Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi
Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.
@nicolle21 neriesila by som ju..tovar si bola prevziat osobne, videla v akom je stave, mala ho v rukach, videla aky je to material atd..,tym , ze zaplatila suhlasila s obchodikom a bodka..,to , ze tovar vyprala a pusta dake nitky ci co + pise, ze to bolo aj pred tym, ako ho oprala..tak zial, ved ho videla, tak ak sa jej zdalo, ze nie je ok, tak naco ho kupila?..vôbec by som neriesila ani to ako pises, ze *chcela som jej ustúpiť aspoň v tom, že by mi vrátila len to hniezdo za, povedzme, vrátenie tretiny sumy.. * ..preco?ved to bol osobny predaj,tovar nemal poskodenia, preco by si mala nieco vratit?..neries..ak ti da negatko, admin ti ho vymaze..vyhrazky sudom su len take bububu, s tym nepochodi, ..ak ti bude dalej pisat, kludne ju tu oznac @ nech sa k tomu vyjadri..ale podla toho co pises, nema ziaden narok na vratenie penazi..a ty nie si povinna ju riesit a uz vôbec jej vratit co i len cast penazi...
@matik1
@traktor
ďakujem za rady.. tiež si myslím to isté, ja vlastne preto uprednostňujem osobný odber, keď niečo predávam, je jedno, či som predávajúca, alebo nakupujúca, proste chcem veci osobne vidieť, resp. aby kupujúci vec osobne videl, predtým, ako si odovzdáme platbu.. právnika, súdu a podobných vecí sa neobávam, už len to, že si to vzala osobne ma myslím kryje dostatočne na to, aby som bola pokojná.. len ma vytočili tie jej reči o tom, ako jej chcem zadusiť dieťa, že som o vade vedela a naschvál to predala, aby sa zadusilo cudzie dieťa a nie moje - termín pôrodu mám o 20 dní a keďže som tú súpravu absolútne nepoužívala, neprala, nemala som ako vedieť o vadách..
- inak ten návrh, aby mi vrátila len hniezdo za časť sumy som jej ani nestihla dať, keď na mňa takto prudko vybehla.. a po takýchto vyhrážkach a obvineniach jej už vôbec nemienim na nič odpisovať, včera som jej venovala celý večer na to, aby som jej vysvetľovala všetko tak ako teraz tu vám, že si nemyslím, že som povinná niečo jej vracať.. myslím si, že iný predávajúci by si nedal tú námahu ani sa jej toľko venovať ako ja a napokon ma ešte po všetkom obviní, že som bezcharakterná.. niekedy je mi fakt ľúto, že takíto ľudia sú
@traktor veď práve.. na tom osobnom stretnutí som z nej práveže mala veľmi dobrý dojem, proste mladá mamička, ešte sme pár minút postáli spolu a porozprávali sa, kým sa obzerala, kam jej zmizol manžel.. po príchode domov som jej v dobrej nálade napísala hodnotenie a večer som si našla hodnotenie od nej.. ak o tej vade tvrdí, že tam bola od začiatku, načo tam vôbec niečo pozitívne písala? načo to vôbec skúšala prať? nechápem to.. ešte keby som jej to poslala poštou, alebo keby sa mi ozvala pred opratím, tak by som jej tie peniaze asi vrátila, ale takto to už ani nebudem môcť predať nikomu.. s ňou to už vôbec riešiť nejdem
ja som tiež mala negatívne skúsenosti s nákupom cez bazár (iný, nie modrykonik), ale zase že by som obviňovala niekoho z úmyslu zabiť mi dieťa sa mi zdá príliš silná káva ☹ navyše keď sa ja osobne rozhodnem kúpiť niečo cez bazár, je mi jasné, že reklamácia neprebehne ako v obchode a že u predávajúceho asi nepochodím.. ja som nikomu nôž na krk nekládla, aby to kupoval, v jeden deň sa mi ozvali tri záujemkyne a táto bola zhodou náhod proste prvá, už ale veľmi ľutujem, že som to nepredala druhej, alebo tretej v poradí, možno by to bolo dopadlo celé inak..
Keď čítam o takýchto situáciách ako sa stala @nicolle21, je mi čoraz viac smutno z toho, kam ten svet speje, čo sú to za matky, ako tie deti budú vychovávať? aký príklad im dávajú? :(
Verím, že Ťa to trápi, ale ako baby radia, nerieš ju a užívaj si posledné dni kľudu pred pôrodom... 🙂
ahojte maminky ak ma tu obtazuje jedn kra......ako mam dosiahnut aby to admin riesil pretoze uz som mu posielala spravi kde ma uraza a aj prispevky kde ma bere do ust co mam este spravit ..dakujem vam
@tatiana1983 kedy si pisala?..je vikend, tak vtedy sa nic neriesi..skus pockat a ak ti v pondelok neodpise, tak sa mu pripomen..
@traktor no bolo to vcera a dnes tak dufam ze to budu riesit dakuem 🙂
@nicolle21 ja by som to ignorovala,ked je taká odborníčka na textil,tak musela predsa vedieť,čo látka urobí ked ju operie a kedže si bola pre to osobne.....nie je o čom....a na margo toho hodnotenia: nemám slov 😝 ....
@sanym
@matik1
toto podľa mňa dostatočne dokazuje, že žiadne vlákna tam nie sú a jej to nevyhovuje z nejakej inej príčiny a preto sa snažila mi zabrnkať na city smrteľnými vláknami.. 😒 ale ja fakt nie som požičovňa.. okrem toho som skúsila aj mojú súpravu oprať nanovo, keďže výrobca rovnaký, znova som to aj ožehlila, skúšala po tom pochodiť mokrými rukami, rolkou na chlpy a nič.. takže som si istá, že si vymýšľa
@traktor dnes som už dostala odpoveď od admina, nárok na vrátenie vraj nemá a ak bude pokračovať s vyhrážkami, tak mám znova napísať, že to s ňou poriešia.. za ten inzerát ešte napíšem, ale ja neviem, ono to fakt nemá aké vlákna púšťať, tak neviem, či z toho robiť až takú vedu.. 😒
@nicolle21 ona môze kludne predavat tvoj tovar , na tom nic nie je, zaplatila ho, je to uz jej majetok....upozornit na inzerat som myslela v tom zmysle..ze kedze ti nezmazala to negativne hodnotenie, tak môzes upozornit admina, ze tovar ponuka a v inzerate nepise nic o poskodeni, za ktore tebe dala negatko...cize nemala narok ti ho dat...ak ti admin medzitym zmazal to negatko, na inzerat nemusis upozornovat 😉
Dobrý večer, máte niekto skúsenosti s renulik@centrum.sk?
Dnes sa mi ozvala na inzerát a žiadala poslať tovar dobierkou na adresu, ktorú pridala. Zarážajúce je to, že sa na nič nepýtala ohľadom tovaru, čo a ako. Ale sa mi zdá, že renulik už tu bol na MK raz spomenutý, no nie som si istá, tak preto sa radšej uisťujem 😅

@nicolle21 presne ako píše sense. Keď je odborníčka na textil, tak by to videla hneď a nie až po opratí. Ako kupuje potom iný textil v obchode. Každý doma operie a tam zistí, že je nekvalitný a ide ho vrátiť? A to tvrdí, že len hniezdo je na riedko tkané, ostatné je v poriadku? Tak Ti mohla pri osobnom prevzatí povedať na čo je odborníčka a že môže byť problém a mohli ste to vyprať u Teba, nie? Alebo Ti mohla povedať, že to máš vyprať a ona sa osobne na to príde pozrieť "odborným okom" a uvidí, či je to kvalita, alebo nie. Ja osobne by som to neriešila,. Ak je presvedčená o svojej pravde, nech to dá na súd. Nech sa súdi s výrobcom. A hlavne nech je ona opatrná s obvineniami, že si jej chcela zadusiť dieťa...Toto sú veľmi ostré a odvážne slová...