icon

September 2010 nastupujeme do školy. Pridáte sa?

lela83
14. máj 2010

Ahojte mamičky,chcem vyskušať tu otvoriť temu o deťoch ,ktrore nastupuju v septembry do školy.Ja mam 6 ročnu dceru Viki,ktora teda pojde už do školy 😵

mimomu
6. sep 2010

dara.......tak tak 😒

debra
7. sep 2010

ahojte moja dcéra Vikinka tiez nastupila do skoly,mali uz aj prvu ulohu kreslit kruh...velmi sa jej to ale nedarilo 😢 to je len na zaciatku...ale musim povedat,ze sa snazila...neviem,uz ako jej to mam vysvetlit,aby nedrzala tak krcovito tu ceruzku a uvolnila rucku ale sa jej to nedarilo....poradite mi ako jej to mam vysvetlit,p.p.mame mat len trpezlivost,ze jej to pojde....ona je na druhej strane velmi sikovna,vie citat aj pocitat troxu len je asi menej zručna

mimomu
7. sep 2010

ahoj debra.......nasa viki bola prvackou vlani.v skolke ani doma sa nekamaratila s pastelkami ani s ceruzkou.je velmi sportovo zalozena a tak ju taketo aktivity jednoducho nebavili.
nam pomohlo urcite to,ze sme spolupracovali s ucitelkou.viki velmi tlacila a vobec nemala rozpisanu rucicku.tiez tie prve ciarky isli velmi tazko-a ked jej nedarilo plakavala.nuz museli sme vela len tak hocijako cmarat,nic konkretne nekreslit.vela vyfarbovat a hlavne uvolnit a spravne uchopit ceruzku.najlepsie su trojhranne pastelky aj ceruzky-hlavne pre prvakov,druhakov.
musis byt trpezliva.mne tiez tiekli nervy,ked som videla,ako jej to neslo.tiez vedela vsetky zakladne veci.
a na konci prveho rocnika pisala najkrajsie zo vsetkych.predbehla aj take deti,ktore chodili na vytvarnu a mali uchop na zaciatku ovela lepsi.neboj,len nestresovat.
prajem aby sa vikinke darilo.aj nasej aj vasej.
a to ze mame len jedno dieta,nam pridava tusim viac. 😉 🙂

pacna
7. sep 2010

@debra u nas je to podobne ceruzu drzi ako druk.Strasne tuho a neopiera si ruku ale ju drzi vo vzduchu.Moje prve čiary maju a ti kolieska och joj 😒
Vcera dostali cela trieda jednotku tak boli vsetci stastnucky,
dnes idu obidve dcery prvy krat same na obed som zvedava ake pridu rozhadane
😀 😀 😀

kika9449
7. sep 2010

ahojte, my sme nastúpili do 1. ročníka a tým,že je chlapec neposedný a živý a išli sme na odporúčanie psychologičky ešte o rok skôr, mám z toho paniku.Hneď po prvom dni v družine mi p. vychovávateľka ( inak stará pani fúria) hneď žalovala, že ju neposlúcha a na obede vyrušoval - bolo mi do plaču,pretože sama som učiteľka,ale teda s takýmto prístupom som sa ešte nestretla,aby dieťa ktoré ide zo škôlky má hneď v prvý deň vedieť všetko.....hrôza...pritom viem,že je síce živý,ale určite nie je nevychovaný,drzý,ani nerobí naschvály...stačilo,keby mu pekne všetko trpezlivo vysvetlila...som zvedavá,čo bude dnes ☹

debra
7. sep 2010

@mimomu presne tak aj moja nema rozpisanu rucku,ju vobec nebavi si kreslit,nevie ani postavu dobre nakreslit,v tom je asi po mne,ani mna nebavilo kreslenie... 🙂 som zvedava,ked prejdu na ciarky,ci vlnovky ake to bude...ona praveze tu rucku drzi na papieri uplne opretu..
mimomu velmi si mi pomohla,dakujem ti strasne moc,povzbudila si ma...tiež máš šikovnú dcérku,keď predbehla aj zdatnejšie detičky..... 🙂 aj ja prajem aby sa Vikinke darilo....
ja sa bojim toho,ze mi raz povie,ze ona to nejde robit,ze ju to nebavi a pod...

sonula44
7. sep 2010

ahojte ,tak moja šla do školy o rok neskôr 6 r mala. 25 augusta a psychologička ju neoporučila nakolko
bola hyperaktívna a hravá a mala kopec zdravot . problémov tak mala odklad .
takže teraz ma čerstvo sedem a je vidiet pokrok za ten rok . ona má rúčku vypísanú krásne kreslí a píše
ale má problém logicky mysliet a sústredit sa na činnost . ona už teraz nestíha vyfarbovať tak čo bude
neskôr 😲
Ale myslím že nie je až dôležité to krasopisne ale správne napísať a pochopiť učivo.

silvia07
7. sep 2010

moja je lavacka a tiez som sa bala, ako to bude zvladat v skole...tak som ju, ked bola predskolacka prihlasila na vytvarny kruzok...tam si pre zaciatkom hodiny rozcvicovali rucky s plastelinou....urobili si gulicku a tu si gulkali medzi rukami a potom robili kruhy stetcom na papier...ruka sa jej krasne uvolnila a ma aj lepsi uchop
moj starsi syn v prvej triede pisal ako kocur...vtedy sa ale 1.trieda neznamkovala...pisat zacal pekne az na druhom stupni, ked presiel na tlacene pismo...a teraz je na strednej a vobec nikoho nezaujimalo ako pisal v prvej triede 😀 takze ziaden stres

kibuk
7. sep 2010

ahojte tak aj mi uz mame par dni za sebou školu 🙂 pochvalu sme dostali,moj je pozorny,počuva,vnima dobre len prvy den co ma dost prekvapilo tak sa jednoducho rozplakal že chce už ist domov 😔 ale triedna učitelka si ho vzala k sebe pekne mu to vysvetlila že co a ako a od vcera-pondelka zatial fajn sa teši do skoly a slzičky zatial niesu a dufam ze nebudu 🙂
ale ako som tak pozerala do slabikara tak hm sa budeme s mužom učit odznova ten mimozemštan KUKO mi pride taky zvlastny....

s_i_s_a
7. sep 2010

zdravim vsetkych prvacikov a ich maminy... 🙂

Nas Samko dostali prvy den len slabikar (LIpka), matematiku a ziacku knizku. Dostali aj darceky o mesta, rozne skolske pomocky, peracnik, tricko...vacsinu si ale nechala ucitelka, ze s tym budu pracovat na hodinach. Vcera dostal prve slniecko, na co bol velmi pysny...a mali 4 domace ulohy...Dnes...1 jednotka a dve slniecka. Za druzinu platime 1,99 € mesacne...plati sa to od septembra do decembra a potom od januara do juna....

silvia07
7. sep 2010

@kibuk ani mne sa tan mimozemstan moc nepaci...mala zatial nekomentovala....a matika - nejake krive otvorene ciary...som prvy raz pocula taky vyraz 😀

kibuk
7. sep 2010

@silvia07 no asi tak ako si napisala 🙂 a moj Samko dnes dostal tri lienky a včera prvu hviezdičku 😵 a pritom nam povedali ze budu normalne hodnoteni znamkami uvidime čo prinesie zajtrajšok 🙂

kibuk
7. sep 2010

@silvia07 silvia teraz pozeram do matematiky a dnes sa zaoberali otvorenou krivou ciarou-čiže vlnovkou 🙂 alebo uzavreta kriva čiara-kruh 😲 normalne zeby sme aj mi z toho mali chaos ? 😅 😅 😅 😅 😅

sonula44
7. sep 2010

ahojte aj moja mala tie čiary z matematiky a tiež som vravela mužovi že naštasie že tie
deti nevedia čítať a pokyny im musí povedať učitelka lebo neviem , neviem čo by pokreslili.

kibuk
7. sep 2010

@sonula44 😀 😀 😀 😀 😀 😀

pacna
7. sep 2010

ten mimozemštan v tom Slabikari je hrozny dcera staršia mala ten isty v prvej a vobec tam nebol,ine deti mali v druhej skole taky zrozumitelnejsi Slabikar.
nasi su znamkovani klasika znamkami 🙂

daniela1978
8. sep 2010

ahojte, my sme dostali tiež klasika, šlabikár, čítanka, písanie, ale čo ma prekvapilo, tak kniha na výtvarnú a dopravnú výchovu.
Naši sú tiež známkovaní známkami a to som aj rada, lebo ja som malého chystala na to, že bude dostávať včeličky a on chcel rovno známky, tak ako veľkí, takže som rada.

siouxsie
8. sep 2010

ahojte maminy!
aj u vas je to tak, ze ked chcete dostat z deti nejake informacie o tom, ako bolo v skole, co robili a podobne, ze to z nich musite tahat ako z chlpatej deky? Kubo mi sam povie iba to, ze bolo dobre a tym to prenho hasne. ked sa chcem dozvediet viac, musim velmi premyslat na co sa spytat, aby som sa aspon nieco dozvedela.
napriklad vcera pani ucitelka presadila jeho spolusediacu kamaratku do inej lavice a posadila k menu druhe dievcatko. toto mi Kubo vcera ozmanil. a ja, mysliac si, ze dovodom presadenia bol on (v skolke s nim mali vzdy problemy, ze prave on je zdrojom vyrusovania) som mu vykladala, ako sa musi v skole sustredit, davat pozor a nevyrusovat. no a nakoniec az dnes rano som sa od triednej dozvedela, ze nevyrusoval Kubo, ale jeho spolusediaca.

dara76
8. sep 2010

@siouxsie aj u nas je to obdobne, citim sa ako na vysluchu. To uz bolo aj v skolke a v skole je to to iste. Bolo dobre a koniec. Ostatne vytahujem aj 2-3 hodiny. Ked Misko chodil este do skolky, to ze budu mat karneval mi oznamil den vopred 😀 a potom chystaj masku 😖

evinkal
8. sep 2010

ahojte maminky.no ja mám tiež prváčika a dostali len tri knižky-šlabikár,matematiku a včera aj prírodovedu.žiacku knižku nemajú.lebo niesú známkovaný,dostávajú pečiatky do knižiek a jediné čo kázali kúpiť bol malý slovníček na odkazy

silvia07
8. sep 2010

@siouxsie presne je to tak aj u nas...ako bolo:dobre...mate ulohy: neviem...vcera mali na ulohu dokrelit obrazok z prirodovedy, co nestihli v skole a moja nato: "naco si to mam robit dnes, ked prirodovedu mame az o tyzden"...no pekne to zacina...lenivec jeden 😀

kibuk
8. sep 2010

@siouxsie o moj Samko funguje ako aj vaše deti že sa musim vypytovat alebo kym ho čakam že sa naobeduje tak sa porozpravam z pani učitelkou 🙂 a potom doma sa rozpravame a ked nepovie nič a ked sa rozhodne tak všetko naraz 🙂 tak uvidime ako to pojde dalej

kibuk
8. sep 2010

@silvia07 🙂 🙂 že lenivec nasi zatial ulohu nemali uvidime co prinesie dnešok 🙂

dara76
8. sep 2010

my sme zacinali skolsky rok az 6.9, takze tiez este ulohy nie su, uvidime co bude dalej

siouxsie
8. sep 2010

inac este som zabudla doplnit na margo toho, ze nam detvaky tak velmi tazko rozpravaju to tom, co sa v skole udialo, ze ja pouzivam taku fintu a spytam sa: "No a teraz mi povedz, co bolo dnes v skole uplne ze najlepsie a co bolo uplne najhorsie". nie zeby to nejako pomohlo v mojej informovanosti, lebo pohlad mojho Jakuba na najsamlepsiu a najsamhorsiu vec zo skoly je uplne iny ako moj, ale aspon daco sa dozviem a zaroven spoznavam synatorov hodnotovy rebricek. teraz ma este napadlo, ze by nebolo od veci sa spytat aj na najsmiesnejsiu vec. no, skusim to dnes rozsirit.

sonula44
8. sep 2010

U nás @kubik je to podobne bud to znej ťaham ako z chlpatej deky čo bolo , alebo to na mňa
vyrúti a všetko naraz že to nemá ani hlavu ani pätu. malá má 5 motýlikou čiže jednotiek
(včielka nešla tlačiť 😀 ) Tiež ju beriem na obed tak učitelka povie čo bolo v ten den.

silvia07
8. sep 2010

@siouxsie dobry napad 😉 ..hned to dnes vyskusam...este ma vcera dorazilo "mami, nachystaj mi veci do tasky, lebo ja sa uz chcem hrat"...no moja zlata, ziadne take 🙂

kibuk
8. sep 2010

@sonula44 u nas su tiez lienky-jednotky ale vcera uz dostali žiacke knižky a budu normale znakovany,takže mame zatial jednu hviezdičku a tri lienky aj to bol zlaty že ked im ich pani ucitelka dala tak museli na lienku fukat aby vyschla 😀 😀 😀 a neotlačila sa na druhu stranu 🙂

sonula44
8. sep 2010

@kubik no čo mal by v predstihu aj na druhej strane šikula 😀
Malá zatial žiacku nedostala tak uvidíme.

kibuk
8. sep 2010

@sonula44 😀 😀 😀 😀 😀