icon

Bol sobáš vašou jedinou možnosťou v živote?

Dnes o 08:19

Boli ste niekedy v životnej situácii, keď bolo manželstvo jediným východiskom?
Možno ste riešili bývanie, rodinu, financie, tehotenstvo, tlak okolia, alebo úplne inú životnú situáciu, z ktorej ste vtedy videli ako jediné riešenie práve svadbu.
Bola u vás niekedy situácia, keď ste si povedali ze .....Musím sa vydať, inak toto nevyriešim?
v akej situácii ste sa ocitli,prečo bolo pre vás manželstvo vtedy jediným riešením, a či by ste sa dnes rozhodli rovnako.

Strana
z2
anonym_640e54
Dnes o 08:22

Nie. Vobec si neviem taku situaciu ani predstavit. Ved nie sme v stredoveku.

sissy27
Dnes o 08:23

@anonym_autor taka situacia neexistuje. Kazdy problem ma minimalne dve riesenia.

minenkaa
Dnes o 08:23

Toto ma nikdy nenapadlo,že manželstvo vyrieši ťažké životne situácie
Veď bývať ak pôjdeš po svadbe k manželovi,mizes aj bez svadby ,na tehotenstvo je myslím iný spôsob na vyriešenie,potrat adopcia,financie ,môže ta dotovať aj bez svadby ,rodina to znamená čo ,že len manželstvom vznikne nova rodina,to je tiež inak riešiteľné a tlak rodiny nerozumiem,veď ak ich niečo tlači,treba kúpiť nové väčšie číslo a ak treba💩,majú ist na wc

domkakvet
Dnes o 08:24

@anonym_autor nebola som v takej situacii a nikdy by som na to nepristupila.

simsalabim
Dnes o 08:25

@anonym_autor ano, manzelova teta sa vydala v zahranici "za kolegu" po okupacii Ceskoslovenska, aby sa mohla legalne vracat navstivit rodinu. Vedela vsak, ze zit v okupovanom state nechce. Bola vedkyna, potrebovala cestovat, stretavat sa s vedcami z inych statov a to mohla iba ak ostane zit "v kapitalistickej cidzine". Manzelstvo im vyslo 🙂

a0

V ktorom dámskom magazíne bude nový článok?

anonym_3bda1a

Potrebuješ, aby ťa muž finančne zabezpečoval?

martinka17

Takéto situácie sa riešia svadbou iba v romantických románoch. V realite je potrebné hľadať funkčné riešenie.

anonym_f08745
Dnes o 08:28

@anonym_autor
Ano pre bigotne veriacich ktori stale ziju myslou v stredoveku je to normal

anonym_2e5ccc
Dnes o 08:29

Myslis, musim sa vydat, lebo sa mi nechce pracovat ...? Lebo prace je dnes vsade dost ...

lindous
Dnes o 08:29

Nie a jediná situácia, v ktorej si to viem predstaviť je, keď niekto rieši občianstvo... ale aj to si každý v mojom okolí, kto v takej situácii bol, zvládol vyriešiť inak...

anonym_2d2adb
Dnes o 08:30

Neviem si to predstaviť v súčasnosti, ale v dávnejšej minulosti bolo na dennom poriadku, že cieľom dievčiny i jej rodičov bol výdaj, lebo tým bola zabezpecena jej existencia.Pravda,v tych časoch sa mladé ženy nevzdávali takou formou,aby sa pripravili na povolanie, ktoré ich uživí.V rodičovskom dome tiež neboli vedené k samostatnosti a nezávislosti

anonym_2af5c0
Dnes o 08:30

Neviem si takúto situáciu predstaviť, pretože niečo nosím v hlave a nedopustila by som, aby takáto situácia vôbec nastala

janinah
Dnes o 08:41
@anonym_f08745

@anonym_autor
Ano pre bigotne veriacich ktori stale ziju myslou v stredoveku je to normal

@anonym_f08745 hlavne,ze si si kopla do veriacich,ty " moderná"

januska12323
Dnes o 08:45

Na Slovensku nie je manželstvo jediné východisko nikdy.

bielasovicka
Dnes o 08:46

@anonym_autor ja neviem aká by to musela byt situácia, keď by som si povedala ze, musím sa vydať, "inak toto nevyriesim ". Neviem co by vyriešila "len" svadba. 🤷🏼‍♀️

zuzana76
Dnes o 09:01

Nie, vydala som sa leno som chcela a lubila

martinmmartin
Dnes o 09:02

Ja poznam taky pripad. Ide o muza ale. Rocnik 1908 alebo tak. zomrela mu zena niekedy v 1960-70 rokoch a prva reakcia bola "budem sa musiet znovu ozenit" lebo vtedy software v chlapskych hlavach bol uplne iny .Bolo mu viac menej uplne jedno za koho hlavne nech je pozicia zaplnena a mozeme zit zivot tak ako sme zvyknuty

anonym_161d45
Dnes o 09:06

@anonym_autor to nie, ale keby som sa nevydala mam po rozvode holu rit a dnes som so synom v mojej detskej izbe u rodicov.

anonym_62ad4e
Dnes o 09:15

Na toto ti budu vedieť odpovedať skôr staršie ročníky. Dnes je tých možnosti podstatne viac ako kedysi, takže sobášit sa kvôli "zlým okolnostiam" je podľa mňa prežitok.

anonym_041a22
Dnes o 10:24
@janinah

@anonym_f08745 hlavne,ze si si kopla do veriacich,ty " moderná"

@janinah
? Ja som som len skonstatovala realitu

anonym_54f40c
Dnes o 10:26

Skoro každá sa vydáva hlavne preto, aby mali ,, právnu istotu",že keď sa to pokasle, aby neostali bez peňazí. Vdovský a alimenty pre manželku sú ich obľúbená obhajoba, prečo sa vydať.

anonym_ba0932
Dnes o 10:32

Nikdy,z vypocitavosti som si muza nebrala.Proste laska,spolocne byvanie a fungovanie,uz len vyustilo do svadby,ale v 6tom mesiaci.Presne tak ako sme sa dohodli pri zasnubach,do roka svadba,zaroven ked sa podari babo,takze v den 2 ciarociek som uz planovala termin svadby.

rosanita
Dnes o 10:44

Tí,čo uzavrú manželstvo tam,kde nemilujú ,budú milovať tam ,kde neuzavrú manželstvo. Alebo inak. Tam,kde vznikne manželstvo bez lásky, vznikne láska bez manželstva.

anonym_3f974d
Dnes o 10:45

@anonym_autor nie,sobáš bolo moje najhoršie životné rozhodnutie.

anonym_3f974d
Dnes o 10:46
@anonym_62ad4e

Na toto ti budu vedieť odpovedať skôr staršie ročníky. Dnes je tých možnosti podstatne viac ako kedysi, takže sobášit sa kvôli "zlým okolnostiam" je podľa mňa prežitok.

@anonym_62ad4e čo je podľa teba starší ročník? Možno tak 1910?

sense
Dnes o 10:52

No pred cca 30-40rokmi ano, teraz nie

anonym_6b38d8
Dnes o 10:53
@anonym_62ad4e

@anonym_62ad4e Co myslis pod starsimi rocnikmi? Tie sem nechodia alebo hadam uz ani neziju......

@autor Jedine viem od rodicov, ze sa socika sa mladi brali aj skoro preto, lebo sa dalo lahsie dostat k mladomanzelskej pozicke ( ak sommsi to dobre teda zapamatala). Ale ti ludia sa aj chceli brat, to nebol jediny dovod. A mozno ucelove manzelstva kvoli ziskaniu pobytu? Hadam este toto byva dovod...

sense
Dnes o 10:54
@anonym_54f40c

Skoro každá sa vydáva hlavne preto, aby mali ,, právnu istotu",že keď sa to pokasle, aby neostali bez peňazí. Vdovský a alimenty pre manželku sú ich obľúbená obhajoba, prečo sa vydať.

@anonym_54f40c tak ja som prvy krat potrebovala papier (laska Tam bola), aby keby sa mne nieco stane, otec dietata nemusel bojovst zo socialkou a sudmi, že to dieta patri aj jemu (nezijeme na SVK a chvalabohu sa uz zakony od tej doby trochu zmenili)

anonym_9660a3
Dnes o 11:11
@sissy27

@anonym_autor taka situacia neexistuje. Kazdy problem ma minimalne dve riesenia.

@sissy27 Reálny život býva niekedy oveľa zložitejší a pritlačí človeka do kúta tak, že teória o minimálne dvoch riešeniach ide bokom.
Jasné, technicky máš vždy na výber. Keď ti partnera z cudziny idú vyhostiť a manželstvo je jediná možnosť, ako ho udržať v krajine, to tvoje slávne druhé riešenie je rozísť sa a zničiť si vzťah. Keď ti partner umiera na JIS-ke a lekári ti bez papiera nepovedia ani mäkké f, tvoje druhé riešenie je sedieť na chodbe a čakať, či prežije. Keď bez papiera nedostaneš bývanie a alternatíva je ostať na ulici alebo u toxických rodičov, tak to nie je voľba, ale nutnosť. Niekedy ťa život a štátna byrokracia pritlačia k múru tak, že to tvoje bájne druhé riešenie znamená len čistú katastrofu. Takže si tie tvoje premúdrené reči o dvoch riešeniach nechaj pre niekoho, kto ešte nezažil skutočnú facku od reality.

Pre autora: Takéto situácie absolútne existujú. Keď do hry vstúpi byrokracia, legislatíva napr. víza pri partnerovi z cudziny, vážne choroby právo na informácie v nemocnici alebo prísne podmienky bánk pri bývaní, človek je zatlačený do kúta. Vtedy to nie je o romantike, ale o jedinom racionálnom kroku, ako situáciu stabilizovať.

Strana
z2