Škola dala oznam, že ak sme boli v rizikovej krajine, tak nemáme dávať deti do školy
Ahojte kočky, otázku dávam radšej anonymne, potrebujem si to premyslieť.
Škola dala takýto oznam, je v ňom, že ak sme boli v rizikovej krajine, nemáme dávať deti do školy. My sme boli v pondelok vo viedni a predtým lyžovať v taliansku, ale nie v postihnutej oblasti. Ja celkom nechápem celú túto paniku. Čo bude, ak dám dieťa (zdravé) do školy? Ďakujem
Ano, aj Rakusko je uz rizikove.
@miku1 hej? aj rakusko je uz vyhlasene za rizikove?
Hej.
@miku1 no tak to si neviem predstaviť, vieš koľko ľudí pracuje v AT a denne dochádzajú, majú rodiny atď... To si neviem predstaviť ako to chcú riešiť
prepacte dievcata, tie terminy som si uplne neuvedomila, cas mi nejak rychlo plynie 😀
takze takto vikend 15 a 16 sme boli v taliansku, potom ten prazdninovy tyzden do stvrtka 20.2. v rakusku
takze ako sa mam postavit k tomu v skole? este tyzden do stvrtku nechat dieta doma? alebo len zajtra, kedze v it sme boli len ten vikend predtym?
nenechávala by som doma, je to fakt nafúknutá bublina
NIe vírus je nebezpečný, ale tá strašná panika okolo neho
v rakusku sme boli v alpach, ale nie v innsbrucku, asi 300km odtial
@maciatkolulu Ono je to vlastne jedno, na SR je to uz tiez. Aby sme sa to nedozvedeli ako prvu spravu hned po volbach....
@patka06 suhlasim s tym, ze ta cela bublina a panika okolo toho je este horsia, ako samotny virus, ale nechcem v skole robit zle, kedze decka samozrejme vedia, kto kde bol a teda aj to, ze sme boli v taliansku
@hettinka akože každý cestuje do Talianska atd??😂😂😂😂trošku odveci tvoja reakcia.Nie každý bol v poslednú dobu v Taliansku atd😉čiže ked si bola ty-ešte neznamená že bol každý.A po dalšie je neskutočne nezodpovedné,že deti do školy sa posielajú...no dovolenky si tu nikto neodpustí."Ved sa predsa musí cestovať ...." smutné a neskutočne nezodpovedné!
@maciatkolulu A to teda ja nie som z tych co robi paniku...ale jednoducho pohyb ludi nezastavis.
@maciatkolulu citala som, ze na hraniciach budu kontroly a budu sa pytat na zdravotny stav... ako keby sa im niekto priznal
To si neviem predstaviť, že niekto povie, že viete čo idem z prace a boli ma hrdlo... Ale ok. To je tiež naschvál, aby ľudia obmedzili pohyb.
@nela82 ľudia cestujú nielen do Talianska... manželov kamoš prišiel z Činy, na dalsi deň bol v robote - on aj jeho spolucestujúci. Ďalšiu známu mám v Thajsku, vírus už je napríklad v AT, v Chorvátsku, Španielsku tiež... Robím v škole, decká cestujú v kuse, lietajú na lacné letenky, tomu sa nedá podľa mna ubrániť. Museli by zavrieť hranice, zakázať lietať. Včera sa vracal dalsi kamoš z talianska, dali im vypísať dotazníky a nikto ich potom nazbieral.., paráda, ľudia sa boja a telka šíri paniku, ale nič sa poriadne nekontroluje.
My ideme cez prázdniny na Oravu. Ale nie preto, že sa bojíme vírusu.
@hettinka tak to som zvedava, ci zakazu lety, ja mam letenku o par tyzdnov do talianska.
skoda ze si napisala anonymne ak nie by som ti napisala ip
My sme veľkonočnú dovolenku v Chorvátsku nateraz zrušili, nechcem niekde trcať v karanténe, keby niečo. Budeme objavovať krásy okolia. Čo už..,
Som ucitelka a nemam dobry pocit,keby viem,ze dieta sa vratilo z Talianska.nemusis byt v postihnutej oblasti , ale ini ludia z nej tam mohli byt... a dieta naoko zdrabe 2t uz prenasa virus...
Nie som za paniku ale som za znizenie rizika a opatrnost..ak sa da,zostante doma aspon tyzden 7-8dni... priemerna ink.doba je vraj 6 dni( id 2- do 14)
nechajte ho jeden den doma.. prejde dni od navratu a predide nenavystnym pohladom a panike od ludi...
a odporucam vypocut si toto:
Do Talianska uz necestuj, nikde... ja neviem ludia, zbytocne sem zavleciete nieco...naco je to dobre..neviete si na chvilu odtrhnut od huby? Ako k tomu pridu ostatni potom? Tal.jd vyhlasene za oficialne najvacsie ohnisko v EU a ludia tam.migruju tak velmi,ze ck je na severe uz je isto aj inde, pockaj tam 10dni....
Nepanikarim,myslim,se je to ako silnejsia chripka,ale netuzim po panike medzi ludmi ked sa to tu objavi...naco tomu napomahat?
@katrin21 tak ci poletim alebo nie, to sa mozem na poslednu chvilku rozhodnut, peniaze mi aj tak nevratia... uvidim, aka bude situacia
dakujem dievcata za nazory, zajtra zostava dieta doma a dalsi postup dohodnem s ucitelkou a riaditelom skoly
zajtra, kedze teraz uz nic nevybavim
V IT je virus uz davno, nie az teraz..to sa mylis... mas zle info.
A dost nechapem ako niekto moze napisat,ze nechape,preco ma zostat doma.
Mozes napisat kde konktretne " na druhom konci IT " ste boli?
Ľudia všetkým vam šibe z toho vírusu to je este väčšia hrozba ako samotný vírus !!! Vy neviete ze nie je hrozba samotný vírus ale ta ekonomická katastrofa ktoru chce niekto vyvolať skrachujú firmy závislé od dovozu a vývozu potom ďalšie na to naviazané a vy prídete o pracu a banky vam vezmú byty. Vy fakt nevidíte za roh?
@katulienkax taky podobny nazor mam aj ja. Panika nam moze ublizit viac, ako samotny virus. A tie ekonomicke dopady mozu byt vazne.
takze rakusko je bez odporucania, takze sa nas v podstate tyka len ten ten cas do konca vikendu, kedze v taliansku sme boli pred dvomi tyzdnami cez vikend. Dakujem za rady, dobru noc
Zdravim ..ja len podotknem clovek moze byt len prenasac na vas sa priznaky a choroba neprejavia ale nakazit mozte..vsetko zalezi od imunity

Pisala si, ze ste v pondelok boli vo Viedni.