icon

September 2010 nastupujeme do školy. Pridáte sa?

lela83
14. máj 2010

Ahojte mamičky,chcem vyskušať tu otvoriť temu o deťoch ,ktrore nastupuju v septembry do školy.Ja mam 6 ročnu dceru Viki,ktora teda pojde už do školy 😵

katecameron
21. sep 2010

nie moj sa nestazuje len niekedy ze ho hlava boli ked sa zle vyspi alebo ked mal nadchu tak len hlava

bodka70
22. sep 2010

Ahojte baby, aj moja Kajka sa minulý týždeň trošku sťažovala na bolesti bruška a hlavy a potom ju to prešlo. Mohlo to byť psychického pôvodu, predsa len, pre deti je to nápor, aj keď tam nemusia mať žiadny problém, je to riadna zmena.
A tiež mohla chytiť nejaký drobný vírus, na duševný stres potom ľahko deti chytia niečo vírusové.
@debra , aj u vás to mohlo byť podobne, len v ťažšom priebehu, najprv stres a potom mohla malá niečo chytiť 😒 .

Tohto týždňa sa už Kajka do školy tešila, konečne majú viac úloh 😀 , tak už sa toľko nenudí. Ona píše celkom rada, aj jej to celkom ide, celú stránku úloh napíše za pár minút a má to celkom pekne. Tak nech nám to vydrží. 🙂

pacna
22. sep 2010

@bodka70 super ze jej to ide tak pekne 😀 😀

nasi dostali dalsie pisanky male A5 tam uz pisu pismenka vcera pisali dve strany "a"
aj citaju uz "A" celkom jej to ide

debra
22. sep 2010

vcera ked prisla zo skoly,tak spala do pol 5 mi mama vravela,lebo ja prixadzam z roboty domov o pol 6 tak ked som prisla,tak este lezala,oblecena v tom co prisla...ma zastavene vetry,zapchu,sedela na studenom,ma nadchu,cize tyx problemikov sa jej pridruzilo viac,okrem toho skola,prve dni,to je napor na nu,a vyvrxolilo to bolenim bruska...vcera som jej kupila probiotika,mast na brusko,inak je velmi dobra,masirovala som jej brusko,caj feniklovy som jej uvarila...vecer hovorila,ze ju uz neboli,aj taka zivsia bola....ale rano hovorila,ze ju trosku zas boli....dnes ak sa nevykaka,neviem ci nepojdem k dokt,resp.na pohotovost... ☹

felixa
22. sep 2010

Ahojte baby,
mohli by ste napisat, kedy chodia vase prvacence spat a kedy vstavaju? Kolko hodin denne spavaju?

katecameron
22. sep 2010

o 20.00chodia spat a 6.30vstavame
@felixa

bodka70
22. sep 2010

@felixa , my sa chystame spať o 20.30, o 21.00 už spia, ráno vstávame o 6.45, ale stíhame aj ked trošku zaspíme - maximálne však do 7.00 - to už sú však fofry, aby sme to stihli. 😀. Cez víkend idú spať zhruba o pol hodinu neskôr, ale ráno dospávajú aj hodinku - do tej 8-mej . Obe chodia spať aj vstávajú rovnako, aj ked jedna je prváčka a druhá štvrtáčka. Tak som ich naučila od malička, (bolo to pre mňa praktické a nerušili sa navzájom ) chodili spať spolu, občas tá mladšia zaspala trošku skôr.

pacna
23. sep 2010

takBeatka chodi o 21,00 ta starsia troska neskor a vstavaju 6,35 😀

silvia07
23. sep 2010

spat chodi o 20.00 a vstava o 7.00 🙂 ....cez vikend okolo 21-21.30 a vstava rano o 8 - 8.30....ako tak pocitam, tak vzdy spi 11hodin 😀 ..

s_i_s_a
23. sep 2010

nas Samko chodi spat o 20:00 a vstava 6:20...cez vikendy o 21:00 az 21:30 a vstane o 5:00...takze my mame taky zvlastny system 🙂....cim neskor ide spat tym skor vstane

s_i_s_a
23. sep 2010

@siouxsie ten sirupcek sa da kupit bezne v lekarni?? v akej cene sa pohybuje a kolko vydrzi?? ak mas o sirupceku nejake blizsie info budem rada. dakujem

monikat75
23. sep 2010

@felixa moja Veronika chodí spať o 20.00 a vstáva o 7.00, ale ako ty sisa píšeš tak cez víkend chodí neskôr spávať a vstane skôr, takže aj u nej mi to tak vychádza, že čím neskôr ide spať, tým skôr vstane 😉
aj naši už začali čítať a, o, m, ževraj, ak som dobre pochopila - ale doma ešte nečítame, len píšeme, momentálne sme pri tých vlnovkách - akože v, či u, či čo to vlastne je - ale zato my sa s tým písaním dosť natrápime, ale nakoniec je to pekné 😉

dara76
24. sep 2010

spat medzi 20:00 -20.30 (obcas az o 21:00) a vstava 6:00 -:6:45. Vacsinou ho budit nemusim.

felixa
24. sep 2010

Baby ste zlate, ze ste pisali, kedy chodia vase deticky spat a kolko spia. Budem musiet svoju davat o nieco skor spat, lebo rano nechce vstat. 🙂

pacna
28. sep 2010

ahojte kocky nasi vcera zacali s "i" male jej idu len to velke neviem-neviem.
Zajtra maju ist do kina .

mame ale krasne pocasie ze? 😠

katecameron
28. sep 2010

moj vcera prisiel s placom domov ze ucitelka cely den nechala otvorene okno a jeho boleli nozicky od zimy tak ak ochorie pojdem si s ucitelkou pohovorit 😠

zajo79
28. sep 2010

ahojte.

syn uz citaju slabiky... neako skor, nie?

chodi spavat okolo osmej, niekedy aj o deviatej, ale to uz s patricnym mojim komentarom kto rano vstane do skoly.. a vstava 6:30. posledne dni vstane sam od seba, ako hodinky. A budi mna, ze mamiii, desiatu. 😅

bodka70
28. sep 2010

ahojte, naši už tiež čítajú slabiky, ale Kajka je v pohode, ona už vie čítať, naučila sa sama pred rokom, zo šlabikára staršej sestry. Ale v písaní nie sme ešte ďaleko, teraz ešte len začínajú len tie "lastovičky". každá učiteľka má zrejme svoj postup a svoje tempo.
Horšie je, že dnes si Kajka nechala omylom doma pracovný zošit na matematiku . Písala s mužom v obývačke úlohu z matematiky a ostala tam. Ja som jej večer kontrolovala knihy a zošity a toto som si nevšimla. Tak snáď z toho nebude mať v škole nejakú poznámku ☹ .

pacna
28. sep 2010

@katecameron och Boze ved je chladno nemoze vetrat cez prestavku???? ☹

dasulik123
28. sep 2010

ahojte moj 3syncek chodi do skolky.za cely mesiac bol uz trikrat chorucky,nastastie len slabe prechladnutia.ale teraz je to aj s teplotami. ☹ mate nejake skusenosti s detskymi sirupami na posilnenie imunity?prosim poradte,lebo je ich velmi vela.neviem sa rozhodnut,ktory by bol lepsi!

katecameron
28. sep 2010

@pacna ved prave staci cez prestavku ale on chudacik sa jej bal povedat ze mu je zima dnes som mu ale dala pancusky a bolo dobre davate svojim prvacikom uz pancusky?

sonulienkas
28. sep 2010

čaute ja svojej Emke ešte nedávam pančušky , aj ked uvažujem nad silonkami, pančušky sa mi vidia ešte veľmi teplé na jeseň , skôr ku zime asi. A v škole im dobre topia, ja jej ráno dávam tielko, tričko s krátkym rukavom , flisku a šušťačku-podšitú a dole zatiaľ len gatinky, rifličky a podkolienky.Akurát dnes som sa jej pýtala či jej nebola zima v krátkom rukáve -vravela , že nie ,že jej je teplo . 🙂

katecameron
28. sep 2010

u nas sa nekuri ani v skole ani doma

pacna
29. sep 2010

u nas sa kuri aj doma lebo je chladno ale nekurim cely den len vece v krbe jaaaj take teplucko 😀

silvia07
29. sep 2010

ja pancusky od vcera davam....u nas je zima a mala je taka zmrzlinka 🙂

bodka70
29. sep 2010

@silvia07 , tak my ešte pančuchy nedávame, celkove my sme taká "teplokrvná" rodina 😀 , aj v škôlke sme boli vždy poslední, čo obliekali punčocháče, zimné vetrovky a obúvali čižmy a prví sme ich dávali v jari dole. Moje baby obliekajú pančucháče, až keď je ráno na teplomeri menej ako O°C, výničmočne aj skôr - to vtedy, keď napríklad ideme poobede alebo cez víkend na dlhšie vonku. Na tú krátku cestu zo školy a do školy im pančuchy netreba.
A ešte, neviem či to môžem na seba prezradiť, ale my tielka vôbec nenosíme, celú zimu. 🙂. A chodíme v zime na zmrzku, aj keď sneží 😀 . Dievčatá ešte nikdy nemali chrípku ani angínu.

silvia07
29. sep 2010

@bodka70 jaj to ti zavidim...moja aj cez leto, ked ostala trochu dlhsie v bazene sa nemohla zohriat a vypadala ako zombie...cela bleda a usta a ruky fialove

kibuk
3. okt 2010

ahojte možem vas poprosit o hlas pre nasho psika? vopred dakujem 🙂 http://www.cas.sk/pesroka/profil/3824

pacna
4. okt 2010

dnes nam aj primrzlo 😒

maju mat prvu anglictinu tak som zvedava ako sa jej bude pacit 😀

s_i_s_a
4. okt 2010

minuly tyzden sme mali prve rodicovske zdruzenie...tesila som sa ako sa podozvedam, v com su deti sikovne a ako im to ide....nuz ale dozvedela som sa len same negativne veci....pani ucitelka zhodnotila celu triedu za triedu bitkarov (biju sa aj dievcata) a nevie odkial do jej triedy tie deti pozbierali....proste vykreslila ich ako najhorsich prvakov v celej jej ucitelskej kariere a asi aj na celej zemeguli...nepovedala na nich ani jedno pozitivne slovicko....akurat stale ospevovala jedneho ziaka, ktory ma mamicku ucitelku vo vedlajsej prvackej triede...ten vedel najkrajsie pisat, citat, najlepsie sa sprava....ma ich v triede 14 a ze s nimi nestiha ani to co inokedy s 27 detmi...pritom su velmi popredu,teda aspon oproti inym skolam u nas v meste, v slabikari aj o 5-6 dvojstran a v pisani ani nehovorim...
takze som z toho dost sklamana....clovek sa tesi z pravacika, pomaha mu zvladnut skolu a dozvie sa len same zle veci...