icon

Rúška a respirátory

30. okt 2021

Vie mi niekto vysvetliť jednoduchu vec? Prečo sa stále riešia rúška, respir., ako chrania pred cov. čiže teoriticky sú plné smrteľného vírusu, testovanie nedávno v skafandroch ale že nikto neriesi ich znehodnotenie, nikomu neprekáža, že sú šmarené kdekoľvek, ľudia si ich hádžu doma do bežného odpadu - tie rúška infikované "smrtelným vírusum". 🙈 To mi hlava neberie. Akosi to nesedí. Odkajživa bol infekč. material, odpad prísne separovaný.

marisoul
•
30. okt 2021

Tak hádam je to na ZODPOVEDNOSTI každého jedného človeka kam to "šmarí". A je to jedno či je to rúško/ffp2 alebo odpadky... Veď keď nikto nevidí, kľudne aj na zem von. 🤦

katarinaba
•
30. okt 2021

Ja som to pochopila takto: virus prezije len v tekutine - slina, hlieny, slzy a pod. Ked sa zachyti na rusku, tekutina vyschne, vyrus umiera. Preto uz rusko nie je problem.
Ulohou ruska je co najviac zabranit rozptylu tekutin - hlavne slin pri hovoreni, kychani a kaslani - teda prenosu na ineho cloveka, kde sa zachyti na slizniciach - teda v tekutinach druheho. Ruskom chranis inych. Respirator by uz mal zabranit prieniku virusu aj smerom k tebe, preto je ucinnejsi.

zuzuliennka1
•
30. okt 2021
zuzuliennka1
•
30. okt 2021

virus na vzduchu a bez hostitela neprezije… problem je jeho sirenie - a tomu brania (mali by) prave ruska, resp. ucinnejsie respiratory

sissy27
•
30. okt 2021

Nie som odborník, ale predpokladám, že aj ten vírus potrebuje nejaké vhodné prostredie aby prežil - ľudské telo. A v takom smetnom koši zrejme nemá vhodné podmienky pre svoje ďalšie pôsobenie a proste zanikne. Napríklad som zatiaľ nepočula o tom, že by sa nakazili zvieratá žijúce v domácnostiach - zrejme ani ich bunky nevie vírus prelomiť.

kristinkakvetinka
•
30. okt 2021

Ved keď robili aj prieskum ci sa nachádza vírus na rúčkach nákupných košíkov alebo klučiek tak tam nič nenašli

viestta
•
Odpoveď bola odstránená
•
zuzanockamt
•
30. okt 2021

Mne zase hlava neberie, že použité testovacie sady sa môžu odhodiť do bežného odpadu. A pritom tento materiál sa má zbierať osobitne ako infekčný odpad. Tu už nikto nič negarantuje.

miankass
•
31. okt 2021

Môj úprimný názor na to je ze je to vlky biznis, tak ako s tymi nekonečnými vakcínami tak isto aj z ruskami a respirátormi, smrteľná choroba, ale platte si to zo svojho.. 😃👍 Hmm asi tak prečo??? Nezarabaju na tom malo nie? Vakcíny?? Hmm každý druhý mesiac sa dávat očkovať?? 😃😃 Ehm... Porozmýšľajte nad tým ze tu niečo nehrá.. Aj proti chrípke vakcínou sa chodíme dávať očkovať každé 2m.?Nie.
A neznehodnocujem covid, je to určite vážna a nepríjemná vec, ale robia z toho veľké HALÓ.
Na to aby sa pekne nabalili.moj osobný názor. A nie niesom antivaxer ani nič podobné.