Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi
Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.
@ivanamedvedova ak mas akekolvek pochybnosti, tak radsej nic nekupuj..
@valika_val jednoznacne mas narok na vratenie penazi.. znacenie je zrejme na 14 mesiacov.. Neuviedla cislovanie podla stitku
@valika_val Ahoj, mas narok na vratenie sumy 8,80 Eura ak bola v inzerate uvedena zla velkost bundy. Oznac predavajucu a pozvi ju sem do diskusie a ked nepochodis, oslov admina.
@valika_val no to je tazko...podla mna aj tvoja chyba, ze si sa nepytala na miery 😒 totizto nie je velkost ako velkost...niektory vyrobca ma miery nadsadene a niekto podsadene...ja mam skusenost, ze mojim detom kupujem veci na jedno obdobie aj v rozmedzí 4 cisiel ! 😕 😅
ja aj keby som ten konkretny tovar poznala, tak si vzdy dam odmerat 😉 to ako dobra rada 😉
a ak ma predavajuca v podmienkach predaja, ze tovar naspat neberie...nuz 😒 😖
skus mozno este raz ale milo napisat predavajucej, ze ci ti bundicku nevezme naspat..ale urcite by som od nej neziadala dvoje postovne, myslim, ze to by asi nebolo fer 😉
@pipka ak predavajuca oznacila bundu velkostou 80 odhadom a na bunde je uvedena velkost 14 a neupozornila na to v inzerate @valika_val ma narok na vratenie plnej sumy + obe postovne
@sisaha
@luliu
@pipka
prave mi predavajuca napisala, ze zaplatila 1,45€ za postovne doporucene. neziadala som to od nej, ale ok, na postovne sa mozme vykaslat. prerobim 2,45€, ale teda ok. ale paniaze za vetrovku chcem spat.
akurat ze predavajuca @vierka8 uz zmazala inzerat a nemieni sa so mnou viac o tom bavit.
@luliu ved presne o tom hovorim, ze v pripade ak si predavajuca velkost vymyslela, mala to uviest! v tom pripade by som sa na rozmery samozrejme opytala.
@pipka no ved pre istotu sa budem pytat, ale tentokrat mi rozmery ani nenapadlo pytat, lebo som doma nemala ani jednu vetrovku, nemala som s cim porovnat, cize tie cisla by mi vobec nic nehovorili. a orientacne vediet nejake centimetre, no co ja viem... nevedela by som sa podla toho zariadit.
9-12 alebo teda 80 mi uplne stacilo ☹
@valika_val poziadaj o pomoc admina niekde na stranke dozadu tusim dal link ako postupovat pri rieseni reklamacie.. to nevadi ze inzerat zmazala, postupu podla jeho navodu
@valika_val jasne chapem...no teda poucenie do buducnosti. mne sa totiz raz stalo to iste..od vtedy sa pytam aj ked by tam bolo desat stitkov 😅
ja som kupila oteplovacky velkosti 110 a dosli mi take ze ledva 86-tky 😅 ale neriesila som to, bola to moja chyba, mala som pytat rozmery...nastastie som ich obratom predala..ale teda odvtedy si davam premerat vsetko 😉
tak drzim palce, nech obchodik dopadne k obojstrannej spokojnosti, lebo zda sa, ze bundicka je peknucka, len velka 😒 😉
@sisaha hladam to, hladam, ale neviem najst, prosim ta, pomozes mi?
@valika_val Postupuj podla navodu: http://
https://www.modrykonik.sk/ako-riesit-problem-v-...
@luliu dakujem.
tymto verejne vyzyvam predavajucu @vierka8, aby si mi vratila peniaze za tovar a za postovne, kedze si pri inzerovani chybne uviedla velkost tovaru.
cislo uctu mam uvedene v danom inzerate, a ziadam vratit 9,45€, co je suma za tovar s postovnym a postovne, ktore ma bude stat vratenie tovaru (1,45€ doporucene 2. trieda).
v pripade, ze nebudes komunikovat a nevratis mi peniaze, budem nutena napisat Oficiálnu žiadosť o vyriešenie problému v bazári a adresovat ju adminovi, tak, ako je uvedeny postup vo vyssie uvedenom linku.
@valika_val aj ja som tu kupila topanky, kde predavajuca uviedla v inzerate 38, v popise 37/38 a sedia mne-39..a nevratila mi nič...
@monickapd ☹
ale preboha, ved ked nieco predavam, tak sa kuknem na stitok a napisem info zo stitku, nie?
a ked to stitok nema, tak napisem, ze neviem velkost, ale MYSLIM SI taku a taku... a pridam rozmery.
ci nie?
"moja" vetrovka ma len drobnucky stitok 14, nie je tam nic o mesiacoch (ako byva zvykom na detskom obleceni napr. 9-12), ani velkostne cisla, ako zvykne byt 74, 80, 86... tak predavajuca mala napisat, ze si nie je ista velkostou, lebo na stitku to nie je uvedene. hned by mi zaplo! ale svojvolne zaradit vetrovku do tej kategorie a neupozornit, ze to je len jej vymysel, tak to mi pride ako chybny krok z jej strany.
no nic, nebudem sa uz rozculovat, tie peniaze si vydupem, lebo to neboli az tak uplne male peniaze a chybu spravila predavajuca.
@valika_val mas narok na vratenie plnej sumy + preplatenie oboch postovnych..mohla ale nemusela si sa na nic pytat..ak je v inzerate velkost 80, tak to taka velkost ma byt, musi byt oznacena aj na stitku..u tvojej bundicky je uvedena velkost na stitku 14, co sa na cislo 80 nepodoba 😅 😉 ..vzdy treba uviest velkost na stitku a k tomu mohla predavajuca dopisat, ze si mysli, ze je to velkost 80, tak by to bolo cele o inom..ak by bola v inzerate uvedena velkost 80 a ta velkost by bola aj na stitku a vetrovka by vam nesadla, bol by to tvoj problem, lebo si si nepytala rozmer..ale takto bola zle udana velkost, cize vinu nesie predavajuca..
@lenocka80 ono zalezi preco ides tovar vratit..ak tovar riadne opisala, bola udana spravna velkost a ty ho ides vratit len preto, ze vam nesadol, nie je predavajuca povinna ti preplatit aj postovne, môzes byt rada, ze je ochotna ti tovar vziat spät, postovne naklady su vsak na tebe..ak vsak tovar bol zle opisany, bol poskodeny,bol zle udany rozmer a pod. tak ti je predavajuca povinna vratit plnu sumu + preplatit obe postovne a za to jedno postovne jej vratis tovar spät..ak je to ta druha moznost, pockaj, kym ti este doposle postovne a tak jej tovar vrat..
@monickapd ak je na tovare uvedena ina velkost ako v inzerate, vtedy ma nakupujuci narok na vratenie plnej sumy +preplatenie oboch postovnych..ak predavajuci neriesi, ma narok mu dat negatko, dat ho na ciernu listinu ma moznost poziadat o pomoc admina..ale ak ani tak neriesi..tak co s tym dalej?no v podstate je to vsetko vzdy na tom cloveku, ak sa raz rozhodne neriesit, tak s tym uz nic neurobis, lebo sa jedna o malu sumu / ine to je pri väcsich sumach + pri viacerych oklamnych uzivateloch, kde uz suma prekrocila hranicu a da sa podat trestne oznamenie/ a on to v podstate aj vie..je to fakt o samotnom cloveku..preto je vzdy dobre dat aspon to negatko, aby dalsi clovek nenaletel..
@traktor dakujem za podporu, ale asi mi to nie je nic platne, kedze predavajuca nekomunikuje.
napisem este negativne hodnotenie, ako je napisane pri reklamacnom postupe.
inak stala sa mi uz podobna vec - kupila som jedalensku stolicku pre dieta. pouzivanu. nic viac tam nebolo. pouzivana stolicka moze vyzerat vselijak, ake roztrhnuty potah je predsa celkom ina vec. ked mi dosla (postovne nebolo male), vsimla som si roztrhnuty potah na sedatku, cez celu sirku! az tak, ze trcal molitan. dost ma to nahnevalo a pisala som predavajucej, preco to nebolo uvedene v inzerate. taku stolicku by som urcite nekupila a uz vobec nie za tie peniaze. napisala som predavajucej navrh, aby mi vratila cast nakladov, mnou navrhovana suma bola 10€ (stolicka stala 60€+postovne). predavajuca nesuhlasila a tvrdila, ze to je to "pouzivanie" a ze to nemusela dat do inzeratu a ze ked sa mi nepaci, mozem jej vratit stolicku naspat 😔 😔 😔
skoncilo to pri negativnom hodnoteni, ktore mi samozrejme vratila naspat, ale ja nemam nervy toto riesit. len mi je luto, aki ludia su medzi nami. ze su necestni a ze chcu silou mocou zarobit par aur navyse, aj na ukor inych.
preto sa stale pytam toho, co spravil chybu: ako by si sa citila, keby sa to stalo tebe? ci si myslis, ze tebe sa to stat nemoze? nemyslis, ze by bolo lepsie mat ciste svedomie a zachovat sa fer?
ja sa bojim, ze vsetko sa raz moze vratit... aj to zle 😉
ahojte, ja sa chcem opytat, ked som poslala tovar jednej pani a ta mi doteraz za tovar nezaplatila a uz ani neodpoveda na moje otazky, kam sa mozem obratit? doteraz som kazdemu poslala tovar hned a nemala som s tym problem. prosim, pomozte ☹
@imeon, Môj problém s predávajúcou - imeon sa vyrišil, nakoniec mi vrátila peniaze ktoré mi dlhovala,
Som velmi rada že sa to takto vyriešilo a že nemusím podávať hromadné trestné oznámenie. Všetkým ostatným mamičkám ktorým dlhuje držím palce.
Viem že každý máme svoje chyby.... nech nás teda krotí naše svedomie 🙂 aby sme sa vedeli rozhodovať správne.
takze prisiel problem s predavajucou aj na mna...po xy spokojnych kupach..
kupovala som od @janinia vestu, mala byt velkost M..dokonca tvrdila ze M/L ... prislo mi Sko, nechce mi vratit peniaze s postovnym.. vraj som si to rozmyslela a vrati mi len za vestu... poslala som jej dokonca o 0,35centov na postovne viacej, ani buu, ani muu..ze je to viac. Mala zarobene. co som si mala rozmysliet ked mi prislo zle cislo???
takze ja mam platit dva krat postovne- nejde mi o tych par eur, ide mi o princip..prikladam foto stitku.

ahojte, poprosim o nazor.
predavajuca inzerovala zimnu vetrovku velkost 80, za 7€ s popisom "velmi teplá,pekne ukaže na telíčku skvôr ako kabátik,vo vnutry flauš,kapucna odnímatelná", opytala som sa, ci sa nevieme dohodnut na cene s postovnym. nechcela, lebo ze postovne ju vyjde na 2,30€. akceptovala som to, ale zaroven som jej napisala, ze postovne obycajne stoji 0,80€.
nakoniec sme sa dohodli na postovnom v cene 1€, co je myslim velkoryse postovne aj balne ako obycajny list, pretoze vetrovka ani nahodou nema viac nez 500g. (do 500g je to 0,80€)
vetrovka mi dosla, ale obrovska! okrem toho ma na prsiach male biele flaky (tie by mi nevadili, ale mohla to v popise uviest).
vetrovka teda nesedi velkostne, pretoze ani zdaleka to nie je velkost 80, a chcem jej ju vratit. na stitku ma okrem znacky uz len cislo 14, cize predavajuca si velkost zjavne vymyslela a neudala ani miery s upozornenim, aby si to zaujemca overil a premeral.
mna ani vo sne nenapadlo si pytat miery, ved 80tka je 9-12 mesiacov a to mi ako info celkom stacilo.
predavajuca mi nielenze odmieta vratit peniaze za vetrovku, ale nesuhlasi ani s vratenim postovneho. pozadujem od nej 8,80€ a tato suma zahrna cenu vetrovky s postovnym a dalsie postovne v sume 0,80€, kedze ju budem musiet poslat naspat.
som toho nazoru, ze predavajuca urobila vedomu chybu a je povinna mi vzuiat vetrovku naspat a vratit peniaze.
poprosim vas o nazory.
na fotografii je vo vetrovke moja dcera (8m) a a na dalsej fotke je primerana vetrovka velkost 86, inu som doma nemala - pre porovnanie, aka je "80tka" velka.