icon

Škola dala oznam, že ak sme boli v rizikovej krajine, tak nemáme dávať deti do školy

27. feb 2020

Ahojte kočky, otázku dávam radšej anonymne, potrebujem si to premyslieť.
Škola dala takýto oznam, je v ňom, že ak sme boli v rizikovej krajine, nemáme dávať deti do školy. My sme boli v pondelok vo viedni a predtým lyžovať v taliansku, ale nie v postihnutej oblasti. Ja celkom nechápem celú túto paniku. Čo bude, ak dám dieťa (zdravé) do školy? Ďakujem

Škola dala oznam, že ak sme boli v rizikovej krajine, tak nemáme dávať deti do školy
lenuliatko84
28. feb 2020

@janinah kebybsibrobila vlastny biznis a nemakala na niekoho sny,pochopula by si.ludia to prilis nafukuju.z 1000 000 boli traja nakazeni

janinah
28. feb 2020

@lenuliatko84 tak,ak dovolíš,budem robiť a myslieť si čo ja uznám za vhodné....mám na to vzdelanie,skúsenosti aj rozum,aby som sa netvárila,o nič nejde,ak ide....že ste tu poniektoré iného názoru/ak b ysom bola neslušná,tak napíšem,že hlúpe...ale neslušná nie som.../ to nič nemení na tom,že situácia je a mže byť vážna...ja už doma na riti sedím,cestu do zahr. nie IT som zrušila,bárs by takých uvedomelých bolo viac....

katrin21
28. feb 2020

Z udine prisla nejaka chora pacientka niekam do ineho statu a je pozitivna..nepamatam i uz kde,ale Udine je blizko Benatska... kazdy sa tam zastavujr ked cestuje

autor
28. feb 2020

@janinah veď kľud, decko je doma, nehysterci. A veď práve žltačka je trošku ťažšia choroba...
A neboli sme priamo v udine, ale v provincii udine, to som písala, o provincii udine, pri slovinskych hraniciach

dzina007
29. feb 2020

https://eduworld.sk/cd/tasr/6779/koronavirus-sk...

Skola nema pravo nechat doma 2 tyzdne dieta len preto ze bol v taliansku pokial nema priznaky respiracnrho ochorenia

vroni
29. feb 2020

Obsahovo identicky oznam som dostala z dcérinej školy aj ja. Celkom ma pobavili, nakoľko je škola vo Viedni, to by ju mali zrejme aspoň na dva týždne zavrieť (pubertu by také opatrenie bezpochyby nadchlo) 🤣🤣🤣

maciatkolulu
29. feb 2020

Ja napíšem len toľko, môj muž robí na letisku.... Vo veľkomeste, kde sa vírus rozšírený, nemajú nijaké obmedzenia, nič, dostali viac dezinfekcie, žiadne ruská, lebo sú zbytočné, akurát ten jeden respirátor, ale reálne ide všetko ako predtým. A to teraz co, nemáme chodiť medzi ľuďmi, lebo...., malý do škôlky. Hlavne tí policajti na sk veľmi pomôžu, keď budu zastavovať na hraniciach s at a dávať letaciky, koľko to stalo😂😂😂😂tlač atď? Načo to je, myslím, že všetci máme už net, ale ôk, nikde sa nerobí panika, ale ru sa púšťaťe do autorky akoby pachala trestný čin, lebo reálne štyri dni co ostávajú do 14 dni sú zúfalo malo, takže ak by boli reálne chori, tak to z veselá rozširovali, tak ako XY ďalších. A ten vírus podľa mňa dávno v ba je...

maciatkolulu
29. feb 2020

A preto hôr, choďte sa pobiť o sanytil, lebo hlavne, že je tam napísané zabíja 99.9 %baktérií a to už nevadí, že sa odporúča dezinfekcia na báze alkoholu a co mate napísané na detaile aninych😉👍

maciatkolulu
29. feb 2020

Choďte si trhať múku z ruky, rohlicky a šošovicu, ved to je na hlavu a ti ostatní, čo im ostal zvyšok rozumu a chce ísť normálne bez paniky nakúpiť, môže kukať, či sú po vianočné výpredaje na fazuľu....

katulienkax
29. feb 2020

Pani riaditeľka je ned ministerstvo ? Takýto oznam dalo ministerstvo : Žiaka nemôže škola vylúčiť z vyučovania iba preto, že bol v oblastiach, kde sa vyskytoval koronavírus. Vyplýva to z nariadenia Ministerstva školstva. Ak by riaditeľka neakceptovala nariadenie dala by som sťažnosť na zriaďovateľa a vyššie. Zdrave dieta by išlo do pekne do skoly. Vy ste tuna normalne? Viete co pre male decko znamená 2 tyzdne doma? Ako z toho sprostie a kolko zameška z vyučovania? Nehovorte mi ze všetky viete dohnať učivo hlavne u deti na prvom stupni nehovorím o väčších samostatnejsich detoch

miriam11
Odpoveď bola odstránená
lovelizoe
29. feb 2020

@miriam11 napiste o mesiac, ci ste stale v takej tazkej pohode👍

kitycat
29. feb 2020

Logicky by mala byt cela rodina v karantene... Dieta do skoly nie ale rodicia do prace ano? Vsetkym z toho siblo... Odporucam film Nakaza s Kate Winslet :D

daneso
29. feb 2020

Syn ma spoluziaka dnes vecer ich pustili s Verony domov s odporucanim 14 dni karanteny v panelaku v BA uz mu posiela ulohy . My sme boli tiez lyzovat vratili sme sa 17.2. v Dolomitoch a odtial rovno do Tatier na chalupu a co mam akoze teraz robit zabit sa ked to vyslo najovo az tyzden potom 🙂 Mali sme lyzovacku na 15 vyrocie svadby vyslo pocasie isli sme na tri dni a ani by mi nenapadlo ze tam bude o par dni sice stovky kilometrov daleko ohnisko nakazy :(

mircalla
29. feb 2020

.To si fakt tak blba, ze uvazujes nad tym, ze das dieta do skoly? Fakt si hlupa a nezodpovedna. U syna bolo 8 deti v Taliansku a vsetky ostali doma. Ani by ma nenapadlo riskovat a potencionalne ohrozovat ostatnych. O tom, ake by to malo pre teba nasledky, keby ste nahodou boli nakazeni a umyselne ignorovali nariadenie ti asi nemusim hovorit..

To nie je panika, ale prevencia. Vsak ale to si nechcela pocut, takze aj tak sama seba presvedcis, ze je to ok sudiac podla tvojich nie velmi inteligentnych komentarov, ze ti nevratia peniaze za letenku. Ked vyjde nariadenie hygienika a riaditela skoly, len hlupak a sebec ho ignoruje.

mircalla
29. feb 2020

A inak ja byt matka spoluziakov tvojho syna a viem to, tak ta okamzite nahlasim. Nie je som paranoidna, ani nekupujem zasoby, ale v Taliansku sa to rozsirilo bleskovo za tyzden a je otazne, kedy to bude v Bratislave, z Talianska pripadne z Rakuska samozrejme.

jasminet
29. feb 2020

Synova spolužiačka bola v IT lyžovať, týždeň dýchajú jeden vzduch v triede, jej rodičia v práci. Kolegyne susedia v Ríme, ďalší v Thajsku. Všetci zatiaľ zdravi, bez príznakov, podľa logiky by sme mali teraz 2 týždne sedieť doma.... 🤦

lovelizoe
1. mar 2020

@jasminet áno, mali. Ale to by ste nemohli byť sebecki ignoranti..

jasminet
1. mar 2020

@lovelizoe v našej škole žiadne vyjadrenie o nechodeni do školy neboli, ani v práci mojej ani mužovej - takže ľudia sa vratili z dovoleniek a išli po prázdninách do skol, my sme nikde neboli, kto konkrétne mňa a deti vypíše na ocr resp pn, keďže na nás sa nič nevzťahuje a home Office v zovodu mojej práce nie je možný? 🙂

miriam11
Odpoveď bola odstránená
autor
1. mar 2020

@mircalla ty si blba a este k tomu hystericka a navyse nevies citat... decko bolo doma...

mircalla
1. mar 2020

Rozdiel je ten, ze by ma ani nenapadlo davat dieta do skoly a uz vobec by som sa nepotrebovala radit na fore....Proste ak to je nariadenie, tak ho respektujem. Zaujimave, ze v u syna v skole nikto toto nariadenie nespochybnoval a decka ostali doma. To bude asi tym, ze maju zodpovednych rodicov, aj bez tam bolo riziko takmer nula. Niekto to respektuje, iny si to prisposobi podla potreby

autor
1. mar 2020

@mircalla moj syn bol jediny doma. a ano pride mi to divne, ked 4 dni sedel v pohode v skole, aby zrazu zostaval doma

mircalla
1. mar 2020

Tomu mozem verit aj nemusis, kedze sa mas potrebu este schovavat za anonymny nick. Akolkovek sa mi moze zdat nariadenie nezmyselne, ak to je nariadenie, respektujem ho. Som zvedava, co sa stane, ak to nejake dieta donesie do skoly.

autor
1. mar 2020

My máme dnes 14.deň a nič nikomu nie je. Presne pred dvomi týždňami sme okolo piatej odišli z ita. Sme živí, zdraví, žiadnu paniku. My nie sme pacienti.

mircalla
1. mar 2020

A tvrdi snad niekto, ze vy konkretne ste pacienti? Niekto, kto tam bol tym potencionalnym buducim pacientom byt moze.... Ci ktorej casti tejte vety nerozumies? V Taliansku bolo tiez pred tyzdnom 5 nakazenych, dnes je ich 1128...

lovelizoe
1. mar 2020

tych 14dni je orientacny udaj, kludne mozu byt prve priznaky po 3 tyzdnoch.

lovelizoe
1. mar 2020

staci si chvilu pogooglit, idealne v anglictine, lebo ved na SK sme sa este uplne nezobudili.. a docitate sa o pripadoch, kde sa priznaky objavili po 24 ci 27 dnoch..

hettinka
1. mar 2020

Stanovisko ministerstva

patka06
Autor odpoveď zmazal