icon

Škola dala oznam, že ak sme boli v rizikovej krajine, tak nemáme dávať deti do školy

27. feb 2020

Ahojte kočky, otázku dávam radšej anonymne, potrebujem si to premyslieť.
Škola dala takýto oznam, je v ňom, že ak sme boli v rizikovej krajine, nemáme dávať deti do školy. My sme boli v pondelok vo viedni a predtým lyžovať v taliansku, ale nie v postihnutej oblasti. Ja celkom nechápem celú túto paniku. Čo bude, ak dám dieťa (zdravé) do školy? Ďakujem

Škola dala oznam, že ak sme boli v rizikovej krajine, tak nemáme dávať deti do školy
Strana
z5
autor
2. mar 2020

Pre hysterky

halienka
3. mar 2020

V taliansku pribudne cca 300 nakazených každý deň v posledných dňoch, ku dnešnému dňu je tam 2036 nakazených, z toho už 52 mŕtvych. V čechách jeden z nakazených pacientov sa nakazil vyslovene na lyžovačke v taliansku, včera to dávali v správach. Opatrnosť je na mieste.

simca06022011
3. mar 2020

Ja teda nie som pototo z corony ale nazývať opatrnosť hysteriou je trosku cez. Tento vírus je nebezpečný, je iný ako chrípka a síce ma nízke percento úmrtnosti ale imunitne slabší jedinci, starší ľudia atď si to od skáču za tých čo to sem dovlecu... Trocha ohľaduplnosti... Tiež mame v škole dieťa co bola 20km od miesta "výskytu" v IT a na moje počudovanie pekne je v škole... Nechápem. Prvá vec co ma napadla že ostaneme doma my... Keby tu korona prepukla vo veľkom a nakazilo sa veľa ľudí, kto nám tu poskytne starostlivosť? Podľa toho čo som zbežne čítala pnrumonia je bežná a treba pri nie plucnu ventiláciu. Aké kapacity a starostlivosť tu máme pripravené? Sice nie som odborník ale to je problém z môjho pohľadu. Prečo zlahcovat situáciu tak, že prídem z rizikovej krajiny a rovno medzi ludi sa vyberiem?? Do školského kolektívu, kde deti vírus donesu rovno domov k rodičom, starým rodicom.. Zbytočne..

halienka
3. mar 2020

@simca06022011 súhlas, vždy je lepšia prevencia ako potom riešiť už nejakú krízovú situáciu. Určite je rozumnejšie nechať preventívne jedného žiaka doma ako za 2 týždne vyhlasovať karanténu pre celú školu. Dobre vieme, že deti nikdy nedokážu dodržiavať hygienu tak ako dospelí, takže tam je už len z tohto princípu šírenie rôznych nákaz väčšie.

simca06022011
3. mar 2020

A inak vyhlasenie z talianskej ambasady by mna neukludnilo...

autor
3. mar 2020

Písala mi pani z ríma, že tam všetko normálne funguje a len médiá všetko nafukuju

abbey1
3. mar 2020

Škola nepostupuje správne. Karanténu nemôže nariadiť. Ani také inštrukcie nedostali. Niekto je veľmi iniciatívny.

mircalla
6. mar 2020

Esteze ti pisala pani z Rima, ze vsetko normalne funguje. U nas dnes prvy nakazeny, snad si stale v tazkej pohode a pojdes na vylet do Talianska....V Taliansku vyse 3000 pripadov, ked som tu posledne pisala bolo to cez 1000

autor
6. mar 2020

@mircalla žiaľ na výlet do talianska teraz nejdem, zrušili nám let. Spokojná? Ty si fakt myslíš, že je to prvý nakazený? Je to prvý potvrdený nakazený. Bohviekolko ich tu už dávno behá a sami o ton nevedia.

mircalla
6. mar 2020

Presne tak, prave preto ma fascinuje tvoja nezodpovednost a naivita, kebyze nezrusili uz letis...

autor
6. mar 2020
mircalla
8. mar 2020

Co pise znama? V Taliansku funguje stale vsetko normalne?

mircalla
13. mar 2020

Nejako si sa zahadne odmlcala....Uz si spokojna? Kvoli takych "zodpovednym" ako ty a niektore dalsie v tejto diskuii, co sa trepali za kazdu cenu do Talianska a potom nakazili dalsich mame situaciu, aku mame. O Talianoch ani hovorim s 15 000 nakazenymi. Stale tazka pohodicka, tvoje primitivne statusy o hysterkach, media to nafukuju? Presne kvoli tupelam ako si ty sme v tejto situacii....

mircalla
13. mar 2020

lenuliatko84 Dalsia
Autorka ma este drzost sem dat status Talianskej ambasady "pre hysterky", tych Talianov, ktori presne podcenili situaciu a sposobili, co tu mame. Takze dufam, ze ste teraz happy, ked to vyrazne ovplvnuje aj Vas. A bude to ovela horsie

katkabg
13. mar 2020

Ze hysterky 😡 teraz nech napise autorka ked bola taka mudra este pred par dnami.Ja zijem v bulharsku kde sme boli na tam dobedavna najlepsie ziaden korona.Potom prisli dvaja potom 4 a vcera o 17 00 16 ludi a vecer o 20 00 uz boli 23 ludi.Vlada zakrocila a zakazaka co sa da.Nase deti su doma uz od min.tyzdna tu v Bulharsku.A ani nepojdu do skoly.Ucua dialkovo cez net

mircalla
13. mar 2020

@katkabg Teraz je ticho....uz pochopila....

katkabg
13. mar 2020

@mircalla mne tiez neni vsetko jedno zijem v Bulharsku a tu mame 23 pripadov a stale sa to meni aj prisne zakazy atd

autor
13. mar 2020

@mircalla daj uz pokoj. Ja som sa drzala rad bab tu a DECKO V SKOLE NEBOLO! Co este chces? Mozem ja za to, ze je to tu? Nemozem.
My sme boli v taliansku ešte pred ich potvrdenou koronu, na mieste, kde nie je ani teraz! Ja som urobila vsetko, co sa dalo, decko v skole nebolo a teraz tiez sedime doma na riti. Ja som sa zachovala zodpovedne, ale nie hystericky, nebila som sa v obchode o dezinfekciu, lebo tu mam doma vzdy. Mne to pride, ze ludia si nikdy neumyvali ruky a zrazu si ich umyvaju.
Nebila som sa ani.o cestoviny v obchodoch...

autor
13. mar 2020

@mircalla nie som ticho, len nesedim furt na.mobile/pocitaci, ale venujem sa praci, detom, manzelovi, mohla by si to skusit, je to celkom fajn. Mohol by ta muz poriadne pretiahnut, nebola by si taka hystericka. Je OK byt zodpoveny, ale kocky vy ste hysterky

mircalla
13. mar 2020

Nejde o tu skolu, precitaj si svoje statusy kolko dristov si tu popisala - ze pohodicka, je to nafuknute a podobne, nic obmedzovat nebudes. Pises uplne z cesty o cestovinach. Este tyzden dozadu si tu vyskakovala, ze sa nic nedeje a pohodicka. Pricom keby si len trosku sledovala dianie, take dristy nevypustis. Takze ty zodpovedna nie si, ani si nebola.

mircalla
13. mar 2020

A zodpovedny neznamena sa bit v obchode o dezinfekciu ci cestoviny. Vacsina ludi to ani nerobi. Opat si vobec nic nepochopila. O tom to nie je. Tyzden-dva dozadu si bola majsterka sveta ako nic nehrozi a kludne by si chodila dalej do Talianska, keby to bolo mozne

Strana
z5