icon

Skúsenosti s predajom bytu - vyššia predajná cena

morningcoffee1
31. dec 2016

ahojte, mam zaujemcov o kupu bytu. Prisli vcera na stretnutie aj so svojim financnym poradcom. Z toho co mi povedali, mi vypliva, ze Im banka poskytne 80 percentny uver. Ich poradca navrhol, aby sme do kopie zmluvy, ktora bude poslana banke Dali vyssiu kupu cenu (s tym, ze zaplatia mi tu nizsiu sumu, ktora bola medzi nami povodne dojednana.). Nepozdava sa mi to, je to zrejme Protizakonne. Ma niektora z Vas s niecim takym skusenosti? Je to bezna prax realitnych kancelarii? Nechcem, aby to bolo neskor pouzite proti mne.

persica
Odpoveď bola odstránená
wolfie
31. dec 2016

@morningcoffee1 presne, ako pise @persica, ak si majitelkou kratsie ako pat rokov, budes musiet platit vyssiu dan...a okrem toho je to samozrejme podvod...mame s tym skusenost, tiez sme natrafili na takehoto realitaka spekulanta a tento jeho navrh bol jednym z dovodov, preco sme sa na dany dom radsej vykaslali...on bol cely prilis prespekulovany a v konecnom dosledku by sme na to doplatili iba my...

eunomia
31. dec 2016

Preco mas dat vyssiu kupnu cenu?Nech si najdu znalca co nehnutelnost dobre ohodnoti a tych 80% z ceny na znaleckom podudku bude postacovat na zaplatenie dohodnutej kupnej ceny.

zuzanaete
31. dec 2016

Ja by som na take nepristupila. Dolezity je aj tak znalecky posudok a nie cena bytu. Banka sa orientuje podla posudku a z tej sumy sa rataju %, ze kolko banka pozicia. Su to cudzi ludia a nikdy nevies, co sa moze v buducnosti zvrtnut. Na zmluvy si treba davat poriadny pozor.

pribinak
31. dec 2016

Poslala by som ich do riti aj s ich finančným poradcom
Špekulujú a ked sa nieco zomelie, tak budes v tom namočená tiez

pribinak
31. dec 2016

Ved ty si tu pisala len par dni dozadu, povodne si byt chcela prenajímať, cize byt predávaš mozno tyzden, ved počkaj, nemusis ho predať prvým záujemcom

juliet86
31. dec 2016

Nechod do toho!!!!

daniel69
31. dec 2016

Nerobiť, komplikácie, a je to podvod.

mija22
31. dec 2016

Presne ako bolo uz písané vyssie, nie je dolezita cena nehnutelnosti pre banku.
Banka poskytne tolko penazi, aku ma byt hodnotu. Niektora vykryje len 80, dalsia aj 90%....a kazda dobra banka vie dofinancovat aj na 100%...ten zvysok daju ako uver na bývanie (účelový uver..)
Takze urcite sa nedaj nachytať od takychto ludi. Banku cena, za ktoru to kupuju nezajima, aj keby si im to dala za 2 eura. Oni hypotekou zakladaju nehnutelnost v prospech banky, a odrazaju sa vzdy od hodnoty z posudku. Niektora banka si posudok robi vlastny a nehladi na posudok ineho znalca....asi tolko

girlnextdoor
31. dec 2016

My sme teraz kupovali, znalec ohodnotil byt na vyššiu sumu ako bola kúpna a realitacka s fin poradcom hneď navrhli aby sa cena v zmluve navýšila, predajca bytu s tým nemal najmenší problém, pokiaľ byt nema menej ako 5 rokov tak on nemá z toho nič iba tak dobrý pocit že pomohol mladej rodine, lebo je rozdiel mať 90 % na hypo z tej a z tej ceny...
A podvod? Skôr banky a tými svojimi podmienkami robia 'podvody' na ľuďoch...

aduskatt
31. dec 2016

@mija22 nemáš celkom pravdu, ak je cena v zmluve nižšia, ako je suma v znaleckom, banka vychádza z ceny na zmluve, nie zo znalcekého, ak je znalecky nižší, vychádza zo znaleckého, proste vždy berie tú nižšiu sumu a z tej poskytne 80-90%(podľa banky a podmienok)

wolfie
31. dec 2016

@girlnextdoor taka otazocka, my sme teraz kupili dom a banka posielala peniaze priamo predavajucim, ako to bolo u vas? banka poslala celu sumu vam a vy ste dali tu nizsiu predavajucemu, alebo mu poslala banka tu vyssiu sumu a on vam vratil rozdiel?

mija22
31. dec 2016

@aduskatt No pozor....ak ma byt hodnotu dajme tomu 100 tisic a banka poskytuje 90% tak ti da 90 tisic....a ked byt predavajuci tebe predava za 85 tak co? Banka ti vie tak ci tak poskytnut 90 ak ich chces, lebo tych zvyšných 5 tis mozes chcet pouzit na prerabku, zariadenie...atd

aduskatt
31. dec 2016

@mija22 tak dostaneš 90% zo sumy, ktorá je v kúpnopredajnej, zbytok dofinancovať iným spôsobom.....

girlnextdoor
31. dec 2016

@wolfie hypo sme mali iba 90%, takže oni poslali všetko a zvyšok sme riešili cez Prvú stavebnú a to sme potom posielali my a už iba to čo bolo reálne nie na zmluve...

aduskatt
31. dec 2016

@mija22 na zariadenie používaš bezúčelový, teda americkú, určite nie peniaze určené bankou na kúpu bytu, domu...........myslím, že v tomto sa nemýlim, ale hádať sa nebudem🙂 Ak máš inú skúsenosť najčerstvejšiu, ako píšem ja, tak OK

tamarocka
31. dec 2016

@wolfie banka posielala peniaze rovno na ucet predavajucich-boli to traja surodenci-cisla uctov si udavali v zluve