Sandálky a bosé nohy k spoločenským šatám na stužkovú - áno či nie
Tiez som mala sandalky na stuzkovej a to je 12 rokov dozadu a normalne hole nohy..
Do sandalok proste nepatria silonky.ani na ples v januari ich nenosim..bud lodicky s uzavretou spickou alebo ked ozaj strasne mrzne tak z domu nahodim silonky s cizmami a v satni prezut.tak isto nikdy nechodim bez siloniek do kostola ani na cintorin.ani s holymi ramenami...
Tenisky k spolocenskym satam je cisty otras..ked toto vidim vrazdila by som tak isto ako rifle na svadbe kosela bez tielka vytrcajuce ramienka z podprsenky a podobne skvosty..
Bola som dcere na stuzkovej a teda ziadny chalan nemal tenisky. Vsetci mali slusne topanky, obleky, kravata alebo motylik. Radost bola na nich pozerat. Dievcata pekne spolocenske saty. Myslim, ze my sme kedysi tu stuzkovu tak skommejsie uchopili, najma co sa tyka dievcenskych spolocenskych siat. Nekritizujem, iba konstatujem. Mne usila saty mama vtedy a bolo 😀 Ale tak bol to ich den a velmi im to pristalo, clovek im dopraje ked moze.
Asi mimo etiketu ale Mne sa sandalky zdaju odveci ked nie je leto a nie si v tropickej oblasti. Som trochu slepa cize by som neriesila nevidela ci mas pancuchy telovej farby alebo hole nohy ale tie sandale sa mi zdaju na sezonu v ktorej je stuzkova odveci. Ale Daj si co chces v com sa ty citis naj.
Pre zaujímavosť - odpoveď od erudovaneho človeka z oblasti spoločenskej etikety:
"Čo sa týka Vašej otázky, tak tam by sa zo spoločenského hľadiska jednoznačne večerné topánky s uzavretou špičkou. Žijeme ale v dobe,v ktorej je už veľa vecí akceptovateľných ak to vyzerá dobre. Takže za mňa nie...ale.... myslím že to na stužkovej prežijú.."
Ja si podobné dávam o 2 týždne na svadbu a bez siloniek 👌
@fineta su aj silonky v spreji 😉
Pokial mas saty dlhšie, ok, pokojne aj bez. Aj ja som tak mávala, lebo vsak aj tak nič nebolo vidno.
Ale pokiaľ máš nejaké mini ci krátke saty, tak určite aspoň tie v spreji.
Ale pravdou je ze mas mat zatvorené špicu, ako ti pise pan za etiketu. Len teraz sa už na vsetko kasle...
@fineta nebolo to myslene osobne na teba 😉🙃
Pokial by to bola mladá slečna, budis. Tam sa da privriet očko. 😁 Ale ako matka by si mala dodržať, co sa patrí. Aspoň ja by som to tak urobila, keďže si to dana udalosť tak vyzaduje. Mimochodom, zdá sa mi, ze par rokov dozadu kritizovala presne stajlistka toto ze plesové saty a sandalky a ešte k tomu na platforme (zda sa mi ze to bola žena tenistu Hrbateho na plese v opere).
Co urobia ine, ma nezaujíma.
Môžeš mať sandálky úplne kľudne, na stužkové, plesy, večierky (aj vianočné🙂), rauty... dávno je preč doba, kedy boli predpísané iba zatvorené lodičky, dokonca by som povedala, že je to pravek. Faux pas su iba silonky v sandaloch, to ano😄

@fineta úplne bez problémov sandále bez siloniek k spoločenským šatám, nezabúdaj ale na perfektnú pedikúru- potom to bude vyzerať top!👌
Otvorené sandále k spoločenským šatám sú tiež fajn, len závisí k akým- ak sa hodia typovo, nie je o čom