icon

Skladanie vecí tak, aby sa nepokrčili

sabriel9ka
27. aug 2020

Prosím vás, ako skladáte veci tak aby sa potom v skrini nepokrčili? Ja vyžehlím, poskladám do komínkov a potom vytiahnem a hrôza! Či je to tričko na spodu alebo navrchu kopky. 🙈 Poprosím nejaké riešenie - kupovať veci z nekrčivého materiálu pre mňa nie je riešenie ( kupujem si čo sa mi páči)

diewcatqoo
27. aug 2020

Tak neskladaj na kominky do skrine, ale vesaj ich na vesiaky

emiliamilka
27. aug 2020

@sabriel9ka neviem si predstaviť ako vyzerá tá hrôza .. naše veci už ani nezehlim len detské a pokrčené nebývajú (košele a také veci sú vždy na vešiaku)

saxana000
27. aug 2020

A skladas ich este teple hned po vyzehleni? Skus ich nechat trosku vychladnut tie sklady sa tam potom neurobia take vyrazne
A suhlasim s babami radsej na vesiaky.skladam uz len elasticke veci ostatne ide na vesiaky hlavne bavlna je taka potvora.

panelacikova
27. aug 2020

@sabriel9ka za posledné roky kupujem veci sebe aj dcére z nekrčivých materiálov (a áno, aj bavlna vie byť nekrčivá) 🙂 takže ja už vôbec nežehlím, zložím do poličiek a keď vytiahnem a náhodou aj je tam nejaký záhyb, behom polhodiny sa na tele "stratí"... kedysi som žehlila a vešala a neviem čo, strácala tým tak 2-3 hodiny týždenne a aj tak boli záhyby. a tak som sa preorientovala na nekrčivé a mám pokoj 🙂

ericka_l
27. aug 2020

Ja sa om snažím čo najviac vecí povešať na vešiak a mám pokoj. Ľahko sa to potom aj hľadá a hlavne teda nemusím ich ešte raz prežehľovať, keď si chcem niečo obliecť

bluka2
27. aug 2020

Skus Marie kondo skladanie

bluka2
27. aug 2020

@panelacikova aj ja! Namiesto žehlenia toľko lepších veci sa dá robit

emiliamilka
27. aug 2020

@bluka2 presne.. záleží aj od spôsobu skladania

eeffka
27. aug 2020

@sabriel9ka nezehlim, zo susicky skladam na 1/3ny nic nie je dokrcene, len pri skladani uhladkam rukami

ckatka
27. aug 2020

Ja ukladám za sebou...nie na seba. A mam prehľad a veci nie sú pozute. Väčšina je v drotenych kosoch z ikei

moonlight1210
27. aug 2020

@ckatka tiez par rokov dozadu zrusila kominky a mam v skriniach kosiky z Jysku a veci takto poukladane v rade za sebou.

Hlavne detske skrine su odvtedy upratanejsie. Lebo decka vytiahli zo spodu, zo stredu, kominok padol a iba to nastrkali naspat, aby to nezavadzalo. Ked som potom pri zehleni nosila nove veci do skrine, vzdy som to musela najprv nanovo poskladat.
Az mi rupli raz nervy a uprosted zehlenia som vyrazila do Jysku, nakupila kosiky a odvtedy mam klud.

erikaa09
27. aug 2020

@moonlight1210 vies poslat foto tych kosikov

ichbinich
27. aug 2020

Zehlim raz za rok, ked niekde ideme 😀
Moje a manzelove tricka su zavesene na vesiakoch.
Deti maju oblecenie v suflikoch, ako dala fotku @ckatka - je to super, vidia si obrazok a nepadne vsetko, ked si nieco vyberu.
Na tele sa pripadne pokrcenie aj tak vyhladi teplom tela. Samozrejme, na bluzke nie, ale tak mam asi tri 😉 A tie si zehlim.

moonlight1210
27. aug 2020

@erikaa09 uz ich zial nemaju. Boli take dlhsie, uzke 28x45 cm. Vysli 3 vedla seba na sirku police 75cm a hlbku 50 cm.
Ale teba pozriet. Mavaju podobne, len vyzeraju inak (materialom, farbou, zial aj cenou. Tie moje boli okolo 2,99).

(Ja som vtedy nakupila asi 20 ks - vykupila som vtedy celu zasobu na predajni 😁 )

majamat
27. aug 2020

zehlim len par veci prave preto, ze to nema vyznam., ked pradlo dobre poskladam, vyhladim dlanami a dam dos krine, vyzera rovnako, ako ked ho ozehlim a pokrci sa. ked to dam na seba, tak sa mi to pokrci podla tela, ci je len poskladane,a lebo aj ozehlene. zehlim len par veci, tkroe vyzeraju uúlne hrozne neozehlene.

a teda tie vesiaky su fajn, pokial je tam an ne aj miesto, aj mam aj vesiaky nahusto a tam sa mi veci tiez pokrcia a priadne.

lenuliatko84
27. aug 2020

Ked zlozim tricko,trosku s nim potrasiemaby sa steny ulolnili, a vzdy vytiahnem krasne ozehlene tričko, ostatne mam na vesiaku

emiliamilka
27. aug 2020

Ak by ste niekto vedel o dobrých kosikoch do skrine dajte vedieť.. zháňam nejaké keďže som bola zvyknutá na komody ale teraz máme vstavanú skriňu a komínky su fakt neprehľadné a nepraktické 🙂

tosomja
27. aug 2020

Ja nezehlim, vôbec nemám veci pokrčené. Košele prezehlim keď idem obliecť

miskooo1987
27. aug 2020

U nás sa prakticky nič nežehlí... a je to rovné...

mirage
27. aug 2020

@tosomja
@miskooo1987 neverim.. alebo pptom.musite mat nizke otacky pri zmykani v pracke. U nas je par veci co netreba, ale moje bluzky, nohavice, muzove kosele..aj niektore tricka proste tteba. Inak to vyzera zanedbane a prezute kravou 😉

miskooo1987
27. aug 2020

@mirage suším v susicke a košele nenosím

bazarik84
27. aug 2020

@sabriel9ka veci, ktore sa zle skladaju - teda vsetky topy okrem bavlnenych triciek, vesiam na vesiaky.
Tricka zehlim a skladam podla konmari. Muzove kolegyne si vsimli, ze mu zena zehli tricka, lebo ma tricko rozdelene na tretinky tymi ciarkami zo skladania 😁.

mirage
27. aug 2020

@miskooo1987 aha, tak ano, ja nikdy nesusim doplna, setrim prirodu, energiu, pradlo, len tak predsusim, a potom ostane len par veci, co treba trochu prezehlit. Ale z pracky n asusiak a obliect.. vela veci nie.

andreatytler
28. aug 2020

@sabriel9ka Na polickach su len uteraky, obliecky, obrusy, jemne pulovre, spodne pradlo a ponozky.
Vsetko ostatne je na vesiakoch v skrini. Z pracky zavesime hned na vesiak a tak dame vysusit (v lete von, v zime vo vnutri). Ked je suche, ide rovno do skrine. Skladanie je minimalne (tie uteraky a plachty). Zehlim len zopar kuskov co mam v satniku a to iba pred tym ako ich dam na seba. Ked sa nad tym zamyslis, mema zmysel zehlit a potom dat do skrine. Nikto v skrini neocenni cerstvo vyzehlene veci.

tykat
28. aug 2020

@sabriel9ka ....ja aj susim rovno na vesiakoch 😁 a vonku ked vesiam tak narovnavam, a zo snury beriem rovne, prejdem rukou a sup na vesiak. V pracke pouzivam pridavny program "lahsie zehlanie".