September 2010 nastupujeme do školy. Pridáte sa?
Ahojte mamičky,chcem vyskušať tu otvoriť temu o deťoch ,ktrore nastupuju v septembry do školy.Ja mam 6 ročnu dceru Viki,ktora teda pojde už do školy 😵
@bluvatko, ja nemozem Kuba pustit sameho von a pozerat nanho z okna ze co robi, lebo my sice mame ihrisko tak isto vo dvore, ale je tam tolko stromov, ze aj tak by som cez ne nic nevidela. ako je to fajn, ze je ich tam tak bohato, len pre tuto konkretnu situaciu je to uplne na nic. a dalsia vec, nas Kubo inklinuje k starsim deckam, v zasade si vybera 8-10 rocnych a ti by mi ho zrejme poducili inym kuskom 😖 malokedy si vyberie vonku na hranie rovnako stareho kamosa (vynimkou su len kamarati - spoluziaci zo skolky). jedneho starsieho (9-rocneho) kamosa ma vo vedlajsom dvore, ale k tomu bud chodieva na navstevu a su doma pod dohladom jeho maminy, alebo obcas vybehnem s nimi oboma von a ponevieram sa tak vo vacsej vzdialenosti od nich, aby nemali pocit, ze ich sledujem. esteze teraz momentalne kocikujem a to moje "sliedenie" nie je az take napadne 🙂
inac dnes nam prisla zo ZS pozvanka na to rodicovske zdruzenie. bude buduci tyzden. no to som zvedava, co nam tam vsetko povedia.
Ahojte mamičky, či púštam matúša samého vonka, už áno. Bývame v rodinnom dome a hore nad nami je cesta, kde však chodí malo aut a oni sa tam bicyklujú traktorujú ako to oni volajú a hore vyššie majú miesto na opekačku tak tam si pobehajú. Minulé leto som s nimi chodila aj ja vonku, ale teraz, že už sú trošku rozumnejší, tak chodia sami, ale tiež ich kontrolujem po očku.
Aké je počasie u Vás, dúfam, že už bude pekne, lebo neviem, či aj nejaké ovocie zo záhradky budú deti jesť, alebo im budeme kupovať tie dusičnany z lidla. majte sa krásne a krásny dník
Ja mám tiež doma šikovnú predškoláčku a vonku na ihrisko ju úplne samu nepúšťam, ale občas ide bez rodičov, len zo staršou sestrou (9,5 rokov), ktorá už chodí sama. Ale to len cez deň, keď je kopec mamičiek na ihrisku a ide aj s kamarátkou, čo jej mama má výhľad z okna na ihrisko, tak na nich občas vykukne, že čo robia.
naša Kajka už tiež ide v septembri do školy, je to moja šikulka, dúfam,že sa nebude nudiť, lebo sa cez vianoce naučila čítať, aj číslice jej idú super, rozumie aj násobeniu - veľa pochytila od staršej sestry-školáčky. Jediné v čom trochu zaostáva, je výška, kurci tvoja malá vôbec nie maličká, Kajka má 6apol a má 112cm a 17kg, je určite väčší drobček 😉 . Aj tašku sme jej kupovali čo najlahšiu, aby ju vládala nosiť, ale aj tak jej ju asi prvý rok budem nosiť ja, aby ju taška nezvalila 😀 .
aj ja uz pustam malu sem tam samu, zatial ide vzdy s kamaratkou....maju take male ihrisko, kde sa stretava vela deti zo skolky..niektore su s maminkami a tak trosku dohliadaju....inac Ninka ma 124cm a vazi 22kg a v skolke je taky priemer 🙂
My bývame v Petrzálke a na ihrisko nevidím z okna, ani balkona...zrovna tak je otočené = a urcite by som ho SAMEHO NEPUSTILA !! nehrozi 😕 to si neviem predstaviť ani, by som bola na nervy celý čas ....až ked bude školák a aj to vačší...kamoska minule pustila takto maleho so starsím surodencom a najlepsie...stretli vonku kamosa a sli k nemu na návstevu a "zabudli" sa...a kamaratka s tretím dietatom v kocíku ich hladala pred cinziakom....vrátili sa az po tme 😠 😠 😠
Ozaj a v prvý den sa nosia kvetinky?? 😎 neviem ako to je, tak sa pýtam 😀 (dneska nam prisiel list, ze sme prijatý do školy 🙂 ) 😎
@syja, ja som pozerala aj iné stránky - čo sa týka školských tašiek - napr. aj na stráne bagmaster je školský batoh kITTY - má hmotnosť tiež 0,8kg - je pekný a o niečo lacnejší než topgal (i keď na topgaly je teraz akcia - 10% zľava pre prváčikov) - tiež má tvarovanú a vystuženú zadnú časť na chrbátik, reflexné prvky, široké popruhy, atď. Ja som pozerala všelijaké tašky a zistila som, že ak chceš batoh s vystuženou a tvarovanou zadnou časťou, tak pod 0,8kg sa nedostaneš, to polstrovanie má nejakú váhu a vplýva to na váhu tašky. ľahšie sú potom už len batôžky s tým mäkkým chrbátikom, ale to som nechcela - nezdá sa mi to vhodné pre prváčika.
@bodka70
ahoj, vo svojom prispevku spominas, ze na skolske tasky pre prvakov ma Topgal teraz 10%-nu zlavu. prosim ta, kde to najdem na ich stranke, alebo ako mam postupovat, aby som si tu zlavu pri nakupe cez net uplatnila? ich stranku som si preklikala, ale nejako som tuto akciu nepostrehla. dakujem 😉
@siouxsie ,a ešte som chcela upozorniť, že tie tašky v topgale, čo majú okolo 1kg, tak to majú preto, lebo tá vystužená časť je ešte pevnejšia (je tam taký hliníkový rám), pozri si lepšie detailné foto tašiek, tie s hliníkovým rámom majú taký textilný poťah na chrbtovej časti a tie len s plastovým vystužením majú majú taký plastový poťah v zadnej časti. Staršej dcérke sme kúpili tú ťažšiu, lebo ona bola už druháčka , keď sme jej ju kupovali (navyše má skoliózu) a celkove nie je také drobátko ako moja mladšia - ta má chrbátik v poriadku, tak to je taký kompromis, aby to vedela uniesť.
ahojte mamičky, ja som kúpila od fitmy Hana Step by step, tá taška je o niečo ťažsia ako topgalz.
siouxsie vy v okolí nemáte nejaký obchod , kde predávajú topgaly, pretože dneska som bola v Lučenci v jednej predajni a tam mali novinky čo majú na nete za 55, tu ich mali o 10 - 15 eur lacnejšie. neviem prečo ale v obchodoch čo som pozerala v lučenci a v bystrici boli lacnejšie ako na nete. ten kupon môžeš použiť aj trošku neskoršie, skús ešte pochodiť kamenne obchody, hoci aj ja som kupovala cez internet. zase tašky od firmy Hana boli v obchodoch drahšie. len tolľko
Prajem krásne vyberanie a plnú penaženku ja som dneska kukala zošity a dosky na ne, tak zhruba nejakých dalších cca 20 eur, treba.
Tu stále prší, tak je aj u vás?
@kurci, ja som jednu topgalku kúpila cez kamenný obchod a jednu cez net a vyšlo ma to zhruba narovnako, lebo tá v obchode bola o cca 2 euro lacnejšia ako tá z netu aj po zľave, ale k tej z netu boli pribalené nejaké darčeky (notes, reflexná vesta, nalepovačky...), tak sa to myslím vyrovnalo 😉 .
Mne sa tie tašky Hama tiež páčia, ale odradila ma tá cena a tiež váha tašky, to pre moje drobné kuriatko 😀 nie je veľmi vhodné. Snáď v neskorších ročníkoch, keď trošku podrastie a priberie 🙂.
@kurci
podla stranky topgalu, v PD mame dve predajne, ktore su zmluvnymi predajcami ich vyrobkov, ale vzdy ked som sa tam bola pozriet, nic z tovaru na predajni ma neoslovilo.
@bodka70
to co pises, ma svoju logiku, s tymi darcekmi k taske myslim. ono tak ci tak by som ku skolskej taske urcite dokupila minimalne ten nepremokavy obal.
ahojte, bodka ďakujem za typ, ja som tiež rozmýšľala o taške z topgalu a tiež si asi vyberiem z netu, lebo u nás v obchodoch majú malý výber a hlavne predavačka nevie ani vysvetliť, či majú spevnenú chrbtovú časť a pod. a na nete to píšu úplne podrobne, takže super a ešte aj zľava sa dá uplatniť, čiže to vyjde na dobrú cenu 😉
júj,ale ste sa v téme rozpísali ved to budem čítať týžden
lela buď rada, konečne jedna téma sa ti ujala 🙂
riesite uz aj kruzky...ci nechavate na september?....lebo teraz sa robia talentovky v ZUSkach
my s krúžkami ešte nevieme ako: obe dcérky tancujú vo folklórnom súbore Jahôdka, už tretí rok, v tomto mienime pokračovať, obom dievčatám to ide a baví ich to. Staršia je tretiačka a ešte chodí na gitaru v rámci školy, len neviem, či bude krúžok pokračovať aj na budúci rok, dúfam že hej. Kajka ešte chodí na keramiku, aj to ju baví, len neviem či to budeme popri škole stíhať, bola by som rada, keby niečo také mali aj v rámci školy, tak by som ju tam prihlásila. A ešte by chcela chodiť na flautu, chcela by som ju dať do ZUS. @silvia07 - to som nevedela, že teraz sa robia talentovky, myslela som, že v septembri, to aby sme sa bežali teraz prihlásiť.
@silvia07 - nakoniec som pozerala, že ZUŠ na našom sídlisku už mala prijímačky v máji, ale jedna súkromná ZUŠ má sídlo bližšie - susedná ulica s tou, kde bude Kajka chodiť do školy a zhodou okolností majú zajtra a pozajtra prijímačky. A pozerala som cenu, je to dokonca lacnejšie, ako klasická ZUŠ. 🙂 . Takže super, zavolám tam a pôjdeme sa pozrieť - majú tam aj hudobný odbor - je tam aj flauta a stálo by ma to 7,5eur mesačne, čo je myslím primeraná cena.

siouxsie,nasa deni chodi vonku niekedy sama raz sme ju pustili a od vtedy stale otravuje tak ju pustime,ale mi mame ihrisko rovno pred bytovkou tak stale pozeram ci tam je a ci sa hraje mame tam pieskovisku,hojdacky a smykalky 😕 dufam,ze som to dobre napisala. 🙂 kurci,deni ma 120cm a 20kg,ale sa mi nezda zeby bola mala 😖