icon

Šírenie paniky ohľadom narukovania

gabikaa96
27. jan 2023

Ahojte maminy vy viete na všetko odpoveď tak skúsim možno niekto bude vedieť, najmä tie čo majú manželov alebo niekoho v rodine vojaka prípadne policajta. Prišla svokra úplne vytočená že v práci každá žena hovorí o tom že vraj chlapov poberú na vojnu na Ukrajinu (videli to vraj na tiktoku), a že už hromadne podávajú žiadosti aby ich synov a manželov nezobrali. Ja tomu neverím ale svokra je strašne nervózna z toho tak dúfam že niekto bude vedieť či je to pravda alebo šírenie paniky. Ďakujem za odpovede

Strana
z5
sense
27. jan 2023

@gabikaa96 tak keď to bolo na tiktoku to bude určite pravda... (irónia) alebo sa to týka len užívateľov tiktoku

shee11
27. jan 2023

Práve vyšlo 🙂
https://www.sav.sk/?lang=sk&doc=services-news&s...
VYŠIEL ŠPECIÁLNY VEDECKÝ PODCAST SAV O NEPODLOŽENÝCH PRESVEDČENIACH

jan510
27. jan 2023

Ano tik tok spolahlivy zdroj informacii🤣🤣🤣🤣🤣🤣 boze s tymi ludmi to ide mentalne dolu vodou😒

gabikaa96
autor
27. jan 2023

@sense ja som tiež reagovala takto, ale pre istotu sa opýtam aby sa svokra ukludnila

dskjhfdlkdjhl
27. jan 2023

Tak tiktok je super zdroj. Mala si jej povedat, ze budu aj vsetky svokry verbovat.

lucka_ke
27. jan 2023

a na základe čoho by naši vojaci išli brániť Ukrajinu??? je to hoax, nájdi si včerajšie správy na markíze a pusti jej to

luccija
27. jan 2023

@gabikaa96 včera to bolo v TN, že na FB bol hoax a chlapi tomu uverili a na úradoch sa kopia žiadosti🙂ze 31.1.mal byť posledny deň na podanie žiadosti chuderky uradnicky.Ludia sú s nervami KO

lucka_ke
27. jan 2023

inak muži podávajú vyhlásenie o odopretí výkonu mimoriadne vojenskej služby, ale keby sa tu niečo zomlelo tak aj tak budú musieť nastúpiť do logistiky, kuchyne, zásobovania a podobne, čiže doma by neostali

stanulienkat
Odpoveď bola odstránená
koniarova
27. jan 2023

Ona asi počula, že existuje možnosť Oslobodenia od mimoriadnej služby. Tam sa dáva žiadosť do konca januára.

koniarova
27. jan 2023

@lucka_ke toto asi počula a upravila si to podľa seba.😁

lucka_ke
27. jan 2023

ja osobne si myslím, že keby sa tu niečo ozaj stalo a bol by vojenský konflikt, tak Slováci sa vzdajú bez boja... polka by zdrhla za hranice a druhá sa schovávala doma, my nie sme patrioti nebránili by sme našu krajinu

anita1978
Odpoveď bola odstránená
lucka_ke
27. jan 2023

@anita1978 môj brat je tiež vojak a presne toto som sa ho pýtala, na čo mi odpovedal, že základný výcvik dostanú za týždeň-dva a idú, ale tiež hovoril, že sa nič nechystá len hoaxy sa šíria... aj ten zoznam bojaschopných mužov že sa robí každý rok pravidelne bez ohľadu na to či je alebo nie je niekde u susedov voj. konflikt

gabikaa96
autor
27. jan 2023

@koniarova smutne je že jej to takto povedali v práci. Každá jej kolegyňa je z toho na nervy a robia paniku.

anita1978
Odpoveď bola odstránená
gabikaa96
autor
27. jan 2023

Ďakujem za odpovede pohľadám tie včerajšie správy a ukážem jej

dzina007
27. jan 2023

ak by sa nieco zomlelo a vojna by nastala "urcite" by niekto bral ohlad na papier ktory sa da podat len v januari ze je to v rozpore s jeho presvedcenim bojovat...
Bohuzial by nik na to nepozeral a povolovacie rozkazy by sli zaradom...

angelinja
27. jan 2023

no tak vsetky sme tu velmi mudre, prpznam sa ze ja tiez tomu moc neverim je to panika zass...ale co urcitie viem, je to ze ked by bol nejaky konflikt..len aby sme neboi p rekvapeni ze im budu aj ti dobri ktori na vojne nikdy neboli, nemozme vediet ako sa pani hore rozhodnu u takze silacke reci neiktorych zien tu su tiez neni na mieste a mozno by zaplakali ekby sa dozvedia ze aj ich muzi musia ist

rubik1234
27. jan 2023

Ľudia zabúdajú, že sme v NATO. By ma zaujímalo aký je ich scenár aby odvádzali civilistov na Ukrajinu bojovať. Keby Rusko zaútočilo na niektorého člena a fakt by sa šlo bojovať, najprv by šli profi vojaci

angelinja
27. jan 2023

@dzina007 presne takze ako jedna vyssie napisala ze ti co neboli na vojne ze jej brat prislusnik armady povedal ze co by tam robili ti co nie su vo vojsku ...ano aj to hovoirli v telke ale uz sa zobudme a prestname verit co pocujeme a vidime...nikto nevie ako by pani hore rozohodli to budem opakovat dokola.

angelinja
27. jan 2023

@rubik1234 ano ale ktovie ako rychlo by sa ti profi vojaci minuli

angelinja
27. jan 2023

urcite by muzi nemohli opustit stat

anita1978
Odpoveď bola odstránená
majka879742
27. jan 2023

@luccija ale v skutočnosti sa tie žiadosti hromadia, denne ich maju cez 300... Takže úprimne môže byť toto hoax ale aj pravda... Nikdy človek nevie čo sa stane zo dňa na deň a čo tí blázni vymyslia... A podotýkam spravy a články nečítam, nešírim paniku, ale beriem to reálne, že stať sa môže čokoľvek....

zuzanka.zuzu
27. jan 2023

@majka879742 nešíris hoaxy? a odkiaľ vieš že denne ich majú cez 300? kde sa hromadia? kam sa posielajú? rada sa nechám poučiť 😎

stanulienkat
27. jan 2023

@anita1978 A čo by tam robili muži bez výcviku? Potravu pre delá?
Pozri na Ukrajincov ako sa statocne brania. A bez vycviku. To su patrioti. Nie slovaci, co maju len v krme nad borovickou kecy, aki su oni slovaci.
Nasi "patrioti", kotlebovci a ostatni tupi nackovia by zdrhali ako prvi. A vitali rusa s kvetmi. A dobrovolne by im odovzdali republiku, tak ako sme klopili usi pred rusakmi 40 rokov. Preto sme mentalne tam, kde sme.

tani777
27. jan 2023

Vcera som sa na to pytala muza,je vojak..on o nicom nevie..no a k tej ziadosti mi povedal tolko,ze to aj tak nikomu nepomoze,jedine mozno v tom,ze tych muzov neposlu bojovat,ale narukovat budu musiet..budu robit ine prace ako boj,ale budu tam musiet ist

katkine_terapie
27. jan 2023

Keby hlúpych verbovali, tak Slovensko môžu nanovo osídlovať.

att123
Odpoveď bola odstránená
Strana
z5