 9000 pozitívnych.....bolo ich niečo cez 2000.....???
@tramtada31 Za vcera bolo cca 2500 pozit. testov - PCR + ag. Tych 20 tis. bolo celkovo testovanych...

@jana_eyre_2 Skús ešte raz a pomalšie...je to jasne napísané v každom článku z dnešného dňa 😃💁