Situácia v čakárni

mirkava
18. júl 2023

Včera sa mi stala taka vec. Chodím k lekárovi na kontrolu každý mesiac. Treba tam skoro vstávať a dlho čakať. Teraz však musím chodiť raz do týždňa a lekár mi povedal aby som nečakala, aby som chodila počas dňa pomedzi pacientov týchto pár týždňov.
Je to však dosť nepríjemné, lebo viem keď tam prídem, že ľudia tam sedia fakt dlho a dosť zazerajú ci sa im vlastne ani nečudujem. Včera som ich chcela trochu ukludnit a vravím, že nejdem na vyšetrenie, proste preto aby vedeli ze sa dlho nezdrzim. Našiel sa tam jeden "dobrak" ktorý dosť arogantne: "a načo ste tu potom prisli".
Hadat sa neviem a ani nechcem nemám rada konflikty tak som mu len povedala ze to mu nepoviem že je to moja osobná vec. Akože nemám chuť vysvetľovať jemu a ďalším 20 ľuďom môj zdravotný stav.
Chcem ženy len nejakú radu ako reagovať v takejto situácii. Nabudúce som si povedala že budem len ticho a nebudem reagovať, ale určite sa nájde nejaký dobrak co na mňa vybehne.
Ako dvoma troma slovami slušne povedať aby sa do mňa nestaral a nech ho to nezaujíma že je to moja vec...?
Opakujem že nechcem byť protivna a viem ze tam ľudia čakajú dosť dlho a ja ich chápem.

kvetinka75
18. júl 2023

nehovorila by som nič. Toto je medzi tebou a doktorom. Ak by sa niekto ohradil, tak povedz, že ideš iba pre papiere a hotovo.

bolarazjedna
18. júl 2023

Povedz, že si 9bjednana, a hotovo. Však ti to prikázal lekár, že máš tak chodiť. A nikomu do toho nie je, že prečo ideš mimo poradia. Vzdy sa taký nájdu.

babababka
18. júl 2023

Ja by som počkala,kým vyjde sestrička a povedala by som jej,že som tu a čakám.

simsalabim
18. júl 2023

Povedala by som - Doktor ma takto objednal. - Vybavene.

mirkava
autor
18. júl 2023

@babababka áno tak to robím, čakám kým vyjde a nevezme ma hneď, to mi nevadí, vie o mne a čakám kým ma zavolá. Len je des počúvať tých ľudí

mirkava
autor
18. júl 2023

@simsalabim toto sa mi páči 😊

kvetinka75
18. júl 2023

@mirkava jedným uchom dnu a druhým von. Na jednej strane chápem, keď človek dlho čaká, každý jeden čo príde a odíde, tak je v nemilosti, ale ak chodíš takto často, tak to chápem. Čakať tam zakaždým dlho, to je tiež na nervy.

kacena4
18. júl 2023

sak tam sed a cakaj, nic neries, ked ta sestricka vyzve ides dnu a hotovo vzdy sa najde nejaky dobrak ktoremu to bude vadit. ked nevysvetlis neudas dovod necuduj sa ze ta pochopia ze sa "predbiehas". napr stačí som objednana k sestricke...

mamina7070
18. júl 2023

presne ako ti pisu pridi a cakaj ked ta sestricka zavola tak chod
ak sa tlacis dopredu k dveram tak sa tym ludim necuduj
ja by som vobec nekomentovala proste kazdy ma xy skusenosti z cakarne s tetou ja idem len lieky ja odem len papier a potom tam skysne pol hodku

mirkava
autor
18. júl 2023

@mamina7070 ta čakáreň je tak malá, že sa môžem postaviť tak meter od dverí, fakt je to tam až desivé.

mamina7070
18. júl 2023

@mirkava tak proste nechaj tak ak sa niekto ozve povedz ze si objednana

denda007
18. júl 2023

Nadych vydych, a chodte prec ved ich uz nikdy neuvidite 😀

beata_k
18. júl 2023

Ak musis nutne nieco povedat na vysvetlenie, tak len, ze si priniesla vysledky a ides prec.

mamina7070
18. júl 2023

ja som chodila mesiac dozadu na chirurgiu denne a tam sa zapisovalo na taky papier a cakalo sa vsetci deti dospeli a taka panicka (uz asi na dochodku) prisla ze ona sa ide len ukazat jazvicku ako sa zhojila a hned dopredu ku dveram a tam cakali ludia a aj deti s urazmi (traumatologia to bola)
ako uplne nonsens ked vysla tak sme jej vynadali taketo tam nema riesit rano ale cez obed ked je menej ludi

babulkomale
18. júl 2023

@mirkava poradie pacientov urcuje lekar - pozri ci to nemaju na dverach napisane a len bez slova na to ukaz. Nehovorila by som nic dopredu ani nevysvetlovala. Ludia ako celok su dost nechapavi a obmedzeni, nevedia si domysliet veci v celej sirke a hlbke a vidiet aj za prvotny dojem.

kvetinka75
18. júl 2023

@mamina7070 možno jej tiež dr. povedal, že nemusí čakať. Ale zase na takomto oddelení by mal mať doktor nejaký systém.

lienka.7
18. júl 2023

@mirkava poradie pacientov určuje lekar.
On posúdi závažnosť situácie a rozhodne kto pôjde dnu a kto nie. Ja mam doma 2 male deti, memam čas vysedavat v čakárni. Vždy som dohodnutá, zaklopem a idem dnu. Nie som povinná nikomu nič vysvetľovať.

letfenixa
18. júl 2023

@mamina7070 vynadali ste panicke? Predpokladám, že sestra ju zavolala dnu, poradie pacientov určuje lekár, nie pacienti v čakárni.

moonlight1210
18. júl 2023

@mirkava proste takym ludom povies, ze ti bolo prikazane teraz chodit takto kazdy tyzden.

77daniela77
18. júl 2023

@mirkava Tak povedz ze chodis denne na injekcie....

januska12323
18. júl 2023

Posaď sa do čakárne ako ostatní a keď ťa zavolajú tak pôjdeš.

xsuzannex
18. júl 2023

A ze ta to trapi. Povedz ze sa riadis pokymni lekara.. ja som minule volala na orl ako akutny stav ci mozem prist, zial musela som.. sestricka mi do telef povedala ze mozem ale musim cakat v cakarni, ze ma vezmu ako budu moct. nemala som kde nechat rocnu dceru tak som ju musela vziat sebou.. sedela v kociku, ticho sa hrala.. vysla sestricka, pobrala preukazy poistenca vsetkym a do dvoch minut ma brala napriek tomu ze bola plna cakaren (pravdepodobne objednanych ludi).. ja som sa dnu prva nepytala, ale ako pisali zeny vyssie, poradie urcuje lekar..

luccija
18. júl 2023

Vôbec by som si ich nevšímala a necítila sa trápne Ty si dohodnutá s lekárom nemáš čo komu vysvetľovať.Som objednaná a hotovo...akonáhle začneš niečo vysvetľovať ľudia sú ako supi

jane1987
18. júl 2023

@mirkava ja ti to napisem ako sestra na ambulancii, neries, cim viac sa budes ozyvat, tym viac sa do teba pustia. Mas dve usi, jednym dnu a druhym von.... Ja som neraz viac na odstrel, ako taky clovek, ako si ty, dlho som si na tu agresivitu, nechapavost a sebeckost ludi zvykala.

mamina7070
18. júl 2023

@letfenixa nie nevolala dosla neobjednana a vtlacila sa dnu

kitycat
18. júl 2023

Strcila by som karticku a pockala, ak sa neponahlas

mamina7070
18. júl 2023

@kvetinka75 ona sla na drzovku aj lekar jej povedal svoje
dievcata to bola traumatologicka chirurgia a v rannom case predbiehala dieta s rozbitou hlavou cakajuce na sitie , mna s rozrezanym bruhom s drenom na cistenie brusnej dutiny pani po uraze pri oku (spadla na riaditka od kolobezky)

jaskolka
18. júl 2023

Nemusíš vôbec nič vysvetlovat.Ak ta zavolá sestra, ideš dnu. Poradie pacientov určuje lekár, to je od nepamäti. Ja som roky robila na orl, stalo sa, že prišiel akútny prípad, tak som spočiatku sa radila s doktorkou, neskôr mi ona sama povedala, že už mám dosť skúseností, aby som dokázala odhadnúť situáciu, tak som veľakrát jednoducho vzala mimo poradia trebárs ľudia po operácii, silná bolest ucha, krvácanie (to hádam nikomu nebolo divne) ťažko postihnuté autisticke dieťa a podobne.
Oni nič nemusrli vysvetlobat ostatným, jednoducho šli dnu na naše zavolanie. Hotovo.

letfenixa
18. júl 2023

@mamina7070 Tak ju mala sestrička vrátiť do čakárne.

martinkatinka
18. júl 2023

Tak sa dohodni, ze budes chodit poobede, ked tam nebude tolko ludi.
Ako mna by tiez nahnevalo, ked tam sefim 3-4 hodiny a pride tam niekto,,ze hned dnu. A pride ich tam takych viac. Na to maju hadam poobedie, ked uz ludia necakaju v rade a dlho.