icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

ifkael
20. sep 2013

kazdy predsa vie, ze taliani maju uplne ine cislovanie... u nas plati UK a D..

ifkael
20. sep 2013

toto je podla @janinia nafoteny stitok, z ktoreho som mala neviem ako vediet, ze ma oklamala a posiela M/L.. velkost... hore nafoteny stitok mnou. hlavne ze ja som od nej dostala negativne hodnotenie... klamarka, dajte si pozor!

janinia
20. sep 2013

Neodporucam vas ako kupujucu, nikdy som netvrdila ze je to L, je to Mko. Dala som aj rozmery. Aj stitok som mala nafoteny! Ved odtial ho mate odo mna z inzeratu stiahnuty!!!!!! Nic som nezatajila, videli ste tento stitok pred kupou, videli ste co je na nom napisane a ja som vam povedala aj rozmery, ktore som namerala na realnej vesticke!!!!! S rozmermi a obrazkom vesty, stitka s velkostou ste sa rozhodli pre kupu! a to pomerne rychlo, predpokladam ze neuvazene, ked sa teraz domahate nejakeho vratenia! Ja som povedala ze vratit peniaze za vestu mozem, ak sa vam nepaci, ale nie postovneho, kedze ja som postovne musela zaplatit na poste! MAm 43 kladnych hodnoteni a ziadne negativne, toto je prve, este sa mi nestalo aby sa niketo stazoval, kedze vzdy poskytnem vsetky pravdive informacie. Vy ich mate kolko? 7-8? To vam napisali kamaratky??? Ste maximalne neseriozna, este aj tvrdite ,ze som vas nejak ukratila na postovnom! to je uz co za blud? ja som vam povedala ze polite postovne podla toho, aky typ posty zvolite, ja ani balne nikdy neuctujem, ze ste poslali 0,35 centov naviac to nechapem preco, ci sa vam tazko pocita? Ja som vam povedala ze vam ten rozdiel vyplatim ale vy ste nie ochotna absolutne spolupracovat. Neviem presne, o co vam ide, snad ste len prekvapena, ze na stitku je napisane to, co ste na nom videli uz v mojom inzerate, to je ale dost prekvapujuce pre mna......Vesta sedi na Mko, rozmery som vam dala, stitok ste videli nafoteny, tak neviem co tu teraz riesime. NEch si kazdy naklikne vas profil aj moj a vidi ake hodnotenie a kolko ich mame, inak sa uz branit neviem, obvinit vas moze ktokolvek z cohokolvek, dokonca ste trdili,ze je to cislo ako pre dvanastrocne dievca, pritom ja mam 30 a som skor pri tele ako stihla....tak je na zvazenie, kto tu zavadza a klame........

janinia
20. sep 2013

@ifkael
@ifkael dajte si na tuto kupujucu pozor, klame , zavadza a obvinuje , stitok mala nafoteny, nikdy som netvrdila ze je to Lko, ale ze je to Mko, lebo mne tak sedelo, aj rozmery som jej dala! A ja nenosim Sko, napisala som jej proste ze nosim M a ze mi bola dobra, stitok si mohla pozriet, neviem kde som spravila chybu, podla mna sa rozculuje uplne neopravnene a v rozculeni na mna teraz vala neopravnene tvrdenia a obvineniea.

janinia
20. sep 2013

@ifkael POZOR!!!! neserioznost! HOdnotenie som vam zatial nedala, ale dam, ked ho tak chcete. vy ste mne tiez dali, a uplne zavadzate ludi! Dufam ze si ludia spravia spravnu mienku aj ked tu teraz opät klamete. Uz len o tom negativnom hodnoteni, ved som vam ho este ani nestihla napisat, v salve tych vasich obvineni! To vas vazne tak poburilo, ze mate vec za ktoru ste zaplatili a o ktorej ste vopred vedeli rozmery aj videli cislovanie na stitku? JA uz vam vazne nerozomiem...

janinia
20. sep 2013

Neklamte,

janinia
20. sep 2013
janinia
20. sep 2013

@janinia ked sa klikne na tento nafoteny stitok, zvacsi sa obrazok a jasne vidno ze co je tam napisane. Ja predpokladam ze ked sa to da v pocitaci nakliknut mnem, ze sa to da kazdemu, kto samozrejme vie zaklady prace s pocitacom a koho ten detail zaujima.

janinia
20. sep 2013

@janinia to ze kupujuca tuna uverejnila obrazok, ktory zmensila a tvrdi ze ten som mala v inzerate je zase len klamstvo. jasne vidno, ze ide o tu istu fotku. Niekto sa nezastavi pred nicim, aby obhajil to, co sam presadzuje ako pravdu, hoci aj klamstvom!

janinia
20. sep 2013

@ifkael uverejnite aspon realne fotku z mojho inzeratu, a neklamte. Ja uz nemam o com s vami sa hdat a dohadovat, ked vy neviete jednat seriozne. Mam aj inu robotu. Tak ako som vam uz predtym navrhla zopakujem aj verejne: vratim vam po vrateni vesty peniaze za vestu a cast postovneho, ktore ste nejakym OMYLOM neviem preco dali naviac. To vam poslem hned ako mi pride versta. Postovne co zobrala posta vam nemozem vratit, lebo ho nemam a nijak som nezavinila vas omyl. Kupujte v kamennych obchodoch, ak potrebujete veci vyskusat najprv, to sa takto nerobi ze kupite, doma vyskusate a ked sa vam nevidi vratite. Okrem toho ja som vam na to vratenie aj pristupila, ale vam to nestaci, chcete postovne a to je uz podla mna nonsens a nehoraznost.neviem co si myslite, ze to mozete takto robit a cloveka potomeste zastrasovat negativnymi hodnoteniami, ak vam neustupi vo vasej lzi? Ved s tymto som sa teda este nestretla, ale ktovie kolky raz to takto robite vy, a kolkych ste uz takto zastrasili! Ja nemam okrem vasho hodnotenia ziadne ine negativne a to ich mam 43!!!! Zamyslite sa, ze preco takto ublizujete inym matkam na materskej, ze ci je to skutocne opravnene alebo ci ste nahodou niekde neurobili chybu vy, nez zacnete nabuduce na niekho takto utocit, dakujem za vase ZAMYSLENIE.

ifkael
20. sep 2013

@janinia ja mam platit dva krat postovne zato ze vy pisete ze je to Mko a je to Sko??? ide mi o princip..

nech sa Vam dari, mam ine veci na robote ako sa s niekym neserioznym dotahovat.

luliu
20. sep 2013

@ifkael je mi luto, ale myslim, že @janinia vám nie je povinna zobrat tovar spat. Mozte byt rada, ked ho vezme, ale postovne si hradite sama. A negativne hodnotenie by tiež nemala mať. Samozrejme to platí ak bola v inzerate daná fotka štítku + rozmery

ifkael
20. sep 2013

@luliu rozmery neboli vidiet.. ja to povazujem za ukoncene tuto debatu..ked raz tvrdim ze je nieco M, tak to je M.. a ked nieje a je to S, tak to svedci o niekom a nie o mne nieco..

ifkael
20. sep 2013

nadpis bol - tehotenska vesticka M. nieje ani tehotenska a nieje ani M. takze tak...

bodka13
20. sep 2013

@luliu ale tá vesta je naozaj "S" na Slovensku sa riadime veľkosťou UK 😉 takže @ifkael má nárok na vrátenie tovaru predávajúcej

ifkael
20. sep 2013

a rozmery ste mi teda vobec neposielali...mozno niekomu inemu ale mne nie. nieje vobec tehotenska, je to Sko, takze ak mam platit za vase zavadzanie dvakrat postovne, tak to radsej darujem niekomu... sa potesi.

luliu
20. sep 2013

@ifkael ak je to tak, tak je vás nárok samozrejme podla pravidiel MK a nemali by ste sa vzdat

bounties
20. sep 2013

ked je us-S, znamena, ze eur je M, ja sa v takychto pripadoch riadim aj F-kom (french?) cize je to M. ale zistila som, ze na tychto meraniach nic nezalezi, najlepsie vyskusat, alebo nechat si premerat. ale ked tam bol odfoteny aj stitok, ved po kliknuti sa to da zvacsit.
@bodka13 na slovensku sa riadime velkostou UK?

bodka13
20. sep 2013

@bounties najčastejšie som sa s tým stretla aj v obchodoch, robím v predajni kde na tovare sú uvedené rôzne veľkosti podľa krajín a vždy pre zákazníka označujeme veľk, podľa UK ....tak som nadobudla ten dojem,ak nie opravte a vysvetlite mi to - ďakujééém 😵

...inak aby sme sa vrátili k problému - vidím to takže teraz dôjde k dohadovaniu,že každá považuje iné označenie za dôležité

janinia
20. sep 2013

ja som vam rozmery poslala, ved ste si ich pytali, konkretne sirku pod pazuchami, dlzku aj s golierom a sirku dolu. preco zase klamete? a stitok vidno dobre, jedine, s cim nie ste spokojna, je, ze vam dobre nesadla, ale ja som dala vsetky informacie, velkost, rozmery, dokonca naviac aj fotku stitka, ak by niekto nebol rozhodny, ci sa riadit Uk, ci F ci cim.

bounties
20. sep 2013

@bodka13 praveze neviem, riadim sa F-kom, alebo EUR. podla UK mam velkost 16, inac s velkostou S od UK som sa nestretla, ale us S je vacsie, cize M. Malo by to byt M-ko, ale trebalo to premerat, lebo naozaj tie velkosti su vsade inac uvedene

janinia
20. sep 2013

@bodka13 vazne netvrdim, ze sa pani ma riadit tym alebo tym oznacenim, preto tam mala aj ten stitok odfoteny , teda mohla sa rozhodnut, cim sa riadit, okrem toho dostala rozmery, ja vzduy meriam tovar a odmeriam akykolvek rozmer po mne zaujemca ziada, Vsetko som predsa splnila.

bodka13
20. sep 2013

@janinia neviem ako prebehol obchod medzi vami,ak sa ona spoľahla na tvoj popis,že je to M - mala si rozmery uvedené v inzeráte?,lebo píše,že rozmery nedostala

ifkael
20. sep 2013

Nedostala som ziadne rozmery..

janinia
20. sep 2013

pise pani vselico, ze som jej neposlala rozmery,kore som jej poslala, chcete verit jej alebo mne, to uz ja neovplyvnim. ale vidite ze napr. tvrdi ze na stitku nevidno oznacenie a onoho tam vidno,takze asi tak...bol viditelny stitok, boli namerane rozmery,ja som ju nosila ako M co som jej aj uviedla,ked sa opytala. a je to z mojej strany fakt, ja Sko nenavleciem uz 15 rokov. Vestu som nosila aj s velkym bruskom. Mozno je to vec vysky, ze pani je mozno vyssia ako ja, lebo pisala, ze problem ma konkretne v tom, ze jej dole nezakryje brusko. To je zalezitos vysky. Zial, tento rozmer , konkretne dlzku vesticky som jej tiez posielala a teda mozno sa ta latka nejak na brusku este nazberkala a napriek tomu ze pani rozmer poznala, ked to obliekla, nesadlo jej to, fakt neviem, kde sa stala chyba, su to len moje dohady. Sveter nie je tricko, je to odev skor vrchny a teda musime asi pocitat s tym, ze treba mat v tych rozmeroch aj nejaku rezervu, ked si to potom oblecieme na tricko, tuniku. Tak ako pri bundach, kabatoch a pod. Ja som z mojej strany splnila povinnosti voci kupujucej, ak doslo k nejakemu nedorozumeniu, mrzi ma to, nemusela sa takto situacia vyhrotit, ale fakt neviem, preco by som mala teraz pykat za nieco, co nebolo omylom ani klamstvom na mojej strane. Ze si niketo zle porovnal rozmery? alebo sa nepozrel na stitok, alebo preco? Je mi luto, ze to takto cele dopadlo, snad sa to uz nikdy nezopakuje ani pre mna ani pre kupujucu....

ifkael
20. sep 2013

Nemam slov.... Ked raz rozmery nemam tak ich nemam. Pisali sme len ci ma vesta zmolky- nema.

Uznat si chybu svedci o charaktere. Ja som chybu urobila- som Vam verila.

Tymto tu nebudem pre par eur robit cirkus, je to Vase svedomie.

bounties
20. sep 2013

@janinia tiez si myslim, ze ste nespravila chybu. mate este konverzaciu? ja si nechavam vsetky inzeraty vzdy az do hodnotenia a/alebo potvrdenia od kupujucej, ze tovar dostala a je spokojna. ak by nieco nahodou nesedelo, tak budem mat v rukach dokaz.

heni79
20. sep 2013

@janinia
K celej záležitosti mi napadá jedno. Ty si predsa vieš vytiahnuť aj už zmazaný inzerát s celou konverzáciou aj s fotkami! Vľavo hore, v tvojom bazáriku, si môžeš zvoliť, aké inzeráty ti má zobraziť. A sú tam aj zmazané. Čiže tam máš všetko - aj to, či si poslala rozmery, aj fotky. 😉 To len ak by si chcela zverejniť konverzáciu ako dôkaz. 😉

bounties
20. sep 2013

@heni79 to faaakt sa tam ukazuje!! som nevedela 😀

@janinia si daj moj bazar, potom tam zmazane inzeraty a tam to mas, mozes to tu prekopirovat 😀

ifkael
20. sep 2013

Dobry den. mala by som zaujem o vestu. je to este aktualne? dik. ivana

Predajca (janinia) - 14. septembra o 20:14
dobry,ano

Ja - 16. septembra o 09:18

prsoim cislo uctu, ja ju zoberiem. nieje jej nic? ziadne zmolky? ivana
Predajca (janinia) - 16. septembra o 09:46
myslim ze nie, tak mozno nejaky ten mensi zmolok sa najde, nosena je, ale nic vazne, nosena jedno tehotenstvo, na striedacku s inymi. myslim ze stale velmi pekna.
Predajca (janinia) - 16. septembra o 09:52
XXXX CISLO UCTU SOM VYMAZALA , pripocitajte si postu, aku si zvolite, do spravy pre prijimatele napiste vase priezvisko, a ozvite sa ked to poslete, napiste sposob posty a vasu adresu, dakujem 🙂
Ja 17. septembra o 09:41
Dobry. mate to uhradene, ani neviem ake je postovne.. dala som 2eura navyse. dik. ivana
Ja - 17. septembra o 09:41
myslim ze na doporucene prvou triedou to staci 🙂 ak by nie, vam to doplatim
Predajca (janinia) - 17. septembra o 10:19
ok, samozrejme, malo by to stacit, ja sa vam potom ozvem, idem ju zabalit 🙂 dik
Predajca (janinia) - 17. septembra o 10:20
a este tusim nemam vasu adresu.

JA - 17. septembra o 10:20
TU SOM POSIELALA MOJU ADRESU
Predajca (janinia) - 17. septembra o 10:24
Dik

Predajca (janinia) - 17. septembra o 15:25

peniaze prisli
Predajca (janinia) - 17. septembra o 15:25
teda myslim, ze su tie od vas, este to skontrolujem, pripadne mi napiste, ci ste tam pisali nazov veci ci vase meno, idem kuknut este raz 🙂

Ja - 17. septembra o 15:30

Napisala som do poznsmjy vesta tusim
Predajca (janinia) - 17. septembra o 15:31

ano, je to tam.ok, zajtra poslem

Ja - Dnes o 09:47

Prosim Vas ta vesta je Sko :(((

TAKZE TOLKO Z NASEJ KONVERZACIE O VESTE..ZIADNE ROZMERY.. LEN PRE UVEDENIE VECI NA PORIADOK