Sen o Bohu
Ahojte, dlho som dnes rozmýšľala ci tu mam napísať, ale musím vnútorné to tak cítim. Sníval sa mi sen veľmi živý. Kresťania určite budú vedieť o com píšem a nekrestania tu je vysvetlenie:Ježiš Kristus bol zoslany na túto Zem. Zomrel za naše, moje i tvoje hriechy. Aby som ja, ty mohla večne žiť to znamená žiť po smrti . Pri niesol na túto zem lásku, dobrotu i odpustenie nechal nám 10 Božích príkazani podľa ktorých sa mame riadiť. Ide o to ze v tom sne sa stalo toto iste viete že Ježiš ma prísť druhý krát na túto Zem pre ľudí ktorý v neho uverili a žijú ako sa patrí na Kresťanov. Mne sa snívalo ze sa zrazu zotmelo a každý videl Ježiša ako zostupuje k zemi, zrazu začali miznut ľudia aj mne zmizla dcérka najmladšia ale ostatný dvaja syn 8 a dcérka 5 ostala. V tom sne kričím Pane ved aj ja som tvoja a Pan mi povedal veľmi milo a nežné ešte nie si pripravená. Zobudila som sa a v hlave hneď musím toto povedať všetkým ľuďom neviem prečo ale musela som či už za reagujete tak ze ma odsudite alebo hocijako inakšie..
@cayz daj niečo 😀
@ella_price ja som vyjadrila slušne svoj názor a chcela som iba poukázať na to že skutočnosť je iná ako ty opisuješ, to je značný rozdiel od toho keď niekto na niekoho zaútoči kvôli svojej viere 🙈
@panelacikova neviem prečo máš pocit že ty vieš lepsie ako ja zazivam som vieru a ze ja neviem co je skutocna viera. Nevies o mne nic tak sa prosim takychto vydedukovanych hipotez prosim zdrz. Ja som len vyjadrila nazor ze tak ako existuje natlak od falosnych veriacich existuje natlak aj od ateistov na veriacich. A neviem preco by som kvoli tomu nemala vediet co je prava viera. Ja sa obhajovat nemusim preto ani nikomu sv9ju vieru nepodsúvam a to cakám aj od ateistov 🙂
@asfodelka spomínaš obľúbenú knihu o snoch , môžeš mi napísť jej názov ?
@viestta ja som nenarazala na vás 🙂
@777januska777 Napríklad vznik Zeme? To fakt niekto verí tým rozprávkam, že 6 dní niekto niečo tvoril a nakoniec stvoril Zem? Prečo sa v Biblii nespomína vesmír? Pretože keď si ľudia vymýšľali Bibliu, tak o nejakom vesmíre vtedy ešte nikto nevedel. Dozvedeli sme sa o ňom vďaka vede a technike a nie vďaka knihe. Prečo sa tam nespomínajú dinosaury a podobné zvieratá, ktoré už vyhinuli? Pretože zas o tom ľudia vtedy nemali ani potuchy a prišli sme na to zas až vďaka vede. Ako niekto mohol počať z ducha svätého? A aj existencia Ježiša je viac než otázna. Aj v Biblii sa veľmi veľa vecí navzájom vyvracia. Na strane 20 sa niečo píše a na strane 108 sa píše niečo čo úplne vyvracia to na strane 20.
https://www.youtube.com/watch?v=5OOodKAkNAU@lenocka12345 ta kniha nie je priamo o snoch. Je aj o snoch, l9vcoch snov, o viere, o diabloch, duchoch, minulych zivotoch.. taka popletena ale je tam vela peknych myslienok. Milorad Pavič - chazarský slovník. Je zlozena z hesiel ako slovnik, pribehy su rozkuskovane cez 3 svety, 3pohlady na jednu vec - krestansky, islamsky, hebrejsky. Ved skus. Mne sa velmi paci.
@cayz Ťažko niekomu vysvetliť, že zákony existujúce vo svete nevyžadujú prítomnosť nejakého boha. Existujú slabší ľudia, ktorí potrebujú v niečo uveriť, takže náboženstvo potrebujú. Potrebujú útechu, o niečo sa oprieť... Bohovia vo všetkých náboženstvách boli vymyslení ľuďmi a preto sa teraz cítia povinní dokazovať ich existenciu. 🤷♀🤷♀
Ľudia nechápem prečo si každá skupina nediskutuje vo svojej diskusii ale jedna druhú tu presviedča a uráža...k čomu to je dobré
@cayz no vznik zeme, po prvé v biblii nie je písané ako dlho trval jeden deň, ktorý je opisovany ako deň. To že si to ľudia nejako domysleli, že je to jeden nás ľudský deň neznamená, že je to pravda. Kresťan verí, že Boh nerozmýšľa v čase, čas bol stvorený len pre nás ľudí, lebo ľudia vedia rozmýšľať len v čase. Veľa vedcov sa zaoberá tiež myšlienkou, že veci nemusia fungovať v čase a snažia sa prísť na to ako o tom presvedčiť aj ľudský mozog. Vesmir sa spomína hneď na začiatku a to je: bola tma. Ďalej sa o vesmír biblia nemusí zaujímať, keďže to nie je kniha o vesmíre, ale o Bohu a tá sa má v prvom rade zaujímať o Boha. A načo sa tam majú spomínať dinosaury? Však už vyhynuli a pre ľudskú rasu nie sú dôležité (nežijú v čase keď ľudia). Fakt nechápem z akého dôvodu by toto všetko malo byť v Biblii opísané a vysvetlené. To sa môžeme rovno pýtať, že prečo nie je v knihe o histórii Slovenska opísaná dopodrobna aj história sveta. No myslím si, že počatie z ducha svätého sa tak isto nedá logicky vysvetliť ako sa nedá logicky vysvetliť duša človeka. Veď ako je možné, že človek ožije len tak? Ako je možné, že sa z bunky vyvinie človek? Toto veda nevie vôbec vysvetliť a ani napodobniť. Existencia Ježiša je dokázaná z viacerých historických zdrojov, ak chceme pochybovat o existencii Ježiša, to rovno pochybujeme o existencii nera, kleopatry a všetkých historických osobnostiach a pamiatkach. A to posledné je blbosť.
@cayz skusim Ti ciastocne odpovedat, odpovede su - pre Boha je milion rokov ako den vcerajsi, tak tych 6dni mohli byt roooky rokuce, spomina sa aj vesmir, spominaju sa tam dokonca obry, prvy ludia vraj zili aj 800 rokov, atd atd..existencia Jezisa bola dokazana z vedeckeho hladiska - rozne zaznamy mimo pismo ho popisali. To ze sa veci vyvracaju budiz- kolko ludi tolko sposobov prekladu a zrazu z cierneho je cervene a podobne. To mas ako slovo oznacujuce svatoziaru sa da prelozit ako rohy. A z neba prileteli anjeli s rohami 😂 mnoho veci sa stratilo v ustnom podani, mnoho v prekladoch a este viac ked rozne koncili vylucovali apokryfne evanjelia. Kto chce verit veri, kto nechce neveri. Krestania nikomu neklopu na dvere bibliou (aspon som takych nestretla) a nenutia svoj nazor. Verit v to ze priroda sa vyvinula sama od seba - z jednej zubrienky sa stala ryba, z druhej opica a z tretej clovek.. existuje nieco co je nad nase chapanie a riadi cely tento cirkus. Ludia tomu dali meno boh.
@perdulka7 tak jasne, že to sa vedecky ani nedá dokázať, tak ako sa nedá dokázať, že nebol a že Boh neexistuje a tak isto či existuje. Práve o tom je viera. Veda má svoje hranice, ktoré sú ohraničené poznaním. A to čo bolo kedysi faktom, dnes už nie je. Viera nie je a ani nebola ohraničená ľudským chápaním.
@panelacikova presne toto hovorím aj ja..Keď je všade prítomný,musí má počuť aj keď sa budem modliť na záchode..
@marianeta incest 🙄
Ak je niekto krestan a uznava Boha,resp.Jezisa Krista,jeho syna....nemoze oddelovat cirkev a vieru.
Pretoze Kristus cirkev zalozil.
No a uz kto veri v co,je v podstate mne jedno.
Zaklad je,aby ludia uprimne zili svoje "nabozenstvo".
Pretoze nie samotne nabozenstva su vo.svojej podstate zle,ale ludia,jedinci v nich.
Ludia,kt.si tu,kt.vieru prisposobia a urobia si z nano nstva svoje vlastne,take,aby mu.zbytocne nezasahovalo do sukromia,neobmedzovalo ho v nicom....a keby si nim pomohol dosiahnut svoj osobny ciel,preco nie.
Plno vladcov,panovnikiv,diktatorov to robilo celu historiu...a teraz sa,to robi tiez.
Nikto mi nebude prikazovat,co mam a nema robit,kde sa mam.modlit,ci vobec sa,mam.
Ja viem najlepsie....ostatni su vsetci hlupi.
@marianeta ja to nechapem tak, ze adam a eva boli jedini na svete. Boli jedini Bohom stvoreni, preto su spominani... ostatni boli ludia hmoty, do nich Boh nevdychol zivot, dusu, oni si zili taky bezny pozemsky zivot. Ulohou cloveka tu na Zemi nie je placat sa zivotom, papat, kakat, sexovat. Boh chcel, aby clovek sa zdvihol z hmoty, aby sa zacal slachtit, a aby si slachtil svoju dusu. Preto Boh zacal viest ludi prostrednictvom prorokov a ucit ich byt lepsimi a hodnotnejsimi.
Bibliu nemozes brat ako pribeh, treba si urobit nadhlad a tie pribehy aplikovat na ludsku dusu, na pribeh duse, nie tela, vtedy ti to zacne davat zmysel. Ty si vsimas uplne nepodstatnosti, treba citat inak...
@viestta netusím, raz som a bolo mi to vytknuté 😂
A čo sa stane s ateistickými hriešnikmi a s tymi čo sa neriadia 10 prikazaniami ked zostupi na zem?🤔
@perdulka7 ....no....skus si precitat NZ.
@asfodelka ďakujem , už je objednaná z knižnice 🙂

@papi30 no úplne normálne všetko sú vývojové štádiá a ja práveže vôbec nevidím nejaký rozpor vo vede a viere, podľa mňa sa pekne dopĺňajú.