icon

Šírenie paniky ohľadom narukovania

gabikaa96
27. jan 2023

Ahojte maminy vy viete na všetko odpoveď tak skúsim možno niekto bude vedieť, najmä tie čo majú manželov alebo niekoho v rodine vojaka prípadne policajta. Prišla svokra úplne vytočená že v práci každá žena hovorí o tom že vraj chlapov poberú na vojnu na Ukrajinu (videli to vraj na tiktoku), a že už hromadne podávajú žiadosti aby ich synov a manželov nezobrali. Ja tomu neverím ale svokra je strašne nervózna z toho tak dúfam že niekto bude vedieť či je to pravda alebo šírenie paniky. Ďakujem za odpovede

katkine_terapie
27. jan 2023

Ale by som odpovedala aj viac k téme, ad1 žiadna mobilizácia na cudzie štátne územie určite nehrozí ad2 ak by hrozila vojna u nás a bude mobilizácia (zatiaľ sa nič takéto nedeje), tak tento papier im pomôže vtedy, keď sa minie toaletný.

sense
27. jan 2023

@gabikaa96 povedz svokre nech si nájde iné hobby ako tik tok

oliva276
27. jan 2023

Zatiaľ len strategické podniky nahlasujú zoznamy zamestnancov, ktorí budú oslobodení od mimoriadnej a alternatívnej služby.

koniarova
27. jan 2023

@oliva276 áno. Ale môžu si to podať aj bežní civilisti. A tak to bolo vždy. To nie je vôbec novinka.

anita1978
Odpoveď bola odstránená
kluska
27. jan 2023

@gabikaa96 ja len tolko, ze pri dnesnej psychopatickej vlade nikto nevie co bude ani o par dni, nieto este do predcasnych volieb. Pozatym my sme uz vo vojne, nie normalnej, ale sme spojenci ukrajiny, dodavame zbrane a musime bohuzial predpokladat, ze rusku moze drbnut a pojde aj po spojencoch. Nasa vlada podporuje vojnu, nie mier. A podla toho co pozeram ako sa jedna, vsetko je mozne. A to, ze to niekto vyhlasi za hoax, to vobec nemusi byt hoax, pravda sa ukaze o nejaky cas.

koniarova
27. jan 2023

@dzina007 ten papier sa podáva už roky rokúce na základe zákona o Hospodárskej mobilizácii. Len doteraz o tom nikto nehovoril,lebo to nebolo zaujímavé. Povolaní tí muži v prípade vojny budú, ak majú od 19 do 55 rokov. Ale budú vykonávať alternatívnu službu, nie mimoriadnu. Teda budú pomáhať napr.v nemocniciach.

anita1978
Odpoveď bola odstránená
oliva276
27. jan 2023

@koniarova - písala som o povinnosti strategických podnikov.

koniarova
27. jan 2023

@oliva276 aj tie to posielajú už roky. Tiež to nie je novinka.

mondolina
27. jan 2023

@kluska
čo znamená " podporovať mier'?

maris5
27. jan 2023

Najprv by musel byt vyhlaseny stav vojny, potom mame Nato a profesionalnych vojakov a ak by bola situacia velmi zla vtedy nastupia civilisti. A urcite nie na Ukrajinu.

stanulienkat
27. jan 2023

@kluska ako vlada podporuje vojnu???? Pise Putlerovi, aby hadzal bomby na Ukrajinu? Hecuje ho, aby vrazdil civilistov?? Nic take som nezachytila.

januarova
27. jan 2023

@kluska nech sa páči, jednosmerna letenka, smer Petrohrad, papa do zasľúbenej zeme. Prečo sa trápiš v tejto hnusnej krajine?

zmrzlinka2021
27. jan 2023

@kluska A ako by si ty podporovala mier s Ruskom?

Treba si uvedomit jednu vec - Rusko nie je demokraticka krajina, Rusko je PREDATOR, KOLONIZATOR. Putin sa viackrat vyjadril ze pad sovietskeho zvazu bol najhorsi den v jeho zivote.
Cize ciel je jasny: obnovi rusku risu, alias risu zla.

Ako cestu ty vidis?
Podvolit sa?
Ako nasilnikovi?

Slovensko uz je niekde inde, sme nauceni rozmyslat inak a hlavne, patrime do eu, nato.

Litva, lotysko, polsko..atd.. vsetci maju odpor k Rusku!

kluska
27. jan 2023

tak ja sa ani necudujem, ze stav je taky aky je. Sorry, ale z nenavisti k putinovi mate oci zatvorene. Stoji vam to zato? Zit v chudobe, lebo solidarita, strachovat sa o buducnost? Nevidite, ze su tu horsie problemy ako vojna na ukrajine? Nevidite ako slovensko upada? Ze tu nic nefunguje? Ze peniaze, ktore sa davaju do vojny, tie sa viac zidu na slovensku? Ze nemocnice padaju? Ze vsetko ej drahsie? Ze podniky sa zatvaraju, ludia prichadzaju o Pracu? Ano podporujeme vojnu, vsetko nad nase moznosti. Preco by som mala ist bojovat? ja nechcem vojnu, nch sa paci, mozte ist vy na front. Ukrajina je inak demokraticka spolocnost? preco sa este nedostala do eu? Mne neide o ukrajinu, ani rusko, ale o slovensko a keby vsetkym slo o slovensko, tak to uplne inac vyzera. Vy ste spokojne ako teraz zijete? Ci si myslite, ze to je vina putina? :D

kluska
27. jan 2023
kluska
27. jan 2023

@mondolina nie je to tazka otazka podla mna

kluska
27. jan 2023

@anita1978 SNP kolko trvalo?

zmrzlinka2021
27. jan 2023

@kluska Slovensko upada preco?
- 12 rokov smeru - bez reforiem, rozkradnute co sa dalo
- pandemia
- vojna, energie, neschopni politici vo vlade

To, ze upadame je o tom, ako si tu vladneme - teraz ked ludia zvolia smer, ideme smerom dole este viac.

Treba si uvedomit jednu vec s ukrajinou - ak vyhra rusko, koncime!! Slovensko konči, pretoze uz nikdy nebude klud. Vzdy tu bude ohrozenie ruskom. Koniec bezpecnosti, pretoze na vlastne oci uvidime, ze moze velikan okupovat mensieho...

Vyhra ruska znamena prehra nas vsetkych!! A potom budes so slzami v ociach spominat na vysoke ceny potravin a energii... pretoze uz nebudes mat nic.

mondolina
27. jan 2023

@kluska
tak odpovedz keď je to pre teba ľahká otázka.

kluska
27. jan 2023

@mondolina neposielat zbrane, iba humanitarnu pomoc. Ci myslis, ze slovensko je tak bohata krajina, ze si moze dovolit minat nehorazne sumy na zbrane?

mondolina
27. jan 2023

@kluska
ja som sa pýtala na podporu mieru. to je podpora mieru?

kluska
27. jan 2023

@zmrzlinka2021 ano smer napachal vela zleho, ale tato vlada jednoznacne vyhrala. Ci myslis, ze je to ta najlepsie vlada ku sme kedy mali? 🙂 To s ruskom odkial mas? Zase media siria paniku? ja nepozeram telku a nepocula som, zeby putin vyhlasil, ze chce nas napadnut. Treba to brat s rezervou to co media hlasia.

kluska
27. jan 2023

@mondolina no podla prezidentky a podla vlady je mier vojna, tak neviem co chces pocut 🙂 este sa da rokovat o tom aby obe strany dostali rozum, kazdopadne neposielat zbrane

mondolina
27. jan 2023

@kluska
bez pomoci áno aj vojenskej by Ukrajina šancu nemala.

zmrzlinka2021
27. jan 2023

@kluska My telku nemame, ale ano, putin to viackrat zdoraznoval a uz nevie ako to ma povedat, aby to ludia pochopili. Pre putina si nula, slovaci su velkou nulov, pretoze velke rusko je velke rusko. A vobec neberem s rezervou, co putin tvrdi - staci vidiet, co teraz kona - napadol uzemie cudzieho statu. Mozno potrebujes na vlastnej kozi zazit prespavanie v pivnici, aby si pochopila vaznost celej situacie. Mozno toto my slovaci potrebujeme, aby sme si uvedmili, aku hodnotu ma sloboda, slusnost a demokracia.

zmrzlinka2021
27. jan 2023

@kluska Na ukrajinu v prvom rade posiela zbrane RUSKO.

kluska
27. jan 2023

@zmrzlinka2021 vidim, ze ta nenavist opantala uplne. Tu niet co dodat. Je to hlavne vojna ruska a ameriky, ked si to este nepochopila, tak bohuzial. Mne neide o ziadny iny stat, len o slovensko. Mozes mi dat link na to ako putin povedal to co tvrdis?

kluska
27. jan 2023

@mondolina tak nie je nacase nieco spravit pre mierovu zhodu? Ci myslis, ze to len putin chce bojovat?