icon

Sexuálna orientácia a rodičia - kedy im to povedať?

16. apr 2021

Myslíte, že mám povedať rodičom o mojej orientácii? Alebo mám počkať až kým nebudem plnoletá a ukončím SŠ. Nechcem aby sa to dozvedeli od niekoho iného, ale bojím sa ich reakcie, pretože nemajú veľmi radi LGBT

Strana
z2
oliolijanka
17. apr 2021

Na nasej ulici je desat domov. V styroch byvaju rodiny s detmi, tri domy su obyvane po jednom muzovi, v jednom byva bezdetny par, v jednom starsia zena a v jednom vecne zachnureni mladi ludia(+/- 4 ks). Ti jedini nezdravia, dokonca na mna opovrhujuco pozerali, aj ked som im prisla oznamit, ze im macka visi zo strechy. Oni jedini maju na balkone velku duhovu zastavu, velky plagat o klime a este nejaky iny plagat.
Otazka na teba. Kolko LGBT ludi zije na nasej ulici?😀

autor
17. apr 2021

@oliolijanka to nedokážem povedať, to že majú dúhový vlajku neznamená, že sú LGBT

oliolijanka
17. apr 2021

To, ze ma niekto vlajku, neznamena, ze je LGBT a to, ze ma niekto rodinu, neznamena, ze nie je.
Na tomto priklade som ti chcela ukazat, ze normalni ludia sami nezistuju sexualnu orientaciu susedov a susedia, ktori nieco s orientaciou riesia, su na smiech a aj napriek velikanskej LGBT vlajke, ked chcem napriklad partnerovi upresnit v koho zahrade rastie pekny strom, tak nepoviem v zahrade LGBT ludi, ale v zahrade tych, co nezdravia.

Tvoja tema nemala mat v nazve sexualnu orientaciu. Malo tam byt napisane nieco v zmysle: "Dospievam, som zmätena a s rodicmi sa nemozem porozpravat"
Odpoved by bola: " Tak to ma doma väcsina pubertiakov." a "Nedrazdi hada bosou nohou".🤷‍♀️😀

sslobodnamama777
Autor odpoveď zmazal
autor
17. apr 2021

@oliolijanka Áno, súhlasím, nehodnotím ľudí podľa orientácie z tých ľudí z ktorých som vymenovala sú aj ľudia l, ktorých nemám rada že

A anoo asi to rodičom radšej nepoviem... Len sa bojím aby to nezistili od niekoho iného

malva123
17. apr 2021

A kolko mas rokov?

mattkapd
17. apr 2021

Ak máš s rodičmi dobrý vzťah tak už možno niečo tušia.. Ja by som to povedala rodičom ale ja som mala snimi veľmi dobrý vzťah.. Kamaratkina sestra to povedala rodičom v 14tich dnes má 17 a ma aj priateľku .. Všetci to zobrali veľmi dobre.. Dokonca ma teraz prísť k sestre aj s priateľkou.. Ona sa tým ale netají ani na sociálnych sieťach.. Držím palčeky.. Mam par známych aj mužov aj ženy opačne orientovaných a teda sú to skvelí ľudia.. Držím palčeky nech sa akokoľvek rozhodneš..

zafir01
Autor odpoveď zmazal
alexk12
17. apr 2021

Načo ich zbytočne dráždiť "nepodstatným i" vecami si myslím ze aj bez toho majú dosť veci riešiť a nie to je "ich dcére sa v 17 tích páčia baby" a to ze si bi by som im už určite nevravela, cca 80 percent ľudí čo poznám je bi a ich rodina o tom nevie a ani nemusí vedieť...

biela_sova
17. apr 2021

@adalmba Ahoj, sledujem Ta ako maminu dlhsie a mas moj obdiv! Mohla by som sa Ta spytat, podla coho, akych znakov, zacinas tusit, ze bude int? Tiez ma tato tematika tak vseobecne zaujima... mame v okoli vela gejov, ale niktori rodic nevedel zodpovedat otazku, ci to bolo vidiet uz od detstva. Dakujem Ti a drzte sa!

adalmba
18. apr 2021

@biela_sova ahoj nakoľko sa jedná o jedného z dvojčiat tak mám takú predtuchu, aj manžel. Psychologička povedala že je to OK no neviem. Malý je Elza, má,, cicky,, a v nich mlieko. Žiadne chlapčenské hračky, iba bábiky. Dáva si plienku na hlavu že sú to vlasy. Oblieka si moje šaty... Ono to takto možno ani nevyzerá, ale vidím ako drží telo, ruky a frázy... Možno je len na babské hračky... No proste je iný, ako jeho bratia. Možno z toho vyrastie, no teraz máme pocit že je iný. A v podstate nech je aký je, každé dieťa je iné. Uvidíme

biela_sova
18. apr 2021

@adalmba Mas krasny pristup. Velmi lubis svoje deticky. Budem zvedava, ako sa to bude vyvijat. Tiez by som si na to nevedela spravit nazor...ukaze asi len cas 🙂

atydbrave
Autor odpoveď zmazal
oliolijanka
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2