Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi
Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.
Ano, samozrejme 🙂, peniazky som mala pripravene viackrat v plnej sume, len nebolo uctu, kam ich poslat 🙂 ...68€ je dost velka suma, aby mi pri kazdodennych nakupoch zostala neporusena na ucte viac nez mesiac - peniaze pridu/ odidu...a ked su, hned sa odoslu bez problemov a podla dohody. Ale napisat niekomu, ze ste predali inemu bez predchadzajuceho upozornenia (ze sa uz chcete danej veci zbavit rychlo, aby vam nezavadzala), to sa nepatri, a mne z toho jasne vyplyva, ze sa tej maminke nechcelo posielat postou, preto zvolila kamaratku. A mozno ju kamaratka uprosila a mne len odpisala to, co odpisala. Co uz 🙂
Pridávam svoju negativnu skusenost s predavajucou: bobrik271, Eva Triščíková, Ražňany. Naschvál mi poslala zodraté nohavice, ziadala som vrátit platbu, žiaľ čakám už 2 tyzdne. Najprv nereagovala, potom, ze uz bola v banke, ze co ja stresujem vlastne, a po par dnoch, ze ich odoslala cez IB. Stale mi vsak peniaze neprisli, bud predavajuca nereaguje, alebo sa vyhovara, natahuje cas. Momentálne som zaslala ziadost na vyriesenie problému cez admina, predávajuca ale opät nereaguje.
@lamianka Ktorý to je pult, tých 68 eur sa mi zdá na používaný veľmi veľa. Ak je to ten biely, vysoký so skrinkami, na ktorý sa dá pripevniť prebaľovacia doska, vychádza nový v ČR na 2400 Kč.
..ráda bych upozornila všechny, ať si obdržené věci opravdu důkladně zkontrolují...je to samozřejmost, ale teď se mi dvakrát stalo, že té závady jsem si nevšimla, bo mě to prostě nenapadlo...nebo mi t to nedošlo. Nebudu tady nikoho jmenovat, protože s dotyčnými jsem to neřešila a nechávám to tak, asi by to dopadlo obviněním, že jsem to zničila sama, když jsem se nebránila hned.. v jednom případě šlo o ztenčenou opotřebenou látku, pak to na mě ruplo takovým tím stylem, že když to zašiju, povolí to o kousek vedle...v druhém případě na ramínku podprdy chybí mašlička, taková jakoby šněrovačka. Takže pozor pozor.
@kikulienka19 Ano, je to ten 🙂, dakujem za typ!
@lamianka Bola som tam dnes, tak som sa sekla. Nový stojí 2999 Kč a tá pripevňovacia podložka 499 či 399 Kč, takže dokopy cca 3500 Kč. Podľa mňa je to ale zbytočnosť, síce to potom poslúži ako skrinka, ale aj tak sa do nej zmestí málo vecí. Vtedy som ho videla v tej cene v lacnom kútiku z výstavy, preto som bola popletená z tej ceny. Tiež som nad ním pôvodne rozmýšľala, nakoniec som si kúpila prebaľovák s kovovou konštrukciou, vaňou a dvoma priehradkami na odkladanie za 50 eur v Poľsku. Používam ho už skoro 11 mesiacov a som s ním nadmieru spokojná. V Ikei som si na neho kúpila za 200 Kč dve napínacie plachty. Inak sú tam docela schopné klasické prebaľováky do 2000 Kč, robustné z pravého dreva.
@bodka13
@benne .........myslím si,že by to tam admin mal ponechať,je to ozaj podvod......ako som písala,ked som bola ochotná prísť osobne a presvedčiť sa,že je to všetko tak ako píše,viac sa neozvala......je veľa dobrých duší,ktoré tomu uveria a pošlú jej veci.....na FB sú rôzne skupiny ,ktoré ponúkajú pomoc....či už výmenou alebo lacnou kúpou,viete koľko takto podobných žiadostí tam je?.....aj tu som pár zahliadla,tie isté,o obrátenej karte osudu.....tie isté vety,slová...........ja to chapém,že ľudia si hladajú pomoc,kde môžu ale taký čo ju potrebujú naozaj,sa v tom mori podvodníkov vždy stratia a to mi je ľúto a zároveň ma to hnevá........škoda... ☹
@pastelka74
@benne
...zmazané,tak ako som predpokladala 😉 do Čiernej listiny sa majú písať iba nicky a všetko okolo toho je lepšie písať si tu 🙂
Neodporúčam lilinka302, Dominika Mrazovská Podbiel302,,02742, nespolahliva , sľubuje poslať peniaze a nič neposle... Samé negatívne hodnotenia...
neviem kde mam upozornit na kupujucu saskianasa svojim menom MARTINA KRAHULCOVA, tato kupujuca mi dlzi peniaze za veci od marca a do dnesneho dna mi nezaplatila, no veci co som jej poslala si popredala za navysenu cenu, zaraza ma ze niekto sa tu ide obohacovat na mamickach a sam na to nema, urcite ju neodporucam :(((
@alzbetka2012 mozes napisat sem https://www.modrykonik.cz/diskuse/modrykonik-cz...
@garzonka dakujem
@alzbetka2012 prečo si jej poslala veci dopredu a nie po zaplatení?
@sailes doverovala som a doplatila som na to :( ja by som si nikdy nedovolila voci nikomu take nieco
ahojte, potrebovala by som radu ohľadom predaja cez bazár. Nedávno som uverejnila inzerát na dve súpravy do postieľky pre bábätko, ktoré sme dostali od rodiny a nepáčili sa mi, tak som sa rozhodla (s obrovským nesúhlasom muža, keďže jedna súprava bola od jeho mamy) predať cez bazár na modrom koníkovi. Svokra za súpravu dala 50€, nám sa malý ešte nenarodil, takže súprava bola absolútne nepoužitá, len som ju vybalila, poskladala do postieľky, odfotila pre inzerát a zase spakovala do pôvodneho balenia. Novú cenu som zadala 38€ a so záujemkyňou sme sa dohodli na 35€. Prišla si súpravu vziať osobne. Mala dostatok času si ju prezrieť, pokukala si paplónik, vytiahla hniezdo, pozrela, poskladali sme to naspäť, ona mi vyplatila dohodnutú sumu a rozišli sme sa v dobrom. Ešte v ten deň sme si napísali aj kladné hodnotenia v bazári. Na druhý večer (včera) ma ale čakala od nej správa, že "hniezdo púšťa nejaké vlákna". Vraj súpravu oprala, podľa jej slov ako treba, to už naozaj neviem posúdiť. Teraz sa domáha vrátenia plnej sumy s tým, že mi túto súpravu pošle naspäť. Tvrdí mi, že je odborníčka na textil a že látka, z ktorej je hniezdo je príliš nariedko tkaná, preto z nej nejaké vlákna trčia a že je to chyba výrobcu. Neviem si ani predstaviť, ako to vyzerá, popravde. Ja som jej odmietla sumu vrátiť, pretože mala pri osobnom odbere možnosť všetko si prezrieť a prípadne od obchodu odstúpiť. Keby som jej sumu vrátila, zostala by som bez peňazí a so zničenou súpravou, ktorú by som nemohla ponúknuť už ani ďalšiemu záujemcovi v poradí.
Na druhej strane sa cítim zle, pretože sa situácia vyvinula nečakaným a nepríjemným smerom. Napriek tomu si ale myslím, že ak by som akceptovala jej návrh na vrátenie sumy a súpravy, do istej miery by som priznala svoju vinu na celom prípade, čo naozaj odmietam. Žiadnej vady produktu som si nebola vedomá, tým menej, že som ho ani nepoužívala a ona mala možnosť si všetko prezrieť pred zaplatením.
Kupujúca sa mi teraz vyhráža súdom.
Mohli by ste mi poradiť, ako postupovať? Pochybujem, že sa mi s ňou podarí nájsť nejaké kompromis, ktorý by nám obom vyhovoval (napr. vrátenie len hniezda s tým, že jej vrátim len časť sumy), keďže od včera už ani nekomunikuje.
Kontaktovala som aj admina, ale poteším sa aj radám od vás.
Ďakujem
@ifkael tiež som toho názoru, práve som si od nej našla správu - tvrdí mi už od včera, že to bolo aj pred opratím, ale veď predsa to videla pred kúpou, čo ja za to môžem? resp. načo to vôbec prala a nevrátila mi to v pôvodnom stave? teraz jej mám ako veriť, že to nezničila v práčke?
ide ma posunúť svojmu právnikovi vraj.. nech, ja som sa tiež už párkrát snažila riešiť takto nepodarené nákupy môjho muža cez bazár (mobil za 90€) a nepochodila som, takže mi je jasné, že nič nedosiahne, ale obviňuje ma tu, že som jej to predala naschvál, aby sa jej dieťa zadusilo vláknami.. akože čisto ľudsky ju viem pochopiť, ale celé mi to príde ako manipulácia a obvinenia, že som bezcharakterná a chcem zabiť jej dieťa sú už naozaj veľa aj na mňa..
rozhodla som sa, že jej už na tieto veci reagovať nebudem
@nicolle21 urcite by som to neriesila a nebala sa ani sudu, lebo by neuspela, kupovanuu vec videla osobne, vsetko si prezrela, a keby je taka odbornicka na textil tak to ze je to na riedko tkane vidi uz ked si to bola pozriet, by som ju ignorovala...a mas pravdu ak by si vratila sumu spat tak by si priznala svoju chybu....a na ziaden kompromis by som nepristupila....

Ano, samozrejme 🙂. Peniaze som mala na poslanie viac krat v plnej sume, ale nebola som kazdy den na nete, aby som si pytala udaje k platbe 🙂 Ja som tiez davala viac krat rezervaciu na niekolko tyzdov, ale vzdy som poslala vopred udaje k platbe ako samozrejmost. Je mi to velmi luto preto, ze pult bol za vybornu cenu a vo vybornom stave - prehladala som velmi vela inzeratov a taku ponuku som uz nikde nenasla 🙂.