September 2010 nastupujeme do školy. Pridáte sa?
Ahojte mamičky,chcem vyskušať tu otvoriť temu o deťoch ,ktrore nastupuju v septembry do školy.Ja mam 6 ročnu dceru Viki,ktora teda pojde už do školy 😵
Ahojte babizne 🙂 pridavam sa lebo mam od septembra doma aj ja prvacku Simonku 🙂 sice uz ma sest rokov ale je septembrova takze sme mali odklad 🙂 ako tak kukam prispevky na zaciatku tak vidim ze ste uz dost skoro pokupovali veci do skoly 🙂 ja mam kupenu len ergonomicky tvarovanu skolsku tasku s potlacou Hannah Montana ( moja dcerka na nej uplne fici) a k tomu Hannah Montana peracnik 🙂 zatial ziadne dosky ci vrecuska a ani ine veci pokupene nemam a chystam sa ich kupovat az niekedy v auguste ked byvaju akcie 🙂 a ja som doma na materskej a chvalabohu ze mi ide Simca do skoly lebo kym bude v skole budem sa moct naplno venovat mladsej dcere Sofinke 🙂
@lopticka159 vitaj medzi nami, pozerám, že máme skoro rovnako veľké detičky - a aká náhoda moja Veronika je tiež septembrová, takže tiež už bude mať vlastne 7 rokov pomaly 😉 a čo sa tej Hannah Montany týka, sme na tom podobne - ale moja tašku nemá takú ale zato peračník má Hannah Montana 😉
@lopticka159 - vitaj buduca mamina skolacky 😉
caute baby aj ja mam budúceho prváčika a cochvila ide do školy len sa neviem rozhodnúť aká taška alebo batoh by bola vhodná a nete je toho vela topgal,hama epiro, bagmaster viete mi niektorá poradiť dík moc
Aj my sa k Vam pridame.Moj maly ide v septembri do školy.No mam s toho vätčši strach ako on.No uvidime ako to dopadne držim Vam palce aj sebe. 🙂
monikat75 ja som si to az teraz vsimla 🙂 Moja Simonka na Hanne Montane vazne velmi fici 🙂 keby si sa pozrela do jej izby tak by si to hned zistila 🙂 Stenu ma vymalovanu na fialovu ( fialova je najoblubenejsia farba Hanny Montany a aj mojej dcerky 😝 ) a na nej tapetu Hannah Montana 🙂 a este tam ma aj kadejake plagaty o nej ktore podostavala od svojich starsich kamosiek 🙂 ked si pozries jej satnik tak tam najdes same tricka, opasky,ponozky,nohavicky a ine oblecenie s potlacou Hanny Montany a minule bol manzel na sluzobke vo Svajciarsku a priniesol malej taky velky notes,nalepky,hrncek a knihu o Hanne Montane 🙂 ja sa z toho asi zblaznim ved veci s takou potlacou su dost drahe 🙂 asi jedno take tricko stoji aj 10 az 15 € 😝 Ale ja som dufala v tom ze kym pojde do skoly tak sa z toho dostane ale nie 🙂 aj na septembrové 7.narodky si prosi CD hannah montana aj s podpisom!!!
Nika028 ahoj 🙂 tak moja dcerka nema ziadne obavy a ani ja 🙂 do skoly sa tesi 🙂
tento tyzden by nam mala prist taska od topgalu,uz sa na nu tesim 🙂...ale pojdeme si ju vyzdvihnut az na buduci tyzden ked budeme prazdninovat ...spravime si slavnostnu cestu na postu 🙂
ahojte možem sa pridat??aj ja mam doma buduceho prvaka,šest už mal v novembri a kedže mu zle padali roky ide až teraz ,ale som aj rada hadam bude zodpovednejši.Chcem sa opytat či ich aj doma niekedy skušate učit pisat paličky ,obluky atd 🙂
Tašku si bol vybrat v obchode sam ,Topgal su podla večšiny o som zistovala najkvalitnejšie na trhu tak uvidim kolko vydrži 😉
ako tak čitam dozadu Hana montana tu fiči ,u nas su o ninja korytnačky ,Tonko chcel taku aj tašku ale naštastie ju nemali tak ma len box na desiatu a flašku ninjovsku
@ajajka , ja mám tiež novembrovú budúcu školáčku, myslím, že školu v pohode zvládne. A čo sa týka precvičovania písania, to by som ti neradila, mám už skúsenosť so staršou dcérkou. Tá bola decembrová, tiež veľmi šikovná, až trošku prezretá 😉 na prváčku a prvý polrok sa neskutočne nudila, prvé mesiace dosť v škole precvičovali tie oblúčiky a čiarky, až ju to nudilo, chcela už písať normálne písmenká. TAk aby sa mu to nesprotivilo. Ona už vedela od 5 rokov čítať, cez prázdniny lúštila detské krížovky, vedela sčítavať pod sebou 3-ciferné čísla, tak pre nu bola škola zo začiatku až príliš jednoduchá.
Druhá dcérka, čo ide teraz do školy, tiež už vie čítať (i keď nie plynulo), rozumie sčítaniu i násobeniu, vie písmenká a číslice napísať. Tak radšej nič neprevičujeme, nech má aspoň trochu zamestnania v tej škole 😀 .
ahoj bodka ,Tonko vie asi to čo tvoje dcerky ,ja som tiež toho nazoru ,len moj manžel stale tvrdi že to bude mat lahšie ,len aby sa tam zo začiatku fakt nenudil a potom bude vyvadzat,ale bavit ho to bavi a celkom sa teši
@ajajka ja si myslím to isté, čo bodka, moja Veronika tiež už vie písať všetky písmená, napíše svoje aj naše mená a keď jej niečo napíšeme ona to hneď podľa toho prepíše - samozrejme že tlačené písmo, tiež už si niektoré písmenká pospája a prečíta - včera mi prečítala že papierníctvo, skoro som odpadla, lebo to je fakt ťažké slovo a matematiku tiež má rada - spočítava bez problémov do 20, takže ju žiadne oblúčiky neučím, lebo tiež mám pocit, že sa bude prvý polrok v škole nudiť a vlaste v škôle čo mali tie pracovné zošite, tak tam sa už učili písať vodorovne, zvisle a tiež vlnovky a oblúčiky - nám ich dali domov, takže som to pozerala 😉
kocky ahojte. mozno mam trochu otazku od veci, ale napadlo ma cosi.
o tom, ze nas syn bol prijaty do ZS, sme dostali zo skoly doklad - rozhodnutie o prijati. netreba toto rozhodnutie niekde odovzdat? myslim trebars Socialnu poistovnu. pred par rokmi sme totiz rovnake rozhodnutie, avsak o prijati syna do MS museli na Socialke predlozit k nahliadnutiu, koli vyplnaniu registracneho listu FO - vyplanali sme vtedy odhlasku.
dakujem za info. 😉
Ešte mesiac a je tu škola. Nákupy začínajú .. oblečenie, obuv a plno školských potrieb, rôzne poplatky + strava, družina. Bude toho dosť, takže len peniažky nachystať.
Ja som sa do nákupov ešte velmi nepustila, máme iba také základné ako taška Topgal, peračník, boxy, vrecúška na prezuvky a úbor, tepláky .. spísala som si zoznam, pridávam to sem, možno aj vám pomôže:
1. Školská taška + peračník
2. Box na desiatu + fľaška na čaj
3. Tepláky , krátke nohavice
4. Bavlnené tričko s krátkym rukávom, ponožky
5. Cvičky, tenisky (biela podrážka)
6. Vrecúško na úbor
7. Švihadlo (len tak ma napadlo, neviem či žiadajú)
8. Prezuvky (tiež biela podrážka)
9. Vrecúško na prezuvky
10. Hygienické potreby : malý uterák, mydlo, papierové vreckovky
11. Obrus na lavicu
12. Vrecúško na bok lavice
13. Plastová krabica alebo malý kufrík na pomôcky na výtvarnú výchovu
14. Tričko alebo zásterka na výtvarnú výchovu
15. Temperové a vodové farby
16. Misky na vodu, paleta
17. Pastelky ( voskovky)
18. Farebné ceruzky
19. Plastelína, lepidlo
20. Nožnice (tupý koniec)
21. Farebný papier
22. Výkresy – A4, A3
23. Sada štetcov - guľatý, plochý
24. Strúhatko, guma, pravítko
25. Zošit na hudobnú výchovu
26. Zošity č. 511, 512, 513, 524 ... atď ( po tých hlavných po 5 ks)
27. Malý slovníček
28. Žiacka knižka ( to hádam dajú, no ale keď už zoznam, tak nech kompletný )
29. Obyčajné ceruzky – č.1. 2, 3
30. Pero 2 ks + zelené a červené pero
31. Handričky na pero
32. Zmizík
33. Písmenká a číslice + obaly na ne
34. Obaly na zošity
35. 2 boxy na zošity ( malý, veľký)
36. Prefotená kartička poistenca
37. ... iste ešte niečo ...
budem rada, ak niečo doplníte. Dúfam, že sa to ukáže pekne prehľadne 😉 a nie halabala
ahojte.....no je toho pozehnane.my to uz mame nastastie za sebou,aspon tie zakladne veci.teraz do druheho rocnika len podoplnujem co sa znicilo alebo chyba.
bod 2-box+flasku sme kupovali ale flasu sme absolutne nevyuzili aj z toho dovodu,ze to tasky topgal sme ju nenapchali-myslim do toho bocneho vrecka kam patri,takze mala vyuzivala skor flasku typu-jupik a pod.
bod 7-svihadlo,vobec nie je potrebne,mozno len na nejake posledne dni skol.roka,kedy maju vylety
bod 13-namiesto kufrika sme vyuzili vrecko na bok lavice,tam mali vv
bod 15-temperove farby nasi prvaci vobec nepouzivali iba vodove
bod 26-jedine zosity,ktore potrebuju boli s pomocnou linajkou,tych sme minuli tusim 30ks,na hv a potom 3 slovnicky,ziadne ine typy nepouzivali,este kockovany na matiku
bod 28-ziacka knizka dostanu od skoly
bod29-ceruzky stacia jeden typ,urceny priamo pre prvacikov a najlepsie trojhranne
bod 30-nasi nemohli pouzivat ziadne ine pera ako bombickove,na niektorych skolach su pripustne aj tornada ale ziadne zelene ani cervene
bod 33-tak tento bod vobec nepotrebovali
bod 35-radsej kupit jeden velky kt.ma priecinok aj na male
toto boli veci len co sa tykali nas,takze sa mozno budu trosicku lisit ale myslym,ze tie zakladne veci sedia. 😉
tak vam prajem pekny nakup a hlavne nech sa malej hviezdnicke v skole paci. 🙂
ahojte ,aj my mame tašku topgal a flašku na ten bok fakt nezmestime tak budeme použivat tu jupikovu a na zimu niečo vymyslime,lebo flašku mame s termoobalom nech čajik zostane aspon trochu teply ak mate nejaky tip poradte
nocomment my sme na zapise davali peniaze na zakupenie zakladnych potrieb ako zošity ,ceruzky,vykresy atd ,a potom mame taky maly zoznam ako tenisky ,vrecuška ,teplaky ,hygienicke potreby tak to mame o niečo lahšie nemusime všetko zhanat a deti to dostanu prvy den v škole 😉
@ajajka my sme na tom podobne ako aj vy. uplne rovnaky scenar. normalne som zostala zaskocena z toho maleho zoznamu potrebnych veci, lebo na forach toho baby popisali fakt vela, co deticky budu potrebovat. bola som milo prekvapena, ze v konecnom dosledku toho nie je zas az tak vela. aj u nas hodne pomocok zabezpecila skola, my sme len zaplatili peniazky. myslim, ze treba pokupovat skutocne len tie najzakladnejsie veci a v pripade, ze bude este treba co-to dokupit, s tym neni problem, ved papiernictva maju tolko tovaru!
Keď to tu tak čítam, čo všetko ste už nakúpili, tak mi je z toho zle. 😖 Nám na rodičovskom po zápise povedali, že nemáme kupovať nič dopredu, že sa všetko dozvieme 2. septembra. Tak sa mám na čo tešiť, ako budem behať po obchodoch. Môžem len dúfať, že to nebudú chcieť do druhého dňa.
potrebujem poradit....my mame v zozname od skoly do hygienickeho vrecka tekute mydlo...ja si to neviem dost dobre predstavit ako ma take mydlo s pumpickou vo vrecku....alebo si to nechavaju v skole?...mate s tym niekto skusenost...veeelmi mi pomozete ...dakujem
@s_i_s_a neries to pumpickovou nadobkou. urcite doma najdes, alebo kupis nejaku inu srobovaciu flasticku s uzaverom. v skole to deti s istotou nebudu mat niekde odlozene na policke, ale kazdy to bude mat vlozene pekne vo svojom hygienickom vrecusku. inak napad s tekutym mydlom mi pride vhodnejsi, ako obycajne mydlo v nadobke. dakujem, si ma inspirovala 😉
ahojte......tak nasi tekute mydlo pouzivaju uz od prvho rocnika.podla zakona nemozu mat v skole ani uteraciky ale kuchynske obrusky,koli hygiene.nasi to vyriesili tak,ze kazdy si na zac.skol.roka prinesie mydlo s pumpickou a ta jedna nadobka je polozena na umyvadle-s nou si umyvaju ruky ziaci a ucitelka ma svoje.ked sa im minie,tak vyberu mydlo dalsieho ziaka alebo do druziny ak chodia.nasich je v trede len 11,tak to maju takto. 😉
Ahojte mozem sa k Vam pridat? Tiez mam doma buduceho prvacika a este male babenko a uz teraz dost stresujem ako to hlavne maly bude zvladat, mte aj vy taketo pocity? ☹ ☹
ahoj Petka,kludne sa pridaj ,ja si myslim ž s babenkom to je o niečo lahšie ,lebo viacej spi a niekedy stači pohojdat na rukach atd ,ale ja budem mat doma v tom obdobi 28 mesačneho a to spi cez den 1,5 hodiny tak to bude čas na ulohy lebo inak sa to neda je to take male šidlo chce vždy robit to čostarši ale nejako moc nestresujem ,ved uvidime a prisposobime sa 😉
pridavam sa ku Vam aj ja mam doma buduceho prvacika este nemame tasku ale vrvime casu dost 😖 moj maly chce iba spidermannovsku tasku ale zatial sme ju nikde nevideli ak niekto vie kde ju zohnat nech napise ale len Zvolen max BB tam by sme este mohli zajst

@s_i_s_a - ja mam predskolaka a este jedneho skolkara, tak su obaja v juli este v skolke. o rok to uz nepojde.
i ked to je sukromna skolka a cez prazdniny beru aj skolakov, pochybujem, ze tam bude chciet starsi byt.