Situácia vo svete
Ahojte,takato tema tu este nie je a myslim si,ze aj mamicky na materskej dovolenke by radi diskutovali,co je nove vo svete a na SK😀
@eva8 ved to,ze kazdy moze robit len to,co je v jeho silach a moznostiach....ale lahostajnost je vec,kt.je asi nevyliecitelnou chorobou dnesnej doby....a vo vsetkych oblastiach
@sivypegas, nuz, ja ti vravim, ze je jednym zo zakladatelov v oficialnom, statnom registri a ty povies, ze je to mozno fama? Mozes si to dohladat, register je verejny a zdarma. Presne takto sa siria klebety a konspiracne teorie. Tie nie su moja salka kavy, ja radsej fakty nez teorie, ze bez vetra sa ani listok nepohne a niet dymu bez ohna a ine ospravedlnenia klebetnikov, siriacich “zarucene spravne“ informacie.
A čo poviete dievčence na Katalánsko? To sa nám tá "demokracia" ukazuje, čo?
@sivypegas, danovy podvod je Ficovo dristanie (zase raz. Ja ho normalne musim obdovovat. Tresne sprostost najvyssieho kalibru a vsetci sa idu zmysit) Danovy urad neuznal cast odpisov a nariadil doplatit dan. Dan bola doplatena. Koniec. Teraz to Ficiak vytiahol, spravil z toho “kauzu“, natrepal k tomu kopy konin (ako to isiel Kiska nacierno riesit u generalneho prokuratora. To uz bolo klamstvo takeho formatu, ze ho ani jeho kamarat (Ficov) generalny prokurator nemohol potvrdit) Takze tu zase mame burku v pohari vody a chronicki konspiratori mozu chrlit hory novych teorii... Prezident sa za dane obcanov vyvaza vzdy, nema totiz moznost to obist. Da sa mu vycitat, ze tak ako nevie tresnut do stola ficoidom, tak to nevie ani doma a ze by uz konecne ma tej svojej slepici objasnit, ze prezident nie je robos, co si na vikend odskakuje vrznut si s manzelkou, lebo je to pre danovych poplatnikov pomerne drahy spas.
@halienka, uhm, mne sa najviac paci, ako vsetky media zurivo riesia ten najpalcivejsi problem: kde bude hrat FC Barcelona, ked sa Katalansko odtrhne? 😂😂😂
Ale inak: podla mna sa zase raz v plnej sile ukazala neschopnost a bezzubost EU. Pravdu povediac, nerozumiem, preco sa Katalanci chcu trhat, ale domaci o tom zrejme vedia viac a mali by o tom rozhodnut sami.
@sivypegas vieš,čo?ja by som jeho piatkovy let špeciálom neriešila,pokiaľ by bol raz do týždňa,lebo inak viac menej stojí,musí byť v pohybe,nie raz za čas ho niekde vyšlú a má problém vzlietnuť....a keď ide s ochrankou autom,kde určite nejde jedno auto,atď....tiež to zdarma nie je,takto aspoň prevetra a drží v pohotovosti lietadlo.....beztak ho už na niektorých letiskách nechcú....
@vroni tam je to nejak spojené s peniazmi hlavne, Katalánci majú pocit, že finančne doplácajú na zbytok španielska, lebo nejaký dosť veľký podiel HDP ide práve z tejto oblasti do štátnej pokladne a vracia sa im omnoho menej, a vraj na začiatku tí katalánci chceli len proste zjednať lepšie tie podmienky, ale ten nekompromisne odmietavý postoj vlády ich dotlačil až k tomu že začali uvažovať o odtrhnutí a rozhodli sa pre referendum. Ako ja si myslím a teda ukázalo sa to aj pri tých zásahoch pri referende, že tá španielska vláda keby bola ochotná jednať tak tam bolo kopec priestoru ako niečo vyjednať, no ale nie, zrejme je naozaj tak nekompromisná, že nemá problém použiť aj armádu proti vlastným pri blbom referende. No a Brusel zrazu čuší ako voš pod chrastou, keď sa niečo podobné dialo na ukrajine, išli sa všetci pototo...
@vroni pozri sa,fakt je ze ten dlh tam mal,kebyze to nevyjde na svetlo,tak co?nedoplati to nikdy.Prve co mal urobit,mal sa ospravedlnit a nie zo seba robit chudaka a hovorit o mafianskom state,ked sam je mafian.Toto mu nevyslo,uz mu malokto uveri a aj tym co bol ako tak sympaticky sa sprotivil.Co urobil Fico,je druha vec ale tu ide o pointu,ze mal Kiska zababrane ruky,ze keby bol cisty,tak toto na povrch nevyjde ale on tiez ma kadeco za usami.Uz darmo sa bude obhajovat,vykrucat,je taky isty,ako zvysok vlady.
@sivypegas, neslo o ziaden nedoplatok, ale o neuznanie casti nakladov a ich NASLEDNE dodanenie. Cize vec, ktora sa moze stat (a na 90% aj stane) v kazdej jednej firme. Porovnavat pochybenie s kradezou a stavat ich na jednu uroven, to je presne to, o co sa ficospolok snazi. U niektorych viditelne uspesne. Ani keby sme sa do politiky dostali ty ci ja, nebol by tam cisty clovek. Nejaku budu by na nas usili, ani by sme sa nestihli otocit. Kiska nema charizmu, chyba mu politicka sikovnost a za zenu ma blbu sliepku, ktorej zobe z ruky. To mu mozeme vytykat. Ten zvysok sa zatial ukazuje ako klamstva, vymysly a informacne sumy. A Ficovi obdiv, ze aj pri tom, ze zlodej krical chytte zlodeja. par ludi presvedcil.
@halienka, ano, citala som. A aj take, ze keby nebolo zvysku Spanielska, tak nemaju kam dodavat a z ich bohatstva nezostane nic. Po spanielsky neviem, tak asije objektivny obraz neziskam, ale pokial viem, tak Katalansko je autonomnym uzemim uz dnes, preto vravim, ze mi nie je c elkom jasne, o co om presne ide....
ani ja nemám správy priamo odtiaľ, tak ťažko súdiť, autonómia nie je samostatnosť, predsalen je tam rozdiel. A asi tam niečo bolo čo ich žralo, keď chceli zjednať lepšie podmienky. A fakt pochybujem, že to bohatstvo mali len z toho čo dodávali zbytku španielska, to zaručene bolo viac z vývozu a s turizmu ako z toho čo spotreboval zbytok španielska, to mi nedával logiku. Ale to je v podstate jedno, som zvedavá ako sa to teraz bude riešiť.
@halienka, to som zvedava aj ja. Turizmus urcite maju, ale to ma aj cele Spanielsko, neverim, ze by tak zvlast vela museli dotovat. Netusim, ako to tam vyzera s nerastnym bohatstvom, napriklad. Ale pri pomerne vysokej volebnej ucasti a velmi jasnemu vysledku nemozno pochybovat, ze je to vola naroda. A Europa zase raz bola paralyzovana a neschopna reakcie. Tych cervenych idiotov v Brusseli nam bol cert dlzen.
@halienka myslim,ze ta druha moznost je spravna🙂

@terezka1947
@vroni
presne, snažiť sa vložiť do dieťata to naj, lásku, úctu, sebavedomie, poctivosť.... Ja momentálne stroskotávam u jedného hlavne na dôslednom plnení si školských povinností. Ale od minulého týždňa sa už snaží aspoň čiastočne, len to dotiahnuť dokonca. Dúfam, že to bolo len krátke poprázdninové obdobie 🙂 Hlavné je vybudovať dôveru medzi dieťaťom a rodičom.
Problém v súčasnosti vidím aj v tom, že mnoho rodičov nemá na svoje deti čas - sú v práci, hlavne osamelé mamy, ktoré musia zabezoečiť nielen beh domácnosti, ale aj po fin stránke sa musia obracať.
Druhý paradox je ľahostajní rodičia