September 2010 nastupujeme do školy. Pridáte sa?
Ahojte mamičky,chcem vyskušať tu otvoriť temu o deťoch ,ktrore nastupuju v septembry do školy.Ja mam 6 ročnu dceru Viki,ktora teda pojde už do školy 😵
@izzie27 ahoj.prosim ta a odkial si?
@00vladka00 ahoj, ja som od Trenčína.Prečo?
@izzie27 moja malá majú ten šlabikár čo používaš aj ty, no zdá sa mi, že teraz začali ísť dosť rýchlo, píšu S a začali čítať N, tak by som chcela vedieť či aj ty si tak nejak alebo sa mito zdá
@00vladka00 a ako pokračuje malá, už sa čítanie zlepšilo? U nás zatiaľ v pohode, len škaredo píše, ale len v škole, keď si k nej sadnem tak je to oveľ lepšie, len nechcem , aby si zvykla, že vždy budem pri nej sedieť, ale zatiaľ musím 🙂
@izzie27 .len som chcela vediet.ci nejsi zo senice.
@anesim ani moc nie.ale ked som prinej tak mi aspon povie ake tam su pismenka
ahojte.citam tu ake mate vsetci sikovne deti.a iba ja mam nesikovnu dceru ktora bude robit vsetko ine len ne citat.
@00vladka00 moj zas nevie matiku ostatne mu ide celkom dobre ale matika z 11prikladov 4dobre vypocita v skole doma mu dam tie iste a urobil 8dobre nechapem 😕 😕 😕 😕 co to znamena a ta ucitelka mi vobec nesedí asi z nej ma malý depku 😒
@katecameron vies ja uz som s nej taka znicena.ona mi to precita ale do kopi to neda.
@katecameron ucitelka mi povedala ze na 90 percent ju necha neech opakuje rocnik
@00vladka00 ale snáď nemusí prečítať celé slovo naraz, u nás môžu slabikovať, malá mi tiež neprečíta napr. vlak , to mali dnes, lebo nevie dať dokopy tie spoluhlásky. A na to, že ti uč povedala, že ju nechá opakovať je pdľa mňa skoro, veď chodia do školy len tri mesiace a ešte sedem majú pred sebou, to je dosť času a myslím, že nemusia deti vedieť hneď všetko pred tým ako idú do školy, sú tam na to aby sa to naučili
@00vladka00 moj ma ist ku psychologicke nabuduci tyzden ci nieje dyskalkulik
@katecameron aj moja bola u psycholochicky
@anesim uvidim ako to pojde dalej
@00vladka00 mne Paťko tiež nečíta hneď celé slová...napríklad slovo Milan - najprv povie "m" "i" - mi - "l" "a" "n" lan a potom skúsik Milan...občas ešte trafí aj riadnu kravinu keď sa to snaží dať do slova, ale čo som počula od učiteliek tak prváci slabikujú aj na konci prvej triedy, každí má svoje tempo a čítaniu treba dať čas
mne doma tiež píše diktáty vcelku fajn, problémy nám robia len slová, neviem ako mu to vysvetliť...napríklad keď píše Sisa - tak si povie Si a napíše a potom povie sa a napíše už len "a" na to písmenko "s" zabudne...mám pocit že nevie nejak prísť na systém aby vedel ako písať písmenká za sebou v slove, napíše bez chyby len to slovo, ktoré máme už často cvičené ako napríklad mama...to už píše automaticky. Tiež už máme zopár horších známok, ale aspoň ho to trošku motivovalo, že si už lepšie kontroluje dlžne, bodky
@00vladka00
dieta sa moze do polroka vratit do skolky, ale ak prejde polrok, tak ak sa mu nedari, uz sa nemoze vratit do skolky, uz musi len opakovat roccnik. Ved riad sa podla psychologicky. Ak ti ona potvrdila, ze dieta je zrele, tak snad by to mala tvoja dcerka zvladnut.
@anesim ahoj.uz jej to ide o moc lepsie.uvidim ked pojde manzel v pondelok do skoly.kazalôa som mu nech sa opita ucitelky ako jej to ide.
@anesim ahoj anesim.no dnes sa manzel pital ucitelky a ona mu povedala ze jej tomoc nejde.ja uz nevladzem.porad mi prosim.
@00vladka00 neviem, zrejme len cvičiť doma, napíš jej ty slová , najprv len slabiky - MA, ME , JA ... alebo dvojslabičné slová a každú slabiku daj inou farbou - my sme zo začiatku cvičili čítanie takto. Takéto slová jej už problémy nerobia , v pohode prečíta napr. fujavica( to mali dnes ), ale problémy má napr. slama - tam kde je za sebou viac spoluhlások. My sa zase trápime s písaním, doma píše celkom pekne ,ale v škole je to strašné, za úlohy dostáva výtlačky a v škole len v. A doma sa potom jeduje ,že nechce písať 🙂
@martinake ahojky, čítam si tvoj príspevok a tiež mám takú dilemu, vzľadom nato, že moj synačik nastupuje budúci rok do školy a už pokukujem po aktovkách, peračníkoch a tak. aj tak vlastne s istotou ešte neviem čo všetko bude do tej školy potrebovať, cez čo si kupovala tú aktovku? cez net alebo priamo v obchode? 🙂
krásne Vianoce všetkým mamičkám prváčikov a ich detičkám, veľa zdravia, šťastia a lásky...a nech našich prváčikov v budúcom roku písmenká a číselká ešte viac poslúchajú ...príjemné sviatky vám prajem
aj ja vám všetkým prajem krásne vianočné sviatky plné radosti, šťastia a rodinnej pohody a detičkám radosť z darčekov 😅 😅 😅
ahojte dievčatá, tak nám zase začínajú školské povinnosti po prázdninách, my sme ráno ledva vstali o 7.10, našťastie do školy sme v pohode stíhali, lebo Kajka sa bleskovo vychystala - asi jej už škola trošku chýbala 😀 .
Cez prázdniny sme skoro nič neprecvičovali, všetko sme urobili posledné 2 dni, akurát si Kajka čítala knižky, tak si v rámci toho precvičila čítanie.

@anesim dakujem za odpoved, práve dnes som tašku kúpila je krásna, monster truck. Videla som viacero modelov pre chlapcov ale táto bola najvýraznejsia tak som ju kúpila. Naozaj je ľahulinká. Aj ostatné doplnky k nej sú krásne zladené. Takze zatial spokojnost. Dúfam ze synator bude mat radosť ked si ju nájde pod stromčekom.