icon

Samota rozvedenej matky

margotka33
10. jan 2012

Ahojte, ani naviem ako zacat... Mam problém ktorý ma trápi asi 5 mesiacov... Som rozvedená matka jedného malého dietatka. Máme sa v celku dobre. Vybudovali sme si nové a vlastné bývanie, mám prácu a sme zdraví. Jediná vec čo ma tárpi sú moje vzťahy v poslednej dobe.. Cítim sa dost osamelá. Niekedy mám pocit akoby moji priatelia na mna zabudli. Ked sa neozvem, tak oni sa neozvu a ked sa ozvem, aj tak sa neozvu... Neviem ci ked som sa rozvadzala stali pri mne, alebo boli iba zvedaví na pikosky... Koniec koncov su to ludia ktorých poznám roky. Neviem ci sme sa ocitli kazdy na inej lodi alebo co... ale cítim to aj v práci. Mám tam kolegynu s ktorou sme boli kamosky a poznali sme sa aj pred tym aj sme spolu pracovali.. Niekedy sme si volavali aj o jednej v noci a kecali sme aj 3hodky, ked nam bolo tazko a teraz ako by sme si uz ani namali co povedat.. Ona si v praci nasla inu spriaznenu dusu.. A ja sa citim celkovo nejaka vyflusnuta a sebavedomie na 0. Niekedy mam pocit, ze ani nemam co povedat...Je to zivotnym stylom akym veiem? staram sa o dieta, chodím do práce a na ine uz moc casu neni? Alebo som prekvapila priatelov a závidia? Neviem, kde sa stala chyba... skúsite dat nejaké rady? Dakujem.

margotka33
autor
13. jan 2012

@renatka737 nie, nechodí často, lebo byva trosku dalej...🙂

dyrberg
13. jan 2012

ahojte ja som na tom rovnako uz ta samota teda vlastne som len s detmi a s priatelom ...zabija..kamaratky su akosi mimo..ozvu sa len ked maju v partnerstve problem... ale ked je vsetko ok tak ani necinknu...a fakt by sa zisiel niekto s kym by clovek pokecal isiel na nakupy poradil...niekto aj do realneho zivota nie len na nete

renatka737
13. jan 2012

@dyrberg prepac ze sa vypytujem ale ten priatel je aj otcom tvojich deti?

dyrberg
13. jan 2012

@renatka737 nie nie je

renatka737
13. jan 2012

@dyrberg kolko rocne mas deti? ako ho prijali?

dyrberg
13. jan 2012

maly ma 8 a mala 5 no prijali ho celkom dobre. .najprv boli hanblive ale potom si zvykli..si vydata ?

margotka33
autor
13. jan 2012

ale inak ja som si napr. niekedy nevedela prdstavit sama si sadnut do restiky a najst sa...🙂 ked idem na nákupy tak sa idem naobedovat aj sama, akosi som si aj zvykla, resp. prisposobila sa? 😀

viki2912
13. jan 2012

to bude zivotnym stylom... ☹

eri28
13. jan 2012

@margotka33 baby nemate to lahke, ten kolotoc, a opora v muzovi nie je....
mozno kamosky maju partnerov a ine problemy, alebo vas zivot sa tak zmenil, ze uz nie ste take zaujimave na kecanie pre nich............
neviem ale samota robi vela, mozno zmenit navonok, novy uces, alebo si kupit nieco nove, a hladat polovicky, to ta,nelaka...............
moja mama, ked sa rozviedla, ja som bola babo, ale nasla druheho muza, neskor.............
neuvazujes aj nad touto alternativou, ved laska, robi divy 😉

renatka737
14. jan 2012

@dyrberg nie niesom,maly sme sa brat ale cuvla som nieco som tusila ze nebude ok.... byvas sama? ja byvam u otca a s bratom a jeho fr. je to dobre niekedy ale citim ze by som sa chcela osamostatnit ale na podnajom a vyzitie nezarobim...☹

marlenka1404
14. jan 2012

no tak som tiež na tom rovnako. Rok už nežijeme s manželom, vlastne od decembra s ex. No a cítim sa hrozne osamelo, hlavne po večeroch. Kamarátky sa mi rozutekali po svete a v podstate každa ma svoj život. Smútim za nimi, lebo sme jedine v písomnom kontakte. V robote sme dobra partia, ale každa jedna po práci uteká domov. Tak moj každodenný život je robota, z roboty idem vyzdvihnut deti a sup domov a takto dokoliečka dokola. Hrozne by som potrebovala nejaku pozitívnu zmenu, lebo teraz ma nabíjaju energiou jedine tie moje deti a tie mi vedia aj tej energie vela zobrať. Strašne si prajem nech už je apríl-maj,ked už bude svietiť slnko a ja si nadstavím tvar k nemu a budem sa nabíjať hormonmi šťastia. 🙂

lucia1974
14. jan 2012

@dadak no aj ja sa tak citim,tak by som potrebovala nejaku kamosku .pokecat prebrat veci....

hausknechtova
14. jan 2012

Ahoj ja sa ciim uplne rovnako a neviem čo s tim robiť keby som nemala malu tak by som sa zblaznila som rozvedena len kratko uzatvorili sme manželsku dohodu a každu druhu nedelu čakam č byvaly manžel pride za dceru zatial sa vobec neozval ani neukazal

marlenka1404
14. jan 2012

@hausknechtova a máš nejaké plány ak by malu zobral, alebo budeš doma?

margotka33
autor
14. jan 2012

@erni28 tak priznam sa ti, ze do leta sa chcem dat dopriadku ako pises zmenit uces, trocha schudnut a mozno hladat nejaku polovicku...🙂 ale uprimne, nemam moc casu na kavicky...🙂
baby vidim, ze nie som jedina co sa cíti sama...

marlenka1404
14. jan 2012

@margotka33 som na tom rovnako. Už som si zakázala sladkosti a tuho rozmýšlam, že navštívim kozmetičku, kaderníčku. A tá polovička by mi tiež bodla, ale čo ked už musím vyberať aj zaroven niekoho, kto to vie s deťmi-nemusí sa hned hrať na otca, stačí ked budu s mojimi dcérami kamoši.

jankapo
14. jan 2012

@margotka33 napisem pohlad z tej opacnej strany 😉 mam kamaratku- rozvedenu maminu...boli sme si velmi blizke na strednej, aj chvilku na vyske, potom sme sa odcudzili- proste sme si nesadli s jej partnerom, potom manzelom (teraz uz ex) vyhrotilo sa to tak, ze sme si asi 3 roky ani nezasmskovali, no nic...vedela som len ze sa jej narodil syncek, obcas trapne stretnutia v meste a tak 😔 potom sa rozviedla...a po case zavolala...v tu ranu som zabudla co bolo, stretli sme sa a stretavame sa doteraz, takmer kazdy tyzden, ak su decka zdrave, chalani sa pohraju, my sa vykecame...pomoct jej velmi neviem, ale aspon vypocujem...som proste na drate, ked to potrebuje...preto skus porozmyslat, ci sa nenajde osobka z minulosti, s ktorou by sa oplatilo stretnut...mozno nevies o tom ze aj ona caka na tvoj telefonat, a za pokus nic nedas...velmi ti drzim palce, aby sa ti podarilo najst spriaznenu dusu, len skusaj, nenechaj sa odradit neuspechmi...aj ostatnym babam prajem vela sil a odhodlania...

briketa
14. jan 2012

@margotka33 potrebujes sport, skupinovy. Turisticku skupinu (to aj s malou), volejbal, take cosi.
To zabera na sto percent!
A hlavne mat ku vsetkemu postoj - ako sa to da, nie ako sa nieco neda!
Zacni nieco netradicne z rucnych prac, neviem, sperky strikovane z drotikov, zacni fotit, nieco co bude pre Teba vyzva.
Pri jednom dietati sa toho da stihnut strasne moc.

hausknechtova
14. jan 2012

@marlenka1404 my mame v rozsudku zakotvene že sa ma s malou stretavat za pritomnosti matky a v bydlisku matky boli sme u psychologičky a ta to takto stanovila manžel nas opustila o dceru sa vobec nezaujimal ani ju nepozna ani ona jeho on ma psychycke problemy tak lež si mala nanho nezvykne je to stanovene takto a ja čakam že pride som asi naivna.

marlenka1404
14. jan 2012

@hausknechtova tak to si moc nevyhrala. Aj ked ju ma on, ty vlastne musíš byť pri nich-čo je aj dobre,ked vravíš, že má psychické problémy,ale zároven si nemožeš tu chvilku "volna" vybrať pre seba, to je jedno či u kadeníčky, na kavíčke alebo doma v klude. Nezávidím ani z voza ani na voz. Inač to si neviem predstaviť, cely den čakať, či sa "pankovi" uráči prísť. Ja mam neobmedzený styk a ani tak nechodí, dcéry boli zo začiatku smutné, lebo ako otec bol suprovi, len potom došiel k názoru, že ked mu nepovolim striedavku, tak ich nechce vidieť nikdy. A preto sa im už od novembra vyhýba, čakala som, že aspon na vianoce zmäkne,ale nie.
Tak preto som častokrát aj vydepkovana a viem, že tu zaberé jedine dať tomu čas, ale rada by som ho nejako využila, aby som čo najmenej myslela a rozmýšlala nad minulosťou. Preto čakám kým sa umudri počasie, aby sme mohli viacej chodiť po vonku.

hausknechtova
14. jan 2012

@marlenka1404 ja robim na smeny tyžden rano a tyžden poobede a to mam cele doobedie pre seba malu zavedem do školky a lež nejdem do prace mam čas pre seba na nakupy aj ostatne a ty si to ako zvladala ked si po ne nechodil ja som z toho troska deprimovana

marlenka1404
14. jan 2012

@hausknechtova ja som bola hrozne deprimovana, hlavne ked sa na neho pýtali a ja som nevedela ako im povedať, že proste tatino ich už nechce vidieť. Maju 6 a 4 roky, tak si ani neviem predstaviť ako mam postupovať, či to mam nechať tak však postupne zabudnu, alebo či im mám niečo k tomu povedať. Doteraz som to uhrala, že je v práci, lebo často chodieval na služobne cesty. Ale deti su mudre a určite sa im to nebude pozdávať.
A tebe má kto pomocť s malou? Bývaš sama alebo u rodičov? Ked spomínaš rannu a pobednu, tak mi je jasne, že niekto ti asi pomáha.

hausknechtova
14. jan 2012

Ja sa toho tiež bojim ako jej poviem že ocino nema o nu zaujem mala bude mat v maji 4 zatial sa nanho nepyta za otca považuje mojho ocina a mojho brata ja byvam s rodičmi a oni mi s malou aj velmi pomahaju keby som ich nemala nevedela by som si to predstavit.Ty si kolko rozvedena on by sa vedel o ne postarat ked sa s nimi nestretava ved to neni take jednoduche.

margotka33
autor
14. jan 2012

@hausknechtova ja mam zo Sulekova kamaratku... vidíme sa tak raz za dva roky...🙂

margotka33
autor
14. jan 2012

@briketa ja obcas chodím na turistiku a v jeseni sme boli aj s malou, zvladla aj vysokohorske tury... bracho ju vlacil v nosici. 😀 Aj teraz ideme o mesiac a zajtra mozno sankovat sa, uvidíme podla pocasia.
Ja v práci trávim niekedy aj 12 hodín, chodím na sluzobky aj do zahranicia a mam aj kamosku 🙂 Stretávam sa aj s ludmi, co sa týka zrucnosti a ručných prác, som viac než zručná...🙂 Lenže niekedy keď prídem domov, som rada, že som s malou, uspím ju a niekedy zaspím aj ja a nejako uz nemám cas na ručné práce... Človek sa moze cítit osamelý aj ked má okolo seba ludí.. 😉

lenkaa222
15. jan 2012

ahoojte...môžem sa k vam pridať..??? aj ked nie som rozvedena, s priatelom bývame u jeho otca a brata a mame spolu krásneho syna...noo urobil pár vecí, na ktoré sa len tak ľahko nezabuda a myslim, že nam narušili aj vzťah..teda hlavne z mojej strany..aj ked ho mám cítim sa strašne sama...chodí na osem hodín do roboty každý den..noo ked príde, je s nami nejakých 10-15 minút potom si pustí telku a kuka...potom sa nam opať povenuje a kuka znova telku..alebo ho vola kamarat niečo pomôcť ide..niekto iný potrebuje pomoc už je tam..brat niečo potrebuje ide...a povie aj tak sa nudim idem ti pomôcť..pohra sa aj s malym ale nie tak dlho ako by som ja chcela, hlavne ked ma volny čas...ja som s ním celé dni, ešte im aj varim, periem, upratujem a nikto si nič nevšíma a nevaži..nevime čo mam už robiť

marlenka1404
15. jan 2012

@lenkaa222 hmm to je tiež smutné nie si sama ale cítiš sa sama. Nemáš nejaké kamarátky, za ktorými by si mohla vybehnuť? Proste sa na vyprdni na tých svojich chlapov aspon na hodinku alebo 2x do týždňa a chod si niekde sadnúť a pokecať. A prave čítam, že malý ma 5 mesiacov, ale aj tak sa najde určite nejaká ta polhodinka, aby si mohla len tak vybehnuť a vyvetrať si hlavu.

lenkaa222
15. jan 2012

@marlenka1404 noo mohla by som vybehnúť, maly by mal pri kom zostať... jeho oco sa vie o neho dobre postarať..len nemam také kamošky..čo mám dve najlepšie, tak jedna je stále s frajerom a druhá nema ani frajera a stale rozpráva, iba o škole a o tom ako ju nebavii...za kamošky mám sestry..

marlenka1404
15. jan 2012

@lenkaa222 no to poznám, ja mám tiež par kamarátiek, s ktorými už akosi nemáme spoločnú reč. Tipujem, že sestry su asi mimo mesta, alebo zaneprázdnené, ked sa ti nedá ani s nimi vybehnuť aspon na nákupy, kavčo. Ja by som si občas aj sama vybehla do obchoďakov, ale u nas su zatial take väčšie neni, musela by som isť do dalšieho mesta autobusom a ked si to predstavím časovo, ponáhlať sa zase aby som deti nenechávala dlho na krku rodičom, tak ma prejde aj chuť. ALe však sa tu už niečo stavia, tak možno potom. Ešte je možnosť začať chodiť na aerobik, zumbu,.... , čo by som fakt rada išla, ale zase je tam to "ale" býva to väčšinou o 19 hodine a my chodíme spávať o 20.000. tak zase nič. Ale to može to byť inšpirácia pre teba, ak tam mate nejakú takúto aktivitu, tak si na hodinku odbehni aj sama a bude ti fajn, lebo vypadneš s kolobehu a zároveň budeš spokojna, lebo budeš mať postavičku 😉 (aj ked to možno nepotrebuješ)

mata299
18. jan 2012

Kočky, prepáčte, že som sem tak vtrhla, mám na vás prosbu. Píšem semestrálnu prácu na tému Rozvodovosť na SR a jej dopad na deti a potrebovala by som vyplniť jeden dotazník. Zaslala by som ho mailom, ak by ste mi do IP hodili adresu, samozrejme nezneužijem. Budem vďačná, za pomoc.