September 2010 nastupujeme do školy. Pridáte sa?
Ahojte mamičky,chcem vyskušať tu otvoriť temu o deťoch ,ktrore nastupuju v septembry do školy.Ja mam 6 ročnu dceru Viki,ktora teda pojde už do školy 😵
u nas davala 1.polrok uctelka do ziackej iba 1...kto by mal mat zlu znamku dostal iba podpis....iba polrocne pisomky oznamkovala...na vysvedceni mali vsetci same 1+ dosttali pochvalny list za uspesne absolvovanie
na druhej strane vysvecka mali potom rozpisane, kto ako pracoval...co mu ide a v com sa musi zlepsit
najlepsi ziaci dostali este diplom
mne osobne sa taketo hodnotenie pacilo
ahojte nase deticky dostali na vysvedceni skoro vsetky jednicky az na par ktory mali aj dvojku medzi jednotkami, ale to dala pani ucitelka z toho dovodu, ze rodicia sa menej venuju detickam aj ked maju nedostatky, lebo si myslia ze ked su v druzine a spravia si tam ulohy, tak to staci. A ked im dohovarala, tak povedali ano budeme sa im viac venovat, len ucitelka to nejak nepostrehla, tak to riesila takto...Ale aby prvaci dostavali 3,4,5 to uz je fakt sila
@bodka70 presne ja som mala taky problem so Samkom...tiez sa ma pytal preco mali same jednotky aj ti ktori sa nesnazili pekne pisat, mali vela chyb v diktate a podobne... neviem ci to nebude skor demotivujuce pre tych co sa snazia...povedia si ved naco sa budem tolko snazit ved aj tak dostanem jednotku....moj nazor je ze ti ktorym to islo dobre mali dostat jednotku a ti co im nieco nejde dvojku, aby bolo jasne ze treba pridat.... ale davat prvakovi na vysvedceni trojky,stvorky, patky mi pride uz poriadna sila....
naša učiteľka známkuje detičky riadne od 1 až po 5.... a musím povedať že jeden z ich triedy mal na vysvečku aj 5 a 4 a rozhodne to učiteľke nezazlievam, lebo je to jedno dieťa, ktoré od začiatku školského roka ruší celý zbytok triedy, absolútne nemá záujem o učenie a rodičia sa mu zjavne nevenujú, pretože keby sa mu čo i len trošinku venovali neverím že by musel mať 5....Paťko mal jednotky a dvojku dostal zo slovenčiny, ale to bude tou našou ešte nie dokonalou výslovnosťou - vôbec nám nejde "r" a neviem ako ho to naučiť...logopedička zatiaľ nezaberá a chodíme tam už vyše roka...jediné čo sa naučil je "l" a trošku už používa mäkčene, lebo on rozprával strašne tvrdo
@s_i_s_a , presne tak som to myslela, - do žiackej len jednotky, dvojky - výnimočne za veľmi lajdácku či zlú prácu trojku a adekvátne tomu známky na vysvedčení. Potom má dieťa pocit, že známky závisia od momentálnej ľubovôle učiteľky, nie od jeho snahy.
Šikovný a snaživý žiak - ak dostane dvojku, povie si, tu som trošku poľavil, toto mi nejde až tak dobre, ak sa to lepšie naučím, môžem dostať jednotku. A zase horší žiak ak dostane dvojku - tak si môže povedať, nie som síce najlepší, ale keď sa snažím, mám aspoň dvojku a učiteľka oceňuje moju prácu a snahu a tá dvojka nie je až tak ďaleko od jednotky.
Ale keď dostane štvorku, päťku - tak si povie - načo sa učiť, veď aj tak som "hlúpy", toto nikdy nezvládnem, aj tak nemám šancu dostať jednotku... ☹ .
Mali ste uz v skole pasovacku - pasovanie prvacikov? Nas caka zajtra.... vo vacsine skol to bolo na zaciatku skolskeho roka, my mame akosi oneskorene...Ako prebiehala pasovacka u vas??
@s_i_s_a , v Kajkinej škole nemali pasovačku vôbec, ale u staršej dcérky v jej škole to mali (ako imatrikuláciu prvákov) a bolo to veľmi pekné - slávnostne vyzdobená jedáleň, program mali staršie deti a predviedli sa aj samotní prváčikovia - že čo už vedia 😉. Potom predstupovali po jednom pred riaditeľku školy (každého prváka viedol jeden deviatak), tam si kľakli na taký vankúšik a dreveným mečom boli pasovaní po pleci za veľkých prvákov 😀.
@bodka70 to mohlo byt pekne 🙂 nasi prvacikovia nacvicuju uz asi mesiac program... pesnicka na stranu, slub prvaka, 5 basniciek na rozne pismenka z abecedy, potom ma este kazdy svoj vlastny slub podla toho co mu nejde....niekto ma ze nebude vydavat zvieracie zvuky lebo skola nie je ZOO 😀 , my mame ze Samko ma zabudlivu hlavicku a nebude uz zabudat.... a potom maju akysi spolocny tanec ... no program ako na stuzkovu 🙂
tak pasovačka dopadla super...deti boli zlate...vsetci mali oblecene zlte tricka vpredu so smailikom vzadu napis Prvaci 2010 - 2011. Mali nacviceny krasny program...tancovali, spievali,recitovali...Pasovali ich deviataci velkymi ceruzkami...jeden bol Abecedar skusal ich pismenka a basnicky, jeden Matematikus ten skusal pocitanie, potom tam bola vila Priroda tej zatancovali a zaspievali pesnicku o zajacikovi. Dalej tam bola Missis Teacher, ta ich skusala z anglictiny a nakoniec sportovec, ktory skusal ci su dobry v sporte...Tak som rada ze aj na nasej skole zaviedli tradiciu pasovacky lebo je to fakt mila udalost...
http://zsnemocnicna.edupage.sk/photos/?photo=al...
fotky z pasovacky
ahojte,mam jednu otázku možno ste to tu aj pisali nečitala som uplne všetko ☹ chcem sa opytat kedy chodia vaši prvaci večer spavat?teda aspon do postele?moja je už o 20.00 v posteli niekedy aj skor no mame vo zvyku že im puštam jednu kratku rozpravku takže zaspi až okolo 21.00 niekedy aj neskor.V škole spolužiaci chodia spavat aj o 22.30 pozeraju šeherezadu,superstar a take veci.Mne sa to zda neskoro na spanok,možno to je individualne od dietata moja je spachtoš a aj tak mame problem rano vstavat.Len mam strach aby nebola mimo v kolektive v triede ked nepozera večerne programy aby sa jej nesmiali že chodi skoro spavat.
@30mamina3 U nás v škole je to naopak. Väčšina detí chodí spávať medzi 19,00 - 20,00 hod.. Môj syn začína byť unavený po 21,00 hod., spať chodí najneskôr o 22,00 hod., ale ráno vstáva v pohode. Ale vôbec by som nedovolila pozerať večerné programy. Väčšinou si číta, maximálne pozerá Spektrum, alebo prírodopisné filmy.
@30mamina3 moja chodi okolo 20h...najneskor 20:30....a to vstava rano okolo 7
tak neskoro o 22:30 pocas skoly nedovolim byt hore ani synovi, ktory ma 17
male deti potrebuju dostatok spanku, ved v skole musia podat kazdy den poriadny vykon....
cez prazdniny jej dovolim byt ale dlhsie hore 🙂
@renab tak určite je to individualne keby si ho dala do postele skoro tak by sa tam asi len prehadzoval moja niekedy zaspi aj pri rozpravke ani ju nedopozera a spi.Niekedy zaspi až okolo 21.30 a to už vidim rano je unavena proste jej to nestači.Určite ju nenecham pozerat večerne programy len preto že to pozeraju spolužiaci no dufam že sa preto nebude citit "ina".
Baby chcem sa opýtať, v koľkých rokoch začína povinná školská dochádzka? Keď mám dcéru narodenú v júni, pôjde do školy ako 6 ročná alebo ako 7 ročná. Myslím normálne, bez nejakých odkladov.
Ďakujem za odpoveď cez IP.
@adka12 ako 6rocna moj syn mal v juli 6 a septembri bol uz prvacik bez odkladu samozrejme 😉
ďakujem Vám všetkým za info 😉

@renab , tak na to nemám slov 😖 - päťka prváčikom a na pol roka - aj keby mu to akokoľvek nešlo, tak aspoň za snahu mohla dať lepšiu známku. 😖 . To je jednoznačne chyba učiteľky a maximálne necitlivý prístup k detskej dušičke.
Ale mne osobne sa nepozdáva ani ten prístup "samé jednotky každému" - lebo presne tak, ako som to už raz spomínala - Kajka si to všimla a bola trochu zmetená - že prečo mali všetky deti jednotky - aj také, čo dostávali počas roka trojky, štvorky, aj tie čo mali v žiackej samé jednotky.
Už som raz prezentovala svoj názor na známkovanie prváčikov - podľa mňa by mali byť známkovaní menej prísne (jednotkami, dvojkami), ale spravodlivo.