Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi
Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.
@traktor no ved to...ale vidis co mi napisala...ze som spina.... Faaaakt neuveritelne ☹
Dobrý večer,tak v prvom rade som s dotyčnou,ktorá ma tu očierňuje žiaden obchod neuzavrela.či je ona dcéra tej pani,alebo tiež len sprostredkovateľka riešiť nebudem.s neregistrovanou som uzavrela obchod v mene mojej tety.jednalo sa o kabát veľkosti XL,také číslo ja nenosím,čo je asi zrejmé.pani stále omielala na skúšku,ale ja som jej nič nesľúbila.miery mala presne poskytnuté,aj som ju žiadala nech si to pomeria alebo niekde niečo podobné vyskúška,aby nedošlo k omylu.potom jej moja teta kabát poslala,aj peniaze išli na jej účet.keď mi ale dotyčná písala,že jej kabát nesedí a chce ho poslať naspäť som ju žiadala,nech ho neposiela,nech si ho sama predá,lebo teta je v nemocnici,ja k jej účtu prístup nemám,nech ma chápe.
teraz ma tu táto osoba z niečoho obviňuje,ale ja mám tiež celú našu konverzáciu s kupujúcou.myslím,že z mojej strany k žiadnemu omylu,či podvodu nedošlo,predaj som uskutočnila a tým to zhaslo.Ak pani poslala kabát na tetinu adresu,tak ho mohla prevziať jedine starká,ktorá ma ale o tom neinformovala a ak je u nej,som ochotná ho vrátiť,ale určite nie zaťažovať onkologický zlý stav mojej tety takýmito vecami.Toto je internetový predaj,kde asi každá upozorní na rozmery.a kabát bol v 100%stave,žiadne poškodenia,kvôli ktorému by ho musela vracať.to,že si to nepremerala bola jej zodpovednosť a nemyslím,že som v niečo zodpovedná vracať peniaze v mojej peňaženky.jej dcéra tu má dosť času vypisovať a očierňovať ma,tak jej ho mohla sama ponúknuť na predaj.a že to nechcem riešiť?to vôbec nie,len musím zistiť,či ten kabát niekde došiel.Ja som z okresu LV,teta je v BA na onkologii,keď niečo budem vedieť tak sa dotyčnej ozvem určite.
@katarina111 píšte to zrozumiteľnejšie a popravde...ja som jej nič nesľubovala,ona mala rozmery a žiadala som ju,nech nič neposiela,ale ona aj tak.sama je zodpovedná len ona
@katarina111 tak dohodla si sa s predávajúcou na tom, že ak nebude kabát sedieť, môže ho vrátiť, alebo nie? Ak niečo tu na MK kúpim a potom zistím, že mi nesedí, nemôžem len tak tovar zabaliť , poslať dotyčnej späť a potom čakať vrátenie peňazí. Ak Ti to však bolo vopred sľúbené, tak je to o inom... Všetko sa dá vyriešiť, keď sa chce...myslím tým aj druhú stranu....
@ sny prečo ju urážaš? mala by si vážiť slová....uráža ona Teba?
@sny dohodli ste sa s mamou vopred a potom si rychle odskocila, ze nech si tovar predame sami...
@matik1 dakujem za podporu...
@katarina111 ak je to tak ako píšeš, tak sem skopíruj Vašu konverzáciu... lebo sny tvrdí niečo iné...
@sny
@katarina111 dôlezita je komunikacia a co v nej bolo..ale to viete len vy, kedze tu nebola uverejnena..pokial nebolo dohodnute, ze tovar sa v pripade, ze nesadne môze vratit, tak uz je len na predavajucej, ci ho vezme spät a peniazky vrati..tovar bol vrateny., takze na zaklade komunikacie pod inzeratom je na predavajucej, ci vrati tovar spät, alebo posle spät peniazky..malo by sa to udiat v ramci moznosti cim skôr..niekedy staci malo..chciet pochopit, byt ludskym......ine vsak je, ako prebieha komunikacia dalej..a teda..vzdy sa to da riesit slusne a NIKTO si,nech uz urobil chybu alebo nie nezasluzi, aby mu bolo napisane takto neslusne..cize tu je namieste aj ospravedlnit sa 😉
@traktor no nejdem kopírovať to,čo ona popísala mne,ale ok,tak sa jej týmto ospravedlňujem,lebo ma napálilo to,že to ani nechcela so mnou riešiť cez IP,ale hneď ma osočovať...nemám čas tu celý deň sedieť a odpovedať jej.Ja som zadala jej mame miery.kvôli tomu,že jej tovar nesedel sa kabát vracať nemusel.ja som ochotná jej ho po nájdení vrátiť,ale peniaze nepovažujem za odôvodnené vracať...
@katarina111 nikde som pani neoskočila,iba ak na... 😉 a keĎže miery mala,tak áno,mali ste si ho predať samy,,,
@traktor tak tuto to je: Tvoja otázka: "Dobrý deň. Chcela by som Vás požiadať či mi môžete zaslať kabát na skúšku s tým, že vám pošlem peniaze na účet a ak by mi nesedela veľkosť, tak by som Vám ho vrátila. Nedá sa spoliehať celkom na miery. Najlepšie je to vidieť, keď si ho môžem vyskúšať. V prípade, že akceptujete moju požiadavku tak mi pošlite číslo vášho účtu, alebo číslo mobilu, aby sme sa dohovorili.
sny: "dobrý deň,no je to ťažko takto dohodnúť,kabát nie je žial môj,tak sa informujem a dám vám vedieť,ešte som to takto nerobila,tak teda neviem...a nevedela by ste si povedzme niekde v obchode skúsiť podobný kabát,aspoň typovo a aj si v kabínke pomerať,aby ste mala väčšiu istotu?tak by to šlo ťiež ľahšie,nemusela by ste platiť dvojité poštovné,keby vám kabát nesadol...Neviem,pouvažujte a ak máte tú možnosť,odpíšte si miery a skúste v neakom obchode..ale ak aj máte doma neaký podobný kabát a sedia vám miery,tak bude zaručene dobrý.Dajte potom vedieť,ako ste sa rozhodla a ja sa spýtam aj tety,či by s takouto variantou súhlasila.Prajem pekný deň,Lucia"
Takže načo písala SNY o dvojitom poštovnom v prípade vrátenia??? Domyslite si babule...
@sny podla mna ma narok kabat vratit,pretoze v komunikacii niekolkokrat pisala, ze ak teta suhlasi, tak ho berie ... * a je to aj tu - Dobrý deň. Mrzí ma, ale podobné niečo som nenašla, takže ak vaša teta súhlasí rada by som ho vyskúšala. Ďakujem.
fotoportrét
Ja - 7. októbra o 14:50
dobre teda,dnes to s ňou dohodnem,..............cize ak si vedela, ze ho spät nezoberies, mala si to rovno napisat..predam vam ho, ale bez naroku vratit ho spät, rozhodnutie je uz na vas..takto..ma narok dostat spät svoje peniaze..tu nie je o com.. @katarina111 ste v prave..mamina ma narok na vratenie peniazkov 🙂
@sny toto je hra o slovicka..ona jasne pise a zdôraznuje to viackrat, ze ho zoberie, ak je moznost vratit..tak si mala reagovat inak a jasne....ma narok dostat spät svoje peniazky..ak sa obrati na admina, tiez jej da za pravdu..a myslim, ze kazda jedna uzivatelka tu, ktora si vasu komunikaciu precita bude stat na jej strane, nie tvojej..je to zbytocne natahovanie..tovar bol poslany, peniazky treba vratit a hotovo..
@sny ale z komunikácie to jasne vyplýva, že vrátenie peniazov je na mieste....
@sny podla tejto konverzacie je jasne ze si jej slubila ze kabat moze vratit.. takze je logicke ze jej vratis peniaze... nie raz ti napisala, ze ak teta bude suhlasit s tym ze ho moze vratit, nech posles cislo uctu.. kedze si cislo uctu poslala tak teta suhlasila, ze ho moze vratit.... ja som tiez predavala veci mojej sestry a bola som ako sprostredkovatel.. ale nikdy som sa nu nevyhovarala... ked chcel dakto tovar vratit tak to vratil, ked sme sa tak dohodli...a basta
@traktor dakujem...ja som písala, že to nechápem...fakt neviem kde je problém... 😨
Som rada že mi dávate zapravdu 🙂
@katarina111 ja verim, ze sa to vyriesi..tu fakt nie je o com..mas pravo..teda tvoja mamina dostat spät peniazky..ok, ak
@sny bola sprostredkovatel a nevie sa hned dostat k peniazom, dohodnite sa na prijatelnom termine, kedy peniazky vrati a ukoncite to tu..
@traktor no ja by som sa veľmi potešila... Myslím to ukončenie 🙂 najlepšie keby sa SNY vyjadrila kedy vráti peniažky.

@katarina111 sprostredkovatel..s kym si pisala?kto mal inzerat?..tak ten zan aj zodpoveda a je jedno koho ta vec je..bunda bola vratena, je pochopitelne, ze mas narok na vratenie plnej sumu podla dohody..