icon

Rybky bojovnice

nini1010
25. júl 2020

Ahojte,prosim nechovate niekto bojovnice?Kupili sme si jedni bojovnocu,samceka malej pre radost do okruhleho akvarka a je nejaky apaticky.Viete poradit ako ho chovat aby mu bolo dobre?Dakujem

nini1010
autor
25. júl 2020

@narayan A lezi pri tom?Mala uz reve.

petruska19
25. júl 2020

@nini1010 nech nereve. Áno, takto spí aj dcerina.

nini1010
autor
25. júl 2020

@petruska19 ozaj naboku?Ak ano tak ten predsmrtny stav dobre kamufluje.

narayan
25. júl 2020

@nini1010 a reaguje na vas? Skus jej tam vopchat varechu alebo co, ci sa prebere, alebo zlakne...

nini1010
autor
25. júl 2020

@narayan hej ked drgnem do akvarka tak sa prebere.Len presvedcivo hra to umrtie ked tak lezi na boku na dne ale ziabre idu.A vie aj zaplavat ked posunieme akvarkom.

dian32
25. júl 2020

@nini1010 ja som počula že celkovo tie guľate akvarka malých rozmerov vôbec niesi dobre pre hoc aku rybku... nehejtujem ani nič len som niečo takéto počula...ze rybe začne šibat z toho že stále dookola. My ju máme tiež v malom ale v kocke a je v pohode už ho máme viac než rok.

narayan
25. júl 2020

@nini1010 mozno je len unavena aj vysokova z noveho prostredia, uz ju nechajte tak a rano uvidite, daj nam vediet potom, drzim palce 😉

dian32
25. júl 2020

@nini1010 a nemôže tým lezanim na dne len spat nás zas ostane plávať na hladine z hudbou nad vodou a tak spí, už ma veľa krát vydesil že je mŕtvy ..

nini1010
autor
25. júl 2020

@narayan Presne tak,pravdu mas.Booooze moj,rano som ani netusila co je bojovnica a vecer tu jednu resuscitujem.Takto vam poviem-o 9 otvarame klucku na chovaku.Verim ze prezije Felix 1 a nebudeme potrebovat Felixa 2.Dakujem vam moc za csetky rady 😊❤

@petruska19

nikiki29
25. júl 2020

Blbé komentáre nikto nechce - viem. Ale každá jedna, čo ste pridali fotky, tie ryby týrate. Toto vôbec nie sú vhodné podmienky na chov betty bojovnice. Skúste sa zamyslieť ako by ste sa vy cítili v miestnosti kde spravíte 2 kroky a ste na konci. Alebo v kruhu ako somáre/poníky na jarmoku... to mi je už len wellfare 🙄🙄🙄
Ak naozaj chcete chovať rybičku, zariaďte jej hranaté akvárium dostatočnej veľkosti, doprajte jej pár živých rastlín, plastové dekorácie rybe prostredie neurobia... a hlavne založte si akvárium správne a minimálne niekoľko dní pred kúpou rybky ideálne oveľa dlhšie.
Čo sa týka tých kélimkov - ryby sú tam max. pár dní, malý priestor kde sa nemôžu hýbať znižuje ich vystresovanosť a uľahčuje presun. Bohužiaľ ich nemôžu mať v akvaristike medzi ostatnými, to pre ne nie je vhodné.

nini1010
autor
25. júl 2020

@dian32 Nuz,verim v jej zaujme ze mas pravdu.

nini1010
autor
25. júl 2020

@dian32 Pravdupovediac neviem.Mna zlomila dcerka na rybicku v obchode a dala som si poradit predavackou,fakt o rybkach nic neviem.Ale ked som citala o bojovniciach potom na nete tak tam pisali ze moze byt kockate aj okruhle,nuz tak uvidime.

nini1010
autor
25. júl 2020

@nikiki29 zajtra jej idem kupit co potrebuje.Tak to dopadne ked sa nechas zlomit na zvieratko dietatkm.v chovaku a prdno tom vies.Ale zajtra rano tam idem a kupim vsetko co treba.

nikiki29
25. júl 2020

@nini1010 dobré rozhodnutie, dúfam, že to do zajtra rybka prežije. Hlavne skúste chovprodukt, kde majú akvaristu, nie predavača čo s kľudným svedomím predá prázdnu guľu - lebo však aj to je tržba.

petruska19
25. júl 2020

@nini1010 prežije. Ešte si s Felixom užijete 😍❤️

petruska19
25. júl 2020

@dian32 mne bolo povedané, že môžu dostať v takom akváriu krivku.

nini1010
autor
25. júl 2020

@petruska19 a to je co?

narayan
25. júl 2020

@nikiki29 no neviem teda, ale na akvaristickom portaly to vidia inak, tak nas tu neobvinuj z tyrania prosim.... tam pisu : Všeobecný postup pri zakladaní akvária pre Bojovnicu
Kategória: Sladkovodné akvária
Návštevy: 17611
Postup pri zakladaní akvária pre rybu Bojovnicu

1. Správny výber akvária (guľaté, hranaté)

2. Bojovnica nepotrebuje akvárium s filtrom ani s okysličovačom..

3. Do akvária potrebujete štrk, umelú rastlinu alebo inú dekoráciu podľa vlastného výberu

4. Dekoráciu a piesok poriadne premyjeme.

5. Po nadekorovaní akvária sa môže napustiť voda z vodovodu, do ktorej sa pridá prípravok na úpravu vody (proti chlóru, ťažkým kovom...,prípravok sa volá Biotopol). Voda musí mať izbovú teplotu 22-25 stupňov. Biotopol sa pridáva vždy pri výmene vody. Výmena sa uskutočňuje 1x týždenne resp. podľa potreby (zápachu – zakalenia). V deň každej výmeny vody sa na noc vždy pridávajú baktérie, dôležité pre dobre fungujúce akvárium.

6. Asi po dvoch hodinách od založenia môžete dať rybku do nového akvária. Pri náhlych zmenách prostredia 2 dni nekŕmiť. Potom kŕmime každý druhý až každý tretí deň vločkami Betta (určené pre bojovnicu), ale len toľko čo v priebehu pár minút zožerú.

7.Ak sa vytvorí pena na hladine – nie je to znak znečistenia vody. (Bojovnica si robí prirodzené hniezdo)

8. Bojovnica nesmie byť umiestnená v mieste prievanu resp. prúdenia studeného vzduchu!

9. NEPREKRMOVAŤ !!!

nikiki29
25. júl 2020

@narayan skúste si naštudovať viac ako 1 stránku... keby ste vedeli koľko mylných informácií nájdete na internete a tie sa len kopírujú zo stránky na stránku. Ak máte záujem, môžem vám poslať FB stránku kde vám poradia, keď nie, tak som urobila pre vašu rybu už maximum...

narayan
25. júl 2020

@nikiki29 dakujem, rybku mame uz 2 roky a je v poriadku...

petruska19
25. júl 2020

@nini1010 krivka? No to neviem presne, ale to môžu mať rybky čo sa točia v kruhu. Tak nám to ujo v zoo shop povedal

nikiki29
25. júl 2020

@narayan aj psy v útulkoch prežívajú a sú v pohode... vďaka bohu nemajú ústa. Dokonca aj deti v domove prežívajú v poriadku...
Krásny život prajem rybke 💙

tncka
25. júl 2020

@nini1010 akvarko ma 15 cm a ty sa cudujes ze je apaticky?🤣

nini1010
autor
25. júl 2020

@tncka Boze ale si vtipna...

marika39
25. júl 2020

naša "Biba", máme ju skoro rok. Kamarátka má obchod so zvieratkami a poradila mi, že bojovnice majú radi keď môžu preliezať a podliezať .. A myslím , že je v pohode, je dosť čulá, vodu mením 2x do týždňa, vždy chladnejšiu, nepreváram, iba tie vecičky do akvárka som na prvý raz prevarila.

ckocka
25. júl 2020

Prosím, aspoň niekto si to prečítajte. Celé.
https://www.chovatelahospodar.sk/tema/bojovnica...

simca06022011
25. júl 2020

No tak si nieco precitajte o tychto rybkach.. my sme jej museli kupit ohrievac vody, voda odstata samozrejme, ale nebolo treba ziadne dlhu dobu.. zila nam v pohode takemr 3 roky. Tieto ryby maju radi teplu vodu, neviem ci az cez 26°C nie. A mali sme tam aj rastliny aj strk aj ozdobu kde sa pchala. Najskor som mala take male gulate ale neskor dostala 30l a kamosov do akvarka. Este aj ph sme kontrolovali a davali kvapky do vody ak bolo treba. ONo prezit preziju nejaku dobu aj v kelimku, ale u betty ide o to, ze je krasna farebna... a to sa dosiahne spravnou udrzbou 🙂

Inak po kupe moze byt este trochu v strese... a nam dokonca v chovoprodukte, ked som sa do toho nevyznala este, predali samicku chorú, cize nam do par dni zdochla. Ale to uz bolo vidiet, bola cela taka odfarbena... ja som myslela, ze normalka, lebo samicky nebyvaju extra vyfarbene.

simca06022011
25. júl 2020

@marika39 menit vodu 2x do tyzdna rybe je velmi vela. Ale proti gustu.. 😇

marika39
25. júl 2020

@simca06022011 no rada by som , aby sa jej darilo tak ako doposiaľ😘

nini1010
autor
25. júl 2020

@marika39 Ja skusim zajtra s pani vymenit este to male akvarko za vacsie a teda samozrejme.mu dokupim taketo prislusenstvo.