Šikana od šéfa versus nová kolegyňa
Ahojte, chodím sem už dávno, ale dnes som sa v záujme anonymity zaregistrovala po iným nickom. Už ste mi tu raz všetky kočky perfektne poradili ohĺadom vzťahového problému ( usekla som to, mali ste pravdu, bolo to treba skončiť . ) Ale dnes ide o iné - som šéfkou firmy zahraničného partnera, za 10 rokov som im vybudovala pobočku par exellance, začínala som sama, potom ako sme sa rozrastali, priberala som ďaľších ľudí, obraty išli krásne nahor. šéf si ma nevedel vynachváliť, nosil ma na rukách... Až do okamihu, keď som prijala mladú kočku , ktorá mala byť mojou pravou rukou, čo sa týka ekonomických záležitostí - časť som presunula na ňu,aby som sa sa mohla venovať obchodu...To bola veľká chyba.. Začala sa krútiť okolo šéfa- jemu ako staršiemu pánovi to veľmi zalichotilo, že mladá žaba sa okolo neho krúti, začala na mňa donášať, že ju nútim nesprávne účtovať 🙂 A že musí do firmy chodiť po večeroch, lebo jej dávam toľko roboty, že nestíha...Predtým som to robila sama, a stíhala som ešte aj menežovať a riadiť zamestnancov...Spravila zo mňa neschopnú chuderu, ktorá za tých 10 rokov nič nedokázala...A to som si fakt musela poradiť so všetkým sama, lebo zahraničie- rozcestovaní ľudia, nikto nemal čas vodiť ma za ručičku.Dospelo to do takého štádia, že šéf na mňa nareval, že som neschopná a že si nechá ju namiesto mňa...A začala šikana z jeho strany, všetko , čo som urobila, bolo zle....Aj dnes som si vypočula, namiesto - pekný nový rok - ty si taká BLBÁ....On je síce cholerik, ale takto sa nikdy nesprával, až kým mu mladá nezatemnila mozog. Už som zopár krát uvažovala, že odídem, ale fakt mi je to ľúto, tá pobočka je moje dieťa, so zákazníkmi mám krásne vzťahy za tie roky, posielame si SMS k Vianociam, pokecáme o rodine, deťoch - sme viacmenej skoro ten istý ročník.Ostatní kolegovia - super vzťahy. A ešte mi zmizli firemné peniaze, nikdy nám tam nič nezmizlo, peniaze a peňaženky mávame voľne pohodené na stole, ale nemožem nikoho obviniť, keď som ho pri tom neprichytila. A ešte posledné vykreslenie kolegyne - večer mi bolo hlásené, že o pol desiatej večer bola v mojej kancelárii, sedela za mojím PC - hlásil mi to vrátnik, keďže okná sú do dvora.Ona má kľúče aj PIN, tak nu pustil.. Keby to nebola favoritka zahraničného šéfa, vyšmarím ju na mieste, ale nemožem a ona si to uvedomuje. Tak to len ticho znášam a čakám, čo bude. Je to dlhé, ospravedlňujem sa, budem vďačná za akýkoľvek názor, pretože už som zúfala, ďakujem.
Mne to vyzerá, ze ta chce ta nova odtiaľ dostať preč. V počítači zrejme hľadala nejaké info alebo niečo robila za vyssim účelom kompromitovat ta. Tie peniaze budú niečo podobné. Očakávala by som, že takých veci bude pribúdať, aby bolo všetkým jasné, že si svoju robotu nevieš robiť 😒
Podľa mňa máš dve možnosti - 1. snažiť sa to ignorovať. Keď máš tu prácu rada a inak všetko klape, toto je akási obeta. 2. Odísť - keď je to také negatívne, že to prevažuje nad tým druhým, čo si v závere vymenovala.
Asi ti tu budú dávať návody, ako to vyriešiť, ale ja osobne si myslím, že s ľuďmi ako ona sa proste nedá nijako vychádzať / dohodnúť / nájsť riešenie.
Prečo nemáš zaheslovaný počítač? Keď ťa mladá chce dostať z firmy a ty nič nerobíš, lebo "len ticho znášaš a čakáš", tak ťa odtiaľ aj dostane. Aby si nakoniec nemala na krku aj spreneveru firemných peňazí.
Si jej šéfka, šup s ňou na koberček. Zavolaj si aj zahraničného nadriadeného, cez skype to môžete pekne poriešiť. Nech povie, čo robila pred tvojim počítačom, v noci. Alebo kam sa podeli tie peniaze... predpokladám, že by toho bolo oveľa viac.
Hlavu hore a bojuj!
Spomínaš iba jedného šéfa alebo ich tam máš aj viac? Neviem akú tam máte hierarchiu, myslím niekoho relevantneho, kto by ťa dokázal podporit
@simonkazga pred zahraničným nadriadeným aby nebola za debila, že si veci na pobočke nevie poriešiť. Ja by som to s nejakým takým ak taký je a mám v neho dôveru, riešila skôr osobným rozhovorom pri najbližšej príležitosti.. toto nie sú veľmi veci na Skype conference call imho
@bluka2 bola, jasne. Ale ona ja ju z nejakeho dovodu boji. Davno mala dostat upozornenie na porusenie prac. discipliny, prve, druhe a skoncenie PP.
@simonkazga Podľa mňa najprv človek len dúfa, že sa to vyjasní a vidí za tým skôr nedorozumenie a hľadá vysvetlenie, medzičasom osoba kuje neprijemnosti..čo sa stupňujú. Pracuje na alianciach, intriguje. Ani nevieš ako, ocitnes sa v situácii ako autorka. Podobne ako vo vzťahoch s takými charizmatickými tyranmi.
Záleží, aké máš právomoci v rámci svojej pobočky a hlavne k nej, ale ja na Tvojom mieste, ak si šéfka - vyhodiť ju... a vysvetliť to svojmu šéfovi, čo sa stalo a aké máš podozrenia a jednoducho jej dať podpísať dohodu o skončení prac. pomeru.. ak to pôjde... Toto sa nijak inak nedá vyriešiť - buď to vzdáš ty a necháš sa vyhodiť nejakou mladou fľandrou alebo pôjde ona... Ale mne sa hovorí veľmi ľahko - všetko závisí od toho, aké máš právomoci a či to dokážeš obhájiť pred svojím šéfom, s ktorým možno spí... ja by som sama neodišla, pretože by som sa nevzdala niečoho, čo som vybudovala od piky...Držím palce, aby si to vyriešila...
ďakujem za všetky názory. Ja som s ňou podpisovala zmluvu, ja by som ju mohla aj vyhodiť, ale konateľ firmy je nadomnou a preňho je to momentálne najperfektnejšia pracovníčka, akú mal, ktorá sa obetuje a chodí do práce po večeroch...A ešte má aj vysokú školu, ktorú ja nemám, aj keď moje skúsenosti a vedomosti sú 1000 krát viac, ako jej...A to porušenie pracovnej disciplíny dostala mailom.Prdí na to... Mám okrem nej 4 zamestnancov a so žiadnym nie je problém, keď mi niektorý zavolá a huhňá- som taký chorý - tak mu poviem, davam ti home office, vylieč sa, si akože v práci , nemusíš ísť k doktorovi, ani žiadne papiere mi nosiť .. A vedia si to vážiť všetci, okrem tejto kravy...
@ama64, mna by zaujimalo, ci by dokazala riadit pobocku aj sama. Ak ano, zvazovala by som odchod. Mozno by Ti zmena aj prospela. Pokym sa jej sef nabazi, to potrva, a teba budu psychicky nicit. Kebyze len mlada vystrkuje rozky, no nema na to, hodila by som sa na dlhsiu pn-ku, nech Ta zastupi. Sefovi by doplo, ze bez teba to nepojde.Est
Este by som zvazila kameru v tvojej kancelarii.
kočky, tak dnes sa mi stala neuveriteľná vec.Volal mi starý zákazník ohľadom dostupnosti tovaru, trochu sme sa zakecali, ako ide obchod a zrazu že on má aj inú firmu.. Povedal názov, kde tá predtým pracovala... Tak som sa ho spýtala na ňu, a on že- no do šľaka, to ste teda neurobili dobre, že ste ju prijali- veď ja som ju vyhodil, lebo jednak bola pomala a neschopna, a mala konflikty s každým na pracovisku, nechodila riadne do práce, ona je tak trochu v inom režime....Ja mu hovorím, veď ona sa šplhá po mojom chrbte,snaží sa o moje miesto , ovplyvňuje majiteľa firmy.. A on mi hovorí - može vás ohroziť, dávajte pozor, keď prídem osobne, podebatíme, toto nie je na telefon, ja som si s ňou zažil svoje...

no to je jasné že mladá starému paprdovi fajčí... musíš len prečkať kým alebo starého trafí z toĺkej rozkoše, alebo sa mu to prežere.... Takže ja radím vydržať....