icon

September 2010 nastupujeme do školy. Pridáte sa?

lela83
14. máj 2010

Ahojte mamičky,chcem vyskušať tu otvoriť temu o deťoch ,ktrore nastupuju v septembry do školy.Ja mam 6 ročnu dceru Viki,ktora teda pojde už do školy 😵

pettka44
7. aug 2010

Ahojte @katecameron, akurat mam pred sebou jeden katalog a tam je spidermansky anatomicky batoh, stoji 43€ a maju k nemu aj ine doplnky, je to firma KP plus a je v Trvane, v Poprade a v Kezmarku kuk na www.kpplus.sk,,,my mame topgal,,, verim, ze budeme spokojny,,,,,
Baby a nemali by nieco deti doniest do skoly, myslim, nejaky kvietok 😅 ?

katecameron
8. aug 2010

no my sme pri 1dcere niesli kvet lebo tu je taky zvyk ze sa nosi ale niektore deti nemali zalezi od rodicov 🙂

silvia07
8. aug 2010

neviete, ci treba kupit do skoly dosky na abecedu?.... videla som to v mnohych papiernictvach...

katecameron
9. aug 2010

@silvia07 u nas ZV nebolo treba ake kazda skola ma nieco ine co treba alebo netreba napr.V RA 1 netreba temperoveve farby u nas dcera potrebovala

penny13
9. aug 2010

Pridávam sa. Aj ja už budem mať doma školáčku

silvia07
9. aug 2010

@katecameron asi bude najrozumnejsie pockat na to, co povedia v skole...len sa mi potom nebude chciet behat po obchodoch plnych ludi....teraz mam volno, tak som myslela, ze nakupim v predstihu

katecameron
9. aug 2010

@silvia07 🙂 aj my budeme behat neboj nebudes sama

momka
9. aug 2010

@katecameron Ja som spidermanovskú tašku objednávala z MMB, dokonca pani je z BB tak možno sa to s ňou dá vybaviť aj osobne. Stála 41,90 Eur a objednávala som od nej aj ďalšie spidermanovské školské potreby a doplnky, ja som si najprv tašku pozrela v obchode u nás stála 53 Eur, tu je link na tašku a predávajúcu:

http://www.mimibazar.sk/bazar.php?strana=12&use...

monikat75
12. aug 2010

ahojte žienky, chcem sa vás opýtať, či deťom dáte už aj prvý školský deň školskú tašku alebo nie? môj manžel vraví, že to je samozrejmé, že pôjde s taškou, ale ja neviem, veď budú v škole možno pol hodiny, načo by jej bola ibaže by im dali nejaké knižky ale myslím, že to im dajú až v ďalších dňoch, čo vy nato?

katecameron
12. aug 2010

ano jasne ze ideme s taskou pri 1dcere davali nejake veci uz v 1den a boli sme tam asi 2hodiny lebo mali pripravene kadejake sutaze aj ich skusali cislice ale formou hry potom aj rodic so svojim dietatom hral hru atd.. bolo to super a decka vodili po skole ukazovali im kde je telocvicna jedalen a atd.. boli sme tam dost dlho

siouxsie
12. aug 2010

@monikat75 - mna toto tiez napadlo, ale rozum mi vravi, ze skor tasku v prvy den nezoberieme. urcite ju ziadny prvacik ani nebude v tento den potrebovat. skor si to predstavujem tak, ze tento prvy den si rodicia s detickami obzru svoju triedu a zoznamia sa so svojou pani ucitelkou. no a my rodicia zrejme dostaneme informacie, ako to bude prebiehat v dalsie dni.

evinkal
12. aug 2010

dobrý deň maminky,chcem sa opýtať,či by ste mi nevedeli poradiť,čo bude treba pre chlapca do 1.ročníka.nechcem to nechávať na poslednú chvíľu,keďže som na materskej,naraz sa to nedá všetko kúpiť.máme tašku,pravítka,kufrík,výtvarnú.

silvia07
12. aug 2010

no ja tiez prvy den tasku davat nebudem...knihy aj tak hned nedostanu...ved sa ju nanosi cely skolsky rok 🙂

penny13
12. aug 2010

My už máme všetko. Gabika si povyberala samé veci z Hanah Montána a Hello Kitty 🙂 😒 Do školy sa veľmi teší.

zajo79
12. aug 2010

ahojte. tak sa k vam pripajam, budeme mat od septembra prvacika.

netusim co kupit, pockam si na zoznam, snad neaky dostanem.

mame len tasku, peracnik, vak na telesnu... a tak klasika, zo vsetkeho vyrastol, tenisky, veci na oblecenie...

s_i_s_a
13. aug 2010

siouxsie - dakujem za rada...to ma veru nenapadlo...ze by to mohlo byt aj v inej nadobke ako s pumpickou...asi mam hlavu este na prazdninach 🙂...potom som si ale lepsie precitala ten zoznam a bolo tam ze TEKUTE DAVKOVACIE MYDLO...tak som pozerala v obchodoch tekute mydla...a vacsina ich je s poistkou....ta pumpicka sa otoci, vysunie sa hore a vtedy sa da davkovat mydlo...potom sa to zasa zatlaci dole pootoci sa pumpicka a uz to nevytecie....

bodka70
17. aug 2010

ahojte dievčatá, tak už sa nám to blíži - tá škola 😉 . ja sa dnes zberám do papiernictva pokúpiť veci podľa zoznamu, čo nám dali ešte pri zápise a máme to vyvesené aj na stránke školy. to zas budú výdavky, mám dve školáčky 😉 .

ináč, ak riešite, či dať tašku prváčikovi na 1. deň, tak pri staršej (budúcej štvrtáčke) sme nebrali, nemal nikto, tak by sme sa tam asi čudne vynímali 😀. Ináč, ako ostrieľaná školácka mama vôbec nemám stresy z prvého dňa v škole - pre mňa ten prvý deň znamená jedno - šeky, šeky, šeky.... 😀 😢 . Zaplatiť obedy za september a október - cca 19,- eur mesačne x2mesiace x2deti, t.j. dokopy cca 76,-eur, plus družina, poplatky ZRPŠ, krúžky...

gebula
18. aug 2010

ahojky baby,ak sa možem,tak by som sa rada pridala do tejto diskusie,dcera tiež nastupuje do školy od septembra. dnes som bola ešte pokupit "hadam" posledne veci do školy,ale poviem vam su to riadne vydavky 😖 a ešte keď čitam tu že take a take poplatky,šeky.......no uuuuuuuffffff. obdivujem tie školy kt.daju vediet na net čo a ako bude s prvačikmi a do kt.triedy budu zaradene......že ta naša zatial nedala vediet 😠 tiež by sa my pacilo keby do jednej triedy dali tie deti spolu,kt.chodili aj do MŠ spolu,predsa by to bolo lepšie aj pre naše deturence,nie 🙂

zajo79
18. aug 2010

@gebula co si kupovala take? ja som len doplnila satnik, tasku ma, peracnik ma...ostatne neviem co.

gebula
18. aug 2010

@zajo79 ahoj,no šatnik ešte nemam doplneny 🙂 ale take ako zasterka na vyt.vchovu,obrus na stol,stetce,ceruzky jaj a ešte veci na TV,tašku mame aj my 🙂

zajo79
18. aug 2010

zastera na vytvarnu? to aj take? to je aka haluz... 😀 obrus hadam bude kupovat triedna, vsetky rovnake.

ja nemam zoznam co treba, tak neviem co kupit.
no a musim ist vybavit preukazku na autobus.. bude chodit vedla do dediny od skoly. tu je spojena skola ako za prve republiky...prva trieda s tretou...druha zo stvrtou.

bodka70
18. aug 2010

ahojte baby. tak som bola v papiernictve a minula som cca 28,- eur podľa zoznamu z Kajkinej školy - ináč aj staršia dcérka mala podobný zoznam - myslím, že je to na všetkých školách skoro rovnaké. Ono sú to hlavne veci na výtvarnú + zošity + písacie potreby. Skoro všetko sa im odnesie na začiatku do školy, majú v triede každý svoju škatuľku s menom a keď majú výtvarnú, tak si každý zoberie zo svojej škatuľky čo potrebuje. To isté zo zošitmi, keď jeden vypíše, dá učiteľka žiakovi z jeho poličky ďalší zošit. Je to dobrý systém, aspoň odpadá také to-že zabudol som si veci na výtvarnú a pod. 😉. Ono je to na začiatok dosť, ale vystači im to na celý rok, takže náklady sú odhadujem tak cca 5eur na jeden mesiac a jedno dieťa. (sa nezapriem, že som účtovníčka 😀)

Napíšem pre info, čo som kúpila a koľko to cca stálo: výkresy A3 20ks 2,- €, výkresy A4 20ks 1,20€, farebné papiere 0,89€, zošity č. 511 (slovenčina) 8ks 1,20€ zošity č. 513 5ks (matematika) 0,75€, zošit č. 644 (zrkadielko) 0,29€ zošit č. 540 a 420 po 2 ks (prvouka, nácvik písania) 1,5€, voskovky 0,5 € pastelky maped 1,69€ vodovky 1,19€ temperky 12ks 2,59€, plastelína 1€, nožnice 1€ lepidlo 2€, ceruzky 6ks 0,89€, štetce 1,15€, atramentové perá 2ks 3€, guma, struhátko, paleta - ccaeur.
takže samé "drobnosti", ale sa to nazbiera - nepísala som veci, čo už mám doma kúpené, alebo sme dostali do daru aopár drobnosí mi dal šéf z kancelárie (kanc. papiere, pravítko, lepiaca tyčinka...) 🙂 , t.j. taška, peračník, obaly na zošity, dosky,hygienické potreby, vrecúška a veci na telesnú

katecameron
19. aug 2010

Čo bude potrebovať Vaše dieťa do 1. triedy:

Na VV v škatuli (napr. od topánok):
-farebné papiere
-lepidlo(tyčinku)
-vodové farby
-pohárik na vodu – umelý
-výkresy A4 – 20 ks
-výkresy A3 – 10 ks
-pláštik alebo staré tričko
-drevené pastelky
-voskové pastelky
-igelitový obrus na stôl
-plastelína
-okrúhly štetec č. 6
-plochý štetec č. 12
-handrička

Zošity:
-slovníček 624 – 1 ks
-zošit č. 511 s pomocnou linajkou – 1 ks
-zošit veľký čistý A4 č. 420 – 2 ks
-zošit malý č. 5110 štvorčekovaný – 1 ks
-obaly na zošity a knihy

Prvý deň si žiaci prinesú školskú tašku, pretože dostanú učebnice

Druhý deň si prinesú školskú tašku s týmito vecami, ktoré budú označené menom:
-školské dosky
-slovník
-peračník: pastelky, nožnice s tupým hrotom, lepidlo-tyčinka, ceruzky 2ks č. 2(trojhranné), guma, strúhadlo, pero-Torpédo alebo Tornádo, malé pravítko

Hygienické vrecúško:
-toaletný papier
-hygienické vreckovky
-uterák
-tekuté mydlo

Vrecúško na TV:
- tepláková súprava
- tričko
- ponožky
- tenisky ( v zime do telocvične sú lepšie tenké cvičky a v lete tenisky)

Vrecúško s papučami
tak takto vyzera zoznam pre prvaka v nasej skole

bodka70
19. aug 2010

@katecameron , tak mi to máme v škole takmer rovnako, akurát že od nás chceli na VV aj temperky a trochu iné zošity na matematiku

katecameron
20. aug 2010

@bodka70 my sme okres ZV asi je to vsade obdobne

penny13
21. aug 2010

My sme v papiernictve minuly 30euro. Už sa nám to blíži. A čo vaše deti? tešia sa? 😉

katecameron
21. aug 2010

moj sa strasne tesi len ja mam obavy lebo je to taky cicusik ucickany ale snad sa zmeni a zmuznie 😀 ozaj a viete kto vam bude triedna ucitelka my ano v triede ich bude okolo 20neviem presny pocet ale 8 chalanov a dievcat 11 o ktorych viem

silvia07
21. aug 2010

huraaa...mame tasku 🙂 🙂

sonula44
24. aug 2010

ahojte ,pripájam sa ku vám mám tiež budúcu prváčku . Veci do školy sme kupovali priebežne
na vianoce dostala tašku, na meniny peračník atd... zajtra má narodky tak sme boli na babskej jazde
a pokúpila si oblečenie do školy to čo sa jej páčilo a bola nadšená . kupovala som len farbičky ,
temperky ,nožnice,ceruzky, struhátko,paletu na malovanie, štetce,foliu na stol ,farebné papiere,telesnú. cvičky,
prezuvky,Hygienické veci, vrecká na všetko , a o písanky a pracov . listy sa postará škola hromadne a dajú nám len
to preplatiť čo je rozumné .
Prvý den berieme kvetinku ale tašku nie .
Čo by ma zaujímalo sú krúžky , koľko krúžkou aby sme prváčika nezaťažili velmi . Dcéra je hyperatívna
a psychologička nám odporučila pohybové krúžky a okrem toho chodí 2-krát do týždňa na tréning na
plaváreň. Tak ju nechcem moc zaťažovať krúžkami.

siouxsie
26. aug 2010

tak my sme boli vcera pozriet do skoly, ako rozdelili deticky do tried. v nasej triede bude 5 znamych kamaratov z predskoly + kamarat, s ktorym sa tiez pozname (ale do rovnakej predskoly s nasim Kubkom nechodil), takze nehrozi zeby sa citil nesvoj v uplne neznamom kolektive. tiez sme uz zaplatili kredit za obedy a desiate na september. len ma trochu matie, ze deticky sa budu pri vydavani stravy preukazovat kartou do terminalu, o ktorej existenciu mam trochu obavy. neviem si totiz predstavit, ze si bude davat Jakub na nu taky pozor, aby ju nahodou neposkodil, alebo nestratil. aj pani veduca z jedalne nam hovorila, ze treba na nu davat velky pozor. vraj su deticky, ktore od zaciatku pouzivaju jednu a stale tu istu kartu a vraj su pripady, kedy musi aj 3 - 4 x do mesiaca vystavovat karty nove. tak som zvedava, kolko vydrzi ta nasa. necham sa prekvapit. taktiez je u nas moznost zakupit pre dieta kredit na 20 ks mliecnych napojov od Raja, ktore si mozu decka vyberat z automatov, umiestnenych na chodbach skoly. zda sa mi to celkom dobry napad, ale tam je to zase o tej karte. takze uvidime.