Rybky bojovnice
Ahojte,prosim nechovate niekto bojovnice?Kupili sme si jedni bojovnocu,samceka malej pre radost do okruhleho akvarka a je nejaky apaticky.Viete poradit ako ho chovat aby mu bolo dobre?Dakujem
@nini1010 no a precitala som si celu diskusiu a dufam velmi, ze si precitas odborne veci co sme sem zavesili. Bettu neprekrmuj, doniesli ste ju domov, ani den dva jej jest netreba teraz. Plus ona ti nebude akcne plavat po akvariu, ved si predstav ze v tom kelimku stala na mieste takmer cely den, kto vie kolko dni... Musi sa aklimatizovat. CIze z toho stresy nemaj. Uvids na nej, ze sem tam vyplava tesne pod hladinu, chodi totiz dychat. Urcite jej nemen vodu halabala, ak mas moznost daj jej teplejsiu vodu aspon tu 25°C. A ak chces menit akvarko, my sme za par eur kupili komplet sadu.. ale to sme mali bettu uz dlhsie a chceli sme to doplnit, cize prezila aj v mensom, mala som gulu asi 30cm mohla mat polomer, neviem, na zaciatok som nevedela ci nas rybky neomrzia). Ale do tych gul je problem potom cokolvek co bude treba doplnit, ci uz okyslicovac a filtre (my sme davali, nemienim robit rybe stres a menit je vodu kazdu chvilu), alebo ten nutny ohrievac, lebo fakt krasne zafarbenie a plutvy velke.. to nebude mat pri studenej vode. To len tak do buducna rozmyslam.. je mozne ze vas to rychlo prejde a potom tie investicie by boli zbytocne.
Ahoj, chováme bojovnicu, no mi ich máme v 65l akvarku, keďže ho mala chcela, ale ja som ho nechcela chovať v tom mini "akvarku", ale jedno je pravda...on toho moc za deň nenarobí, väčšinou sa niekde skriva, doslovne si ľahne pod list alebo sa šuchne do kokosu, také sú bojovnice, hore vypláva keď ich krmim alebo sa chce nadýchnuť.
Bojovnice sú nenáročné rybky. Ale to mini akvárko a ešte guľaté ste nekúpili dobre. Už keď má byť malé tak aspoň hranaté. Ale aj pre bojovnicu sa odporúča aspoň 30l akvárko. Bojovniciam stačí odstáta voda z vodovodu. Stačí raz do týždňa vymeniť, nepotrebujete ani filter. Bojovnica spí obvykle na liste, nám spávala v rohu akvárka kde boli rastliny. Na začiatku sme mali malé akvárko a rybka nám vyskočila z akvárka a prežila cca 15-20 min mimo akvárka, a ešte k tomu pád zo stola 🙂, takže môžem potvrdiť že sú odolné 🙂 . Potom sme kúpili cca 30l akvárko a dali sme tam živé rastliny a kamienky a rybka veľmi rada plávala medzi tými rastlinami. Rybku neprekrmujte, stačí raz denne pár zrniek krmiva a raz do týždňa hladovku. V akvárku sa neznáša s inými rybami.
@nini1010 no rybky vyskakuju.. aj z velkych akvarii.. aj preto je na nich hore sklo alebo kryt polozeny :D
Voda ma byt taká "letná", ideálne zmiešaná s tou z akvaristiky aby sa lepšie aklimatizovala.. gulate akvarium je absolútne nevhodne, kŕmiť len pár zrnieckami raz denne, bojovnica potrebuje nejakú rastlinku alebo niečo pretože sa rada schováva a prvých par dni je lepšie na akvárko niečo položiť lebo môže vyskočiť (ale nechať malý priestor na vzduch)
No tak,rybka do rana neprezila.Tazko povedat preco,kedze som dala odstatu vodu myslim ze prisla asi chora uz z chovaku,lebo niektore z tych modrych plutviciek/vlaskov mala nejak sfarbene do cierna a zvlnene.Nuz ale teda placu bolo doma kopec takze o 9 som uz bola v akvaristike.Kupili sme noveho Felixa,zatial vyzera zivotaschopne,vacsie akvarko,piesok a rastlinky ako ste mi to vysvetlovali a verim ze tento vydrzi.
Baby a chcu bojovnice v akvarku aj nieco ine okrem piesku a par rastliniek?
Nie, bojovnice sú nenáročné. Sú vhodné pre začiatočníkov 🙂. Stačí pravidelne meniť vodu a neprekrmovať.
Svetlo nepotrebuje. V žiadnom prípade do malého akvárka nekupujte inú rybu, ani samičku bojovnicu. Zabil by ju.
@sterea my mame bojovnicu v 200 L akvarku a ma tam dost kamosov takze netvrdila by som sa neznasa s inymi rybami. Bojovnica moze utocit na bojovnicu preto sa spolu nedavaju ak su rovnake pohlavie 😉
Ale 200l akvárko a maličké akvárko sú dve rôzne veci. My máme 30l akvárko, kúpili sme jej také malé oranžové rybky, názov si nepamätám a všetky ich zabila. Potom sme kúpili neonky, tie boli rýchle, tie nevedela zabiť, gubky tiež niektoré zabila a to máme v akvárku aj rastliny, rybky sa mali kde schovať. Pani má ešte menšie akvárko ako ja. Určite by som jej inú rybku do akvárka neodporučila. Vo veľkých akvárkach je to v pohode. Tam majú rybky dosť priestoru na útek, aj sa schovať. Jedine malého prísavníka, alebo neritinku by mohla skúsiť.
@sterea my máme v našom 65l akvarku, okrem samca bojovnice aj samičku, ďalej tri tetry, mrenku, tri gupky, dvoch pancierničikov a ešte tri rybky, ktorých názov som zabudla, teraz čo máme bojovníka tak už je druhý a teda ani jeden neútočil na ostatné rybky... možno je niektorý útočnejší a niektorý menej. 🤷😃
Dobry den, neviete ci je tu skupina na modrom konikovi o tychto rybkach “bojovniciach” ? Bolo by to super 🙂

@marika39 A cervene kamienky mas len ako dekoraciu alebo je to z nejakeho dovodu?