S akými skomolenými a zvláštnymi tvarmi slov sa stretávate v komunikácii?
Ahojte! Niekedy si pri rozhovoroch vypočujem či čítam v rôznych diskusiách skomolené/zvláštne tvary slov. Ako napr. zimnušná (zimná), kúpenská (kupovaná), niaké rady (nejaké rady), šialka (šálka), čiašnička (čašníčka), trigovica (asi mikina). S akými podobnými slovami ste sa v komunikácii stretli a prekvapili vás tak, že napriek tomu, že rozprávate od mala po slovensky, zrazu im trochu alebo vôbec nerozumiete? 🙂 Nemám prvotne na mysli nárečové slová, ale práve tie skomolené tvary bežne používaných výrazov.
@pleja v pohode, tak skús, čo znamená:
Nadrndať duchnu. Hm?
@opica_skorica ja viem ja viem s tou duchnou ale nech hadaju mimotrnavcania🤪
@opica_skorica no ja duchnu poznam, ale teda nedrndali sme ju nikdy 😁😁😁
Mne teda nárečové slová nevadia vôbec...či trnavčina, či východniarčina...🤔 Ale čo ma dožiera sú výrazy:
"ôk"
"šialka"
"Vianočky"
"ľubkám ťa"
....
a pozor, to ste snáď ešte nikdy nepočuli: "milkujem ťa" (v zmysle "milujem ťa") 🤮
90% z toho používam a je mi to fuk 😝
@ukulela “jak si duchnu nadrndáš (natrasieš perie), tak sa vychrápeš (dobre vyspíš)”.
Citát mojej sestry😃
CHRUPKY 🥲
Ja napríklad v kontakte s blizkou rodinou používam aj rôzne zdrobneniny, aj slová typu "kus, het, dakus" a podobne. Ale v oficiálnom prejave sposivnu slovenčinu.
No a inak mne ide oči vypichnut, keď niekto používa"dve taniere, dva stoličky "potom skvosty, ako úžastný, niake, úplne top bolo slovo rtenka, aké tu raz bolo v diskusii, že autorka písala ze používa strašne rada rtenku a ma veľa rteniek.. No normálne to klalo oči... 🙉
@aduskatt mna ide z toho trafit tiez,neznasam to😡😡😡😡
@struhanka a este mi vadí " so mňou", "za mňou"

@sulejmanka pardón, nemáme 2 rôčky, ale máme 24 mesiačikov 🤣🤣🤣