S kým mám riešiť zlé sny?

rencika8
30. júl 2014

Ahojte prosím poradťe. Pomerne často sa mi sníva s maminou sestrou ktorá je už ale asi 20rokov mrtva. ja si ju vôbec nepamatám len si pamatam že ma nemala rada ,chodili sme k nej na prázdniny a stále ma len okrikovala. Sníva sa mi že sme íšly k nej domov a hladali ju tam ale ona tam už nebola a také podobné sny na ktoré sa budím úplne spotená. Neviem prečo to tak je ale nepáči sa mi to pretože potom na to 2sto myslím a keď to už zas prejde tak sa mi snou zas sníva. Je možné že by ma ešte vtedy ako dieťa uriekla alebo niečo také?

maria1989
30. júl 2014

@rencika8 skús lapač snov, počula som od pár báb, že funguje

seahorse27
30. júl 2014

Skor si myslim, ze ta trapia nedoriesene veci a neprijemne zazitky z detstva, ktore ta s nou spajaju. Mozno si kladies otazky, preco ta nemala rada a podobne. Mozno si vela neprijemnych emocii ako dieta v sebe potlacila - ako obranny mechanizmus, preto si to uz nepamatas, ale vracia sa ti to v snoch. Na to by bol dobry nejaky psychoanalytik. Myslim, ze by to ani nebola dlhodoba zalezitost, aby ta toho zbavil 🙂

jaya47
30. júl 2014

@rencika8 Sny reflektuju stav tvojej psychiky. Ak ta to trapi, isla by som za nejakym psychologom a naucila sa so svojou psychikou pracovat a rozumiet jej.

luciannka83
2. aug 2014

@maria1989 to je taký krúžok čo z neho visia pierka a zavesí sa nad posteľ? A čo on chytá zlé sny, alebo ako?

luciannka83
2. aug 2014

@rencika8 viem ako sa cítiš. Prežívam niečo podobné, no ja sa bojím kvôli tomu ostávať aj sama v noci doma. Keď sa mi niečo sníva, tak dakedy v noci ani na vecko nejdem. Manžel ma tiež posiela k psychológovi, že on by mi mohol pomôcť, lenže ja som takej slabej povahy, že ja keď si len na to spomeniem, tak plačem, tak neviem, či by som u psychológa dačo zo seba vydala.

rencika8
autor
2. aug 2014

@luciannka83 tak to sme na tom teda naozaj rovnako.Keď sa mi sníva niečo také tak už potom samozrejme nezaspím ,len ležím posteli držím sa frajera a ani sa nepohnem z postele. Priateľ mi hovorí že ma to prejde že sa mi to sníva len preto že som unavená a vyčerpaná ale neni to rok čo sa mi to sníva a neviem si veľmi predsaviť či by som to vedela niekomu neznámemu rozprávať a hlavne ak by mi ten človek stým pomohol.

maria1989
2. aug 2014

@luciannka83 áno, tak by to malo fungovať.

luciannka83
3. aug 2014

@rencika8 u mňa to trvá rok, ale začalo to brutálnymi nočnými morami, teraz to už nie je až také hrozné, ale aj tak ma to obmedzuje v osobnom živote. A ty plánuješ ísť za nejakým psychológom?