icon

Sex bez maternice

7. júl 2022

Keď žena má z nejakého dôvodu vyoperovanu maternicu, s tým že máva nechránený sex tak kde idu spermie ? Tým pádom že nemá ani krčok maternice ? Či ma?

Strana
z2
matabb73
8. júl 2022

@zuzinka888 veď nemusia skúšať, ale mali by sa to učiť. Učia sa anatómiu zvierat a človeka preskočia. Veď to je na hlavu. Ja som dcére v knihe o tehotenstve ukazovala ako vyzerajú pohlavné orgány žien a vysvetľovala ako dôjde k oplodneniu. Hlavne, že sa teraz v osmičke znovu ocitli o bunke, čo brali aj v šiestej triede. Mali by sa zamerať na anatómiu človeka a ochorenia človeka. To by sa im v živote zišlo viac.

zuzinka888
8. júl 2022

@matabb73 veru mali. Suhlasim. Ale tu sa vela rodicov "spolieha" ze im to vysvetlia v skole. A v škole ze staci len tak okrajovo= "ved im doma

zuzinka888
8. júl 2022

@zuzinka888 ved im dima rodičia vysvetlia🙈🤦‍♀️

sono2
8. júl 2022

Ja zase myslím, že na základnej škole stopercentne nevysvetluju čo ďalej postup po hysteroktomii. To si domysli len fakt človek, čo troska ma týmto smerom logiku, ja osobne som bola na laparke a ženská vedľa mala po, čiže viem detaily. Som si istá že by ani môj muž nemal šajnu, možno ak by som začala, ok, ale maternica je s krčkom spojená, to máš všetko von a čo teraz? Možno by mu stále nedošlo, že by tam ostala diera hlavne čo krváca. Takže to nemá ako dievča vedieť.
Toto sú fakt odborné veci.
Ale ak sa niekto opýta, že tehotná, lebo sa dotkla spermie, Ejakulatu, to už je na zamyslenie.

dkethe
8. júl 2022

Posva sa pri krcku zasiva a este sa aj prisiva o nieco v tele aby sa nepremiestnovala. Teda spermie sa do dutiny brusnej nedostanu

matabb73
8. júl 2022

@zuzinka888 mňa šokovala moja dcéra, že nevedela ako dochádza k oplodneniu. 13 ročné dievča, ktoré malo už dva roky menštruáciu. Preto som jej to vysvetlila. Rodičia si myslia, že v tomto veku deti o tom všetkom vedia, lebo si to ti nájdu na nete, ale nie každé to zaujima. Preto by to mali v škole učiť. My sme to preberali v sedmičke a prežili sme to. Aj nás skúšali. Aj sexuálnu výchovu sme mali. Síce sme sa pri tom hanbili, ale dozvedeli sme sa dôležité veci. Podľa mňa aj toto chýba na škole. K nám chodil o tom prednášať jeden pán. Na konci sme mohli dať anonymné otázky a na tie nám odpovedal. Tak sa každý dozvedel čo potreboval.

vsauce_
8. júl 2022

@sono2 K tomu, aby si sa naučila základy fungovania pohlavných orgánov, kedy zreje vajíčko a odkial, kam odchádza keď dochádza k oplodneniu sme sa učili ešte na základnej škole v siedmom ročníku (ak to tak teraz nefunguje, tak je niečo v našom školstve zle). Stačí mať základ a trochu racionálneho myslenia a človek nepotrebuje žiť ani s tým ako detailne funguje hysteroktomia (pokial to nevyhnutne nepotrebuje).

sono2
8. júl 2022

@vsauce_ Ja reagujem na to čo sa pýtala
Ona sa nepýtala na oplodnenie

vsauce_
8. júl 2022

@sono2 No ale ak máš základy a trochu sa o tú svoju frndžalicu človek aj zaujíma 😀 Tak sa aj dopracuje k tomu, ako to funguje. Či ženy to moc nezaujíma? 🤔

sono2
8. júl 2022

@vsauce_ bože prestaň, neni to nutné

sono2
8. júl 2022

@matabb73 vidíš. Sú deti a deti.
Mňa to napríklad nikdy nezaujímalo.
Nikdy som sa nepýtala, a to mam už roky, čiže nebol internet nič, kto vie či som presne vedela ako co, z čoho áno, ale presne čo s čím fakt neviem.
Ďalej som vedela, že keď už začnem to, treba sa chrániť a vedela som, že to nechcem s hocikde a musím mať minimálne 17.
Proste som to intuitívne vedela.
Ja sa tvojej dcére nečudujem, my sme na základnej túto tému fakt preleteli. Akoby ani nebola.
Možno teraz je to iné neviem ešte.
Mam o polovicu malé deti ako ty.
Ale viem, že im už v škôlke ukazovali kto ma kde čo.
Ja Proste nie som zástancom rozoberať všetko.
Keby sa ma teraz dcéra opýtala, poviem jej blbosť

sono2
8. júl 2022

@dkethe a to vieš zo základnej školy?
Lebo tuto nadomnou kolegyňa sa bije do pŕs, že to mal každý vedieť, lebo veď sme sa to na Zš učili

matabb73
8. júl 2022

@sono2 ja mám na to opačný názor. Dievča má vedieť ako jej telo funguje. Ja som starší ročník, mám 49 rokov a my sme sa o týchto veciach učili. Dokonca skôr ako teraz. V siedmej triede. Podľa mňa to patrí k všeobecnému prehľadu každého človeka.

dkethe
8. júl 2022

@sono2 to viem z internetu. Preco by sa na skole malo ucit o operaciach 🤦

vikisukik
8. júl 2022

mna by akoze len zaujimalo, co vlastne viedlo autorku k takejto otazke

autor
8. júl 2022

@vikisukik žeby plánovaná operácia maternice a jej odstránenie?

zuzinka888
8. júl 2022

Tato diskusia je uz uplne inde ako bola polozena pôvodna otazka. Tato doba je uplne ina - nikdy nebolo jednoduchsie dostat sa k informaciam - no to neznamena ze ich vieme/chceme dohladat. U nas sa o menstruacii hovorilo- o sexe nie. Mam skoro 40 r. Ked sim bola mala boli filmy s hviezdickou nemohli sme sledovat. Ine zdroje ako biolagia neboli. V casopisach sa o tejto teme nepisalo. Az Bravo- to sme mali zakazane. Takze jedine mama al babka. Ked som sa opytala babky ako otehotnela- povedala ze pri suseni sena. Ono to mozno aj bola pravda 😜ale nic viac nepovedala. Neviete si predstavit ten strach aky som mala ked sme susili v lete seno.(10-12rokov som mala).ked mama nala14 narodil sa jej brat. Babka rodila doma a tetky poslali mamu von nech strazi komin ze ked poleti ten bician aby vedel kde ma nechat babo. Bola zima = vykurovacia zezona do konina nemohol.Takze tolko ku sexualnej vychove mojej mamy. Boli to 60te roky.

sono2
8. júl 2022

@zuzinka888 kokos to by bola životná trauma pre dieťa a smer psychiater😃fakt si sa bála že ostaneš tehotná?
Perfektný príbeh

Strana
z2