icon

Sebinko po piatich rokoch - vinníčky sú známe

24. mar 2022

A už je rozsudok, že vinníčky sú známe a najmä, že prístroje, ktoré zaznamenali jeho smrť, mali vypnuté alarmy a neboli pokazené.
Päť rokov dokazovania.
Dúfam, že na JISke sa to už nestane, aby neskontrolovali aj v noci pacienta.

Sebinko po piatich rokoch - vinníčky sú známe
beata_k
24. mar 2022

2 roky? Ved to je nic za smrt dietata. Smutne.

martinka13
24. mar 2022

Dieťatko nič nevráti. Ale mali im aspoň definitívne zakázať výkon svojho povolania.

diamond007
24. mar 2022

@beata_k omyl v práci s akoze stať každému. Samozrejme to nekvitujem, ľudia robia chyby. Niekde som čítala že to bolo zámerne vypnuté aby mali kľud. V tom prípade to je smiešny trest, len dokázať sa im to asi nemá ako.

autor
24. mar 2022

@beata_k áno je to nič za smrť dieťaťa. Ale myslím, že tu išlo i o to, že vypli alarmy na prístrojoch. A že ani nevedeli na JISke, že malý pacient už nežije. Aj keď prístroje to zachytili, ale nepípali. Prečo? V noci? Spalo sa?
Osobne som bola ako pacient v nemocnici inej a keď som celú noc hľadala niekoho po chodbách, nikde nik.
Ráno sa na mňa osopila zdr.sestra, že ona mala nočnú službu.
Spala.

beata_k
24. mar 2022

@diamond007 Ano, stat sa moze bars co aj doma. Ale pokial to vypli lebo chceli mat klud, tak 2 roky je vysmech do tvare.

maris5
24. mar 2022

@beata_k maju len podmienku.

simsalabim
24. mar 2022

Ja som vzdy trvala na hospitalizacii s dietatom. VZDY. Nikdy by som v nasich nemocniciach dieta nenechala same. Bola som aj 15 rocnou dcerou, co sa niekomu moze zdat divne. Ale nenecham ubolene, vedomie stracajuce dieta same. Ani ked uz ma 15.

lenka1993
24. mar 2022

@simsalabim vieš o tom niečo ? Dominika (jeho mama ) bola hospitalizovaná o poschodie vyššie tehotná na rizikovom. Pri sebinkovi sa striedali spolu s otcom. Sebastián tam nebol minútu sám ! A jeho mama prišla na to s ním niečo je a že má vypnuté alarmy. Takze Sebastián tam nebol sám.

nyusika
24. mar 2022

@simsalabim a dobre robis.
moju neter prilaji do nemocnice v bezvedomi po tazkom uraze na treningu, pad z kona.
sestru tam nechceli nechat, ona sa zatala a povedala, ze to ju budu musiet dat odviezt policajtami.
nastastie, ze bola taka "tvrdohlava", mala sa v noci prebrala, zacala vracat...nebyt tam sestry-jaj mamy, kludne sa mohla zadusit, urcite by bola dezorientovana, kde je...a co spravili sestry, ktore mali sluzbu ??
povedali mojej sestre, kde najde vedro a handru, aby umyla zvratky...

1angelika
24. mar 2022

@beata_k nič a ešte k tomu je to len podmienka ...odvolali sa tak ktovie aký bude konečný rozsudok.

simsalabim
24. mar 2022

@lenka1993 vdaka za info. Nic o tom neviem.

nyusika
24. mar 2022

@simsalabim hlavne je uplne jedno, ci o tom my nieco vieme, alebo nevieme.
jasne, ze v idealnom pripade nenechat nikdy dieta same, podla mna to aj 90 percent rodicov robi.
ale nemozeme vediet, preco sa ludia spravaju inak, ako mi povazujeme za normu.

deti95060810
24. mar 2022

nemocničný personál je preťažený, nič sa s tým nerobí - tak si urobia samé poriadok.... pacientom večer rozdávajú tabletky na spanie a poniektoré aj vypínajú alarmy - ako v tomto prípade... Pacient je rukojemník.

moonlight1210
24. mar 2022

V roznych povolaniach su ochotni i neochotni ludia.
Ja sa zas nemozem stazovat. Dvakrat mi promptna pomoc v nemocnici, aj rychly prichod sanitky pre zmenu zachranil deti.

lenka1993
24. mar 2022

@simsalabim ja Dominiku poznám a viem takmer všetko do detailov. V to tompripade keby tam nebola matka tak by ani nevedeli ze dieťaťu niečo je.

deti95060810
24. mar 2022

@lenka1993 vážne? neviem si pomôcť ale s tým priezviskom to prehnali...

januarova
24. mar 2022

@deti95060810 hovorila by si to isté, keby sa to stane tvojmu dieťaťu? Snáď je to pre iných jedno, že si zmenila priezvisko...

autor
24. mar 2022

@deti95060810 nemyslim si. Pre nemocnicu bol pripad Zajac uzavrety. Rodicia Sebastiana sa premenovali na znak toho, ze nezabudli na synceka a pripad otvorili.

autor
24. mar 2022

@lenka1993 drzim im palce. Poznam ich nie tak dobre ako ty, ale viem, ze su čestní ľudia. A ich babka Kaja tiež.

lenka1993
24. mar 2022

@deti95060810 nevies ako sa cíti matka ktorej sa toto stane. Nevies ako by si sa zachovala ty a neviem to ani ja. Dokonca neviem či by som to ja ako matka prežila. Takze zmena priezviska je minimum.

diamond007
24. mar 2022

@beata_k veď to som napísala

diamond007
24. mar 2022

@simsalabim Presne moje slová 🙏🙏🙏
Mne mama vždy vravela, že za dieťa si v nemocnici musí človek vydupat svoje. Sestra bola chorá ako dieťa na respiračne ochorenia, pinkali si ju lekári, vyhovárali že nepatrí pod ich okres. Odmietli ju na súkromnej raz prijať, vraj majú plno. Mama im povedala že sa odtiaľ nepohne a bude tam stáť aj dorana, dokiaľ jej nevysetri lekárka dieťa, že dcéra (moja sestra) nevie už dýchať skoro. A viete čo? Prijala ju, lekárka sa vyjadrila že by to dieťa dorana ani neudychalo už. Som rada že mám bojovnu mamu a že ma to naučila v živote. Bojovať za svoje dieťa aj keď zbytočne a prehnane.
A takýchto prípadov je viac, v Čechách chlapec čo krvácal po vybratí mandlí, v Trnave v lete dva roky dozadu zomrelo dievča po operácii slepaku. Švagrovi zabudli v Trnave v nemocnici pri operácii srdca tampón 🤦 že ho museli prevážať a operovať opäť v BA atď....prípadov je neskutočne množstvo a bohužiaľ nie všetky so šťastným koncom