Samotárske 12 ročné dievča. Nájdeme kamarátku v Čadci?
Mam 12-rocnu neter, ktora nema ziadnu kamaratku, alebo len v skole. Popoludnia ked pride zo skoly a o prazdninach je uplne sama, co sa mi zda nezdrave. Je pravdou, ze jej dom, lezi trosku dalej od ostatnych deti a tym je vlastne od nich odlucena a bohuzial nie je ten typ, ze by isla ona za nimi, aj ked sa jej ponukame, ze ju odprevadime. Akokeby bola nejako zablokovana a boji sa zaclenit ku nim a tak je stale sama. Pritom velmi z nej citit, ze sa uz doma nudi a ze by si tak velmi priatelku a deti priala. Vymyslame jej programy, dali sme ju do roznych kruzkov...ani tam uz nechce ist...z akehosi zvlastneho dovodu nevieme preco. Najhorsie na tom je, ze vsetko naozaj VSETKO drzi v sebe. Pritom je uplne normalna, vesela 12 rocna zabka, s normalnymi zaujmami. Co s tym?
Preto aj touto cestou sa chcem spytat Vas mamiciek z okolia Cadce, pripadne Ziliny.....ak mate dievcatko s podobnym problemom alebo ak nemate program pre dieta na prazdniny - prosim ozvite sa, rada by som aj touto cestou chcela vyskusat najst nejaku kamaratku.

@katterinka ona je proste introvert. Ja mam dceru v podobnom veku. S kamaratkami ostavaju "kecať" ešte po škole na dvore. Ja jej to umožním. Ak má kamarátky aspon v škole, dovoľte jej ich pozvať na prespatie ku vam. Nech si spravia taky babsky žúr. Samozrejme pod dozorom rodičov. Alebo pozvať kamarátky na oslavu jej narodenín, menín. Mohli by sa kamošky z triedy dohodnúť, že pôjdu spolu do detského tábora. Tam získa dalsie kamarátky a viem, že vedúci týchto táborov sa snazia o nenásilné zaclenenie detí do zvysného kolektívu, ak vidia, že dieta sa napríklad drží iba jedného kamaráta. Kamaratku, ktora bude ta naj si musi najst ona sama, to nemozete robit vy. Ani vam nikto kamosky nehladal, ze na, tu mas a s touto sa hraj.... Oni si musia sadnúť aj povahovo aj ľudsky.. 😉