Skúsenosti s laparoskopiou v Ružinovskej nemocnici
Chcela by som sa informovať žien, ktoré boli na laparoskopii v Ružinovskej nemocnici alebo, ktoré tam ležali na 10 posch., či sa tam dá priplatiť izba, kde budem sama. Budúci mesiac idem na laparoskopiu a rada by som bola na izbe sama. Ak by ste mi napísali, čo všetko si mám so sebou zobrať, budem Vám vďačná. Strašne sa bojím, aj keď väčšina žien píše, že to nič nie je. A ešte by ma zaujímalo, koľko potom budem musieť byť PN. Ja som si naivne myslela, že jeden deň prídem do nemocnice, druhý deň je operácia, na tretí deň idem domov a na štvrtý už môžem ísť do roboty. Skúste mi prosím poradiť. Ďakujem.
Baby operoval niektoru z vas v.ferianec z gynaexu?mam is k nemu na laparku
A na lapatlrku k rusnákovi na kramaroch?
Tak sa tiez hlasim po uspesnej laparoskopii a moj pribeh je skoro na chlp ako vyssie Zkzkzk
prichod vo stvrtok rano ..vybavovacky papierov, izeb ..chcela som nadstandard - tak som trosku musela cakat v jedalni kym prepustia pacientku a vydezinfikuju izbu (ale to nejjako dramaticky nevadilo-v jedalni mal clovek pocit-ze tam vlastne ani este nie je ) ..kontrola doktorkou,spisanie anamnezy..obed polievocka a potom nic cely den ale pit sa moze do polnoci co som patricne vyuzila a nadajala sa do jedenastej tekutinami-co odporucam-vobec som potom nemala problem so smadom 🙂 . Nadstandard je super-odporucam - lebo pozeranie telky aj ked len ako kulisy-evokuje viac "domov" takze to dost aj psychike pomaha...aspon tej mojej, WC po klistire je tiez fajn sukromne ale nevadi ani ist na spolocne..klistir je uplna pohoda nic strasne 🙂 , na druhy den rano ma o deviatej zobrali na salu - so sestrickou a este jednou pani sme sli spolu dole...tam sa prezleciete do ich kosielky,lahnete do boxu a cakate..zapijete tabletky so slanou vodou - a potom sups na salu... a potom spite... zobudili ma o jedenastej..kontrolovali este pol hodinku vsetky funkcie,pytali sa-ci ma nieco neboli a potom odviezli hore na izbu... tiez mi bola zima ale to preslo asi za hodinku-nebolo to ozajstou zimou ale skor reakcia na narkozu... jedine co mi fakt vadilo bola cievka na moc...ale to bol iba moj subjektivny dojem-lebo ostatnym to tak nevadilo 😀 ,takze som od zaciatku lamala sestricky nech mi ju vyberu ze pojdem cikat sama 🙂 ale dovolili az o stvrtej poobede, ked mi dotiekli vsetky infuzky a mocak pekne pracoval - skusili ci viem chodit sama a nekruti sa mi hlava... islo to - tak mi vybrali cievku a od vtedy to uz bolo stale len lepsie a lepsie... tlacili ma sice ramena a klucne kosti z toho plynu co sa nafukuje brusko-ale pocitala som s tym takze som to nejako neanalyzovala a brala-ze to tak ma byt... najhorsi bol hlad 🙂 do dalsieho rana som hlavne odpocivala a pozerala telku - a rano odratavala minuty do ranajok (a to ja niesom velky jedak - ale takyto hlad som davno nezazila 🙂 ) no a potom uz bolo len lepsie... sem tam sme sa poprechadzali,poklabosili so susudkami...isli si dole pre kavicku 🙂 len to jedlo v ten prvy den bolo len tekute okrem marina keksov na ranajky-tak odporucam si zobrat este aj nejake marina keksy so sebou...presnidavku... puding... navyse 🙂 a na dalsi den na obed nas vsetky laparoskopicky pustili domov ...
a tiez musim napisat - ze sestricky aj personal aj pani doktorka co ma operovala a v neposlednej rade velmi mila anesteziologicka boli uzasne,mile, starali sa,dosledne kontrolovali vsetko... sestricky kazdu chvilku po zakroku prisli do izby a pytali ci nieco nepotrebujem...Pani doktorka mi tiez vysledok prisla oznamit na izbu v den zakroku poobede. fakt ze na jednicku s hviezdickou.. mozno jedna sestricka nebola uplne mila - ale kazdy mame niekedy zly den 🙂 v tom mnozstve sa to strati 🙂
Urcite musim napisat-ze zakrok to nie je vobec strasny a keby som musela absolvujem ho znova.... 😉
@katkaajurko prosim, chcem sa spytat,ze ako zacas s vybavovackami? Viem,ze to bolo davno,ale tiez sa chystam na operaciu. Z toho čo ste písala, mi asi najviac vadí cievka. Bojím sa jej 😂
Ešte sa chcem spýtať, že aké dlhé bolo zotavovanie? Teda absencia pohybu absencia cvičenia?

Nechysta sa niektora z vas na laparku v ruzinove? O tyzden?