Sčítanie obyvateľov - pokuta
Je pravda že keď neurobím ten formulár tak bude pokuta? 😁
@anavipredam pozri, su skupiny ludi, ktorí inak ako vyhrazkou pokuty nic neurobia (netvrdim, ze je to spravne, ale funguje tak cela škála opatrení).. to ze mozu dat pokutu, neznamena, ze nakoniec to urobia... miesto nasierania sa na nete, im s tym pomoz a je to vybavene. A nie neverim, ze 80+ rocni ludia nepozeraju doma telku, alebo im nejaki rodinny prislusnik o tom nepovie a nepomoze.
@anavipredam od akých ľudí... aj starí ľudia sú občanmi SR... pokuta je od 25 do 250 e...
@deti95060810 nie nemajú predstav si. Nie každý starý človek je vyfintený a z mestečka. A ide s dobou. Oni sú skromní a doteraz robia a pestujú na svojom poli zeleninu a ovocie. Tak sa zdrž. Dík.
@simca06022011 však to omieľajú aj v rozhlase...a rozhlas má ozaj kde- kto...
@anavipredam
Neboj sa tvojim starkým nikto pokutu nedá....
Nie sú tam až tak strašné otázky ... len sme sa smiali že tam sa dáva počet kusov súrodencov ale napr svokra sa dá odkliknúť iba že jedna žije v spol domácnosti 🤣🤣🤣
@elizabet173 akoze to bol pokus o urazku mojej osoby? Ak sa nudis, odporucam ventilovat sa inde nie na mne papaaaa 🙋♀️
@anavipredam myslím, že vidíš problém tam, kde nie je. Už tu bolo písané, že budú chodiť asistenti a pomáhať s vyplnením. Pokuta je preto, lebo veľa ľudí by to na truc nechcelo vyplniť. Vidíme ako je to s dodržiavaním opatrení. Frajer je ten, čo všetko porušuje, to je taká Slovenská nátura.
@janulik2008 no tak to ani manzelov nemozem mat viac :D alebo druhov :D ach.. to ma nenapadlo :DD
Podla tych otazok mi to pride, ze si robia statistiku do buducnosti, ze kolko bude praceschopnych deti, kolko dostanu dani do statu. Si pamatam este scitanie, ked sa pytali, ci mame pracku, tv, auto. Takze nas maju aj tak scitanych. Ved na co sa vedu matriky, pri narodeni prihlasky do socialky a zdravotky. Teraz riesili vzdelanie a kde pracujeme. Mozno porovnaju s udajmi v socialke a pozistuju ciernych zamestnancov
@simca06022011 my sme to zo srandy odklikli a iba jedna sa dá 😀
@anavipredam ja sa držím... a si predstav že o tých čo píšem žijú na dedine a tiež pestujú ovocie , zeleninu a vyfintený? no však otrhaní dnes nechodí nikto...
ale, však od apríla budú zriadení pre ľudí čo nemajú net a nevedia na ňom robiť asistenti
@taskataska prototyp zaryteho katolika.beseda prave na TA3..zasnem..🤔😫
@taskataska ja len na tvoj prispev9k som reagovala 🤗 a ze prave ide diskusia,co sa tyka pohladu katolika,ked si spominala tu poslednu vetu...😁
@canany budu mat aj informacie o byvani.. ale od obce/mesta... teda nedavali duplicitne otazky, cize a na vela otazok ako v minulosti budu mat odpoved (myslim, z v roku 2021 je otazka o TV a mikrovlnke nepodstatna). Ty vidis v otazkach toto a ja statistiku, kolko je priemerne deti na domacnost, kolko ludia dochadzaju do prace a ako, kolko % ludi ma ake vierovyznanie a k akym narodnostiam sa v jednotlivych obciach hlasia, akym jazykom hovoria... a vsetko su to dost podstatne cisla... ak velmi budem spekulovat vedia z toho vyratat kolko ludi s akym vzdelanim kam dochazda do prace, pripadne aj kolko je "slobodnych" rodicov, alebo kolko ludi priemerne zije v byte/dome... naozaj o vela viac dat sa da z toho tahata ako "spehovat" kto kde pracuje .. som si ista ze s tym chaosom v socialke v pracovnych poemroch, to nik nebude porovnavat :D
@taskataska bud rada ,ze to nepocujes. Hada sa s Ciganikovou 😁
@zlatica99 Ako zistia, či som to vyplnila? Vyplnila som to síce, ale až ked som vyplňovala manželove, všimla som si potvrdenie. Jeho som si stiahla, ale svoje nie.
@hederamonstera Nemáš pravdu. Od toho sa odvíja veľmi veľa vecí: napríklad práve pretriasaná odluka cirkvi od štátu, atď., atď.
@anavipredam Nastavené pravidlá sa majú dodržiavať, podobne ako to máme nastavené v rodinách, aby sa vyhlo zbytočnému chaosu. Starým ľuďom a sociálne slabším bez internetu pomôžu s touto 5-minutovou záležitosťou na Obecných a Mestských úradoch. Nehľadajte vo všetkom chyby. Oni vedia prečo hrozia pokutou. Kvôli takým, ktorý vo všetkom vidía zlé a naschvál budu rozosievat nespokojnosť a nevraživosť medi ostatných.
@anavipredam len k tej tvojej poznámke o vyfintenych dôchodcoch z mesta. Starí rodičia môjho manžela bývajú na dedine, chovajú kravy a pestujú si zeleninu a teda vedia používať aj počítač a internet. Dokonca sa zvládli sčítať aj sami 😊
@ildiko28
Ano treba kazde dieta zvlast.
Zacnes rodnym cislom dietata, ako si zacala rodnym cislom u seba...
Kazdeho vlena rodiny musis vyplnit samostatne, aj ked uvedies pocet deti...
Pozor na to...
Jedna z príčin je aj školstvo - školy, ktoré učia v jazyku národnostnej menšiny; koľko učebníc v jazykoch menšín vydať, kde a koľko škôl otvoriť...
Ďalšia určite náboženstvo/ateizmus- tie čo to nechcete vyplniť, hanbíte sa za niečo?
Alebo sa hanbíte za dosiahnuté vzdelanie?
@hederamonstera anonymne znamena,ze sa nikde nedocitas ze ty si to a to...

@mondolina joj moja, je rozdiel téma že to nechcem a chcem vyplniť alebo to pokutovanie ktoré tu rieším a mrzí ma že si od tých najmenej podstatných ľudí pre nich robia poslušných baránkov, nejakým vyhražovaním a pokute.