Skontrolujte ceny v Tesku: Zákaznícka skúsenosť
Bola som rano kupit mlieko v tesco, vo vyklade cena bola 1.19, na pokladni zrazu 1.55
Ked ze som brala len mlieko tak som to hned vsimla, a Poprosila aby to vyriesili, pani su ako vzdy neochotni a najprv mi to ani nechceli vratit rozdiel, ze ekd nechcem tak to nemusim kupovat vobec ze cena je proste taka, nakoniec mi predsa vratili rozdel
Ale zacatok dna teda hned “vesely” a o tesku zas mam urobeny nazor… toto neni prvy krat. tam fakt clovek musi kazdu cenovku si prefotut a na pokladni skontrolovat, des.
Uz len to ze za 1.5% mlieko zrazu pytaju 1.55 je obdivu vhodne
Asi aby potom sa chvalili zlavami
Skratka si davajte pozor 😀

@stanulienkat tiež mám niekedy pocit, že je to už zámer. Pretože mnohí si to všimnú až doma ale riešiť to nejde nikto.
áno stať sa to môže... ale... ak je na cenovke daná cena a cez pokladňu ide tovar za inú cenu, zákazník má právo požadovať tovar za cenu aká je na cenovke. A obchod má povinnosť mu ju predať v danej sume a nezavádzať ho do omylu.
Ale pre obchod je jednoduchšie vrátiť sumu za celý tovar ako vysvetľovať dôvod vyplatenia rozdielu ceny.
A ako zákazníka ma fakt nemusí zaujímať ako k tejto chybe došlo a áno všetci sme omylní. Ale hádam týmto nejdeme ospravedlňovať všetko. Veď aj lekár sa môže pomýliť a operovať iné končatiny, veď aj šofér busu sa môže pomýliť a nezastať na zástavke, veď aj rušňovodič môže prehliadnuť návesti a spôsobiť nehodu.
Ano, sú to iné omyly, ale rovnako sa predsa môže človek pomýliť.
Nadávať na obchod nebudem, ale väčšinou to idem riešiť do daného obchodu.
A aj keď pôvodný príspevok je k tescu, toto sa deje vo všetkých reťazcoch bez rozdielu.
Presne preto používam v tescu scaner. Najlepší vynález. Inak keď som robila vedúcu v tescu, vecer pred letakom vyšlo 3000 cenoviek a do záverečnej sme ich museli prehodiť boli sme malinke tesco a často som bola na to sama. Vo veľkých teskach to musí byť masaker. Stane sa to. Robia to ľudia. Často brigádnici, ktorí majú v paži. Ja im to odpustím. V jednote sa mi to stáva a tam mi nikdy peniaze nevrátili. Nikdy
@kateryna1 rajomlieko toľko stojí. Tesco mlieko stojí 1.19,asimali poposuvane cenovky, ich problém samozrejme. V kauflande sa mi to stalo viackrát, vždy vrátili rozdiel
@1fifinka1 nase zeny roznasaju rano...roznesu, co vyjde z tlaciarne...naozaj nieje mozne prestrielat denne 10 tisic druhov tovaru..roznasa polovica personalu a aj tak to trva dlho. Ja napr robim na informaciach a presne poznam tieto typy co pridu, ani sa nepozdravia a hned hucia ..popritom ja vratim rozdiel ceny behom 30 sekund a este sa ospravedlnim.. nechce sa mi verit, ze ktorakolvek moja kolegyna by s tym mala nejaky problem..vsak nedavame zo svojho. A najviac ma bavia reci, ze to robime naschval. Ano, presne. Rano si sadneme do kruhu a dohodneme sa, kolkych zakaznikov dnes odrbkame. Potom zavolame vedeniu na com sme sa dohodli a ideme na to. Velmi si prajem aby mal kazdy moznost vyskusat si taku pracu, ze by vedel co to obnasa...
@janai1 vychadzala som z toho, ze na cenovke je napisane nieco ine ako na blocku. Tak ci tak, take veci sa stavaju, kazdy sa moze pomylit, na blocku je spravna cena. Ja nakupujem v Tescu cca 4x do tyzdna a nespominam si, ze by som mala rozdiel v cenovke a nauctovanej cene. Ja si to kontrolujem vzdy po odpipnuti skenerom a vzdy to sedi 🤷♀️
@ljzozv podla chovania a vyrazu v tvari 😂 a aj si pri tom spievame a odriekavame kliatby. Minule jeden zakaznik zacal naozaj hrubo a vulgarne nadavat, ze sme poje*any, skur*eny obchod, ze len rozmyslame ako co najlepsie oje*at zakaznika... Ja som ho poprosila, ze sa ideme teda pozriet, kde je problem. No a zistila som, ze pan si nevsimol, ze tam su 2 listy, spodna oznacovala cenu tovaru na palete dole, horna oznacovala cenu tovaru vylozeneho v polici. Ked som mu to vysvetlila tak sa nasral este viac...a viete co je na tom vlastne smiesne?? Ked som isla o HODINU!!!!!!! domov, ten pan este stale nakupoval v tom poje*anom, skur*enom obchode, ktory ho chce co najlepsie oje*at.... Ja sa pytam, naco ludia nakupuju v obchode, v ktorom su tak strasne nespokojni? Ja osobne napriklad nerada nakupujem v kauflande a cuduj sa svete, nechodim s tym obtazovat chudery predavacky...proste tam nechodim a hotovo. Neviem si predstavit, ze by som chodila do kauflandu niekolko krat do tyzdna a pucovala tam predavacky, ako velmi to tam maju na hovno. Dalsi sa mi vcera vyhrazal, ze ak aj nabuduce ked pride a nepojde pokladna, tak mi necha nakup tam.. no ok...tak tu predavacku, ktoru by som potom za normalnych okolnosti posadila do kasy poslem roznasat jeho tovar..nikomu a nicomu to pomoze ale pan si aspon ulavi, ze..a to je predsa najdolezitejsie...ci?
Preto chodim uz.len so scanarom aj v tescu aj v kauflande to co pipnem hned vidim aj cenu. ak mi.to nesedi odminusujem vratim a zoberem lacnejsie alebo ine.pri velkych nakupoch za.150e.nemam cas studovat metrovy blok kde ma odžubali..
@kateryna1 u nás stále cenovka 0,95 a na pokladni mi to stále nablokuje 0,79. Prvý krát som si to všimla pred vianocami. Tak ja sa nesťažujem. Jednoducho robia tam ľudia a nie stroje, chybička v systéme, niekto niečo zle nahodil... To isté sa ti môže stať aj v lidli Kauflande, či lokálnej večierke, zas nemysli si, že chyby sa dejú len v tom fuj fuj tescu.
@mirka438 no ja presne viem o com hovoríš. Nájsť každú pasteku, každý oriešok, dobozku, pastu atď. A keď príde nový človek, je to konečná. Ja keď som nastúpila prvé týždne som plakala od zúfalstva 🙄😂😂😂. A ešte keď je to vyložene na dvoch miestach, alebo viac. Teraz ma dosť štve napríklad, že v jednote to menia poobede, a platí to až ďalší deň. Často sa mi stane, že kúpim niečo a na kase je ešte stará cena, lebo nová platí od zajtra. Ja letáky nesledujem, takže ja len vidím jej fidorka 0,40€. Na kase 0.69€. A ona ti povie, to platí až od zajtra. Ide ma slaktrafiť.
Chcela by som sa vyjadriť k tejto situácii 😃 som predavačka v papierníctve , v predajni máme cca 4500 položiek. Niekoľko z nich deň čo deň preceňujeme . Pokiaľ mám obsluhovať zákazníkov, venovať sa im , a popri tom vymieňať cenovky je to naozaj náročné. Pokiaľ by som sa v tejto práci neocitla, nikdy v živote by som si nemyslela ako je práca predavača náročná a čo všetko musí robiť . Aj predavači sú len ľudia a robia chyby. Takže pokiaľ je nejaký problém pri pokladni s cenou alebo s tovarom, prosím skúste to riešiť s chladnou hlavou a s nadhľadom. Ani nám nieje daná situácia príjemná , ale pokiaľ je aj zákazník nepríjemný tak sa takýto problém rieši o to horšie. A ešte pokiaľ je to taký veľký reťazec ako Tesco majú tam kvantum roboty. Tak trošku pochopenia do budúcna 🙂 a nie sa rozčuľovať za pár halierov .
Tesco - rum cena z 39 na 23. pri pokladni 48 eur.
Tu nejde o haliere. Na nete stojí ten rum 33 :D

@kateryna1 pre teba ako spotrebiteľa plati cena co je na cenovke v regali/ ci na vysacke tovaru. Nemusí ta zaujímať ich interný nepreceneny systém a malo personálu.
Stačí sa ich spýtať, či máš podat sťažnosť na SOI za klamanie spotrebiteľa a skludnia sa, neboj.
Pravidelne sa mi toto kedysi stávalo v Bille, výhovorky, to je akcia od dnes iba, nestihli sme upraviť cenu v kase a pod. Myslíš, ze potom sa mi to ešte niekedy stalo? 😉 proste skúšajú...