Sestra má nezhody s priateľom.
Ahojte baby, pred dvoma rokmi som k sebe zobrala bývať sestru, bola vo veľmi zlej situácií. Mala dieťa a nemala kam ísť, dnes má jej syn už skoro dva roky. Problém je v tom, že s mojim priateľom neustále nastávajú nezhody. Dosť dlho som sestru financovala a sama vidím, že je lenivá a nechce odísť skôr z rodičáku aby mohla pracovať, hoci by syna mohla dať do jasiel. Chce s ním byť celé tri roky a ja jej niekedy dávam peniaze, neplatí mi nájom ani nič. Priateľ to celé trpel pomerne dlho a nikdy nič nepovedal, byt je môj. Lenže sestra začína byť čoraz horšia, často sa hádajú lebo ona malého neutíši a nechá ho behať po byte a kričať. Ja rozumiem, že e to dieťa, ale priateľ robí nočné a je unavený. Sestra doma uprace a navarí, ale malého nevezme von aby sa mohol on vyspať, nechá ho trieskať na dvere a búchať, hádzať hračkami a podobne. Nezhody vznikajú aj okolo financií, pretože sestra si myslí, že som povinná jej dávať peniaze, čo som jej niekoľkokrát už povedala, že si má hľadať prácu. Ona robí nátlak a rozplače sa, vyhráža sa, že malého dá do domova a podobne. Problém je, že dieťa mala mladučká, nedokončila si ani vzdelanie. K našim ísť nemôže lebo by nemala moc kam. Keď jej syna usmerním ja alebo priateľ a povieme mu nie tak sestra po nás hneď vrieska a robí scény, ale nikdy sme ho neudreli, proste mu povieme, že toto alebo ono nesmie a vezmem ho za ruky. Aby mi venoval pozornosť. Lenže keď mu ona nič nepovie on kreslí po stenách, ja rozumiem, že je to len dieťa a nemôže za to, ale už som unavená riešiť neustále nezhody. Neviem moc ako ďalej, sestra sa odísť nechystá a ani pracovať, ale nechcem prísť o priateľa. Mne neustále vyhadzuje na oči, že ja deti nechcem a tak nemá prečo odísť, lebo rodinu si zakladať nebudeme, ale ja by som už chcela svoj pokoj a súkromie. Tak trošku mi vyhadzuje na oči aj vzdelanie a že ja zarobím tisíce a nechcem jej aj tak pomôcť a beriem ju na obtiaž, ale ja nemôžem za to, že ja som študovala kým ona mala dieťa. Veľmi ma to mrzí...
No ona na začiatku sem tam niečo dala, lenže potom prestala. Sem tam niečo nakúpi aj ona, lenže to sa stáva naozaj málokedy, preto to priateľovi vadí. Lebo ona naozaj zje čokoľvek, aj keď si on urobí obed do práce jw schopná to naservírovať malému a to by ju vtedy roztrhol a ja mu ani nič nemôžem povedať, lebo zasa má pravdu no. Skúsim si s ňou zajtra alebo pozajtra sadnúť a porozprávať sa. Tie peniaze by som ešte prežila, len to okolo toho je nanič, že sa nevie moc správať a pritom keby šla do práce tak mamina by jej malého postrážila, ona to aj navrhovala. No to povie, že nechce aby malý bol do 3r mimo nej, lenže po 3r to bude zasa do 6r ako ju poznám a ja to už nedávam teraz. Ale ďakujem za rady, aj to s tým depozitom je super a nenapadlo by mi to.
Prepac, ale tvoja sestra je leniva vos, ktora sa rada prizivuje. Ked sa jej aj mama ponukla postrazit maleho, tak su to vsetko vyhovorky. Nikde nie je dane, ze musis byt doma s dietatom do 3 rokov. Ja som odisla pracovat, ked mala dcerka 4 mesiace a nic jej nechyba. Mame krasny vztah, dcera je sikovna. Keby mne mohla mamina strazit dieta, tak som cela stastna, ze je s rodinou a buduje si vztah s babkou. Nas len aupair a jasle vyjdu na 568€, plus strava a ubytovanie aupair. Lenze ja nemam ziadnu sestru, ktora by ma zivila, tak musim makatm ako 99% dospelych ludi. Odstrihnut prijem penazi a ako som pisala vyssie. Urobit ten plan so 6 mesiacmi. Ak nechce, dovidenia. A ver, ze dieta by do decaku nedala. Po prve, nie je to take jednoduche, ze prides a povies berte si ho, ja ho nechcem a druha vec, ak s nim chce byt doma tak dlho, tak ho asi lubi. Alebo ho ma len ako vyhovorku pre svoju lenivost.
Ked nechces prist o priatela, tak to zacni riesit...a co najskor...ale najprv by si sa mala porozpravat s priatelom, aby ste drzali a naplanovali vsetko spolu...drzim palce...
to sú čo za moresy zdravá sestra u teba býva 0 eur plati svoje peniaze rozflakuje a s tvojich by chcela žiť a citovo ťa vydierať to ťa iba straši žiadne svoje dieťa nedá do domova radim ti pošli ju preč skôr ako sa ti rozpadne tvoj vzťah lebo jedného dňa sa tvoj trpezlivý priateľ pobali a odijde skrz tvoju sestru to hádam nechceš je dospela čo tak sa postaviť na vlastne nohy nechce sa jej ved prečo by išla pracovať ked sa na tebe priživuje a využiva malého ako zbraň v zmysle že asi vie že kvôli malemu sa zlutujete nad ňou žeby ja som sa vo svojom byte nevyspala z nočnej lebo malý vystraja tak dovidenia tašky by som jej vyložila pred dvere a potom by sa prebudial a to je akože čo že ťa vydiera ty si si dokazala zabezpečiť bývanie otázkou zostava prečo ona nie existujú jasle mohla by ho dať doobedu a isť na nejaku brigádu bývať na lacnom byte pre sociálne pripady čo si mysli že koľko ti bude na krku celý život musiš byť razna žiadne také čo by sa nahlila do roboty bývať zadarmo ma kde, stravu ma zadarmo pre seba a maleho nič nemusi a ešte ti ide hrať na city a hlúpo ťa vydiera keby bola moja sestra taka tak už ma zbalene kufre pred dverami tvojou povinosťou nieje nič ani jej hľadať byt nič všetko je to tvoja dobra vôľa daj jej ultimatum skvôr než sa tvoj priateľ zbali a už sa k tebe nevráti a stratiš priateľa pre nezodpovednu sestu a otca ma malý kde čo nezvestný hálo ma dieťa tvoja sestra a jej pseudo priateľ tak nech sa stara ked rozum mal v slipoch a tebe nech daju pokoj a nech teba a tvojho priateľa prestanu výžierať nevravim nepomôcť to áno ale toto je už zneuživanie tvojej dobroty skonči to všetko sa da ked sa chce len netreba byť leniva dokedy to chceš tak ťahať že ty pôjdeš do dvoch robot aby sa milostiva mala dobre svoje peniaze miňala a ty by si ich živila platila no takých by bolo skonči to hned po Vianociach ultimatum na tvrdo ked nedodrži datúm ultimata zbaliť veci dať pred dvere a nepustila by som ju viac zamky vymenila budeš za najhoršiu ale musi pochopiť že sa musi postarať o malehoje matka a aby na mňa kričala ked mu niečo poviem už by letela taky cirkus by som s ňou urobila že v tu chviľu by zostala na ulici a vydiš mamina jej dala návrh aby šla pracovať a maleho jej postraži nechce prečo lebo je leniva aspoň kopec penazi by ušetrila na jasle alebo škôlku a nechce takže má možnosti nechce žiaľ je to jej problém pošli ju do kelu pokiaľ je čas a nerozpadne sa ti vzťah pre nezodpovednu sestru držim palce napiš ako si dopadla ale musiš byť prisna a tvrda nesmieš poľaviť a neboj neurobi si nič to sú iba reči never to sú len reči kvôli súcitu nesmieš poľaviť.
Zdá sa, že si dobrý človek a tvoja sestra to isté nemala jednoduché, keď mala dieťa v čase, keď sa sama nevedela o neho postarať. Ale to bolo pred dvomi rokmi a je najvyšší čas, aby ta nechala žiť si svoj život.
Bože, ťažká situácia vôbec Ti nezávidím. Je ťažké najbližšej osobe dať ultimátum a dodržať to ale pre dobro svoje, Tvojho vzťahu a budúcnosti Tvojej sestry musíš byť razna. Nedopadne to vôbec dobre.
inak nechcem zasa pisat ze je to vymyslene, lebo take situacie mozu nastat, (mozno nejaky novy trend) ale iba ja tu mam taky pocit ze odrazu tu nejak casto pribudaju temy ze starsia sestra z bratislavy, sa stara o mladsiu-bud tehotnu alebo s dietatom, lebo rodicia ziju v malom byte ci ubytovni a nemaju na to aby sa postarali o mladsiu sestru, alebo su asocialy, pricom nejaka 20-25 tka tesne po skole uz zaraba 1000-ce takze vpohode zvlada platit vlastny byt, energie, stravu a zivit sestru popripade jej dieta nema problem? Ako ja som z vychodu ale tu taky pripad zeby sestra zivila sestru alebo ineho surodenca nepoznam a uz vobec nie zeby tesne po skole dostala taky super job ze si moze vyskakovat a hned schvalia hypoteku samej mladej babe...a co mam kamosov v bratislave tak tiez zvacsa este 30-tnici ked su slobodni tak sice maju dobry plat ale su bud v podnajme alebo s hypotekou ale maju niekoho v podnajme u seba aby zvladali vsetko platit lebo aj vydavky su pre jedneho extremne vysoke...
Ja neviem, že som písala, že sme z bratislavy? Ani môj vek tu nie je napísaný a dokonca ani to či mám hypotéku alebo byt len v podnájme, ale v poriadku. Pretože ani jedna z týchto domnienok nie je správna, sme zo Žiliny
ja som nepisala ze klames ale ze to je asi novy trend lebo uz je to minimalne 4-ta podobna tema za posledne 2 mesiace kde sa nadpriemerne zarabajuca sestra s vysokoskolskym vzdelanim stara o mladsiu neschopnu sestru (bud s dietatom alebo tehotnu) bez ukoncenej strednej, ktora nic neplati a nechce sa prisposobit pravidlam+ rodicia sa nestaraju a su podivne po tolkych rokoch ked dokazali zivit 2 deti bez vacsieho bytu a penazi....ten vek som ti tipla lebo ked sestra ma 2-rocneho syna a nema dokoncenu strednu tak asi ma do 20 rokov a ako starsi surodenec asi medzi tebou a nou nebude generacny rozdiel...naviac v 30-tke ked mas stabilneho partnera, pracu, byt (pises ze je tvoj, a neverim ze aj ked niekto zaraba 1000-ce tak minimalne 3-izbovy byt bez hypoteky do 30-tky dokaze zaobstarat bez bohatych rodicov samozrejme) uz by si asi mala aj vlastnu rodinu
Mám 33 rokov predstavte si, že generačný rozdiel medzi nami je a deti proste nechcem, to tu rozoberať nejdem. Nikde som nepísala, že hypotéku nemám, tak nerozumiem, že čo sa rieši.
Sestra ta brutálne zneužíva.... Musíš to stopnúť raz a navždy... Myslím ze tvojho priateľa naschvál rozčuľuje... Určite by jej veľmi vyhovovalo keby ste sa rozišli... Treba sa jej zbaviť 😃 aby už konečne dospela🙂

@pribinak presne tak suhalsim s tebou