Skomoleniny slov u detí.
Ako Vaše deturence komolia rozne slova?
Čokoláda bola u našej kočkola a princezná pičina. Na ten trapas v draciku, keď zbadala bábiku princeznú, do smrti nezabudnem 😂😂😂🤦♀️🤦♀️🤦♀️
papučky-pačky,vodičku-didičku,ďakujem-kakuje...a teraz najnovšie pridáva všade ň na koniec slova-maminkaň,babkaň,autičkoň...tak aj tie čo vedela celkom slušne,takto vylepšila🙄
@alex_zalez Ahoj, skús pozrieť v téme "Perly našich detičiek, vaše trapasy a zážitky", tam je toho kopa.
Na detskú skomoleninu si nespomínam, ale môj muž, keď bol malý, hovoril na pomaranč "pinčinčanč" (asi bol v minulom živote Číňan). 😁
Je ich mnohooo, ale tieto ma ako prvé napadli
sopeľ-slop, prsteky-piciky, chrbat-ebak, ako robí sliepocka ko-kot-ko(kotkodak)
Raz sme sa modlili "otčenáš" a malý 3 ročný namiesto "do pokušenia" povedal "do kopušenia". Dodnes sa na tom sejeme.
Ja si pamätám keď som ja bola mala, aj čo mi vraveli rodičia tak som namiesto slova snehuliak som hovorila honuka a chcela som halušky nie s kyslou smotanou ale matanou 😃
Moja staršia : rukajetky =rukavičky, pitenda=princezná, potietky=ponoštičky
Mladsia:, ponošky=pisky, mujinka=zmzlinka, boty=papy, kokedau=krokodíl, nonik=koník, cybitlik=bicykel,.. Atd
Batkeria = baktéria
Pároš = párok
Helipokteria = helikoptéra
Kepička = plienočka
A veľa ďalších.. 😃
zubn kefka ..kokomaind , netuším ako k tomuto slovu prišiel
karkulka .... kakalula
čiapka ..čipča
slipky ..pipane
topánky ..pátoky
pančinky=pančušky
kule = okuliare
uz ma 4 Roky a nekomoli uz tak. Ale tak, jej sa to da odpustit hihi, vyrasta trojjazycne (native).
koprtelec = kotrmelec
šľafa = fľaša
notačky = nohavičky
bumbiji = bubliny
kačapka = kapusta

kledna, radriator, botkan (potkan), rúža (ruža),