icon

Škola dala oznam, že ak sme boli v rizikovej krajine, tak nemáme dávať deti do školy

27. feb 2020

Ahojte kočky, otázku dávam radšej anonymne, potrebujem si to premyslieť.
Škola dala takýto oznam, je v ňom, že ak sme boli v rizikovej krajine, nemáme dávať deti do školy. My sme boli v pondelok vo viedni a predtým lyžovať v taliansku, ale nie v postihnutej oblasti. Ja celkom nechápem celú túto paniku. Čo bude, ak dám dieťa (zdravé) do školy? Ďakujem

Škola dala oznam, že ak sme boli v rizikovej krajine, tak nemáme dávať deti do školy
Strana
z5
sorciera24
27. feb 2020

u nas skola (kde pracujem) tiez vydala po konzultacii s RUVZ podobne vyhlasenie, akurat, ze su tam zahrnute vsetky oblasti Talianska.....a ak si nie si sita, treba kontaktovat epidemiologiu (RUVZ)....asi na nieco sluzia tie opatrenia, že?....
btw. manzel pravuje vo vedlajsom meste v medzinarodnej firme a tiez im dnes dosli maily, že ak boli na dovolenke v IT maju ostat doma po dobu 14 dni

lavender21
27. feb 2020

Inkubačná doba je dva týždne. To že je dieťa teraz zdravé, neznamená že nemá koronavírus. Preto máš čakať dva týždne od pobytu v tej krajine. Nechala by som dieťa doma. Chceš byť zodpovedná za to, ak sa to rozšíri od vás? Veď to tam stojí jasne. Bola si v rizikovej krajine, správaj sa zodpovedne.

lily14
27. feb 2020

Nechať doma,boli ste v rizikovej krajine!

margaretka_
27. feb 2020

To nie je panika, to je bezpecnostne opatrenie 🙂

veronikaszabova
27. feb 2020

Nechala by som doma

janinah
27. feb 2020

Ty sa ešte pýtaš? to ti svedomie dovolí ohroziť cudzie deti???? nevydržíte 14 dní doma na riti?

hettinka
27. feb 2020

Tesila by som sa, že sa môžeme vzdelávať doma a dala si napisat OČR NA 10 dni. Do školy by dieťa nešlo.
Na druhej strane, keby všetci, čo v ostatnej dobe prišli z rizikovej krajiny mali zostať doma, môžeme školy aj fabriky rovno zatvoriť.

lenka2710
27. feb 2020

Áno, nechať dieťa doma! Ale zas na druhej strane, rovnako môžeš ty nakaziť kolegov v práci alebo rodinu, ak je nejaká možnosť, žeby ste to tam chytili! Opatrenia sú opatrenia, teraz ste zdraví ale nikto nevie, čo ma v sebe

autor
27. feb 2020

my sme boli ale niekolko100km od oblasti, kde je vyskyt korony, nie v tirolsku ani v milane, na inom konci it...
ja kolegov nakazit nemozem, ani keby som bola infekcna, ja kolegov nemam 😀 to skor ludi v potravinach a vsade...

@janinah uprimne, keby som si musela nechat dieta doma, idem do hor (do vlastneho ubytovania, vlastne ako keby sme boli doma) a celkom by som to uvitala, ale nechapem to cele, preco by sme mali zostat doma...

janinah
27. feb 2020

pretože môžete byť infekční,aj ked príznaky choroby ešte nemáte,preto je koronavírus taký nebezpečný a šíria ho nezodpovední ľudia,ktorí nechápu? o čo ide,na nete je o tom asi málo info....a nielen dieťa doma,ale všetci,čo ste boli v Taliansku....

autor
27. feb 2020

@janinah este raz, my sme boli od milana a oblasti, kde je vyskyt korony velmi, velmi daleko, na opacnom konci krajiny

autor
27. feb 2020

ale ok, ja nemam problem nechat ho doma, len mi to cele pride take... zbytocne a neviem si predstavit dohanat teraz dva tyzdne doma...

liz_lemon
27. feb 2020

ale nikdy nevies, ci tam nebol niekto z tych postihnutych oblasti, a mohol vas nakazit

janinah
27. feb 2020

radšej "hlúpy" a zdravý ako chorý a aj okolie,či?

lily14
27. feb 2020

Nechápem naco teraz ľudia cestujú

lily14
27. feb 2020

Autom ste boli?

miku1
27. feb 2020

Zostat doma. Prislo to z Ciny a ty riesis 100 km????

miku1
27. feb 2020

Staci si kazdy den vypytat ulohy a nemusis nic dohanat.

mogaa
27. feb 2020

Chcem k tomu len toľko, ak by sa následne zistilo že tvoje dieťa je choré a nakazí ďaľšie deti(inkubačná doba 14dní) môžeš byť stíhaná za všeobecné ohrozovanie...... Škola dala jasné nariadenie aby potencionálne rizikové deti ostali doma......

autor
27. feb 2020

@lily14 nechapem, preco ludia necestuju... naco cestuju, boli jarne prazdniny a virus v tom case len v cine... v it sa to potvrdilo, az potom

autor
27. feb 2020

@lily14 hej autom

autor
27. feb 2020

@mogaa ale tie potencionalne rizikove deti uz 4 dni sedeli v skole

autor
27. feb 2020

ja sa nechcem hadat, ani bojovat, nemam problem ho nechat doma, len chcem poznat aj ine nazory, ci je to fakt take vazne... pre mna je to momentalne nafuknute ...

janinah
27. feb 2020

Analytik a lekár o novom koronavíruse: Toto vám vlády nepovedia, aby nevyvolali paniku!
https://www1.pluska.sk/rady-a-tipy/analytik-lek...

janinah
27. feb 2020

Žiaľ, nerobíme to, a preto sme aj dnes na možnú pandémiu koronavírusu nepripravení. Veríme, že náš Titanik je nepotopiteľný, nakoniec hudba na hornej palube skvele hrá a svetlá sú žiarivé. O čo menej to však robia vlády a samosprávy našich miest, o to dôležitejšie je, aby sme to robili aspoň na úrovni svojich rodín a spoločenstiev, na ktoré máme dosah.

lily14
27. feb 2020

Pre Boha.. karneval tam bol plnooooooo cudzincov! Veď to bola otázka času!

autor
27. feb 2020

takto este, pozrela som kalendar a v taliansku sme boli 15. a 16.2., cize tych 14 dni uz bude cez vikend, tak ho teda mam nechavat jeden den doma?

autor
27. feb 2020

je aj rakusko uz rizikova krajina?

autor
27. feb 2020

vtedy este neboli potvrdene ani pripady v taliansku... takze sa nas to asi ani v konecnom dosledku netyka, alebo ano?

lily14
27. feb 2020

Potvrdené nie,ale ľudia tam boli už chorí!

Strana
z5