icon

Šijací stroj Silvercrest z Lídlu

bibianka
21. sep 2013

Od pondelka v predaji. Uvažujem o ňom, ale presne na tento typ som nenašla žiadne referencie, nemá ani názov alebo číslo. Máte ho niekto? Aké sú skúsenosti?
http://www.lidl.sk/cps/rde/xchg/SID-09A53FAB-69...

marbalulka
24. sep 2013

Aj ja mam stroj tesco, ale stal 40e. najprv som bola spokojna, rada, ze to sije 😀 Vela som sice na nom neposila, ale chcela by som viac druhov stehov, aj overlock mi velmi vyhovuje, rozne patky.. aj mi prekazalo, ze nema osvetlenie, ale najviac, co ma stvalo, ze mi nesla z vretena navijaca vybrat cievka. Ked som to kupila, cievka tam bola nastoknuta a nejde to nicim dolu, takze navinut si cievku musim inak.. Aj vy ste mali takyto problem, ci vam to ide vpohode dolu? Tam to bolo plastove a tu to je kovove, tak dufam, ze problem s tymto nebude.
Stroj sa mi zatial zda fantasticky!! Uz ma prekvapilo to, ze ta krabica ma vyse 7kg, pretoze ten Tescovy ma asi 2,5.. Este som ho nepouzila, ale rozbalila, aby som si to popozerala, navod a pod. a vyzera to velmi vymakane. Velmi sa tesim vsetkym funkciam, ktore ten tesco nema a vyzera to na poriadnu masinu, aj ked niektore skutocne svadlenky by ho zatratili, pretoze je z lidlu. ja dufam, ze to dlho vydrzi a budeme vsetky spokojne!! 😎 😀

majamat
24. sep 2013

@marbalulka s tym problem nemam, teda ak myslis ten z Lidlu.

inak dnes som ho trochu poskusala, zatial v pohode. vyskusala som si vsetky stehy, gombikovu dierku, prisivat gombik, ale teda nemenila som ihlu podla latky ( ako je to v navode). ani dokonca neviem, aka velkost ihly je v stroji, kedze tam bolo uz pri kupe stroja. slape jak hodiny. niektore tie ozdobne stehy mi robil zle, ale to si musim nacvicit nadstavenie. myslim, ze je lepsie, ked tie ozdobne maju nadstavenu vyssiu sirku a nizsiu dlzku stehu. akurat zips som neskusala, kedze to nie je pre mna novinka, aj ked som prisivala aj bez zipsovej patky. da sa to, no je to tazsie. tie ozdobne stehy by boli pekne, ked by sa urobili na nieco napr. zlatou nitou. musim to niekedy skusit.

olimon
24. sep 2013

@majamat ahoj, tiež rozmyšlam nad týmto strojom z lidlu. Vedela by si mi povedať, či ma vnútorné súčasti kovové? 🙂 Či to nie je jednorázová plastová hračka 🙂
ešte uvažujem aj nad singer simple 3232, ten majú zase v kauflande za 89,-
Majú podobné schopnosti, len cenový rozdiel je 20,-
Ďakujem za rady 🙂

majamat
24. sep 2013

@olimon viem, ze ma kovove iba to co vidim, takze en priestor, kde sa dava cievka. pockaj, najdem video. a v teme o siti plienok a oblecka mi nedoporucili ani Singer. vraj nie je dobry a kazi sa. urcite by mi neoporucili ani tento z lidlu, ale zas v hypermarketoch sa lahko reklamuje, tak uvidime. keby si kupim apr. brother, alebo janome najlacnejsiu verziu, tak bud z netu, alebo u nas od jedneho servisaka a to neviem, ci by nebol problem s reklamaciou. takze podla vsetkeho by mohli byt tak oba tieto stroje v rovnakej kategorii a ten z Lidlu je lacnejsi. kazdy ma nieco. tieto Lidlovske vraj niekedy vynechavaju stehy, ale mne zatial nie. no vsak mam ho kratko. Singer ma tiez nejake chyby. s tym nemam skusenosti.

majamat
24. sep 2013

ozaja a teraz si mm vsimol, ze zaruka by mala byt 3r na ten stroj z Lidlu. je to na video, aj v navode a aj na krabici stroja. este si to v Lidli overime, ale to je celkom fajn.

olimon
24. sep 2013

@majamat dnes som sa pytala v Lidli, že maju 3r záruku a servis sa rieši cez nich... Takze to by nebol problém. Tiez nechcem dat za stroj 150-200€. Chcem len take hobby sitie, deka, suknicky, hračky...
Tieto dva su porovnateľné...takze preto vaham, že ci slivercrest/singer 🙂

majamat
24. sep 2013

@olimon ved to. doporucovali mi take drahe, ale ja nesijem oblecko, len obcas nieco opravim a mozno nieco na doma. tiez obliecky, potahy na stolicky, veci pre babiku a pod. na to nepotrebujem drahy stroj. dobre, ze som si ho kupila, lebo mm chcel, aby sme opakovane kupovali ten tesco a reklamovali, ked by bolo treba. no to je na nervy, ked nesije dobre a navyse by bol asi casto pokazeny. no po tom, co som ten tesco vyskusala, tak teda toto je ovela lepsi stroj. stoji sice dvojnasobne viac, ale ma ovela viac funkcii. paci sa mi aj ten orezavac nite, ze ma svetlo. asi sa dnes do niecoho pustim, kedze nemam moc co, vonku je hnusne. chcem biele bodynka odstrihnut a urobit z nic tricka, lebo je problem zoohnat biele tricka a pod saty na slavnostnu prilezitost, pripadne pod kostym na karneval, ak ma kratke rukavy, je to vyborne a mala mi uz chodi na nocnik, takze bodynko nepotrebujeme.

olimon
24. sep 2013

@majamat a ako vyzerá ten overlockový steh? ked obšiješ bodynko, daš foto? 🙂
Asi tiež pôjdem do toho silvercrestu...vyzerá ako ten singer, aj funkciou, a 3r zaruka pri oboch...
Cievky pasujú univerzálne do silvercrestu?

majamat
24. sep 2013

pasuju mi tie iste, co aj do stroja z Tesca a mam aj take, co mama kupila normalne v obchode a pasuju. tak asi su to univerzalne. no univerzalne zrejme budu dvoje. mame do stareho stroja nepasuju, tam idu asi rovnake, ako napr. do stroja Silver. tie su tusim o 2mm nizsie.
foto dam, ale ci to bude vidie, kedze to bude cele biele. podla navodu su overlokove steha E,F a to aj v skupine S1, S2, takze 4. na obrazkoch v navode su len 3 a pouzivaju sa podla druhu latky. tak musim pozriet, ktory by bolo dobre vybrat.

majamat
24. sep 2013

tu su fotky bodynka, co som obsivala. no neviem ako so zahybanim. toto moc neovladam. latka je zvlnena a asi by sa mi to blbo zahybalo. vsak to chcem pod oblecko. a toto je ten najjednoduchsi steh. tie ostatne sa mi blbo sili, kedze sa mi pod patkou vlnila latka a pri takom stehu stroj posuva latku dopredu a dozadu.

majamat
24. sep 2013

tu su viacere a na okraji aj overlokove stehy. presila som nimi aj cez stred latky, aby bolo lepsie vidno, ake su.

majamat
24. sep 2013

a tu je zopar dalsich stehov. skusala som aj zlatou nitkou, ale zle sa to silo a trhala sa, no vyzera to dobre.

majamat
24. sep 2013

ozaj a kuoila som si aj tento box. mala som taky na naradie predtym, ale nitky mi prepadavali zvrchu do tej spodnej casti a bol mensi. tento je fajn, len neviem, kde to vsetko popcham. http://www.lidl.sk/cps/rde/xchg/SID-77DDB918-1F...

marbalulka
24. sep 2013

@majamat to s tou cievkou som myslela na ten stroj z tesca. odtial sa mi nedala z navijacia vytiahnut, takze sa nedala ani pouzit. skusala som aj kombinacky, kadecim, len som sa dost bala, kedze to je plastove. pri tomto z lidla je navijac kovovy.

vidim tvoje nadsenie z noveho stroja podla poctu prispevkov 😀 ja by som ho tiez uz najradsej skusila len teraz mame navstevu, tak to tu nemozem pred nimi vybalovat, ale velmi sa tesim a studujem aspon tvoje stehy 🙂 quiltovanie asi nerobi, ze?

majamat
25. sep 2013

@marbalulka aha, tak ani tento problem so strojom z Tesca som nemala. iba ako som pisala, pokazili sa mi oba, ktore som mala. vsak tam je fakt vsetko plastove. a hlavne ten druhy isiel divne. niekedy tak divne vrndzal a isliel pomalsie. fakt, ako keby sa mu nechcelo.

a zatial sa mi paci ten z Lidlu. no este stale mozem povedat, ze som s nim moc neusila, len som si poskusala vsetko podla navodu+ tou zlatou nitkou a obsila 2 bodynka. ked som ho nemala, tak som mala tolko planov a teraz akosi neviem, co by som spichla. inak ta zlata sa mi dost motala dole, ale tusim aj s bielou sa mi stalo, ze som nemohla pohnut ihlou. no vsak uvidime ako bude dalej. malej chcem nakrcnik z flisu, len chcem strih, co ma jeden nakrcnik a chcela by som to vystrihnut pomocou kruzitka, ktore zatial nemam. mm vravel, ze zoberie od mamy, no uz 2x zabudol. tiez jej chcem saty na karneval, co bude po novom roku, no to ma este cas. zas na druhej strane musim vyuzit, lebo ak by sa nieco pokazilo, tak nebudem mat zas stroj, ked budem chciet sit. no s tymi satami zatial neviem ako. nejak stale rozmyslam, ako ich usit a zatial ma to tak nenadchlo. chcem jednoduchy strih, tak preto stale spekulujem.

jarkalucka
25. sep 2013

@majamat Tiež mám zakúpený stroj z Lidlu. Je v celku v pohode. Odskúšala som všetky stehy, ktoré šije veľmi pekne. Len som neodskúšala riflovinu, ako si s ňou stroj poradí. Môj brat je mechanik na šijacie stroje. Odporúčil mi ho. Pokiaľ ho chcem na také "víkendové" šite a obšívanie, tak mi bude stačiť. Priznám sa, rozmýšľala som nad Lucznikom alebo Ladou. Ale keď som porovnala Ladu a Silvercrest, tak je to to isté. Ba dokonca Silvercrest má viac stehov a väčšiu výbavu.

marbalulka
25. sep 2013

@majamat mne sa to stalo pri tom znacky tesco a dost to lezie na nervy, ak si nemozem namotat cievku. robim to tak, ze tam musim pichnut spajdlu, ta sa potom toci a na tej to navijat, ale trva to dlho, stale sa to musi popravat..

prosim ta, ja by som tiez chcela tieto nakrcniky, o chvilu zacneme papat prikrmy, ale nevies mi poradit, kde ten flis zohnat? u nas to nepredavaju a neviem, kde na internete sa to oplati kupit

marbalulka
25. sep 2013

@jarkalucka aj mna zlakalo na Silvecreste velka funkcii, vela stehov.. Tak tvoj brat mechanik ma potesil, ze to odporucil, keby, ze sa moj pokazi, tak sa ozvem 😀

olimon
25. sep 2013

@jarkalucka ahoj, ja mám zase dilemu nad singer simple 3232 alebo Silvercrest. Obidva su veľmi podobne... Co si Tvoj brat ako mechanik myslí o singer? Ďakujem za info 🙂

majamat
25. sep 2013

@jarkalucka tak to je super, ze ti ho odporucil. uvidime, aky bude za par mesiacov.
@marbalulka ja som normalne v obchode s latkami zohnala. mame u nas taketo obchody tusim 3, ale v tom jednom som nebola a v tych dvoch mali v oboch. inak na nete je jedna stranka, kde maju latky na sitie latkovych plienok a je tam aj flis. bude asi certifikovany pre deti do 3r. http://www.detivbavlnke.sk/detivbavlnke2/eshop/... u nas ho maju za rovnaku cenu. ozaj a pises o nakrcnikoch a papani. teraz neviem, ci myslis tie iste ako ja. to su nakrcniky namiesto salika na zimu pod bundu.

majamat
25. sep 2013

@marbalulka my mame presne tento nakrcnik. zda sa mi to praktickejsie ako salik. len ta farba mi k nicomu nepasuje a preto chcem usit. mali ho uz iba v tej svetlozelenej. a to by nam uz vobec nepasovalo. https://www.modrykonik.sk/bazar/detske-ciapky-r...

marbalulka
26. sep 2013

@majamat dakujem, my to v predajnach nemame, pretoze u nas vsetky obchody uz porusili, ostali asi 2 galanterky a v jednej predavaju asi iba 5 latok, v tej druhej som nebola lebo je daleko a tak sa mi to radsej oplati z internetu objednavat. pozerala som par stranok na tento flis, velmi som to nehladala, ale zatial som toho moc nenasla, tak tvoja stranka je super, dakujem 🙂 noo, ten nakrcnik.. ja som myslela taky slintacik, bryndacik.. nie podbradnik, ale len taky trojuholnik, co sa dava okolo krku. taketo som myslela http://shop.babetkovo.sk/index.php/kojenecke-do.... neviem ako sa to teda vola, my to volame aj nakrcnik 😅 aj ten sa robi z flisu

bibianka
autor
26. sep 2013

@majamat Mali teraz v Tchibe, tak sa tým dá inšpirovať. Možno z nejakého starého trička by to šlo urobiť

http://media2.tchibo-content.de/newmedia/art_im...

majamat
26. sep 2013

@bibianka len ja chcem ten strih, co som dala a musi sa zapinat, kedze mojej malej skoro v 3r vadi pretahovanie cohokolvek cez hlavu.
@marbalulka no neviem ako to je, ale asi zalezi od materialu, lebo fliz ti nenasaje sliny, ako ten, co si dala link. fliz bude asi skor proti tej zime. mne sa to paci via ako salik. ten co som tu dala link, zakrije aj cast hrudnika. je dost univerzalny, lebo aj ja ho dokazem dat na krk, no uz mi je to neprijemne a nerozvazuje sa a nezavadza pri hre ako moze salik. radi ho pouzivame, len ta farba nesedi.

bibianka
autor
26. sep 2013

@majamat máme to doma, vzadu je sucháč

majamat
26. sep 2013

@bibianka suchac je super. videla som take, ale paci sa mi viac ten druhy strih. flis mam uz davnejsie kupeny, tak sa mi snad podari nieco spichnut. nemalo by to byt az ztake zlozite, aj ked nei som skusena krajcirka. a flis netreba ani moc obsivat, lebo sa nepara.

marbalulka
27. sep 2013

@majamat ja som to videla zeny robit z flisu, popripade flis+bavlna. ale neviem, este som ohladom toho nic nezistovala, len tak okrajom, preto som sa aj na to pytala, lebo este som to nikde specialne nehladala..
ale tesim sa, ked budem moct vyskusat tento stroj. zatial mame asi 2 tyzdne navstevu, tak to tu nechcem pred nimi robit, no ja to asi uz nevydrzim 😀 mat novu hracku a nemoct sa s nou hrat 😀

majamat
27. sep 2013

@marbalulka 😀 no to je na nervy, ked nemozes.
z flisu som to videla aj ja, ale lis nesaje, preto som napisala, ze to bude skor proti zime. z bavlny sa to da pouzit aj inak. ozaj a s bavlnenym upletom neviem pracovat. vlni sa mi to a potom to neviem zahnut, ked je to take zvlnene. ozaj, ako brindak by sa to dalo aj z nejakeho frote. no len z frote je tolko bordelu. raz som nieco sila a teda bordel bol vsade. ozaj, vcera som zas trochu posila. malej som na pyzamkove nohavice nasila gumu, lebo jej su vsetky gate siroke. nasila som si novy suchy zips na tasku na bicykel. vyzera to smiesne, ale hlavne, ze splni ucel. nasila som to priamo na tie zipsy, ktore tam boli. skusala som si aj kupit novu, ale bud mi vacsi rozmer moc nepasoval, alebo bola prilis mala. a aj na jedny nohacvice malej, som nasila gumu. je tam len patent na zahnutie a samozrejme jej to je siroke. mm mi snad uz zozenie kruzitko a ja sa pustim do tych nakrcnikov. potom uz skusim asi tie saty na karneval, kym mam stroj. neviem ako dlho vydrzi, tak musim co najskor sit a aj ho zatazovat, aby sa prejavil, ako funguje. tie saty sa chystam sit uz strasne davno, len stale neviem ako a tak to odkladam. zatial to nastastie nei ej take akutne.

bibianka
autor
27. sep 2013

tak už ho mám konečne doma, v porovnaní s tým tescovským je super 🙂