Sčítanie obyvateľstva 2011. Aký na to máte názor?
máte už tlačiva v sčítaniu? dnes sme dostali, ale čo ma zarazilo, tak to až taka anonymita nie je!
je to riadna evidencia, ešte aj s čiarovým kódom 😠
aký mate na to názor???
@nadhera Znova som si to celé prešla ale ja tam žiadne čiarové kódy nemám.
@nadhera bude teda scitaci komisar pozerat ako som tlacivo vyplnila? ma teda pravo to citat? ako mne to prijde divne.. jednak uz to ze ziadaju informacie ako je napr. vierovyznanie co je inak zakonom o OOU zakazane ziadat .. a este si aj bude niekto citat co som tam dala...
ak nevyplnim niektore riadky bude to komisar kontrolovat ze ci som to vyplnila a budem to musiet doplnit?
ako o anonymite sa tu bavit neda.. nie je to ani nahodou anonymne... to mozu hovorit akurat tak detom v skolke a a ani tie im to neuveria
@bubulka722 dostala si obalku s nazovom - udaje o byte, udaje o obyvatelovi? zatvorene obalky?? na nich bol ciarovy kod, ktory si komisarka nalepila k nasmu menu do svojich papierov a vo vnutri obalky je druhy ciarovy kod (=prihlasovaci udaj na net) a ten potom mas nalepit na tlaciva (ak sa nebudes scitat na nete)
@bubulka722 v obalke je kod na nalepenie - napisane je TU ODLEPIT
@jasminet Žiadne zatvorené obálky sme nedostali. Mám dvojstranu "Vysvetlivky pre vyplnenie sčítacieho formulára" a v nej sú vložené formuláre "Údaje o obyvateľovi", "Údaje o byte" a Údaje o dome. Nič viac.
@maznacik007 budem musiet to precitat - ide o to,aby to bolo vyplnene /ci uz pravdivo-nepravdivo,to neovplyvnim,neoverim/, ver vsak,ze pri 300-400ludoch nemam sancu si zapamatat,co kto napisal. A komisari su viazani mlcanlivostou. 😉
@nadhera Žiadnu obálku ani čiarový kód nemám.
@bubulka722 tak asi treba nahanat komisara, ze nieco niekde zapatrosil 😉 kazdy clen domacnosti musi dostat svoju obalku a jednu spolocnu (myslim) na byt/dom
@jasminet My sme to dostali všetko v kope a dosť ma nabrúsilo, že si na krajíček dvojstrany ceruzkou napísali číslo domu a počer obyvateľov. Žiadne zvlásť obálky.
@bubulka722 komisar mal dorucit obalky - na kazdej je meno a rok narodenia osoby s trvalym pobytom v byte. aj ked chces cez net vyplnit - obalky su potrebne, vo vnutri su kody na prihlasenie.
@nadhera ako to nie je o tebe.. ale u nas napr. robia tieto funkcie vacsinou starsie panie, ktorych jedinou cinnostou je ohovaranie a klebetenie a nejaka mlcanlivost im je suma fuk...
ja osobne si takto anonymne scitanie nepredstavujem a uz vobec nie to ze to bude niekto citat teda ten kto len zbiera formulare..... mne to prijde ako podvod na ludoch .. najprv sa snazia nas presvedcit o anonymite co je teda blud a uz zrazu ide aj o to ze si to budu citat ine osoby ktore vedia jednoznacne identifikovat o koho ide... maju totiz zoznam pridelenych kodov a mien atd...
mozno som paranoik ale zneuzit sa to da...
@nadhera Akým spôsobom ma vlastne môžu donútiť vyplniť to? Cez net to riešiť nebudem, skôr som sa chcela vyhnúť tomu aby si to mohli spárovať s kódom.
@bubulka722 ta poznamka na dvojstranke s poctom obyvatelov a adresou by ma najmenej trapila. to si chystaju tie komisarky asi same, neviem, podla niecoho tam musia zaradit prislusny pocat tlaciv, obalok a podobne... ved to je na tom pouceni, to im nemusis davat. ale obalky by som veru nahanala...(ak sa teda budes scitavat 😉 )
ani mne sa to vonkoncom nepaci 😠 😠 😠 😠 😠 😠
@sirinka pobyt v zahranici a rok pristahovania do SR:
vyznaci obyvatel, ktory mal kedykolvek v minulosti registrovany pobyt v zahranici v trvani najmenej 1roka. Pobyt v Ceskej republike pred 1.januarom 1993 sa nepovazuje za pobyt v zahranici.
Citovane priamo z pokynov pre scitacich komisarov 😉
@nadhera ved musite byt niekde registrovani, nie? na miestnom urade? podla bydliska by jej mali dat meno,telefon, nieco na komisara. mne nasa povedala aj adresu trvaleho bydliska kde ju najdem keby nieco 😀
inak, s tymi detmi, pozeram si teraz na nete tie harky, je tam uvedene: sucasna ekonomicka aktivita - dieta do 16 rokov, takze asi mi po zaskrtnuti preskoci vsetky udaje o zamestnani, skolach, prace s pc...
Hm a čisto teoreticky. Keď si pani komisárka príde pre tlačivo a ja jej odovzdám prázdne, s tým, že sa sčítavať nechcem, čo spraví? Je taká možnosť?
@indiankaindi nenavadzam, ale nemusis ani dvere otvorit - aj s tym sa rata. Vtedy musi komisar na urade zistit aspon zakladne udaje .
Sama som sa s tym stretla - v bytoch,kde su podnajomnici...nenahlaseni...neotvoria...
@nadhera dakujem, medzitym som to tam uz nasla... 🙂
a tak si myslim, ze tam zase nejake tragicke otazky nie su, ved to vsetko o nas vedia, narodenia, trvale pobyty...aj ked vlastnime auto, tak o tom je na policii zaznam...
najviac ma pobavila otazka, aku rec najcastejsie pouziva moja dvojmesacna janka 😀

@nadhera "Musí to vyznačiť vo svojich papieroch" prosím mohla by si to bližšie špecifikovať Díkes!