icon

Rýchlejší priebeh vzťahu?

13. júl 2020

Ahojte, rada by som pocula vas nazor na “rychlejsi” priebeh vztahu. Spoznali sme sa min.rok v lete. Ja 24, partner 25 rokov. Travili sme spolu cas ako kazdy par, zalubení obaja, iskra, vasen ako v kazdom vztahu na zaciatku, obcas nejaky vylet. V zime sme sli na dovolenku k moru a zostala som tehotna. Dietatko sme sa rozhodli nechat, mali sme teraz pred mesiacom svadbu. Jeho rodina celkom naliehala, pretoze on uz dieta jedno bez manzelstva ma. Teraz sa vsak pytam sama seba, ci to bolo vsetko spravne? Dieta sme splodili cca po 8 mesiacoch. Svadba cca do roka od zoznamenia.
Je to dostatocna doba aby sme sa dobre poznali a vychovavali hned dieta? Partner ma z predchadzajuceho vztahu uz dieta, ako som pisala vyssie, ma cca 1 rok, nestretava sa ani s byvalou ani s dietatom. Realne dovody neviem, on o tom nechce hovorit, povedal iba ze sa rozisli pocas tehotenstva, lebo ju uz nelubil. Byvat mame kde, partner ma svoj byt a o financie sa nebojim, partner to vie potiahnut, kym budem doma s dietatom, zaraba nadstandardne. Vidite dlhodobu sancu na nas vztah? Bojim sa,ze s dietatom sa ukazu negativa vztahu a my sa zacneme hadat, ze az vtedy zistime, ze to bolo rychlo😕

Strana
z2
yipsylonka9742
13. júl 2020

@rachel36a no ved toto

yipsylonka9742
13. júl 2020

A co ty prineses " priniesla" si do tohto vztahu? Lebo on uz priniesol prachy a max nezodpovednost...co konkretne prinesies ty?????

thoughtfulweirdo
13. júl 2020

Ja som si vybrala svojho muža ako životného partnera práve kvôli tomu, ako sa aj po rozvode stará o svoje deti, lebo na tom som hneď videla, že má rozum aj srdce na správnom mieste a ak by to aj náhodou nám dvom nevyšlo, neodnesu si to spoločné deti. Že sa s ex rozišiel počas tehotenstva sa nedá bez iných info nijako hodnotiť,
stáva sa medzi ľuďmi kadečo, ale to, že sa úplne vysral na svoju dcéru kvôli jej pohlaviu, z neho robí chuja na úrovni zaostalých arabov, čo znásilňujú 10 ročné deti, lebo žena je pre nich nula. S takým by som dlhodobý vzťah nenadvazovala, lebo na tom krasne vidno, ako môžu dopadnúť aj všetky jeho ďalšie ženy a deti. Ale to už je teraz jedno, keďže ste sa vzali. Už darmo rozmýšľaš. Už môžeš rozmýšľať len nad tým, ako sa s týmito jeho zvykmi vyrovnať a ako na ne reagovať, keď sa náhodou začnú opakovať aj vo vašom vzťahu.

codal
13. júl 2020

Upřímně chlap, který opustí těhotnou ženu (protože ji údajně přestal milovat) a nestýká se se svým dítětem jen proto, že je to holčička, to je prostě ubozak a s takovým bych nechtěla mít nic společného. Přijde mi i hodně ujetý, že si vzápětí najde někoho jiného a opět si s tou ženou pořídí neplanovaně další dítě. Podle mě se jeho charakter ukáže dřív nebo později i ve vašem vztahu, ale asi úplně nemá smysl to teď řešit. Ty sis ho vzala, čekáte spolu dítě, tak dělejte všechno proto, aby vám to vyšlo a vaše dítě vyrůstalo v harmonické a úplné rodině. A na tom, aby byla harmonická, musíte pracovat spolu, stejně tak jako jste si spolu upletli sviště. Meli byste se o něj společně starat, on by si měl uvědomit, že se musí podílet na chodu domácnosti i na péči o dítě. Ty na něj bereš ohledy, že si on chudáček dost neužil, ale za to můžete oba, situace je taková jaká je, tak se jí musíte oba přizpůsobit.. Očividně se bojíš, že o něj přijdeš, ale buď mu věř a nebo počítej s tím, že váš vztah půjde do háje, protože bez důvěry to nebude fungovat. Může se stát cokoliv, ale nemá smysl to řešit teď, když je vše v pořádku. Já jsem potkala svého muže, za půl roku jsme se rozhodli pro miminko, hned se zadarilo, když byl dceři rok a půl, tak jsme se vzali a to už jsem čekala naší druhou holčičku. Jsme spolu pět let a nelituju jediného svého rozhodnutí, je to skvělý partner i otec, a i kdyby nám to nedej bože nějak nedopadlo, tak věřím, že skvělým tátou bude naším dceram celý život a a za to budu vděčná. Ale rozhodně bych řešila jeho vztah dcerou, protože ať chceš nebo ne, vždycky tady bude a vždycky to bude sestra tvého syna a má na tátu stejně právo jako on a myslím si, že i ten sourozenecky vztah je velmi důležitý. Představ si, že by takhke zavrhl i vaše dítě jen proto, že mu třeba nejde fotbal (přijde mi to stejně stupidní důvod jako to, že má dceru a ne syna), jak by ti bylo?

katarinka89
13. júl 2020

Všetky tvoje pochybnosti sú odpoveďou na kvalitu a hĺbku vášho vzťahu

lavender273
13. júl 2020

Nikto ti na toto odpoved neda. Cas vsetko ukaze. Ked budes mysliet negativne a pochybovat to nie je dobry zaciatok.

lintu
13. júl 2020

Do svadby bol čiastočne dotlačený rodinou.... ou ou ou.... Ale tak keď ste sa už na tú cestu dali, tak vám ostáva už len bojovať. Čo už by si chcela teraz za radu? Aj zrýchlený priebeh vzťahu môže vyjsť. Len sa musia snažiť a chcieť obaja. Na čo reálne máte, uvidíte až časom.

saluda
13. júl 2020

No vyzerá to byť charakter, ten tvoj manzel. Nepríde ti divné a nesprávne, že sa nezaujíma o svoje prvé dieťa? Keby to bol chlapec, tak by sa zaujímal? Je to dosť plytké a na tvojom mieste by mi blikala kontrolka ako divá. Nebojis sa tak trošku, že ťa raz opustí, lebo ťa už nebude ľúbiť? A kde je zodpovednosť? Nevidíš varovné signály, lebo ti to teraz tak vyhovuje, to sa dá samozrejme pochopiť. Možno sa ti stane to isté, možno nie, čas ukáže a tvoj manžel ukáže svoj charakter vo svojej plnej kráse.....

letfenixa
14. júl 2020

@yipsylonka9742 prečo dnes? Takéto vzťahy a ženy existovali vždy, dokonca prioritne býval dôvodom manzelstva majetok.

danica2711
14. júl 2020

sorry, ale čím viac autorkiných príspevkov čítam, tým viac mi to začína pripadať, že aký išiel, takú našiel...

richardiv
14. júl 2020

cíti sa byt dospelý na to aby robil deti jedna radosť, ale chyba mu intelekt a zodpovednosť dospeláka ...ale ked tebe nevadilo s takým človekom sa dať dokopy tak zbytočne je to o čom rozmýšľaš máš len to čo si si sama vybrala

katpizur
14. júl 2020

@richardiv ja by som zbystrila, ked sa nestara uz o to jedno dieta :/

ajka0207
14. júl 2020

Nečítala som komentáre, ale poviem ti za seba. Ostala som tehotná po pol roku vzťahu, skôr ako ročne výročie vzťahu bola svadba. Teraz už máme deti dve. Hádať sa hádame, každý sa háda keď sú vzťahu deti, je to záťaž, malo spánku, on v robote, ty doma... Ak je tam ale ozajstna úprimná láska a snaha budovať vzťah, tak to bude určite v pohode. Viac by som sa obávala toho jeho tvrdenia že ju už nelubil? Manželstvo a rodina nie je o nejakej vášnivej zalubenosti, tak by som sa asi bála že čo keď prestane "ľúbiť" aj teba.

ajka0207
14. júl 2020

Teraz čítam že sa nezaujíma o dieťa lebo je to dievča? To určite nie je v pohode prístup. Už len modliť sa nech vaše dieťa má pre neho správne pohlavie

tatiana1329
14. júl 2020

Jednej znamej rodicia sa brali po 3 mesiacoch a hned aj zostala tehotna... Su spolu uz 26 rokov...

mirkaandrej
14. júl 2020

A prečo ti nechce povedať dôvod, že prečo sa nestretava s dieťaťom, čo už má? Si jeho žena, manželka a matka jeho dieťaťa, tak načo tie tajnosti? Skôr by som riešila to ako či to nebolo unáhlené.
Ja som otehotnela 3 mesiace potom, čo sme sa s mužom dali dokopy, síce som po týždni potratila, no o 8 mesiacov som bola zase tehotná a čoskoro budeme spolu 10 rokov. Takže je ťažko odpovedať, či to bolo unáhlené alebo nie.

luuubik
14. júl 2020

Vies, co je sranda? Pohlavie je iste na 100% az ked sa dieta narodi. Ak sa lekari zmylili a narodi sa vam dievca (co sa nie tak zriedka stava) si dufam pripravena na to, ze teba aj dieta vymaze zo zivota. Lebo nesplnate jeho predstavy. Alebo co ked chlapec nebude taky, aky by si prial? Namiesto aut sa bude v hrackarstve tahat za babikami? Nebude chciet hrat futbal, ale bude tuzit chodit do vytvarneho kruzku? Nedajboze - co ak bude dietatko nejako postihnute? Snad nie si taka naivna, aby si verila, ze aj napriek tomu z neho bude super milujuci a chapavy tato... Alebo ak ty priberies po porode a nepodari sa ti zhodit... Iste nebudes zapadat do jeho planov o dokonalosti a ako vidis, on nema problem sa hned namotat na novu kocku 😉 Ano, som teraz za zlu, mnohe ta tu nechcu deptat, vraj sa uvidi, teraz je uz neskoro sa nad tym zamyslat a podobne. Nemam rada negativne prispevky, ked nemozem v dobrom pomoct, radsej nepisem... Ale v tomto pripade mi to nedalo, lebo taky dusevny mrzak ako tvoj muz sa len tak nevidi... A ty v pohodicke, nic sa nedeje, este si rada, ze sa o vlastne nevinne babatko, ktore za nic nemoze nezaujima... Len preto, ze je to dcerka... Je mi z vas oboch na grc! Moralne dno 👎

luccija
14. júl 2020

Podľa mňa sa vôbec nepoznáte a ešte uvidíš čo z neho môže vyliezť.To, že opustil tehotnú babu a taký primitívny dôvod vôbec nemusí byť pravda.Prilis zodpovednosti nedostal do vienka.Raz je to jeho dieťa bude po ňom dediť a je úbohé sa k nemu nehlasit a možno druhá strana je aj rada, že sa ho zbavila.Teraz je jedno ako rýchlo ste do toho vhupli uz žite s tým čo máte nadelene😀

banderaska29
14. júl 2020

vymyslená diskusia...dúfam teda 🙏

lussyl5
14. júl 2020

To že ste krátko spolu a že bábo prišlo nečakané po niekoľkých mesiacoch nemusí byť samo o sebe problém.Je síce nezodpovedné nechať sa oplodniť po niekoľkých mesiacoch chodenia,ale stáva sa a aj z takýchto rýchlokvasených vzťahov bývajú lásky na celý život a šťastné rodiny.Ale to s tou jeho dcérou a bývalou je to dosť cez čiaru,to ti mali hneď zablikať všetky kontrolky.Opustiť tehotnú a nezaujímať sa o dieťa a ty si ešte rada že nie sú v kontakte🤦Keby sa s ňou len rozišiel,dobre stáva sa všeličo medzi dvoma,ale ak je matkou jeho dieťaťa má sa o dieťa zaujímať,starať sa,mať pravidelný kontakt , platiť výživné a bývalej pomôcť s čím treba okolo malej.Veď je to jeho dcéra!!!A dôvod že sa nezaujíma lebo je to dievča je už úplne cez čiaru a navyše ani nevieš či je to jediný a pravdivý dôvod.Ty vlastne vôbec nevieš ako sa veci okolo toho dievčatka a jeho bývalej majú a môže z toho byť ešte riadna kuca paca.

lussyl5
14. júl 2020

A čo keď sa vám druhé narodí dievčatko???

modrykonik33
11. jan 2024

Ahoj, ste stále spolu?

Strana
z2