icon

Skúsenosť s doučovaním: Dali by ste ďalšiu šancu?

oblaacik
27. júl 2025

Spojila som sa s mamou dievcata, ktore potrebovalo doucovanie z jedneho predmetu lebo sa chysta na prijimacky na vysoku skolu. Nazov predmetu tu nebudem uvadzat, neprisla som si sem robit reklamu ale je to tazky predmet a ja ho studujem 4. rok na vysokej skole, bavi ma to a rozumiem tomu. Bezne stoji taketo doucovanie od vysokoskolaka dva krat tolko kolko som si ja za to vypytala. Ba aj tri krat. Asi tyzden dozadu sme si dohodli hodinu, no mama chcela, aby sme si este pred tym zavolali a aby mi jej dcera povedala s cim konkretne ma problem. Bol z toho hodinovy telefonat, peniaze som za to nevypytala, lebo sme sa vela rozpravali aj pomimo. Na druhy den sme mali prvu hodinu ktora zacala otazkou, ci by tato hodina nemohla byt zadarmo, ako uvodna. Povedala som ze zadarmo nie, ale nech poslu aspon polovicu dohodnutej sumy. Poslali, hodinu si velmi chvalili, ze super vysvetlujem a vela toho dievca pochopilo, hned sa aj chceli dohodnut na dalsej hodine. Na druhy den rano mi dievca pisalo ze nieco zabudlo, tak ze ci si mozme zavolat lebo to potrebuje znova vysvetlit. Opat z toho zase bola cela hodina. Peniaze nikde. Ked som sa na to spytala, napisala mi asi 20 cm spravu, ze ona nevedela ze to bola normalna hodina, ale len opakovanie a ze ak zase pytam peniaze, je to nespravodlive. Normalne ma zjazdila a dodala ze ak na tych peniazoch tak trvam tak mi ich posle ale skoncila somnou. Ja som sa ju snazila ukludnit, nech pochopi aj mna, ze to bol moj cas aj energia, ale ze teda nech mi nic neposiela, zabudneme na to a od dalsej hodiny uz ziadne taketo nedorozumenia a ze moja cena je velmi nizka, venovala som jej uz 3 hodiny svojho casu a dostala som za to doslova par drobnych. Ona sa do mna este chvilu navazala, ze to je nespravodlive atd. Potom navrhla mierne vyssiu cenu od buducej hodiny ze nech sme obidve spokojne. Ja by som to aj zobrala, ale tento pristup sa ma strasne dotkol. V danom predmete si dovolim povedat, ze som odbornicka, bavi ma vysvetlovat, este aj cenu dam taku, aby vyhovovala a toto za to dostanem, prvy hodinovy bezvyznamny telefonat zadarmo, druha “uvodna” hodina za polovicu a tretia zadarmo lebo “opakovanie”…dali by ste im este sancu alebo by ste s nimi skoncili?

Strana
z2
katka2602
28. júl 2025

Dala by som šancu s tým, že platba vopred. Peniaze prídu mozem doucovat, neprídu smola. Telefonát? Posli platbu a môžeme spolu telefonovať hodinu.

Strana
z2