icon

September 2010 nastupujeme do školy. Pridáte sa?

lela83
14. máj 2010

Ahojte mamičky,chcem vyskušať tu otvoriť temu o deťoch ,ktrore nastupuju v septembry do školy.Ja mam 6 ročnu dceru Viki,ktora teda pojde už do školy 😵

ramzesa
22. jún 2010

My sa tiež chystáme do prvej triedy... zoznam bude asi až v septembri, ale rozmýšľam, že aspoň čosi kúpim, lebo potom v sept. to bude tlačenka všade :-P... farbičky maped a faber castel (či ako sa to píše 🙂 ) sú super. Iné strúham a strúham a nakoniec vyhodím :-P... ale máme už vopred naplnený peračník s Levlitz farbičkami, tak uvidíme 🙂. A ešte farbičky Scala, ale či sa aj predtým tak volali neviem... máme ešte z naších čias 😅 , takže ich musím okuknúť, či sú ešte stále OK 🙂, lebo na prvý pohľad im nič nechýba 🙂. Tašku už mám nejakú vyhliadnutú, ale kúpená ešte nie je, asi to bude cez web, lebo ja fakt nemám na ten ošiaľ nervy 🙄 . A čo sme pozerali iné veci, tak neviem,ale mne to všetko príde ako dizajnovka ☹, dobrý biznis. Všade samé postavičky, ale o ničom ☹. Aj tie tvrdé dosky na zošity, asi kúpim také tie plastové obaly, čo sme používali na výške. A vrecúško na úbor, čo sme videli, tak bolo také nejaké plastové, hrubé. Nemalo by to byť bavlnené, vetrateľné? 😕 No... dúfam, že sa nám ešte čosi v sept. ujde, keď budeme mať nejaký presný zoznam :-P.

silvia07
23. jún 2010

no ja tiez rozmyslam, ze dosky asi nekupim, lebo su strasne tazke...len aby potom nemala somarske usi na zositoch

siouxsie
23. jún 2010

@silvia07 teraz mozno vyzeram ako totalny blb, ale ja fakt nemam prehlad 😒 do tych dosiek sa davaju zosity, aby sa v skolskej taske nepokrcili? a do jednych dosiek sa da vlozit viacero zositov? ci to na kazdy jeden zosit zvlast dosky?

silvia07
23. jún 2010

@siouxsie davaju sa tam vsetky zosity 🙂 ...byvaju male dosky na male zosity a velke na velke typu A4....ale mozes davat vsetky aj do tych velkych dosiek.....ja planujem kupit skolsky ruksak, nie aktovku a neviem, ci sa tam vobec dosky zmestia 😀 ...musim odskusat.....pozdava sa mi ten napad od ramzesy ...len neviem, ake obaly ma na mysli 😀

erikasadek
23. jún 2010

AHOJTE ja sa pridam moji drobci tiez nastupuju do skolky mladsi , to bude nieco;; 😀
a starsi ide do prvej triedy..... vyhodu ma, ze j eto t 😀 n isty kolektiv s skolky , a idu spolu do prvej triedy , aspon menej mindr 😀 kov s noveho prostredia.. ucitelky pozna s v 😀 s videnia...
takze dufam ze to bude ok.. i ked od zaciatku budu hned makat 😠

zoznam veci nemam zat 😠 ial, ale skola nieco dava uz automat 😠 icky ostavaju len par veci
tak dufajme ze ten novy skolksy rok dopadne dobre.;

ramzesa
23. jún 2010

silvia07, mám na mysli také tie priesvitné (al.farebné) plastové obaly, ktoré sa zatvárajú gumičkou alebo na patentku... niečo ako plastová obálka, sú A4 aj menšie formáty 🙂... a dobrý nápad som čítala, že olepiť to rozpr. postavičkami samolepkami, aby dieťatko malo radosť 🙂. A ešte nesmiem zabudnúť na fľašku na pitie, nejakú asi cyklistickú 🙂.

ramzesa
23. jún 2010

Inak mamule, ako budete riešiť letné prázdniny 😅 ? Viem, že je to ešte ďaleko, ale celý čas nad tým rozmýšľam :-P.

monikat75
23. jún 2010

@ramzesa s tými prádzninami našťastie nie je u nás problém, nakoľko som na materskej doma s mladším synčekom, takže budem mať obidvoch drobcov spolu doma, oni sú zlatí, vedia sa spolu pekne zahrať - a inak u nás v škôlke ani nezoberú cez prádzniny dieťa, keď je mama na materskej alebo nezamestnaná, takže aj keby som ju chcela dať na ten jeden mesiac čo funguje škôlka aj tak by ju nevzali 😉
inak píšeš, že prádzniny sú ďaleko - veď už o týždeň je koniec školského roka, mne to teda tak ďaleko nepripadá 😝

monikat75
23. jún 2010

teraz pozerám, že mám tam prešmyčky - ja tam píšem prádzniny miesto prázdniny - ale asi ma všetky pochopíte aj tak, nie 😉

ramzesa
23. jún 2010

monikat75-tieto prázdniny budú obaja v MŠ, myslela som už prázdniny v škole, preto som písala, že ďaleko 🙂... som to mala presnejšie napísať 😅 . Našla som prímestské tábory, niektoré sú aj od 6 väčšina od 7 rokov... ale stále nad tým rozmýšľam :-P... už v ročnom predstihu 😅 ... Doteraz som ani ja neriešila, lebo som bola na RD 5 rokov :-P... joj, ale to zbehlo :-P...

silvia07
24. jún 2010

@ramzesa no tento rok ide mala na sustredenie z tanecnej...take denne na tyzden....potom to budem riesit tabormi...niekde beru deti aj od 6 rokov...len aby bolo dost peniazkov 😀 , lebo 100eur na tyzden je dost ☹

siouxsie
24. jún 2010

@ramzesa sa bavim 😀 ze buducorocne prazdniny 😀 aaach kde tie este su! 😕 ale v podstate sa mi dobre smeje, ked viem, ze najblizsie dvoje skolskych prazdnin sa nemusim o nic strachovat, lebo som na MD. teda samozrejme, ak sa nieco nepredvidatelne neprihodi.
inac fakt si to neviem celkom dobre predstavit, ako to rodicia riesia s tymi prazdninami (hlavne u mensich deti) vsak 8 tyzdnov to je naozaj ze dost dlha doba. a ked tak nie su po ruke ani stari rodicia... vsak ja som v mojej robote (dva roky) nemala ziadnu serioznu dovolenku, mohla som si bravat D len v piatky a pondelky, aby sa mi akoze predlzil vikend. baby fakt, za dva roky som nemala dlhsie volno, ako 4 dni (so sobotou a nedelou uprostred) a aj to som si povyberat nemohla, kedy som potrebovala, len ked to sef odklepol po dlhom prehovarani. a potom sa este cudoval, ked som odchdzala na MD, ze preco mam taky velky zostatok D a ze v tom dakde urcite bude chyba. no ale nechala som sa trocha uniest a odskocila som od temy 😅
tieto, este predskolacke prazdniny si nechavam Kuba doma. my sme mali moznost dat ho do MS, u nas nerobia problemy s tym, ze su mamy na MD, nezamestnane a pod. u nas zoberu vsetky deti, ktorych rodicia maju zaujem. no ale chalanisko si sam povedal, ze bude radsej so mnou a ja si ho chcem takto (ako predskolaka) este poriadne uzit. prevaznu cast prazdnin by som chcela stravit na chalupe. je to na dedine 8 km vzdialenej od nasho mesta. je tam pekne, ticho, utulne, len este aby to pocasie nejake schopne bolo, lebo inak neviem 😠

renab
25. jún 2010

Tie plastové dosky dostať už aj s detskými motívmi. Ja som kúpila také s rybkami a inými vodnými potvorami. A sú oveľa ľahšie, ako tie klasické. Len neviem, akú budú mať životnosť.

ramzesa
25. jún 2010

@renab určite nebude mať ten obal  neviem akú životnosť, ale aspoň bude ľahší a snáď jeden šk.rok vydrží...:-P

monikat75
28. jún 2010

ahojte baby, no už sa nám to kráti, už len dva dni a máme doma budúcich školákov, neviem ako vy, ale mne to príde normálne trošku ľúto, že dcérka už nebude chodiť do škôlky, jasné že sa teším, že bude školáčka - ale predsa, keďže jej zle vychádzajú roky, tak strávila v škôlke až 4 roky a naozaj to rýchlo ubehlo ☹ a ešte teraz posledné dva roky mala fakt vynikajúce pani učiteľky, za ktorými jej bude smutno 😉
ozaj kupujú sa u vás nejaké dary učiteľkám, keďže detičky končia so škôlkou? u nás áno, kamošky vybrali nejaký spoločný dar - budeme sa skladať všetci naň ale neviem presne, čo to je a ešte sa dokúpia kytice kvetov a nejaké dezerty 😉

bodka70
28. jún 2010

mne je tiež smutno, hlavne preto, že Kajka chodila do waldorskej škôlky, tam sme všetci ako jedná veľká rodina. V piatok bola v škôlke rozlúčka s predškolákmi, pani učiteľky vyrobili Kajke aj druhej predškoláčke spomienkový fotoalbum s fotkami Kajky v škôlke, dostala ešte ručne vyrobenú šerpu budúcej školáčky a uháčkovaný peračník na pastelky. Mali sme aj vystúpenie, a potom bola záhradná párty spojená s grilovačkou - deti, rodičia, učitelia.

Kajka sa chystá urobiť ručne vyrobený darček, ja im robím ručne viazaný zápisníček a dokúpim ešte z Dráčika také perá s monogramom pre obe učiteľky a plus kvietky, samozrejme 😉.

s_i_s_a
30. jún 2010

zdravím všetkých....ja mám 6-ročného Samka, ktorý sa v septembri 2010 zaradí medzi prváčikov...
My sme mali rozlúčku so škôlkou v pondelok 28.6.2010. Deti museli plniť rôzne úlohy: hádať geometrické tvary, farby,počítali,čítali písmenká a každý kto splnil úlohu dostal osvedčenie o predprimárnom vzdelaní, šerpu s nápisom AHOJ škôlka, a tašku s darčekmi. Deti tam mali sladkosti, pravítko, omalovánku, album na fotky, plyšovu hračku a iné drobnosti. Od pani učiteliek dostali krásnu tortu v tvare knihy na ktorej bol symbol ich škôlky - zvonček. Bolo to celé milé, krásne...až mi je ľúto že už od septembra nebude do škôlky chodiť. Samko si pre pani učiteľky pripravil darček sám a na pani učiteľkách bolo vidno že ich to fakt potešilo..🙂

monikat75
30. jún 2010

@s_i_s_a vitaj medzi nami, tak u vás sa pekne detičky rozlúčili so škôlkou, u nás iba chodili po všetkých triedach a tak sa rozlúčili, tiež dostali už včera vysvedčenie o predprimárnom vzdelávaní a dnes posledný deň a už máme od septembra školákov 😉 už sa teším ako si budeme vymieňať dojmy, komu to ako v škole ide 😉

s_i_s_a
30. jún 2010

ďakujem monika za pekné privítanie 🙂

s_i_s_a
30. jún 2010

akú máte skúsenosť....nosia sa ešte na telesnú výchovu cvičky?? mne to príde totiž pre chlapca trochu zvláštne 😒

bodka70
30. jún 2010

@s_i_s_a , mám staršiu dcérku a cvičky nemusia byť (tie nosí len na treningy do tanečnej), stačí hociaká vhodná športová obuv - halovky alebo plátené tenisky.

bodka70
30. jún 2010

hlavne aby to nerobilo čierne šmuhy 😉

silvia07
30. jún 2010

tak, som bola vcera pozerat v meste tasku...no, nic moc.....ked sa mi pacila, tak sa mi zasa nepacila cena 😠
asi pockam do septembra na akcie

silvia07
30. jún 2010

teda, myslela som do augusta 🙂 ....v septembri by uz bolo troska neskoro 😀

siouxsie
2. júl 2010

no, tak druhy den prazdnin mame uz zdarne za sebou a straaasne sa mi to paci 😵 jednak preto, ze vonku je tak moc fajn na tom slniecku a jednak preto, ze cas travim s detvakmi na chalupe. vsetko je tak idealne, az je mi to podozrive 😀 bodaj by to takto vydrzalo do konca prazdnin. nasho buduceho prvaka sme zapisali na futbal a je z toho cely hotovy. absolvoval zatial dva treningy a nevie si vynachvalit. len musime este dokupit poriadny dres, lepsie kopacky a loptu. na mesiac sa za treningy platia 4 jura, co je proti gymnastike, na ktoru chodil doteraz, uplne ze super, lebo gymnastika stala na mesiac 18 jurov 😖
tento mesiac idem este dokupit ostatne veci, ktore bude treba do skoly, aby sme uz boli vybaveni tak, ako sa patri na prvaka 🙂

s_i_s_a
12. júl 2010

ako trávite prázdniny??? chodia niekomu detičky ešte do škôlky?? Ja mám pocit že u nás v škôlke sme z predškolákov asi jediný

siouxsie
13. júl 2010

@s_i_s_a my sme sice doma, lebo som na MD, ale z nasej predskolackej triedy chodi do skolky viac ako polovica deti.

bodka70
14. júl 2010

ja som Kajku už nedala cez prázdniny do škôlky, lebo mám ešte jednu budúcu štvrtáčku a tú už samozrejme nemôžem dať do škôlky 😉 , takže ak riešim, kde s ňou cez prázdniny, automaticky sa k nej pridáva aj Kajka, tak je zbytočné, aby som platila ešte aj škôlku. Teraz sú obe na prímestskom tábore, predtým boli u švagrinej, na budúci týždeň idú k babke, potom beriem dovolenku ja, potom muž, medzitým ešte idú na taký jeden súkromný tábor (viaceré mamičky s deťmi sa budeme striedať pri deťoch v jednom domčeku na Hnilci) a potom ešte asi znova pôjdu na chvíľu k babke.

silvia07
14. júl 2010

tak ani Ninka nechodi do skolky....ide na tyzden na denne sustredenie z tanecnej a inac sme doma...chodime kupko, jednodnove vylety...dovolenka u nas tento rok nehrozi ☹

monikat75
15. júl 2010

ahojte, ani Veronika nechodí do škôlky ale ja som so synčekom na MD, takže sme spolu doma všetci 3, máme na dvore bazénik, tak sa kúpkame, už boli s manželom aj na kupku a o týždeň ideme na 10 dňovú dovolenku do Rakúska a potom už asi len doma 😉